«مجلس» تعارف با «دولت» را کنار گذاشت!
- شناسه: 9973
- دوشنبه 11 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۲ | خبر
روزگاری، آن هنگام که از فاطمی امین پرسیده بودند استعفا میدهد یا برکنار میشود گفته بود:«قرار بود شوخی نکنید»، برخی رسانهایها بعدِ مسلم شدن استیضاح و برکناری وزیر صمت به طعنه نوشتند:«فاطمی امین، شوخی ـ شوخی برکنار شد!»
آفتاب یزد ـ رضا بردستانی: با 205 رأی آمد و با 162 رأی رفت، این کوتاهترین روایت از سکانداری 20 ماهه ی فاطمی امین در وزارت صمت است اما؛ چالشهای مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت از اسفند 1400 و در پایان ششمین ماه وزارت فاطمی امین، آغاز شد!
نکته ی دیگر این که؛ از این جا به بعد، دولت سیزدهم هیچ حاشیه ی امنی در مجلس یازدهم با توجه به قرار داشتن در سال انتخابات نمایندگی در مجلس نخواهد داشت حداقل با کنکاش در آن چه بیپردهتر از همیشه بیان شد میتوان به این نتیجه رسید که استیضاحهای بعدی قطعا به سختی استیضاح و برکناری فاطمی امین نخواهد بود مگر این که دولت پیشدستی کند و قبل آن که فنا و بقای وزرا را به تصمیم بهارستان نشینان گره بزند خود اقدام به ترمیم و تغییر کابینه کند که بعید به نظر میرسد دیگر وزرای منتظر استیضاح بتوانند نصف وزیر صمت دوام آورند!
>جدالی که به راند دوم کشید، موافقان چه گفتند مخالفان چگونه دفاع کردند؟!
عقربههای ساعت عدد 8: 10 را که نشان داد جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با دستور کار «استیضاح فاطمی امین» آغاز به کار کرد؛ سی دقیقه بعد، رسولی نژاد که سفت و سخت در کنار احمد علیرضابیگی در موضوع واگذاری شاسی بلندها ایستاده بود پشت تریبون رفت تا چراغ اول را عنوان موافق استیضاح روشن کند.
>فاطمی امین، استاد وعده ها
رسولی نژاد «فاطمی امین» را «استاد وعده ها» لقب داد. نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از محورهای استیضاح وزیر صمت بحث خودرو بوده و کل آمار خودروهای تولیدی ایران خودرو و سایپا در سال ۱۴۰۱، ۹۰۱ هزار دستگاه بوده این پرسش را طرح کرد که چگونه وزیر صنعت، معدن و تجارت وعده میدهد که قرار است آمار تولید خودرو به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه افزایش پیدا کند؟
>عذرخواهی از مردم به نمایندگی از فاطمی امین
از همان ابتدا به توانایی فاطمی امین شک داشتم!
نماینده ی دوم موافق استیضاح اما، موسوی لارگانی بود که به کنایه گفت:« به جای «فاطمیامین» از مردم عذرخواهی میکنم». نماینده فلاورجان در بخشهای از سخنرانی خود در جایگاه موافق استیضاح به نکتهای عجیب اشاره کرده، گفت:« من از همان زمان معرفی فاطمی امین به عنوان وزیر پیشنهادی نسبت به توانایی او شک داشتم بالاخره بعد از چند دوره نمایندگی مطالعه برنامهها مشخص میکند که کدام وزیر چقدر توانایی دارد؛ آقای فاطمی امین در زمان رای اعتماد قول داد و رای گرفت ولی به وعدههایش عمل نکرد.»
>خادم صنعت یا خادم خودروسازان؟
نماینده ی ورزقان، نماینده ی موافق استیضاح با این ادعا که:« «فاطمیامین» در خدمت دو خودروساز بزرگ کشور است نه صنعت» گفت:« وزیر در برنامه خودشان گفتند ۱.۵ میلیون خودرو در سال تولید خواهد شد که خبری از آن نیست، همچنین قول داده بودند قرعه کشی را حذف خواهند کرد که از آن هم خبری نیست. وزیر در خدمت دو خودروساز بزرگ کشور است، ایشان باید وزیر صنعت باید باشند نه وزیر دو خودروساز.»
الله وردی دهقان اما موضوع مهمتری در گفتههای خود جا داده بود:« دهها هزار میلیارد تومان پروژه به صورت رانتی و ترک تشریفات به شرکتهای غیر تخصصی واگذار شده و اکثر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد که از مصادیق آن وزیر صمت است نادیده گرفته شده و محصولات معدنی در بورس به قیمت دلارهای بازارهای آزاد فروخته شده است.»، موضوعی که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.
