آفتاب یزد – گروه شبکه: چهارشنبه شب تیم ملی ایران به مصاف تیم قطر رفت. دیداری که حساس بود و پر از استرس و نگرانی. هر دو تیم آمده بودند که فینال این رقابت‌ها را از آن خود کنند اما شانس با تیم ملی ایران یار نبود و علی رغم عملکرد نسبتا خوبی که داشتند […]

آفتاب یزد – گروه شبکه: چهارشنبه شب تیم ملی ایران به مصاف تیم قطر رفت. دیداری که حساس بود و پر از استرس و نگرانی. هر دو تیم آمده بودند که فینال این رقابت‌ها را از آن خود کنند اما شانس با تیم ملی ایران یار نبود و علی رغم عملکرد نسبتا خوبی که داشتند این بازی را با نتیجه دو بر سه به نفع قطر واگذار کردند و یک حسرت ۵۰ساله راه‌یابی به فینال جام ملت‌های آسیا را بر دل‌ها نشاندند. حالا باخت ایران مقابل تیم قطر با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است. بعضی‌ها عملکرد تیم ملی ایران را در این رقابت‌ها خوب توصیف کردند و برخی دیگر خلاف این عقیده را داشتند.

بهترین نسل تاریخ هستیم
اما دروازه‌بان تیم ملی معتقد است تیم ملی بهترین نسل خود را دارد و در آینده موفقیت‌های بزرگی به دست می‌آورد. به گزارش ایسنا، علیرضا بیرانوند اظهار کرد: ابتدا باید از مردم و کشورم عذرخواهی کنم. شرمنده همه شدیم. خیلی برنامه‌ریزی کرده بودیم که بتوانیم جشن بزرگی با هم بگیریم. خیلی تلاش کردیم. فکر می‌کردیم این دوره می‌توانیم اتفاق خوبی رقم بزنیم اما نشد. بعضی وقت‌ها اتفاقاتی میفتد که فکر کردن به آن سخت است. او درباره حذف کره مقابل اردن گفت: خوشحال نمی‌شدیم هر تیمی حذف می‌شد. تیمی که یک تیم قدرتمند را شکست می‌دهد، حتما برنامه‌ریزی خوبی داشته است. تلاش‌مان قهرمانی بود و با کم و زیادی که بود می‌خواستیم قهرمان شویم. شما نمی‌دانید در برخی از اردوها چه فشاری روی ما بود. در تورنمنت اردن می‌گفتند این چه اردویی است. دیدید اردن و قطر که در همان مسابقات بودند، فینالیست شدند. بیرانوند اضافه کرد: ما وقتی با قطر بازی کرده بودیم، سرمربی دیگری داشتند. البته به تیمی باختیم که قهرمان دوره قبل بود و میزبان بودند. با این حال از مردم عذرخواهی می‌کنم. شاید وقتی ژاپن را بردیم، همه فکر می‌کردند قهرمان می‌شویم اما تیم ما می‌دانست که کار بزرگی انجام ندادیم و می‌دانستیم تازه کارمان شروع شده است. او درباره عملکرد خوب اکرم عفیف و نقطه ضعف تیم در خط دفاعی گفت: هر بازی شرایط خودش را دارد. ما می‌دانستیم که اگر پیروز شویم، بعد از ۴۷ سال تاریخ‌سازی می‌کنیم. با قاطعیت می‌گویم این نسل بهترین نسل تاریخ ماست. هیچ تیمی در این ۱۰ تا ۱۲ سال اینقدر یک دل نبود. مطمئنم تا یکی دو ماه این اتفاق را فراموش نمی‌کنم. بعضی وقت‌ها اتفاقاتی رخ می‌دهد که تمرکز از دست می‌رود. دروازه‌بان تیم ملی درباره عملکرد قلعه‌نویی عنوان کرد: مطمئن باشید با این تیم اتفاقات بزرگی را رقم می‌زنیم. همین بچه‌ها اتفاقات بزرگی را در جام جهانی رقم می‌زنند. ما تیمی بودیم که راحت می‌توانستیم قهرمان شویم. این تیم آینده خوبی دارد و جوانان خوبی به ما ملحق می‌شود. بیرانوند در پایان درباره هواداری که پس از حذف ایران جان باخت، عنوان کرد: به خانواده‌اش تسلیت می‌گویم. اتفافی افتاد که همه مردم ناراحت شدند. ۹۰ درصد مردم آماده جشن بودند. شرمنده مردم هستیم و به این خانواده تسلیت می‌گویم. امیدوارم دیگر این اتفاقات رخ ندهد.

