آفتاب یزد – گروه شبکه: به تازگی سازمان بازرسی کشور از فسادی پرده برداشته که در نوع خود بی‌سابقه بوده است. در این پرونده یک شرکت تولید کننده چای مبلغ کلانی ارز ترجیحی را به خود اختصاص داده اما در قبال آن مبادرت به واردات نکرده است. آنطور که روزنامه اعتماد نوشته نام این شرکت […]

آفتاب یزد – گروه شبکه: به تازگی سازمان بازرسی کشور از فسادی پرده برداشته که در نوع خود بی‌سابقه بوده است.
در این پرونده یک شرکت تولید کننده چای مبلغ کلانی ارز ترجیحی را به خود اختصاص داده اما در قبال آن مبادرت به واردات نکرده است.
آنطور که روزنامه اعتماد نوشته نام این شرکت که در اطلاعیه سازمان بازرسی به آن اشاره‌ای نشده؛ «گروه کشت و صنعت دبش» با برند تجاری «چای دبش» یک بیزینس خانوادگی و موروثی است که توسط خانواده «الف. ر» اداره می‌شود. از سوی دیگر به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن درویشیان» رئیس دفتر بازرسی و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مقابله با فساد در دستگاه‌های اجرایی، برخورد با این فساد ارزی که از سال ۹۸ آغاز شده بود در دولت سیزدهم با دستور معاون اول رئیس‌جمهور آغاز و ورود به موقع بازرسی ویژه ریاست جمهوری به پرونده، موجب جلوگیری از تداوم پرداخت ارز نیمایی به شرکت مذکور و ارجاع آن به مرجع قضایی شد.

برای جلوگیری از فرار متهم واردات چای، پرونده را به دادستان تهران ارسال کردیم
حال بازرس قضایی و بازرس‌کل امور صمت سازمان بازرسی‌کل کشور توضیحاتی را درباره پرونده واردات چای ارائه کرد. به گزارش انتخاب، صلبی، بازرس قضایی و بازرس‌کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی‌کل کشور درباره پرونده واردات چای با اشاره به اینکه تخلفاتی در حوزه گمرک، بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت جهاد و سازمان ملی استاندارد در این موضوع دخیل هستند، گفت: اینها دقت لازم را نداشتند و همکاری لازم را در جهت بردن ارز از کشور داشته‌اند. وی ضمن تاکید بر اینکه پرونده در مجتمع ویژه جرایم اقتصادی مطرح رسیدگی است، افزود: با توجه به حجم تخلفات در دستگاه‌های اجرایی، ابتدای کار برای جلوگیری از فرار متهم، پرونده را به دادستان تهران ارسال کردیم. صلبی، اظهار کرد: جلسات متعددی در این ارتباطات با واجا داشتیم و واجا به فوریت وارد عمل شد. بازرس قضایی و بازرس‌کل امور صمت سازمان بازرسی کل کشور، بیان کرد: سازمان بازرسی موضوع نحوه ثبت سفارش‌ها، تخصیص ارزها و تخلفات بانک‌ها و دستگاه‌ها را به عهده داشت و نهایتا تکمیل کار توسط سازمان بازرسی انجام شد. صلبی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه حجم ریالی این موضوع بسیار زیاد است، گفت: نهایتا بررسی همه‌جانبه و گزارش تکمیلی سازمان تا کمتر از یک ماه دیگر به مرجع قضایی ارسال خواهد شد.

