یک متخصص تغذیه، در خصوص راههای تقویت سیستم ایمنی بدن در بیماران دیابتی، گفت: به طور کلی یک بیمار دیابتی باید قندخون خود را کنترل کند به خصوص در روزهایی که شیوع و ابتلا به کرونا افزایش پیدا کرده است بنابراین کنترل قند خون از اهمیت بالایی برای این بیماران برخوردار است.سید علی کشاورز در گفتگو با مهر اظهار داشت: بیماران دیابتی برای جذب و مصرف غذاها و فرآوردهایی که حاوی ویتامین A، E و C باشد مشکلی ندارند و چناچه فرد دیابتی اگر میخواهد در معرض کرونا نباشد باید قند خون خود را کنترل کند و مصرف مواد غذایی حاوی شکر و قند را ممنوع و محدود کند. برای مثال مصرف میوهها باید محدود باشد و شربت و شیرینیها به طور کامل حذف شوند.کشاورز ادامه داد: یکی از راهکارهای کنترل قند خون در بیماران دیابتی مصرف غذاها در وعدههای کم است به صورتی که وعدههای غذایی را به سه وعده اصلی و دو میان وعده بعد از صبحانه و شام تقسیم کنند بدیهی است هرچه میزان مواد غذایی مصرفی در وعدههای غذایی کمتر باشد قند خون کنترل شدهتر است.این متخصص تغذیه، مصرف فیبرها در وعدههای غذایی را به عنوان راهکار بعدی کنترل قند خون عنوان کرد و گفت: مصرف انواع سبزیها اعم از سبزی خوردن، کدو، بادمجان، قارچ، نخود، بامیه، کرفس، کلم، لوبیا، عدس، ماش و نان سبوس دار میتوانند هضم نشاسته و کربوهیدراتها را کنترل کنند و از بالا رفتن قند خون جلوگیری کنند.کشاورز تصریح کرد: با کنترل قند خون بیماران دیابتی میتوانند تا حد زیادی از بروز بیماریهای قلبی، کلیوی و چشمی در امان باشند و هم سبب ضعیف شدن گلبولهای سفید که وظیفه حفظ ایمنی بدن را بر عهده دارند، نشوند. گلبولهای سفید به نوعی سربازان مدافع بدن انسانند و افراد دیابتی با رعایت اصول کلی تغذیهای میتوانند سیستم ایمنی قویتری داشته باشند و از بروز بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری
کنند.