>دوبار به فاطمی امین فرصت دادیم قدر ندانست!
صدیف بدری نماینده اردبیل گلایه مندانه از دو فرصتی که به فاطمی امین داده شد اما او قدر ندانست گفت و افزود:« فاطمی امین در ۲۰ ماه گذشته فرصتها را از دست داد. ما استیضاحکنندگان در تابستان سال ۱۴۰۱ به آقای فاطمی امین سه ماه وقت دادیم بعد از آن در جلسه استیضاح آبانماه سال گذشته باز هم به ایشان رای داده شد که وزیر بماند اما او حتی در وظایف اجراییاش به ویژه در کنترل بازار، کیفیت خودرو و واردات خودرو کاری نکرد و وضعیت مدیریتش باعث تشدید مشکلات شد.»
این نماینده خاطرنشان کرد:« وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در شرایطی به افزایش تولید خودرو اشاره میکند که اثری از ارتقاء کیفیت و ثبات خودرو نیست اصلا وزیر میداند که سالانه چقدر مردم به دلیل تصادفات جان خود را از دست داده و یا با جراعات مختلفی روبهرو میشوند؟ ۱۰ تا ۱۵ درصد از بودجه کشور برای تصادفات هزینه میشود. خودروسازان داخلی از کیفیت کم میکنند و قطعات بیکیفیت از چین میآورند. آنها مونتاژکارند تا خودروساز.»
>به این باور رسیدهام که فاطمی امین نمیتواند!
هاجر چنارانی، نماینده مردم نیشابور اما تلخ گفت، خیلی تلخ:« بنده و مردم حوزه انتخابیهام باور داریم که دیگر آقای فاطمی امین توان مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت را نداشته و نیازی نیست که وارد مشکلات حوزه خودرو، احتکار و لابی در اعطای پروانههای بهرهبرداری معادن شد.»
این نماینده اما در نهایت به مباحث خودرویی پرداخت و اظهار کرد:« ما واردات خودرو را در مجلس قبل تایید کردیم و مجدد در این مجلس به تصویب رسید اما به کجا رسید؟ آقای فاطمی امین اگر شما لایحه دو فوریتی برای واردات خودروهای کارکرده داشتید چرا در یک سال گذشته برای ساماندهی این بازار به مجلس شورای اسلامی ارائه نکردید؟ مجلس تصویب کرد به خانوادههایی که بالای دو فرزند دارند خودرو داده شود خانوادههایی هستند که دارای چهار فرزند بوده اما اکنون پنج ماه است که در انتظار دریافت خودرو هستند.»
>با چه جراتی، استیضاح را حاصل ندادن رانت به نمایندگان مجلس میدانند؟!
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر صمت گفت: «وزیر صمت خرید خودرو، جهیزیه، لوازم خانگی و تشکیل خانواده را برای جوان ایرانی به رویا تبدیل کرده است.»
حضرت پور که حسابی توپش پُر بود در ادامه افزود:«ما نمایندگان امروز وزیری
ضد محرومان را استیضاح میکنیم که نگاه او و تیمش به مجلس نگاهی توهین آمیز است. آقای فاطمی امین به چه جراتی سخنگوی شما عملا دلیل استیضاح را ندادن رانت به نمایندگان اعلام میکند، مگر چه رانتی به نمایندگان دادهاید و چه کسی از شما چیزی خواسته است. امروز همین جا باید اعلام کنید که چه کسی از شما رانت خواسته است؟ چرا آبروی مجلس را بردید؟ اگر شما وزیر مردم هستید چرا باندهای مافیای خودرو هفتههاست خود را به آب و آتش میزنند و دهها سناریو برای فشار به نمایندگان اجرا کردند.»
>رأی به ابقای فاطمی امین یعنی دفن مجلس!
سید غنی نظری اما سخنان خود را با این جمله آغاز کرد که:« مجلس بین دفن خود و ماندن وزیر یکی را انتخاب میکند. اگر استیضاح وزیر رای نیاورد مردم میگویند که ما مدافع دولت و نه ملت هستیم.»
