رئیس‌جمهور گفت: انجام ۱۱ پرتاب ماهواره‌ای هم تحریم‌ها را شکست و هم طرح انزوای جمهوری اسلامی را با شکست مواجه کرد. آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در مراسم «روز ملی فناوری فضایی» که در محل پژوهشگاه فضایی کشور برگزار شد، ضمن تبریک دهه مبارک فجر و روز ملی فناوری هسته‌ای و نیز قدردانی از همه کسانی […]

رئیس‌جمهور گفت: انجام ۱۱ پرتاب ماهواره‌ای هم تحریم‌ها را شکست و هم طرح انزوای جمهوری اسلامی را با شکست مواجه کرد.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در مراسم «روز ملی فناوری فضایی» که در محل پژوهشگاه فضایی کشور برگزار شد، ضمن تبریک دهه مبارک فجر و روز ملی فناوری هسته‌ای و نیز قدردانی از همه کسانی که برای ارتقا و اعتلای این صنعت تلاش کردند به‌خصوص شهید تهرانی‌مقدم، تصریح کرد: حضور در فضا و فناوری فضایی یک حرکت پیشران برای حوزه‌های مختلف است و در افزایش قدرت کشور بسیار موثر محسوب می‌شود.
وی حضور در فضا را برای کشور قدرت‌آفرین، امیدآفرین و ثروت‌آفرین دانست و افزود: اعتلای هرچه بیشتر این صنعت حتماً برای مردم امید ایجاد می‌کند. دشمنان تلاش کردند با تحریم ملت ایران را متوقف کنند و در انزوا قرار دهند، اما انجام ۱۱ پرتاب در دو سال و نیم گذشته نشان داد که جمهوری اسلامی ایران توانسته است تحریم‌ها و طرح انزوای خود را به شکست بکشاند.
رئیس‌جمهور این ۱۱ پرتاب را حرکتی ماندگار و جلوه عملی باور «ما می‌توانیم» دانست و اظهار داشت: این حرکت جلوه تمام‌عیار تبدیل تحریم و تهدید به فرصت توسط جوانان، متخصصان، دانشگاهیان و نیروهای مسلح در مسیر افتخار و اقتدارآفرینی برای کشور است؛ به‌مدد این تلاش‌ها جایگاه کشور در عرصه فضایی از رتبه ۴۵ به میان ۱۰ کشور برتر رسیده و در حال تک‌رقمی شدن است.
رئیسی با تأکید به اینکه حمایت از صنعت فضایی از ابتدا مورد توجه دولت مردمی بود، گفت: ما خیلی زودتر از اینها می‌توانستیم این عرصه‌ها را فتح کنیم و به مدار ژئو برسیم، اما برخی نمی‌خواستند، لکن این مسئله مهم نیست چرا که مهم این است که ملت ایران اراده کرده است در فضا حضور جدی داشته باشد؛ ملت ایران در ۲۲ بهمن استقلال، آزادی و پیشرفت را انتخاب کرده و تصمیم گرفته است اراده خود را بر اراده دیگران پیروز کند.
وی با ابراز اینکه اگر قرار بود ملت ایران متوقف شوند، باید در عرصه‌های مختلف این اتفاق می‌افتاد، خاطرنشان کرد: دشمن تلاش می‌کند با امپراطوری رسانه‌ای خود ناامیدی را به ملت ایران القا کند، اما دانشمندان و جوانان تلاشگر ما در عرصه‌های مختلف نوآوری‌ها و ابتکارات و خلاقیت‌هایی را عرضه کردند که هر کدام به‌نوبه خود کاری بزرگ بود که برنامه دشمن برای القای ناامیدی را به شکست کشاند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه «توضیحات دست‌اندرکاران صنعت فضایی کشور در حاشیه بازدیدی که از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های فضایی کشور داشتیم، نشان از آن داشت که برای آینده برنامه دقیق و با جزئیات دارند»، گفت: این توضیحات گواه آن بود که این عزیزان مراحل پیشرفت کشور در عرصه فضایی را گام به گام ترسیم کرده‌اند تا نهایت استفاده را از فضا برای ارتقای قدرت، خلق ثروت، پایش دقیق و کسب اطلاعات مفید برای حوزه‌های کشاورزی، منابع آب، منابع طبیعی، معادن و پایش امنیت به‌ویژه در مرزها ببریم.