قوی‌تر بر می‌گردیم
سردار آزمون نیز بعد از حذف تیم ملی از جام ملت‌های آسیا در قالب پست اینستاگرامی به حواشی واکنش نشان داد: «در دوران فوتبالم کم باخت ندیدم و کم روز بد نداشتم و همچنین کم با تیمم از دور مسابقات کنار نرفتم اما این یکی به نسبت قبلی‌ها حس خیلی بدتری داشت. نتوانستیم این جام بزرگ را ببریم بنابراین حتی اگر بازی خوبی هم کرده باشیم حرفی باقی نمی‌ماند. حتی امید ابراهیمی هم خداحافظی کرد که ناراحتی این باخت را برایمان دو چندان کرد. مردم عزیز ایران شما تنها و بزرگ‌ترین انگیزه ما برای دویدن، جنگیدن و بودن هستید. ما را ببخشید و بدانید که قوی‌تر برمی‌گردیم و جبران می‌کنیم.»

عذرخواهی می‌کنم
در پیام علیرضا جهانبخش هم آمده است: «این نسل و گروه از بازیکنان تیم ملی در کنار کادر و تمامی اعضای تیم در طول این مدت، هر روز و هر بازی با تمام وجود برای شادی مردم عزیزمان تلاش کردند. برای تمامی دعاها و انرژی‌های خوبی که برای من و این تیم فرستادید ممنونم. امیدوارم در این مدت حتی کوچک توانسته باشیم که دل‌تان را شاد کنیم. بنده به نمایندگی از کل مجموعه تیم ملی از مردم شریف ایران عذرخواهی می‌کنم که نتوانستیم در ادامه مسیر، شادی بیشتری را به ارمغان بیاریم. با تمام وجود به این تیم افتخار می‌کنم، لایق بهترین‌ها هستید.»

اتحاد ما خائنان را ناامید می‌کند
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در حساب توییتر خود نوشت: «آن‌چه تمام ایرانیان را علی‌رغم هر اختلاف و تفاوتی با هم متحد می‌کند آن است که در شادی و غم، اشک و لبخند، روزهای خوب و بد کنار ایران ایستاده‌اند. هم در پیروزی کنار فرزندان عزیز ایران هستیم و هم در شکست. اتحاد ما خائنان و دشمنان را ناامید می‌کند. پاینده وسرافراز باد ایران و ایرانی.»

واکنش وزیر ورزش
همچنین وزیر ورزش و جوانان کشور گفت: به لحاظ فوتبالی از تیم قطر برتر بودیم و می‌توانستیم به پیروزی برسیم، اما در مهار بازیکنان تاثیرگذار تیم قطر موفق نبودیم. به گزارش فارس، کیومرث هاشمی گفت: تیم فوتبال قطر در بازی مقابل ایران از امتیاز میزبانی به طور ۱۰۰ درصد استفاده کرد و این کاملاً قابل پیش بینی بود. وی اضافه کرد: به لحاظ فوتبالی در این بازی برتر از قطر بودیم و موقعی که ۱۰ نفره شدیم می‌توانستیم نتیجه بازی را به تساوی کشانده و حتی به پیروزی دست یابیم؛ اما در مهار اکرم عفیف بازیکن تیم قطر ناکام بودیم. وزیر ورزش در مورد دلایل شکست ایران عنوان کرد: در بخش‌هایی ضعیف عمل کردیم و گل‌های دوراز انتظاری دریافت کردیم که نتیجه اشتباهات فردی بود. هاشمی در مورد قضاوت داور کویتی گفت: در مجموع این داور قضاوت خوبی داشت و تصمیمات وی نقشی در شکست تیم ملی برابر قطر نداشت. وی یادآور شد: قدرت‌های بزرگ فوتبال آسیا در این جام حذف شدند و هیچ کس پیش‌بینی نمی‌کرد که اردن و قطر به دیدار نهایی راه یابد و این از جذابیت‌های فوتبال است.

کلی تماشاگر با خودشان به قطر بردند!
