این روزها هیچ خانه ای بدون تلویزیون هوشمند کامل نمی شود. تلویزیون‌ها باریک‌تر، شیک‌تر و قدرتمندتر از همیشه هستند. اگر در حال ارتقاء تلویزیون چند ساله خود هستید، ممکن است در انتخاب های موجود غرق شوید. از آنجایی که بسیاری از گزینه های خرید تلویزیون هوشمند می تواند گیج کننده باشد، در این راهنما به […]

این روزها هیچ خانه ای بدون تلویزیون هوشمند کامل نمی شود. تلویزیون‌ها باریک‌تر، شیک‌تر و قدرتمندتر از همیشه هستند. اگر در حال ارتقاء تلویزیون چند ساله خود هستید، ممکن است در انتخاب های موجود غرق شوید. از آنجایی که بسیاری از گزینه های خرید تلویزیون هوشمند می تواند گیج کننده باشد، در این راهنما به نقل از تلویشاپ به بررسی ویژگی های کلیدی خرید تلویزیون و انواع آن خواهیم پرداخت.

انواع تلویزیون

تلویزیون‌ها با انواع صفحه‌نمایش و فناوری‌های مختلف برای مطابقت با ترجیحات تماشای شما در دسترس هستند. نوع صفحه نمایش بر هزینه تلویزیون و همچنین وضوح، کیفیت تصویر، فاصله مشاهده و سایر ویژگی های کلیدی که در راهنمای خرید ما اشاره شده است، تأثیر می گذارد. در اینجا انواع تلویزیون های اولیه موجود برای صاحبان خانه آورده شده است:

تلویزیون ال ای دی

تلویزیون های ال ای دی (LED) اغلب به جای یکدیگر یا در ترکیب با تلویزیون های LCD استفاده می شوند. LED مخفف Light Emitting Diodes است که در آن نور پس زمینه تلویزیون LCD به صورت جداگانه با استفاده از دیودها روشن می شود. تلویزیون های LED تقریباً به اندازه تلویزیون های LCD در دسترس بوده اند. شما می توانید LED ها را به عنوان تلویزیون هایی در نظر بگیرید که از LCD به عنوان بستری برای قابلیت های نورپردازی خود استفاده می کنند.

تلویزیون OLED

OLED مخفف کلمه Organic Light-Emitting Diode است. تلویزیون‌های OLED مبتنی بر فناوری تلویزیون‌های LED استاندارد هستند، اما از پیکسل‌های تابشی به جای پیکسل‌های انتقال‌دهنده استفاده می‌کنند. پیکسل های تابشی یک تلویزیون OLED برای فعال کردن آنها به منبع نور جداگانه‌ای مانند نور پس زمینه نیاز ندارند. این بدان معناست که وقتی پیکسل برای تولید تصویر روی صفحه نمایش فعال نمی شود، به طور کامل خاموش می شود و در نتیجه طول عمر بهتر و مصرف انرژی کمتری دارد.

از مزایای تلویزیون‌های OLED می‌توان به زمان پاسخ‌دهی سریع، روشنایی و کنتراست خوب و زاویه دید عالی اشاره کرد. از طرفی، تصاویر در برخی از تلویزیون های OLED ممکن است در زیر نور مستقیم خورشید به سختی دیده شوند.

تلویزیون‌های QLED

تلویزیون‌های QLED (ساطع نور نقطه کوانتومی) بر اساس فناوری مورد استفاده در تلویزیون‌های LED معمولی ساخته شده‌اند. برخلاف تلویزیون‌های OLED، مدل‌های QLED از یک سیستم نور پس‌زمینه استفاده می‌کنند که تصویر بسیار روشن‌تری را نشان می‌دهد. QLED ها همچنین از نقاط کوانتومی یا مولکول های میکروسکوپی استفاده می کنند که وقتی توسط یک منبع نور خارجی فعال می شوند، نور رنگی مشخص خود را ساطع می کنند.