رئیسی با یادآوری اینکه «کشور ما گستره جغرافیایی گسترده با کوه‌ها و موانع طبیعی بسیار دارد»، گفت: هر ماهواره به‌مثابه چشم بینایی است که از یک جایگاه بلند می‌تواند اطلاعاتی دقیق از عرصه‌های مختلف در اختیار تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران قرار دهد تا تصمیماتی دقیق‌تر بگیرند.
وی با اشاره به همکاری و هماهنگی بسیار خوب میان نیروهای مسلح، وزارت دفاع، وزارت ارتباطات و سایر بخش‌های فعال در عرصه فضایی گفت: شورای‌عالی فضایی جمع میان همه این نهادهای مربوطه است و ما تأکید داریم که همه این شورا و دبیرخانه و دیگر اجزای آن کاملاً فعال باشند، چرا که اگر هر کس برای خود کار کند فایده ندارد، این کار انجام شده است و بخش‌های مختلف لشکری و کشوری در این زمینه با همکاری کامل فعالند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت نقش بخش خصوصی در حوزه پیشرفت‌های فضایی کشور لزوم میدان دادن به شرکت‌های فناور در این حوزه را متذکر شد و با تصریح بر این نکته که بدون حضور فعال بخش خصوصی کار این بخش پیش نخواهد رفت، توصیه کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان باید در این عرصه وارد شوند و کار را در دست گیرند.
رئیسی در ادامه سخنان خود در مراسم روز ملی فناوری فضایی از ضرورت افزایش تعداد پرتاب‌ها سخن گفت و با تصریح به اینکه این افزایش تعداد یک گام به پیش در عرصه فناوری فضایی است، ابراز امیدواری کرد که ایجاد زیرساخت‌ها در این زمینه با قوت دنبال شود و از جمله پایگاه پرتاب چابهار در این عرصه تثبیت شود.
وی با تاکید بر اهمیت شتاب‌دادن به پرتاب ماهواره‌ها و نیز اهمیت بحث افزایش ارتفاع پرتاب‌ها، ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های فضایی کشور را باید دنبال کرد، چرا که حضور در این عرصه علاوه بر بهره‌وری در حوزه‌های صنعت و کشاورزی که من بسیار بر آن تاکید دارم در توسعه حضور ما در فضا نیز نقش اساسی دارد.
رئیس‌جمهور با تأکید مجدد بر ضرورت تجاری‌سازی خدمات کنونی فناوری فضایی کشور با هدف تبدیل دانش به ثروت، ابراز امیدواری کرد: آزمایشگاه‌ها و فعالیت‌های پژوهشی در این حوزه باید با سرعت و دقت بیشتری به کار خود ادامه دهند و البته این نکته نیز مدنظر
قرار گیرد که به هیچ وجه دقت فدای سرعت نشود.
رئیسی با تأکید بر وجه امیدآفرینی تداوم پرتاب‌های بعدی در حوزه فناوری فضایی برای ملت ایران و سایر ملت‌ها، گفت: توسعه این فناوری نشان خواهد داد که تضییقات دشمن نمی‌تواند جمهوری اسلامی ایران را متوقف کند، بلکه رشد و سرعت پیشرفت کشور را افزایش خواهد داد و این ناشی از اراده دانشمندان و نخبگان ماست.
وی ضمن تشکر صمیمانه از همه خدمتگزاران عرصه فناوری فضایی که در جمع حاضر نبودند، اظهار داشت: امیدوارم با فکر و انگیزه بلند نخبگان، این تلاش شبانه‌روزی بتواند دستاورد بزرگی برای پیشرفت کشور داشته باشد چرا که هم پیشران اقتصادی کشور است و هم قدرت و ثروت خواهد آفرید.
به گزارش تسنیم؛ رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به آخرین وضعیت تحولات غزه گفت: امیدوارم این امیدی که در دل ملت فلسطین ایجاد شده است، منجر به پیروزی ظاهری و نهایی ملت فلسطین علاوه بر پیروزی واقعی که در میدان نصیب آن‌ها شده است، نیز بشود و چهره دشمنان فلسطین را بیش از پیش نشان دهد و نقاب از چهره صهیونیست‌ها و حامیان آن‌ها بیشتر کنار زده شود تا روشن شود که آن‌ها با وجود ادعاهایی که نسبت به دفاع از حقوق انسان‌ها دارند، اما صرفاً به‌دنبال اهداف سلطه‌گرانه خودشان هستند.