قبل از هر چیز من باید انتشار پنج هزارمین شماره آفتاب یزد را به مدیران و دستاندرکاران این روزنامه تبریک بگویم. من بهدلیل اینکه از یک طرف همشهری مدیران این نشریه هستم، عِرق خاصی به این روزنامه دارم و از طرف دیگر نیز به عنوان یک روزنامه متعادل و تا حدی حرفهای و روزنامهای که سالهاست هر روز میبینم و تورق میزنم و میخوانم خوشحالی خودم را از اینکه این روزنامه توانسته در طول این مدت هم حیاتش راحفظ کند و هم بالنده شود باید ابراز کنم.
روزنامه آفتابیزد یکی از روزنامههای نسبتا متعادل اصلاحطلب است که به نظرم آن وجه تعادلش در مجموع خیلی کمک کرده به تداوم آن و اینکه جایگاه نسبتا ثابتی را در میان مخاطبانش پیدا کند. آفتابیزد روزنامهای است که پابهپای حوادث، اتفاقات و مسائل روز حرکت کرده و خودش را در بطن ماجراها قرار داده و نسبت به آنها حاشیهنشین نبوده و این مهم است که هم عافیتطلبی به آن معنا نکند و هم تندروی نداشته باشد. این از ویژگیهای این روزنامه است.
منتها خب مثل هر روزنامه دیگری میتواند قطعا از این هم بهتر و بالندهتر و قویتر شود. طبیعتا هم گذشت زمان و نگاه حرفهای به این امر کمک میکند. من اعتقاد دارم هرچه نگاه و رفتار حرفهایتری در یک روزنامه جریان پیدا کند هم عمر مفیدش بیشتر میشود و هم اثرگذاریش بیشتر خواهد شد، بنابراین باید تلاش کند که نیروهای تحریریهاش نیروهای آموزشدیدهای باشند، کما اینکه هستند و من چون شناخت شخصی از اعضای تحریریه ندارم، نمیخواهم قضاوت کنم، اما بهطور کلی عرض میکنم و بیش از هر چیز توصیه و پیشنهادم این است که اخلاق حرفهای را در دستورکار خود قرار دهند. کما اینکه در قیاس با برخی روزنامههای دیگر من شاهد این هستم که واقعا در این روزنامه مراعات اخلاق حرفهای بیشتر صورت میگیرد، اما باید باز هم اخلاق حرفهای در رسانهها و مطبوعات ما ارتقا پیدا کند. دنبال جنجالهای روز خیلی حرکت نکنند و نسبت به منافع کشور، توسعه کشور و حقوق شهروندان یک نگاه راهبردی داشته باشند. در نتیجه، این نگاه هم باید در تحریریه روزنامه جاری و ساری باشد. بنابراین آنچه من الان میبینم وضعیت خوبی است برای این روزنامه؛ وضعیت حرفهای قابل قبولی دارد و همینطور خطمشی معقول و متعادلی در مجموع دارد. امیدوارم این مسیر نه تنها ادامه داشته باشد، بلکه روزبهروز ارتقا پیدا کند. یک مقداری هم فکر میکنم در برخی موارد باید ساختارهای حرفهای را بیشتر تقویت کرد. جا دارد ساختارهای روزنامهنگاری حرفهای بیشتر تقویت شود؛ به لحاظ تکنیک، ساختار، ویراستاری و در نگارش یک مقدار دقت بیشتری شود و روزنامه هر روز سعی کند نسخه شب قبل رادیو و تلویزیون نباشد و نوآوری خبری داشته باشد. دنبال گزارشهای اجتماعی بیشتری باشد که همه اینها میتواند کیفیت روزنامه را ارتقای بیشتری ببخشد. در آخر نیز آرزوی توفیق دارم برای دستاندرکاران این روزنامه.