اگرچه QLED ها به دلیل نور پس زمینه استفاده شده کمی ضخیم تر از OLED هستند، اما تصویر روشن تری تولید می کنند که آنها را به گزینه ای عالی برای اتاق هایی تبدیل می کند که نور مستقیم خورشید زیادی دریافت می کنند. از آنجایی که روشنایی QLED ها به طور کلی نسبت به سایر انواع تلویزیون برتر است، نسبت کنتراست نیز بهتر خواهد بود.

تلویزیون فورکی UHD

تلویزیون های فورکی اغلب به عنوان ۴K UHD شناخته می شوند که مخفف عبارت Ultra-High Definition است. وضوح تلویزیون‌های با صفحه نمایش اولترا اچ‌دی دقیقاً چهار برابر وضوح نمایشگرهای HD سنتی است. اکثر مدل های تلویزیون ۴K دارای وضوح ۳۸۴۰×۲۱۶۰ پیکسل یا در مجموع تقریباً ۸٫۳ میلیون پیکسل هستند.

در حالی که تلویزیون های LED، QLED و OLED معمولی به نوع خاصی از نمایشگر اشاره دارند، ۴K UHD اندازه گیری خروجی رزولوشن است. برای استفاده حداکثری از یک نمایشگر با قابلیت ۴K، باید تلویزیونی با اندازه حداقل ۵۰ اینچ یا بزرگتر داشته باشید. محتوای ۴K می تواند به شکل فیلم، بازی ویدیویی، نمایش تلویزیونی و سایر رسانه ها باشد. کنسول های بازی نسل جدید مانند Xbox Series X یا Playstation 5 قادر به پخش رسانه های ۴K UHD هستند.

ویژگی های کلیدی تلویزیون

ویژگی های کلیدی تلویزیون

ویژگی‌های تلویزیون ممکن است در مدل‌های سطح ابتدایی محدود باشد و در مدل‌های بزرگ‌تر و پیشرفته‌تر، بسیار گسترده دیده شود. در اینجا برخی از مهم ترین ویژگی تلویزیون ها را به تفکیک شرح می دهیم.

اندازه صفحه نمایش

تلویزیون های سطح اول معمولاً دارای اندازه صفحه نمایش کمتر از ۳۲ اینچ نیستند. تلویزیون های ۵۰ و ۵۵ اینچی در بسیاری از خانه ها نسبتاً رایج هستند، به طوری که یک تلویزیون ۵۵ اینچ برای قرار گرفتن در اتاق نشیمن برای کل خانواده به اندازه کافی بزرگ و مناسب است.

تلویزیون‌های ۶۵ اینچی یا بزرگ‌تر نسبت به مدل‌های کوچک‌تر سنگین‌تر و گران‌تر هستند، اما بهترین تجربه تماشا را در فضاهای بزرگ و باز مانند یک اتاق بزرگ ارائه می‌دهند. به خاطر داشته باشید که اندازه صفحه نمایش تلویزیون به صورت مورب از یک گوشه به گوشه دیگر اندازه گیری می شود نه مستقیماً در بالا یا پایین. این بدان معناست که ابعاد تلویزیون شما متفاوت است و از اندازه صفحه نمایش عنوان شده بیشتر خواهد بود. در دنیای تلویزیون ها، بسته به فناوری نمایشگر استفاده شده در یک مدل خاص، تلویزیون بزرگتر اغلب به معنای بهتر بودن آن است.

رزولوشن صفحه

رزولوشن به تعداد فیزیکی ستون‌ها و ردیف‌های پیکسل در پشت صفحه تلویزیون اشاره دارد که نمایشگر را ایجاد می‌کنند. رزولوشن فورکی یا ۴K UHD، رزولوشن رایج بسیاری از تلویزیون های با کیفیت بالا تا متوسط است. به طور کلی، هرچه وضوح یا تعداد پیکسل ها بیشتر باشد، تصویر واضح تر و غنی تر خواهد بود.

با رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰، تلویزیون‌های ۴K UHD وضوحی تقریباً دو برابر تلویزیون‌های فول اچ‌دی و سه برابر استاندارد HD ارائه می‌کنند. اگر به دنبال یک تلویزیون ۴۳ اینچی یا کوچکتر هستید، وضوح ۱۰۸۰p می‌تواند نیازهای شما را به طول کامل برآورده سازد.