این نماینده مجلس با طرح سؤالی به گفتههای خود پایان داد:« چرا مردم باید گرفتار سایپا و ایران خودرو شوند ما باید مدافع انتخاب مردم باشیم و اجازه ندهیم عدهای دنبال منافع خود باشند. استیضاح حق نمایندگان است که ما به نمایندگی از مردم دنبال میکنیم. سوال این است که مردم از وضعیت فعلی راضی هستند؟»
>کمک به دولت برای رهایی از ناکارآمدها
سارافلاحی، نماینده مردم ایلام با طرح این پرسش مهم که:« خودرو چه تولید ملی است که هر زمان دشمن فیتیله تحریمها را بالا میبرد بازار آن برهم میریزد و به قاتلان مردم تبدیل شده است؟» افزود: « اگر قیمت برخی از خودروهای داخلی را با دلار ۵۰ هزار تومانی نیز حساب کنیم کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان میشود. سوال بنده این است که مابهالتفاوت این قیمت با قیمتهای بازار به جیب کدام نانجیبی میرود؟ وزیر صنعت، معدن و تجارت میگوید تولید ملی را ۴۰ درصد افزایش دادهاند بنده میگویم چه کسی به شما اجازه داد ۴۰ درصد به قاتلان مردم اضافه کنید. شما از تولید ملی صحبت میکنید این چه تولید ملی است که هرگاه دشمن فیتیله تحریمها را بالا میبرد بازار از هم میپاشد؟»
>فاطمی امین کاری کرد که نمایندگان مجلس نتوانند پاسخگوی مردم در حوزههای انتخابیه ی خود باشند
احد آزادی خواه با تأکید بر این مسئله که:« توان مدیریتی «فاطمیامین» ضعیف است» خاطرنشان کرد:« میگویند اگر امروز به فاطمی امین رأی استیضاح بدهیم دولت وزیر ضعیفتری را به جای او میآورد که این حرف درستی نیست. اگر ما نماینده مردم باشیم و نماینده ضعیف معرفی شود، رأی اعتماد نمیدهیم.»
گلایه ی آزادی خواه هم قابل تأمل بود:« ما سه محور در استیضاح ایشان در نظر گرفتیم که ایشان در روز رأی اعتماد متعهد شدند بر بازار و تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مدیریت داشته باشند، اما ۶۸ درصد تورم در این حوزه داشته ایم. با این اوضاع نمایندگان مجلس نمیتوانند در حوزههای انتخابیه پاسخگو باشند.»
>مردم منتظر هستند ببینند مجلس کجای کار است!
سیاهکلی، شاخصترین نماینده در دو استیضاح فاطمی امین با این جمله که:« آقای فاطمی امین مسیر را اشتباه رفتهاند باید به جای واگذاری سهام ایران خودرو، مدیریت را واگذار میکرد.» به سراغ آمارها رفت و گفت: «» آقای وزیر با آمار بازی کردید شما مبنای مقایسه را سال ۱۴۰۰ قرار دادید اما من مبنا را ۱۳۹۸ گذاشتم چون
دو سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کرونا بود و تولیدیها زیر ۵۰ درصد کار کردند. چرا میگویید
۱۳ درصد رشد بوده پس دروغ میگویید بعد رئیس جمهور همین عدد را به عنوان آمار جلوی رهبری میگویند و اینگونه حیثیت نظام میرود. آقای وزیر رشد ۳ درصد بوده نه ۱۳ درصد. وی اضافه کرد: آقای وزیر اگر حرفهای آقای علیرضا بیگی درباره واگذاری خودرو به نمایندگان نبود چه حرفی داشتید بگویید؟ شما سوار موج شدید و به هیچ یک از سوالات پاسخ ندادید. طبق نظرسنجیها ۸۱ درصد از مردم از وزیر تنفر دارند؛ ما نماینده مردم هستیم. آقای وزیر شما مشکل در عدم درک مسئله دارید.»
>از این واضح تر؛ ۲۹۰ تذکر کتبی، ۲۵۰ مورد سوال، ۵ مورد اعمال ماده ۲۳۴ و دوبار استیضاح!
حاجی دلیگانی اما به ساختار اقتصادی دولت پرداخت و یادآور شد:« معتقدم ساختار تصمیمگیری اقتصادی دولت دچار اشکالاتی است و وضعیتی که امروز در جامعه میبینیم و هیچ کدام از ماها نمیتوانیم مطالب را کامل توجیه یا تبیین کنیم، از آنجا نشأت میگیرد.»