اما در این میان سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران، گفت: تیم ملی در مجموع در جام ملت‌های آسیا عملکرد خوبی نداشت. محمد مایلی‌کهن در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شکست تیم ملی فوتبال ایران مقابل قطر در مرحله نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا، اظهار کرد: دیگر فوتبال همین است. همین باخت‌ها و نتایج دور از انتظار باعث جذابیت فوتبال شده است. ممکن است در یک بازی یک تیم باید ۶ گل بخورد اما نمی‌خورد و در مقابل تیمی می‌تواند ۶ گل بزند و نمی‌زند. ما در مجموع در این مسابقات خوب نبودیم. در جایی که گروه ما گروه سختی نبود و صعود کردیم. بعد از دور گروهی مگر ندیدید جلوی سوریه چطور برنده شدیم و آمدیم بالا؟ مقابل تیمی مثل سوریه کارمان به پنالتی کشیده شد. سرمربی پیشین تیم ملی، افزود: اگر یادمان باشد در سال ۲۰۰۷ هم با همین مربی در ضربات پنالتی اوت شدیم. به هر حال فوتبال همین است. آیا سال گذشته حق پرسپولیس قهرمانی بود یا سپاهان باید قهرمان می‌شد؟ سپاهان در بازی آخر در خانه مقابل ملوان که اصلا نیازی به امتیاز نداشت مساوی کرد و با همین مساوی، پرسپولیس به قهرمانی رسید. وی درباره انتظار به حق مردم از تیم ملی برای قهرمانی در جام ملت‌های آسیا در شرایطی که تیم‌هایی مثل قطر و اردن را برای رسیدن به این حسرت پیش‌رو داشت، گفت: مردم که به حق توقع داشتند. همه امکانات برای تیم ملی مهیا بود. زمان من تعداد کادر فنی‌ام فقط ۴ نفر بود. حتی دکتر هم نداشتیم و بعدا به تیم اضافه شد اما این‌جا دیدید که فقط ۲۵ نفر با کت و شلوار یک‌دست فقط همراه تیم ملی به قطر رفته بودند. چندین نفر لیدر به قطر بردند. تماشاگران زیادی برده بودند که خود آقای تاج برای استقبال از آن‌ها به فرودگاه رفته بود. مایلی‌کهن با اشاره به عملکرد داور این مسابقه، گفت: آقای مسعود مرادی که بهترین داور ما هستند صراحتا اعلام کرد داور مسابقه بهترین قضاوت خود را داشته است. حرف‌هایی که باید در تلویزیون توسط خداداد عزیزی که عنوان بهترین بازیکن آسیا را دارد، زده شد. وی در ادامه، با انتقاد از این که چرا به بازیکنی مثل قایدی فرصت حضور در این بازی داده نشده است، خاطرنشان کرد: مگر قایدی بد بازی کرده بود که به او فرصت بازی ندادند؟ او فقط چوب خوب بازی کردنش را خورد. هر بازیکنی که در تیم ملی خوب بازی کرد مجازات شد و رفت روی نیمکت. مایلی‌کهن در پایان درباره انتقادها از علت تعویض نشدن بازیکنانی مثل مهدی طارمی با وجود عملکرد ضعیف در این بازی، گفت: به هر حال بازیکنی مثل طارمی هر لحظه ممکن بود که یک توپ را به گل تبدیل کند.