قابلیت HDR

محدوده دینامیکی بالا سعی می کند تصویری واقعی، غنی از کنتراست، روشنایی و رنگ های عمیق به بیننده نشان دهد. محدوده دینامیکی به افراط در تضاد بین تاریکی و روشنایی اشاره دارد و در واقع هر چه دامنه بیشتر باشد، جزئیات بیشتر است. نمایشگرهای تلویزیونی با قابلیت HDR می‌توانند تصویری را از طیف گسترده‌تری از رنگ و روشنایی در مقایسه با مدل‌هایی که محدوده دینامیکی بالایی را پشتیبانی نمی‌کنند، ارائه دهند.

توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید محتوای HDR را در تلویزیون دارای این قابلیت به صورت آنلاین پخش کنید، به یک اتصال اینترنتی نسبتاً سریع نیاز دارید. اگر پهنای باند شما به اندازه کافی بالا باشد، احتمالا بتوانید از محتوای HDR درخواستی لذت ببرید.

زاویه دید تلویزیون

سازندگان تلویزیون توصیه می کنند تلویزیون را با زاویه و فاصله معین تماشا کنید تا واقعی ترین تصویر ممکن در اختیار بیننده قرار گیرد. اگر قصد دارید مستقیماً جلوی تلویزیون خود بنشینید و تصاویر را تماشا کنید، لازم نیست نگران زاویه دید باشید. برای کسانی که مبلمانی دارند که در مقابل تلویزیون با زاویه متفاوتی روبرو هستند، باید به دنبال مدلی با زاویه دید وسیع‌تر بگردید.

تلویزیون های OLED دارای زاویه دید متوسط ۷۰ درجه از مرکز هستند و به طور کلی هنگام مشاهده از کنار در مقایسه با تلویزیون های LED یا QLED که دارای زاویه دید ۲۰ تا ۴۰ درجه هستند، بهتر هستند.

کیفیت صدا

از آنجایی که کیفیت تصویر تلویزیون‌ها همچنان بهبود می‌یابد، صدا نیز بیشتر مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفته است. طراحی فوق‌العاده نازک تلویزیون‌های مدرن فضای زیادی را برای بلندگوهای داخلی باقی نمی‌گذارد، اما برخی از مدل‌ها از صدای Dolby Atmos همراه با Dolby Vision برای صدا و تصویر واضح و همگام‌سازی شده استفاده می‌کنند.

اگر هدف شما ساخت سینمای خانگی است، یک ساندبار مجزا یا سیستم صدای فراگیر کامل برای یک تجربه سینمایی همه‌جانبه توصیه می شود. برخی از ساندبارها را می توان به صورت بی سیم با بلوتوث به تلویزیون متصل کرد، در حالی که برخی دیگر به اتصال سیمی نیاز دارند.

درگاه ورودی و خروجی

حتی در عصر اتصال بی‌سیم، بهترین تلویزیون‌های هوشمند هنوز دارای ورودی و خروجی‌های متعدد برای اتصال انواع لوازم الکترونیکی هستند. معمولاً می توانید این ورودی ها و خروجی ها را در کنار یا قسمت پشتی تلویزیون هوشمند خود پیدا کنید. در حالی که کاربران ممکن است در عملکرد ورودی و خروجی یک تلویزیون استاندارد محدود باشند، شایان ذکر است که یک مدل استاندارد هنوز هم اتصالات خاصی دارد.

جمع بندی

خرید تلویزیون می تواند یک تصمیم چالش برانگیز باشد، زیرا تنوع مدل ها و ویژگی های موجود در بازار بسیار زیاد است. این راهنمای خرید به شما کمک می کند تا با انواع تلویزیون ها، ویژگی های کلیدی آنها و نکاتی که باید قبل از خرید در نظر بگیرید، آشنا شوید.

اگر برای ارتقاء تلویزیون خود نگران هزینه آن هستید، خرید اقساطی تلویزیون از تلویشاپ می‌تواند راه حلی مناسب برای کسانی باشد که می‌خواهند بدون نیاز به پرداخت نقدی، صاحب تلویزیون جدیدی شوند. قبل از خرید اقساطی با مطالعه شرایط و مزایا، می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.