این نماینده ی مجلس با این پرسش که:«مردم را چگونه توجیه کنیم؟» ادامه داد:« بعد از فرصت دوباره مجلس در جلسه استیضاح گذشته، آیا روند اصلاح شد و اثرات آن در جامعه دیده شد؟ پاسخ این است که خیر و به خاطر همین اشکالات در تیم اقتصادی دولت، من پیگیر ۳ استیضاح بودم. وزیر جهاد کشاورزی با تشخیص رئیس جمهور تغییر کرد، امضاهای استیضاح وزیر امور اقتصادی نیز با تشخیص نمایندگان کم شد و از رأی افتاد، اما وزیر صمت نیز حالا به استیضاح رسیده است. مگر نمیگوییم مردم ایران هوشیار و بصیر هستند، امروز چه قضاوتی در خصوص خودرو دارند؟ در حالی که زمانی که آقای فاطمی امین آمد قیمت پراید ۱۰۰ میلیون تومان بود و حالا به
۳۰۰ میلیون رسیده است.»
>تذکر آئین نامهای آزادی خواه: تهمت نزنید
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مطالبی که وزیر صنعت، معدن و تجارت در دفاع خود به وی نسبت داده بود تاکید کرد: «بنده برای شما احترام قائل هستم و از شما انتظار نمیرود برای حفظ صندلی وزارت تهمت بزنید.» احد آزادیخواه در جریان جلسه بررسی تقاضای استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت در تذکری با استناد به ماده ۷۵ آییننامه داخلی بیان کرد: «بنده از خودم در قبال تهمت ناروایی که وزیر صمت در دفاعیات خود به بنده وارد کردند دفاع میکنم. وزیر گفتند که بنده در شعبه ۲۷ جنایی دادسرا حاضر شدم به ایشان میگویم آقای فاطمی امین هر کس به شما آدرس داده اشتباه کرده است. یک هیئت حقیقتیاب تشکیل شود رئیس شعبه ۲۷ جنایی نیز مشخص است بروند ببینند آیا آزادیخواه تلفنی با این شعبه داشته یا در این شعبه حضور پیدا کرده است یا خیر. سندی در این حوزه وجود ندارد آقای فاطمی امین باید عذرخواهی کند.» وی در ادامه اظهار کرد: «در بحث شرکتی که فرمودند در تعزیرات هیچ پروندهای ندارد ولی ایشان گفتند در تعزیرات حکومتی این شرکت دارای محکومیت است. آقای فاطمی امین این صندلی وزارت اینقدر ارزش ندارد که تهمت وارد کنید. آقای فاطمی امین از مافیا صحبت کردند انتظار میرود شفاف بگویند که مافیا چه کسی است. بنده از کارگران در آن شرکت دفاع کردم. فرافکنی و بیحرمتی به نماینده مجلس شورای اسلامی نباید صورت گیرد.» نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «آیا شما مقام قضائی هستید که به سادگی تصمیم میگیرید؟ بنده برای شما احترام قائل هستم. تقاضا دارم استیضاح را به حاشیه نبرید. بگذارید کار نظاممند انجام شود. انشاءالله انتظار میرود با رای نمایندگان وزارت صمت نجات پیدا کند و صنعت نفس بکشد. آقای فاطمی امین در مسند دیگری مشغول شوند.»
>آیا همه دولت واقعا زمین گیر شده است؟
میرمحمدی میبدی با تأکید بر این نکته که:« پیام استیضاح وزیر صمت و جوسازیهای کذب صورت گرفته همدلی و همفکری و هم افزایی بین دو قوه و حل مشکلات مردم نیست، پس نمایندگان به استیضاح رای ندهند تا وزیر وظایفش را انجام داده و نقاط ضعف خود را برطرف کند.» در دفاع از فاطمی امین گفت:« امروز در جریان استیضاح آمارهای مربوط به معدن، تولید، صادرات را خلاف و غلط خواندند؛ ما به کجا داریم میرویم؟ همه در یک کشتی نشستیم، هر کسی هم جایگاه خود را دارد. ما اجازه نداریم برای اینکه فاطمی امین را استیضاح کنیم جلوی تمامی دستاوردهای نظام، علامت سوال بگذاریم. با فاطمی امین مشکل داریم حرف دیگری است اما با نظام که مشکل ندارید که آنقدر در رسانههای داخلی و خارجی علیهاش کار میکنید و جلوی عملکرد دولت علامت سوال میگذارید؟»