تیم ما بزرگ‌تر و کاپیتان نداشت
بازیکن پیشین تیم ملی نیز درباره عملکرد تیم ملی گفت: تیم ما از نبود بزرگ‌تر در زمین و بیرون زمین ضربه خورد. تیم ما بزرگ‌تر و کاپیتان نداشت. امیرحسین صادقی، بازیکن پیشین تیم ملی در گفت‌وگو با ایسنا درباره حذف تیم ملی از رقابت‌های جام ملت‌های آسیا اظهار کرد: ناراحت کننده بود که تیم ملی نتوانست مقابل قطر برنده شود در صورتی که چندین موقعیت گلزنی داشت که استفاده نکرد. بازیکنان در این بازی تمرکز لازم را نداشتند و همین باعث شد ۳ گل دریافت کنند. او درباره علت باخت تیم ملی ادامه داد: قبل از بازی هم گفته بودم باید تمرکز داشته باشیم که این مهم را نداشتیم. حواشی روی تیم ما تاثیر می‌گذارد و همین باعث شد تحت تاثیر قطری‌ها باشیم. عامل اصلی باخت ما گل نزدن بود. هم بعد از گل اول و هم دوم مبتدیانه گل نزدیم و روی ضد حمله گل سوم را هم دریافت کردیم. بازیکن پیشین تیم ملی درباره عملکرد خط دفاع افزود: گل خوردن ما ضعف خط دفاع ما نیست. دفاع کردن یک کار تیمی است و اشتباهات تیم ما بود که ۳ گل دریافت کردیم. خط دفاع ما در بازی‌های قبلی عملکرد خوبی داشت اما در این بازی همان‌طور که گفتم تمرکز کافی را نداشت. صادقی درباره اخراج خلیل‌زاده از زمین بیان کرد: اخراج شجاع طبیعی بود. او باید در این بازی باتجربه‌تر عمل می‌کرد. در صحنه اخراج اکرم عفیف در نهایت یک ضربه سر می‌زد و شجاع می‌توانست آن خطا را انجام ندهد. فینال تمام عربی؟ بازیکن پیشین تیم ملی در این باره ادامه داد: فوتبال همین است که قابل پیش‌بینی نیست. تمام تیم‌های بزرگ آسیا مانند کره جنوبی، عربستان، استرالیا، ژاپن و ایران از این مسابقات حذف شدند. چه کسی فکر می‌کرد اردن به فینال این مسابقات راه پیدا کند. الان هم دیگر مهم نیست چه تیمی قهرمان این مسابقات می‌شود. این بازیکن پیشین تیم ملی درباره این که آیا قلعه‌نویی در این مسابقات موفق بود یا خیر؟ گفت: فوتبال خوبی را در این مسابقات انجام دادیم. چیزی را که باید بگویم این است که تیم ما از نبود بزرگ‌تر در زمین و بیرون زمین ضربه خورد. تیم ما بزرگ‌تر و کاپیتان نداشت. بستن بازوبند خیلی اهمیت ندارد مهم بزرگی و جمع کردن تیم است. بازیکنان بزرگ ما خیلی بهتر از این می‌توانستند عمل کنند.

قلعه‌نویی تمام هوشش را به کار گرفت
از سوی دیگر یک پیشکسوت فوتبال گفت: خیلی دوست داشتم که در این جام با یک مربی ایرانی به فینال و قهرمانی دست پیدا کنیم، واقعا حیف شد. مجید نامجو مطلق در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از عملکرد تیم ایران برابر قطر در مرحله نیمه نهایی و حذف از جام ملت‌های آسیا، اظهار کرد: حیف شد که ایران به فینال راه پیدا نکرد؛ فینال را مفت از دست دادیم. شرایطی این بازی داشت که در مصاحبه‌های قبلی خود گفته بودم؛ قلعه‌نویی بعد از بازی با ژاپن با چالشی مواجه بود و آن این که میانه‌ی زمین را پر کنیم یا با دو مهاجم بازی کنیم. یکی از دلایل برد ما برابر ژاپن این بود که با ۵ هافبک بازی کردیم و مرکز زمین را به خوبی کنترل کردیم. به ویژه در نیمه دوم بازیکنان خوب، باهوش و منطقی بازی کردند. بازسازی خوبی داشتیم و به خوبی در حمله شرکت می‌کردیم و تیم ژاپن را اذیت کردیم. او افزود: قلعه‌نویی بعد از این بازی با چالشی مواجه بود که برابر قطر به سیستم قبل خود بازگردد یا روند بازی که برابر ژاپن داشت پیاده کند. تصمیم کادر فنی این بود که با همان