زردچوبه، ادویه رایجی است که در غذاها برای بهبود رنگ و طعم استفاده میشود و شناخت فواید دارویی و سلامتی آن به دوران باستان برمیگردد. به گزارش ایسنا،بر اساس نتایج تحقیق کنونی، زردچوبه حاوی ترکیبی است که به اندازه داروی شیمیایی امپرازول برای درمان رفلاکس اسید، سوزش سر دل، نفخ و سایر علائم رایج سوءهاضمه […]
زردچوبه، ادویه رایجی است که در غذاها برای بهبود رنگ و طعم استفاده میشود و شناخت فواید دارویی و سلامتی آن به دوران باستان برمیگردد. به گزارش ایسنا،بر اساس نتایج تحقیق کنونی، زردچوبه حاوی ترکیبی است که به اندازه داروی شیمیایی امپرازول برای درمان رفلاکس اسید، سوزش سر دل، نفخ و سایر علائم رایج سوءهاضمه موثر است.کورکومین، ترکیب طبیعی در زردچوبه است که بهعنوان داروی گیاهی برای درمان مشکلات گوارشی، عفونت و التهاب استفاده شده است.در این مطالعه ۲۰۶ بیمار مبتلا به سوءهاضمه عملکردی، بیماری گوارشی که باعث ناراحتی معده میشود، انتخاب شدند.طی یک مطالعه ۲۸ روزه، بیماران به سه گروه درمانی تقسیم شدند؛ گروه زردچوبه چهار بار در روز دو کپسول حاوی ۲۵۰ میلیگرم کورکومین دریافت کردند. گروه امپرازول یک کپسول ۲۰ میلیگرمی امپرازول را یک بار در روز مصرف کردند. گروه درمان ترکیبی، یک کپسول ۲۰ میلیگرم امپرازول در روز و دو کپسول ۲۵۰ میلیگرم کورکومین چهار بار در روز دریافت کردند.برای ارزیابی علائم سوءهاضمه عملکردی از امتیاز ارزیابی شدت سوءهاضمه (SODA) استفاده شد. نمرات نشان داد که شدت درد شکم و سایر علائم غیردردی مانند سیری زودرس، نفخ، استفراغ و تهوع در گروه ترکیبی، کورکومین و امپرازول کاهش یافته است. نتایج نشان داد که کورکومین و امپرازول به یک اندازه برای سوء هاضمه عملکردی بدون عوارض جانبی موثر هستند.
Saturday, 27 April , 2024