نماینده تفت و میبد با بیان اینکه استیضاح حق مسلم مجلس است، گفت: نباید بخاطر استیضاح آمارهای خلاف واقع بدهید و یا اینکه حرفهایی بزنید همچون اینکه این وزیر و وزارت صمت همه دولت را زمین گیر کرده است. این چه حرفی است؟ آیا همه دولت واقعا زمین گیر شده است؟»
>شش ماه و دوبار استیضاح، چرا؟
میرتاج الدینی که مخالف استیضاح بود گفت:« در پاکدستی وزیر صنعت، معدن و تجارت تردیدی وجود ندارد و از طرف دیگر نباید همه مسائل و مشکلات بازار خودرو را از چشم وزیر صنعت، معدن و تجارت دید بلکه باید به دنبال ریشه وضعیت موجود در بازار خودرو گشت.» این نماینده ی مجلس در ادامه ضمن یادآوری آن چه در مجلس هفتم گذشت اظهار داشت:« نده به موافق اول استیضاح عرض میکنم که شما با بنده در مجلس هفتم همکار بودید، در آن دوره مجلس هفتم انقلابی بود و دولت وقت دولت اصلاحات. در شورای مرکزی توافق شد که تنها استیضاح یک وزیر مطرح شود. حال بنده میپرسم که چرا با دولت اصلاحات این چنین برخورد شد و ما با دولت انقلابی اینگونه رفتار میکنیم؟ مگر آقای رئیسی را ما با ۲۴۰ امضاء دعوت نکردیم که در انتخابات شرکت کنند. مگر مردمی که به آقای رئیسی رای دادند همان مردمی نیستند که به مجلس انقلابی رای دادند ما در یک کشتی نشستهایم موفقیت دولت موفقیت مجلس شورای اسلامی است و موفقیت مجلس موفقیت دولت به شمار میرود.»
>وزیر صمت با یک تندر 90 مدل 1389
گفتههای وزیر صنعت، معدن و تجارت در دفاع از خود، قابل تأمل بود، آن قدر قابل تأمل که میشود ساعتها درباره ی آن حرف زد:
ـ بنده هم به عنوان وزیر صنعت یک تندر ۹۰ مدل ۱۳۸۹ دارم و نسبت به قیمت خودرو گلهمند هستم ما از مردم جدا نیستیم.
ـ ما هم نسبت به تسهیلات بانکی انتقاد داشتیم ولی مگر بنده مسئول تسهیلات بانکی هستم؟
ـ آمار تورم خودرو از اردیبهشتماه تا آبانماه سال گذشته کاهشی بوده و از آذرماه افزایش پیدا کرده است که به قیمت ارز باز میگردد. مگر من مسئول ارز هستم چالشهای بازار ارز در کار بنده نیز تاثیر منفی میگذارد قیمت مواد اولیه کارخانهها افزایش مییابد. اولین کسی که به شدت به دنبال این است که اقتصاد کشور بر مبنای ریال اداره شود بنده هستم.
ـ این بسیار اشتباه است که پول آب، برق و گاز و دستمزد ریالی بوده اما قیمت محصول دلاری باشد.
ـ رشد کلی اقتصاد در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۰ چهار درصد بود و رشد صنعت ۳ درصد بود اما در ۹ ماه اول ۱۴۰۱ رشد صنعت هشت درصد و رشد کل اقتصاد ۳.۷ درصد بوده، یعنی صنعت از اقتصاد جلو زده است.
ـ اینکه چرا مردم رشد را احساس نمیکنند سوال بسیار مهمی است.
ـ بارها گفتهام کهای کاش سنم به زمان جنگ تحمیلی میخورد و در جنگ حضور داشتم اما خوشحالم که در سنی هستم که در گام دوم انقلاب حضور دارم.
>رئیس کابینه و چند چالش مهم
رئیسی که از ابتدای شروع جلسه ی استیضاح فاطمی امین در مجلس حضور نداشت و همین مسئله باعث اعتراض برخی نمایندگان شد نیز خود را به این جلسه رسانید و دست روی چالشهای مهمی گذاشت:
ـ خط قرمز دولت مبارزه با رانت، مافیا و ویژهخواری است. دولت و مجلس باید در این زمینه اقدام کنند.
ـ من از کسانی که احساس مسئولیت کرده و نسبت به یک مسئله و دغدغه مردم استیضاح کردند، تشکر و تقدیر میکنم. تلقی ما در دولت این است که دوستان ما در مجلس به خاطر مسائل حوزههای انتخابیه و مردم، مسائلی را در مجلس بیان میکنند که مسئولان باید توضیح دهند و داوری با نمایندگان و مردم است.