سیستم قبلی بازی کند. در نیمه اول تیم در مجموع مشکل داشت اما در نیمه دوم با وجود این که عقب بودیم تیم بازی بهتری را به نمایش گذاشت، البته این که مثل بازی با ژاپن برتری محسوس برابر قطر داشتیم این طور نبود. نامجو مطلق تصریح کرد: تیمی که مهدی طارمی را داشته باشد به راحتی نمی‌تواند از او بگذرد و قطعا شرایطی را فراهم می‌کند که بازی کند. معتقدم ترکیب ما مقابل ژاپن خیلی بهتر از این بازی بود و بهتر جواب داد، به هر صورت این تصمیم کادر فنی بود و بازیکنان و کادر فنی تمام توان خود را گذاشتند و این جای تبریک دارد. کادر فنی باید حمایت شود؛ دوست داشتم در این تورنمنت با یک مربی ایرانی به فینال یا قهرمانی می‌رسیدیم و این افتخارش برای فوتبال کشور بود و همین این که جایگاه و شان مربی ایرانی را بالا ببریم. الان نیز به اعتقاد من قلعه‌نویی تمام هوشش را به کار گرفت و زحمتش را کشید. تعویض‌هایی که نیمه دوم انجام داد تعویض‌های خوبی بود اما شرایط به گونه‌ای رقم خورد که بازی را واگذار کردیم. این پیشکسوت فوتبال خاطرنشان کرد: باید از کادر فنی ۱۰۰ درصد حمایت شود و این تجربه سبب شود تا در تورنمنت‌ها و دوره‌های بعد با حضور قلعه‌نویی به موفقیت برسیم. وی ادامه داد: خیلی دوست داشتم که با یک مربی ایرانی به قهرمانی برسیم اما متاسفانه با آن همه موقعیت توپ‌ها وارد دروازه نشد و موقعیت‌ها را خیلی راحت از دست دادیم؛ حتی شانس هم با ما یار نبود به طوری که در دقایق آخر بازی با بغل پای زیبایی که جهانبخش زد باید می‌چرخید و وارد دروازه می‌شد اما این اتفاق رخ نداد. اما با این وجود باید به تمام بازیکنان و کادر فنی خسته نباشید بگوییم و همواره حمایت لازم را از آن‌ها داشته باشیم تا در تورنمنت‌های آینده با همین کادر فنی جبران کنیم. نامجومطلق خاطرنشان کرد: واقعا خیلی سخت است که مهدی طارمی را داشته باشید و در ترکیب قرار ندهید در بازی با ژاپن حتی خودش عنوان کرد که تیم ملی بدون من بهتر بازی کرد و آن ترکیب به اعتقاد من بهتر جواب داد. او در پایان گفت: جام را از دست دادیم اما بازیکنان از تمام توان بدنی و فنی مایه گذاشتند و جنگیدند، وقتی بازیکنان تا دقایق پایانی می‌دوند و کم نمی‌آورند یعنی این که بازیکنان برای قهرمانی هم‌دل بودند، دست‌شان درد نکند و باید به آن‌ها خسته نباشید بگوییم.

کاش نه لذت بردِ ژاپن را تجربه می‌کردیم نه غم باخت به قطر را!
در این میان عصر ایران به قلم مهرداد خدیر، طی یادداشتی در این باره نوشت: «حسرت راه‌یابی به فینال جام ملت‌های آسیا با باخت در مقابل قطر میزبان، ۵۰ساله شد. البته فاصله زمانی از ۱۹۷۶ تا ۲۰۲۴ می‌شود ۴۸ سال ولی چون ۴ سال دیگر جام ملت‌های بعدی برگزار می‌شود، تعبیر حسرت ۵۰ساله نادرست نیست و تازه ۵۲ساله درست‌تر است! تیم ملی فوتبال ایران در حالی از راه‌یابی به فینال جام ملت‌های آسیا بازماند که ۴ ضلع مدعی و سنتی دیگر (عربستان، استرالیا، کره و ژاپن) حذف شده بودند و هیچ گاه جام اینقدر به ما نزدیک نبود. اگر بردِ لذت بخش در مقابل ژاپن در روز شنبه نبود که همه را به وجد آورد چهارشنبه شب انتقاد از امیر قلعه نویی و چینش او صریح‌تر می‌شد و به نظر می‌رسید قدری رودربایستی دارند چون همین چند روز قبل در ستایش تیم او – بی‌مهدی طارمی- سخن‌ها گفته شد و حالا تیم او – با مهدی طارمی- آرزوها را بر باد داد. بخش قابل توجهی از این رودربایستی در همین نام نهفته است: مهدی طارمی. چندان که مجید نامجو مطلق گفته بود مهم‌ترین چالش امیر قلعه‌نویی حضور یا غیبت طارمی خواهد بود. چون اگر به تیم برگردد آرایش مقابل ژاپن بر هم می‌خورد در حالی که به ترکیب برنده نباید دست زد و اگر او را روی نیمکت بنشاند چگونه این کار را با بین‌المللی‌ترین بازیکن حال حاضر ایرانی انجام دهد؟ تفاوت مربی ایرانی با خارجی اما در همین رودربایستی‌هاست و امیر قلعه‌نویی در واقع به رودربایستی خود با او باخت و به این که ترسید اگر به مهدی قایدی بازی دهد که از هر نظر به درد این مسابقه می‌خورد و اگر گل هم نمی‌زد می‌توانست کاشته بگیرد متهم به گرایش استقلالی می‌شود و حالا استقلالی‌ها بیش از پرسپولیسی‌ها حسرت می‌خورند چون اگر ایران به فینال می‌رفت و قهرمان می‌شد هر ۴ قهرمانی تیم ملی ایران در جام ملت‌های آسیا با مربی‌گری ۴ مربی با پیشنیه تاج/استقلال رقم خورده بود: محمود بیاتی، محمد رنجبر، حشمت مهاجرانی و امیر قلعه‌نویی و این چهارمی محقق نشد. درباره قبلی‌ها هم شاید گفته شود رنجبر نبود و پرویز دهداری بود در حالی که دهداری مدیر فنی بود نه سرمربی یا حشمت مهاجرانی از پاس آمد که آن هم به خاطر اجبار نظامی بودن او بود که ناچار از ترک تاج به سوی پاس شد. نویسندۀ این سطور به دنبال تحلیل بازی نیست و به جنبه‌های اجتماعی و رسانه‌ای کار دارد. از جمله این که هر چه خداداد عزیزی اصرار داشت شانس، دخیل نیست آن دو مجری تلویزیونی (جواد خیابانی و مهدی توتونچی) اصرار داشتند اگر توپ جهان‌بخش به جای تیر به تور می‌خورد چه؟ در حالی که با این منطق گل‌هایی که قطری‌ها به ثمر نرساندند هم در واقع شانس ما تلقی می‌شد! سخن اصلی را اما ساکت الهامی گفت -که هر چند او را بیشتر با ادبیات و گاه رفتار نامناسب می‌شناسیم ولی به نکته درستی اشاره کرد- که یکی از بهانه‌های این قلم برای پرداختن به این موضوع است. این که دو جور بازی می‌کنند: یکی سازمان‌یافته و هماهنگ و دیگری بی‌نظم و آشفته و فوتبال ایرانی همان فوتبال آشفته و بی‌نظم اما احساسی و غریزی است. او نگفت اما کارلوس کی‌روش برای این فوتبال ایرانی ساختار دفاعی ایجاد کرد منت‌ها امیر قلعه‌نویی اصرار داشت از میراث کی‌روش یک فوتبال ایرانی را دوباره بیرون بکشد و در بازی با ژاپن توانست و در بازی با قطر نه. چرا؟ چون در بازی با ژاپن مهدی طارمی نبود و همین نبودن به بازیکنان اجازه داد غریزی و احساسی بازی کنند و طارمی هم در بیرون زمین اشک بریزد. در بازی با قطر اما طارمی را آورد و مثلا می‌خواستیم با برنامه بازی کنیم در حالی که ذات فوتبال ایرانی و زیست اجتماعی ما با نظم سازگار نیست و حالا که قرار بود غریزه به کار آید مهدی قایدی گزینۀ مناسب‌تری بود! چندان که در تیم مقابل دیدیم اکرم عفیف یک تنه چه می‌کرد. دهه ۲۰ یک خبرنگار اروپایی که به تهران آمده بود نوشته بود در نهایت نظم در حال بی‌نظمی‌اند! ترافیک تهران را نیز همین‌گونه می‌توان توصیف کرد: یک بی‌نظمی اما در نظم! این نوشته به خاطر آن است که بعد از بازی ایران و قطر و دو حس متفاوت برد ژاپن و باخت به قطر به یاد آن جمله مشهور بنجامین پیر در مزرعۀ حیوانات یا قلعۀ حیوانات افتادم که گفت: «خدا به من دُم داده تا مگس‌ها را بپرانم ولی‌ای کاش نه دُمی داشتم و نه مگسی بود». می‌خواهم مثل بنجامین پیر بگویم کاش نه لذت برد ژاپن را تجربه می‌کردیم نه اندوه باخت به قطر و ۵۰ساله شدن حسرتِ راه‌یابی به فینال جام ملت‌های آسیا را!