آفتاب یزد – گروه شبکه: مصوبه افزایش ۳۴ درصدی تعرفه اینترنت چندی پیش به اپراتورها ابلاغ و روی بسته‌های اینترنت موبایل اعمال شد. حال به‌نظر می‌رسد که این مصوبه به اپراتورهای اینترنت ثابت نیز ابلاغ شده و به‌زودی شاهد تغییر قیمت بسته‌های اینترنتی ثابت تا حداکثر ۳۴ درصد خواهیم بود. در همین راستا نیز یکی […]

آفتاب یزد – گروه شبکه: مصوبه افزایش ۳۴ درصدی تعرفه اینترنت چندی پیش به اپراتورها ابلاغ و روی بسته‌های اینترنت موبایل اعمال شد. حال به‌نظر می‌رسد که این مصوبه به اپراتورهای اینترنت ثابت نیز ابلاغ شده و به‌زودی شاهد تغییر قیمت بسته‌های اینترنتی ثابت تا حداکثر ۳۴ درصد خواهیم بود.
در همین راستا نیز یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ثابت با انتشار اطلاعیه‌ای از مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات از گران شدن اینترنت ثابت خبر داده است.
مصوبه شماره ۲ جلسه ۳۴۹ سی‌ام مهرماه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مجوز افزایش قیمت اینترنت ثابت را ارائه کرده است. براساس این مصوبه، قیمت اینترنت ۲ مگابیت بر ثانیه معادل نهایتاً ۳۳۵ هزار ریال در ماه درنظر گرفته شده و این قیمت برای اینترنت ۳ و ۴ مگابیت بر ثانیه به عددهای ۴۶۹ هزار ریال و ۵۳۶ هزار ریال می‌رسد. سرعت محبوب ۸ مگابیت بر ثانیه نیز سقف تعرفه ماهانه‌ای معادل ۶۷۰ هزار ریال دارد و سقف نرخ قیمت اینترنت در سرویس‌های VDSL از ۲.۶۸ میلیون ریال تا ۳.۲ میلیون ریال است. به‌نظر می‌رسد که قیمت بسته‌های اینترنت ثابت ۱۰ تا ۳۴ درصد گران شده است. در این مصوبه آمده که سقف تعرفه هر گیگابایت ترافیک بین‌الملل، در صورت فروش حجم اضافه، نهایتاً ۲۶.۸ میلیون ریال تعیین شده است. به گزارش دیجیاتو درحال‌حاضر شرکت اینترنتی آسیاتک نیز نامه‌ای درخصوص تغییر تعرفه خدمات دسترسی پرسرعت اینترنت ثابت منتشر کرده و به‌نظر می‌رسد که سایر شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ثابت نیز به‌زودی تغییراتی در نرخ بسته‌های اینترنتی خود ایجاد کنند.
گفتنی است که در زمانی که قیمت اینترنت سیار ۳۴ درصد افزایش یافت، «امیر لاجوردی»، رئیس رگولاتوری کشور نیز در صفحه خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی داخلی اعلام کرد، این عدد قرار است برای اینترنت ثابت هم لحاظ شود. البته اپراتورهای ثابت انتظار افزایش قیمت بیش از ۳۴ درصد را از اپراتورهای سیار داشتند تا اختلاف قیمت میان این دو اپراتور فاحش شود. با این‌حال، به‌نظر می‌رسد که سقف افزایش تعرفه در هر دو سرویس اینترنتی ۳۴ درصد بوده است. ایران تنها کشوری است که اینترنت ثابت در آن نسبت به اینترنت سیار با اقبال کمتری مواجه است. دلیل این اتفاق نیز استفاده از فناوری‌های منسوخ‌شده‌ای مثل ADSL است. با این حال ممکن است در آینده به دلیل ارائه پروژه‌هایی جدیدی مانند فیبر نوری استقبال از اپراتور ثابت افزایش پیدا کند.

واکنش وزارت ارتباطات
اما بار دیگر امیر لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایرانی خود، نوشت: «خبری که در رسانه‌ها مبنی بر افزایش قیمت اینترنت ثابت منتشر شده مربوط به خبر افزایش ۳۴ درصدی اینترنت است که در روزهای قبل هم اعلام شد و خبر جدیدی نیست. افزایش قیمت ۳۴ درصدی اینترنت شامل اینترنت ثابت و همراه بوده و البته مشمول ترافیک داخلی نیست.» وی همچنین در پاسخ به یکی از کاربران که گفت قرار بوده تا قیمت اینترنت ثابت را ارزان‌تر نگه دارید تا کاربران به جای اینترنت همراه از اینترنت ثابت استفاده کنند، اعلام کرد: «به همین دلیل «حداکثر» تعرفه سرعت ۳۰ و ۵۰ مگابیت‌برثانیه بجای ۳۴ درصد به ترتیب ۱۶ و ۷ درصد افزایش یافته است. » معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: «قیمت اینترنت با سرعت بالاتر نیز به دلیل رقابتی‌شدن توسعه‌ی فیبر در کشور شکسته خواهد شد.»