 دولت فساد در واردات چای را کشف و مدیران مربوطه را برکنار کرده است
همچنین در پی انتشار گزارش فساد در حوزه واردات چای، بازرسی ویژه رئیس‌جمهور در اطلاعیه‌ای، با اشاره به کشف موضوع به وسیله نهادهای نظارتی درون دولت تاکید کرد: در این دولت هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد وجود ندارد و بر خلاف برخی ادوار گذشته که در درون دولت برای مفسدان حاشیه امن ایجاد و از برخورد با آن‌ها جلوگیری می‌شد، در این دولت و مشخصا در پرونده مذکور، دولت هم فساد را کشف کرده و هم دولت مدیران مربوطه را نیز تا بالاترین سطوح برکنار کرده و پرونده انحراف ارزی را برای رسیدگی و صدور حکم در اختیار دستگاه قضایی داده است. متن اطلاعیه به این شرح است: «۱. ریشه تخلف و فساد ارزی یک شرکت مطرح در زمینه واردات چای به سال ۱۳۹۸ بازمی‌گردد.
۲. در دولت کنونی به دنبال ارسال گزارش به معاون اول رئیس جمهور، دکتر مخبر بلافاصله دستور پیگیری موضوع را صادر کرد.
۳. متعاقب این دستور و بر مبنای رویکرد مبارزه بدون ملاحظه با فساد در دولت مردمی، موضوع در دستور کار نهادهای نظارتی درون دولت قرار گرفت. ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، با همکاری بازرسی ویژه رئیس‌جمهور و معاونت اطلاعات و امنیت اقتصادی وزارت اطلاعات، ابعاد فساد را شناسایی و پرونده برای برخورد با متخلفان و با اولویت برگشت ارز در اختیار قوه قضاییه قرار گرفته و دو گزارش نیز در همین رابطه از سوی دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی به ریاست محترم و معاون اول محترم قوه قضاییه منعکس شده است.
۴. روند طی شده در این پرونده نمونه‌ای از عمل به وعده دولت در مبارزه با فساد است. در این دولت هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد وجود ندارد و بر خلاف برخی ادوار گذشته که در درون دولت برای مفسدان حاشیه امن ایجاد و از برخورد با آن‌ها جلوگیری می‌شد، در این دولت و مشخصا در پرونده مذکور، دولت هم فساد را کشف کرده و هم دولت مدیران مربوطه را نیز تا بالاترین سطوح برکنار کرده و پرونده انحراف ارزی را برای رسیدگی و صدور حکم در اختیار دستگاه قضایی داده است.
۵. باعنایت به عزم دولت و قوه قضاییه در امر مبارزه با فساد قطعا پرونده ارسال شده به دستگاه قضایی مورد رسیدگی دقیق قرار گرفته و با عوامل آن بر اساس قانون برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.»

 واکنش یک اقتصاددان
اما سیامک قاسمی، اقتصاددان به فساد ۳ میلیارد دلاری در واردات چای واکنش نشان داد و نوشت: «با ارزی که در پرونده واردات چای گم شده است، می‌شد یک سال همه دنیا را چای داد! ابعاد فساد در ایران حتی در سطح جهانی هم غیر قابل باور است، سه میلیارد دلار؟! این دقیقا نتیجه تحریم و دور زدن تحریم است. شفافیت نتیجه تجارت آزاد است و فساد نتیجه انحصار و محدودیت»

 واکنش کاربران
اکنون این موضوع مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته و واکنش‌های آن‌ها را در پی داشته است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «کی میگه اصلا باید به چای هم ارز داده بشه؟ مگه چای مثل گندم و روغن و شکر جزء واجباته؟». کاربر دیگری گفته است: «تمامی پول‌هایی که از این شرکت مصادره شد باید صرف آبادی ایران عزیزمان شود و بین مردم فقیر تقسیم گردد».
دیگری نوشت: «آیا اعضای هیئت مدیره و مدیران این شرکت هم بازداشت شده‌اند یا هنوز دارند فعالیت می‌کنند؟».
یکی دیگر از کاربران اینطور می‌نویسد: «کلیه کسانی که در این زمینه نقش داشته‌اند باید جوابگوی این مردم باشند این حق تمام مردم ایران است».
کاربران دیگر نوشته اند: «هردم ازاین باغ بری می‌رسد تازه ترازتازه‌تری میرسد»، «چه خبره این همه فساد!»، «اگر صادق هستید لیست اسامی افراد برکنار شده را اعلام کنید».