عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به فاجعه ۷ ماه اخیر بازار فولاد گفت: رانت ۱۵۰تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی به جیب دلالان و واسطهگران رفت. فقط در یک نمونه در ۱۷میلیون تن شمش، ۸۵ هزار میلیارد تومان گران فروشی شده که باید جلوی این وضعیت گرفته شود.
رضا تقیپور در گفتگو با تسنیم، در رابطه با طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد که دو روز پیش کلیات آن در صحن مجلس به تصویب رسید و مجدد برای جمعبندی نهایی به کمیسیون صنایع و معادن مجلس ارجاع شد، اظهار کرد: ما در این طرح درصددیم تا فاجعه هفت ماه گذشته در بازار فولاد را برطرف کنیم.
وی افزود: متاسفانه در مقطعی قیمت شمش در داخل 102 دلار گرانتر از نرخ جهانی شد حال اینکه برای تولید آن انرژی یارانهای داده میشود. به هرحال هدف این طرح جلوگیری از گرانی بیش از اندازه و مقابله با رانت خواران است و اتاق بازرگانی ایران نیز با عرضه زنجیره فولاد در بورس موافقت کرده است.
تقیپور اضافه کرد: متاسفانه اتفاقات چند ماه اخیر فولاد عایدی برای تولیدکننده و مصرفکننده نداشته است، بلکه رانتی بین 150 تا 180 هزار میلیارد تومان به جیب دلالان و واسطهگران رفت. فقط در یک نمونه در 17 میلیون تن شمش، 85 هزار میلیارد تومان گران فروشی شده که باید جلوی این وضعیت گرفته شود.