 درباره افزایش اینترنت ثابت
در این میان تابناک طی گزارشی در این مورد نوشته است: «امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با انتشار پستی در صفحه شخصی خود نوشته است: خبری که در رسانه‌ها مبنی بر افزایش قیمت اینترنت ثابت منتشر شده، مربوط به خبر افزایش ۳۴ درصدی اینترنت است که در روزهای قبل هم اعلام شد و خبر جدیدی نیست. وی در ادامه تاکید کرد: «افزایش قیمت ۳۴ درصدی اینترنت شامل اینترنت ثابت و همراه بوده» و یادآور شده که این افزایش «شامل ترافیک داخلی نیست» و به عبارتی تنها اینترنت مشمول آن شده است، نه اینترانت یا همان شبکه داخلی کشور که از وبسایت‌های داخلی تا پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایرانی را شامل می‌شود. بدین ترتیب، مشخص می‌شود که پاسخ به سوال داغ کاربران درباره افزایش یافتن تعرفه اینترنت ثابت، به نوعی هم مثبت است و هم منفی؛ مثبت از این روی که اینترنت ثابت هم مشمول مصوبه اخیر دولت شده و افزایش قیمت تا ۳۴ درصدی افزایش یافته و منفی از این بابت که افزایش دوباره‌ای رقم نخورده و تنها یک افزایش ۳۴ درصدی در تعرفه همه انواع اینترنت اعمال شده است. افزایشی که به تاکید بسیاری از کارشناسان و کاربران، با توجه به رواج چشمگیر و شیوع استفاده از ابزارهای مختلف عبور از فیلترینگ، تقریبا تاکید مسئولان بر استثنا بودن ترافیک داخلی از آن محلی از اعراب ندارد و به افزایش چشمگیر هزینه کاربران اینترنت در کشور می‌انجامد و حتی ممکن است هزینه خرید امثال وی‌پی‌ان را هم تحت‌الشعاع قرار داده و افزایش دهد. معضل عجیبی که توجه برخی نمایندگان مجلس را هم به خود جلب کرده و اعداد و ارقامی درباره فروش فیلترشکن منتشر می‌شود که به شدت ترس‌آور و نگران‌کننده است؛ وضعیتی که به تاکید برخی، عامل مهمی در تصمیم خاص مسئولان بوده که شامل افزایش ۳۴ درصدی تعرفه ترافیک بین‌الملل شده، اما ترافیک داخلی را مشمول افزایشی نکرده و با هیچ گونه اعتراضی از طرف اپراتورهای اینترنت بابت دست نخوردن این تعرفه مواجه نشده است. نکته قابل تامل در این میان، تعهداتی است که گفته شد، اپراتورها موظف هستند به ازای افزایش تعرفه اینترنت، آن‌ها را به انجام برسانند و برخی از آن‌ها (مانند افزایش سایت‌های نسل پنجم به ۱۰ درصد و افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد) مختص به اپراتورهای اینترنت همراه است، اما افزایش ۳۰ درصدی سرعت اینترنت ظرف حداکثر ۶ ماه، شامل همه اپراتورها از جمله ارائه دهندگان اینترنت ثابت هم
خواهد بود. افزایش سرعتی که با توجه به وضعیت اینترنت ثابت و زیرساخت‌های موجود، بعید است شش ماهه در این بخش رقم بخورد و از این روی، وعده داده شده برای افزایش تعرفه به ازای افزایش سرعت،
محقق شدنی به نظر نمی‌رسد؛ ابهامی که باید دید پاسخ مسئولان به آن
چه خواهد بود؟»

 واکنش کاربران
از سوی دیگر این موضوع با واکنش‌هایی از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شده است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «قیمت‌ها را به تعرفه استارلینک می‌رسانیم لکن سرعت و کیفیت در حد دوران هجرت کفایت می‌کند!».
کاربر دیگری گفته است: «دیگه به جایی رسیدیم که هیچی فایده نداره پس هرکاری که دلتون می‌خواد بکنید».
دیگری نوشت: «پس گفتند اینترنت همراه فقط گران می‌شود تا مردم به سمت اینترنت‌ای دی اس ال و فیبر نوری بروند!».
یکی دیگر از کاربران اینطور می‌نویسد: «اینترنت وسیله آگاهی است. اگر یک زمانی کتاب بهترین دوست بود، اکنون اینترنت جای آن را گرفته است.».
کاربران دیگر نوشته اند: «همین پارسال نرخ‌های اینترنت ثابت ۳۰ -۴۰٪ افزایش یافت. ضمن اینکه مبلغ ۲۰ هزار تومان هم به قبض‌های تلفن ثابت افزوده شد. مملکت به صورت دیمی و روزمره اداره می‌شود. مردم قدرت تحمل این همه گرانی‌های پیوسته و نجومی را ندارند»، «اینم که۳۴ درصد گرون شده خب پس چرا یکدفعه با موبایل گرون نکردی؟»، «سرعت و پهنای باند اینترنت استار لینک آنقدر بالا است که می‌تواند جوابگوی
۳۰ کاربر باشد. هر مجتمع میتواند یکی نصب کرده و هزینه آن را به صورت اشتراکی پرداخت کند. در این صورت صاحب اینترنت با کیفیت و با قیمت مناسب شود».