ـ ما با مجلس اتفاق نظر داریم. حتی کسانی که درباره وزیر سوال دارند، به پاکدستی و ضد فساد و ضدرانت خوار بودن و ضد روابط ناسالم وزیر اشاره دارند و ما هم خلاف این ندیدیم که وزیر نسبت به فساد و رانتخواری و مافیا حساس نباشد. در خودرو که قیمت بالایی دارد، طبیعی است که مافیا در آن بیشتر شکل میگیرد.
ـ وضعیت خودروسازی در کشور به تحول نیاز دارد و یک مشکل مزمن است و باید کار و تلاش شود.
ـ آیا وزیر صرفا باید با خودرو مورد قضاوت قرار گیرد.
ـ باید با مافیای خودرو برخورد شود. پروندههای آنها در حال بررسی است و از هیچ موردی چشم پوشی نشده است.
ـ تصویب شد که ۵۰ درصد خودروهای تولید شده را به مادران دو بچه بدهند که کار خوبی بود و ما مخالف نیستیم. باید تشویق برای افزایش جمعیت باشد اما ببینید مادر سیستان، ایلام یا مشهد و اصفهان که خودش نمیآید و به او میگوییم حواله را از بازار بگیرید. یعنی با این تصمیم ۵۰ درصد تولید را به بازاری آوردهایم که آن بازار بتواند طور دیگری باشد.
ـ اصل فلسفه آمدن من در این جلسه به خاطر این است که بگوییم ما سوال پرسیدن نمایندگان و مجلس را محل اختلاف نمیدانیم بلکه حتماً پیام این کار را همراهی و همکاری و تصمیم برای رفع مشکل میدانیم.
ـ ما به محض اینکه مجلس موافقت کند هم موافق تشکیل وزارتخانه هستیم و هم با تشکیل سازمان مخالفتی نداشتهایم چرا که میخواهیم به وضعیت بازار سامان داده شود.
>پیام حضور رئیسی در جلسه استیضاح فاطمیامین چه بود؟
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت حضور رئیسجمهوری در جلسه استیضاح وزیر صمت را حاوی پیامهایی از سوی دولت در قبال این اقدام مجلس دانست. احسان صالحی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «حضور رئیسجمهور در جلسه مجلس با وجود اینکه با اطلاعات واصله، عدم اعتماد به وزیر صمت قطعی بود، دو پیام روشن داشت:
۱. دولت برای مجلس و حق قانونی آن احترام قائل است و اِعمال این حق را مانع همدلی نمیبیند.
۲. دولت پشت مدیران خود را که جمعبندی مثبتی از عملکرد آنها دارد خالی نمیکند و در شرایطی که رئیسجمهور خود پیشگام تغییر مدیران ناکارآمد یا ناهماهنگ است و در یک سال گذشته تغییرات مهمی در سطح بالای دولت با همین منطق رخ داده است، اما وقتی برآورد دولت، عدم کفایت یک وزیر نیست تا آخر و با همه امکانات از آن بخش دولت حمایت میشود.»
>نکتهای مهم؛ رو دست احمدینژادی به جبهه ی پایداری
احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز که از وفادارترینها به احمدینژاد به شمار میآید در بزنگاهی مهم، جبهه ی پایداری را در تنگنایی عجیب قرار داد. فارغ از اصل مسئلهای به نام شاسی بندها، طرح این موضوع در این بازه زمانی قابل بررسی است که با چه اهدافی صورت پذیرفت. اگرچه سیطره ی «پایداری چی ها» بر مجلس یازدهم و دولت دوازدهم بر کسی پوشیده نیست اما؛ از یک زاویه ی دیگر نیز میتوان به استیضاح و برکناری فاطمی امین از سمت وزارت صمت نگاه کرد و آن رو دست «احمدینژادی ها» به «جبهه پایداری» بود حال این جدال پیدا و پنهان تا کجا ادامه پیدا کند و به چه نتایجی منتهی شود؛ الله اعلم! طرح مسئله ی شاسی بلندها در کوران تلاش نمایندگان مجلس برای استیضاح و برکناری فاطمی امین به طور قطع بر فضای مجلس و افکار عمومی تأثیر مهمی گذاشت به گونهای که مجلس نشینان برای فرار از این شائبه که اگر وزیر صمت برکنار نشود اتهام دریافت رانت برای ابقای وزیر در کارنامه ی آنها ثبت شده و بر نتیجه ی انتخابات اسفند 1402 سایه خواهد افکند به این نتیجه رسیدند تا علی الحساب از این چالش ویرانکننده دوری کنند!
انتهای پیام