اگر از عملیات پرداختی کارت به کارت استفاده زیادی می‌کنید احتمالا از جزئیات آن همچون مالیات نیز اطلاع دارید. معمولا روال سنتی به این شکل بود که بعد از خرید، مالیات اندکی از حساب خریدار یا مشتری کسر می‌شد. بی‌شک این کسر مالیات از مشتری به جای صاحبان پوز، نوعی اشکال مالیاتی محسوب می‌شد و […]

اگر از عملیات پرداختی کارت به کارت استفاده زیادی می‌کنید احتمالا از جزئیات آن همچون مالیات نیز اطلاع دارید. معمولا روال سنتی به این شکل بود که بعد از خرید، مالیات اندکی از حساب خریدار یا مشتری کسر می‌شد. بی‌شک این کسر مالیات از مشتری به جای صاحبان پوز، نوعی اشکال مالیاتی محسوب می‌شد و بحث‌هایی را در زمینه اجرای عدالت مالیاتی به همراه داشت. در نهایت بحث‌های صورت گرفته به قانون جدیدی منجر شد که قرار است از امسال اجرایی شود. طبق این قانون، کارت به کارت‌هایی که تعداد آنها بیش از ۱۰۰ مورد با مجموع مبلغ ۳۵ میلیون تومان است مشمول مالیات کارت به کارت خواهند شد. این افراد موظف هستند که مالیات خود را از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.

با مالیات کارت به کارت آشنا شویم

پیش از آنکه با میزان مالیات کارت به کارت آشنا شویم، بد نیست بدانیم که مالیات کارت به کارت دقیقا چیست. مالیات کارت به کارت نوعی مالیات است که از افراد جامعه و به ویژه افرادی که از دستگاه‌های پوز برای دریافت هزینه خدمات ارائه شده به مشتریان استفاده می‌کنند و (در مواردی مالیات را دور می‌زنند)، اخذ می‌شود.

متاسفانه همانطور که در ابتدا نیز گفتیم برخی از مشاغل پردرآمد از شیوه‌ها و ترفندهایی خاص استفاده می‌کنند تا مشمول پرداخت مالیات نشوند. به عنوان نمونه کسب و کارهای پردرآمدی همچون آرایشگاه‌ها، پزشکان و سوپرمارکت‌ها که از کارت‌خوان‌ها برای دریافت هزینه خدمات استفاده می‌کنند، اغلب سعی می‌کنند با وادار کردن مشتریان به پرداخت هزینه به شماره کارت‌هایی که متعلق به صاحب کسب‌وکار نیستند، از پرداخت مالیات فرار کنند.

در پاسخ به این فرار مالیاتی، دولت تدابیری را برای تفکیک حساب‌های تجاری و غیرتجاری و وضع مالیات بر حساب‌هایی با حجم معاملات بالا اجرا کرده است. حساب‌های تجاری به حساب‌هایی گفته می‌شود که بیش از ۱۰۰ تراکنش در ماه و مجموعاً ۳۵ میلیون تومان دارند. این حساب‌ها ملزم به پرداخت مالیات کارت به کارت هستند. اهمیت مالیات کارت به کارت در این است که مردم نتوانند درآمد اصلی خود را از سازمان مالیاتی پنهان کنند. دولت امیدوار است با این کار به کاهش فرار مالیاتی کمک کند و پیروی از قوانین مالیاتی را تشویق نماید.

نحوه محاسبه مالیات کارت به کارت

مالیات کارت به کارت بر حسب افراد اعم از حقیقی و حقوقی و نیز کسب و کارهای مختلف، متفاوت است.

  • برای اشخاص حقوقی، نرخ مالیات ۲۵ درصد از کل درآمد آنها بدون احتساب درآمد حاصل از سود سهام یا سهام است.
  • برای اشخاص حقیقی، نرخ مالیات بر اساس سطح درآمد متفاوت است. افرادی که تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان درآمد دارند، ۱۵ درصد مالیات سالانه و افرادی که بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان درآمد دارند، موظف به پرداخت ۲۰ درصد مالیات سالانه هستند. (در این مورد فرقی نمی‌کند درآمد شما ۲۰۱ میلیون تومان باشد یا ۳۹۹ میلیون تومان. در هر دو حالت مالیات شما ۲۰ درصد خواهد بود.) اشخاص حقیقی با درآمد بیش از ۴۰۰ میلیون تومان نیز مشمول مالیات ۲۵ درصدی هستند.

به طور کلی محاسبه مالیات کارت به کارت ثابت نیست و به عوامل مختلفی مانند تعداد تراکنش، وضعیت حقوقی افراد، شغل و طبقه ذینفع بستگی دارد. بنابراین نمی‌توان نرخ مشخصی برای کارت ۱۴۰۳ در نظر گرفت.

نحوه پرداخت مالیات کارت به کارت

در رابطه با نحوه پرداخت مالیات نیز مودیان برای پرداخت مالیات با کارت به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir مراجعه کنند. این سامانه اطلاعاتی در مورد نحوه انجام پرداخت مالیات با استفاده از کارت ارائه می‌دهد. به طور کلی برای پرداخت مالیات کارت به کارت مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا به سایت tax.gov.ir مراجعه کرده و گزینه پرداخت الکترونیکی مالیات را انتخاب کنید.
  • سپس با نام کاربری و رمز عبور وارد شوید.
  • اگر حساب کاربری ندارید، ابتدا باید ثبت نام کنید.
  • پس از ورود به سیستم، گزینه صدور صورتحساب جدید را انتخاب کنید.
  • اطلاعات خود را مرور کنید و اگر درست بود، گزینه ادامه را انتخاب کنید.
  • در نهایت گزینه پرداخت آنلاین را برای پرداخت مالیات خود انتخاب کنید.