استقبال مسافران و گردشگران نوروزی از یزد براساس گزارش‌ها و آمارهای رسمی، یزد در نوروز ۱۴۰۳ از مقاصد محبوب گردشگری در میان مسافران و گردشگران بوده است. این شهر با توجه به جاذبه‌های فراوان و گسترده فرهنگی و تاریخی از جمله مهمترین مراکز توریستی و تفریحی در کشور به‌شمار می‌رود. یزد به عنوان یکی از […]

استقبال مسافران و گردشگران نوروزی از یزد

براساس گزارش‌ها و آمارهای رسمی، یزد در نوروز ۱۴۰۳ از مقاصد محبوب گردشگری در میان مسافران و گردشگران بوده است. این شهر با توجه به جاذبه‌های فراوان و گسترده فرهنگی و تاریخی از جمله مهمترین مراکز توریستی و تفریحی در کشور به‌شمار می‌رود.

یزد به عنوان یکی از مهمترین شهرهای تاریخی ایران و بیست و دومین اثر تاریخی کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این شهر با نام نخستین شهر خشت خام در جهان مشهور است و علاوه بر گردشگران داخلی از گردشگران و مسافران خارجی نیز برخوردار است. این شهر با خانه‌های تاریخی و معابر و گذرهای خاص و منحصر به فرد از جمله زیباترین شهرهای کشور برای گردشگران به شمار می‌رود.

با توجه به قرار گرفتن استان یزد در منطقه کویری و مرکزی ایران، این شهر در بهار و زمستان از آب و هوای معتدل و خنکی برخوردار است. از همین‌ رو معمولا مسافران بسیاری برای بازدید از این شهر فصل زمستان و تعطیلات نوروزی را انتخاب می‌کنند. این مسافران و گردشگران در محدوده بافت تاریخی، میدان امیرچخماق، مسجد جامع و باغ دولت آباد به گردش می‌پردازند و براساس آمارها به جای رزرو هتل علاقه‌مند به رزرو و اقامت در خانه‌های تاریخی و اقامتگاه‌های سنتی هستند.

هرچند در میان لیست اعلام شده از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، یزد در کنار ده استان پربازدید کشور قرار نگرفته اما به نسبت مدت مشابه سال پیش پنج درصد افزیش گردشگر داشته است. چنانچه اسکان و اقامت مسافران نوروزی در این استان تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۳، بیش از ۴۹۱ هزار نفر بوده است. این آمار اقامت در مکان‌هایی مانند: هتل‌ها، مسافرخانه‌ها، اقامتگاه‌های بومگردی به ثبت رسیده و جدا از اسکان مسافران در پارک‌ها و بوستان‌ها بوده است.

بازدید گردشگران نوروزی از آثار تاریخی و فرهنگی این استان بیش از ۳۶۸ هزار نفر بوده که همین تعداد رشد ۳۹ درصدی افزایش آمارها را نشان می‌دهد. هرچند آثار و جاذبه‌های دیدنی یزد همانند جاهای دیدنی شیراز مانند: حافضیه، آرامگاه سعدی ، باغ ارم شیراز و تخت جمشید که امسال رکوردار بازدیدها بودند، نتوانست در جایگاه و رتبه بالاتری قرار بگیرد اما با توجه به این رشد چند درصدی انتظار می‌رود تا عید سعید فطر همچنان پذیرای گردشگران و مسافران باشد. چنانچه به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استان فارس با ثبت یک میلیون و ۳۲۹ هزار و ۱۲۲ نفر بازدید از آثار تاریخی، بیشترین تعداد بازدید کننده را در میان سایر استان‌های کشور را داشته است.

هرچند با توجه به تقارن نوروز ۱۴۰۳ با ماه مبارک رمضان، براساس پیشبینی‌ها انتظار می‌رفت که از تعداد سفرهای نوروزی کاسته شود اما طبق آمارهای اعلام شده میزان سفرهای جاده‌ای و هوایی در مقایسه با سال ۱۴۰۲ رشد چند درصدی داشته است. چنانچه با توجه به تعداد بازدیدها مردم استقبال خوبی نیز از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی داشتند. امسال تعداد سفرها به گونه‌ای بوده که ظرفیت اقامتی در استان‌هایی مانند: فارس، هرمزگان و کردستان تکمیل شد. با توجه به آب و هوای بسیار مناسب در جنوب کشور و معرفی جاذبه‌ها و پتانسیل مکان‌هایی مانند: بریس، چابهار و جزیره هرمز، تعداد تردد جاده‌ای در استان‌هایی مانند: سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان نسبت به سال‌های گذشته نیز افزایش و رشد قابل توجهی داشته است.