به گفته وزارت بهداشت رئیس بیمارستان عزل شده است
- شناسه: 9602
- سه شنبه 5 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد - گروه شبکه: مرگ یک نوزاد در بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار خبر جدیدیاست که بسیار در شبکهها و فضای مجازی سر و صدا به پا کرده و جنجال زیادی به همراه داشته است. داستان از این قرار است روز جمعه یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ نوزاد پسری در بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار متولد شد که بنا بر اعلام کادر درمان علائم حیاتی نداشت و فوتشده به دنیا آمد که بر این اساس نوزاد به سردخانه بیمارستان منتقل شد اما طی ماجرایی دوباره به زندگی بازمیگردد اما عمر زندگیاش کوتاه بود.
> روایت پدر نوزاد
حالا رضا خدایاری پدر نوزاد فوتشده در خصوص این ماجرا با گلایه از کادر درمان به تسنیم گفته است: «از روزی که همسرم باردار شد، هیچ مشکلی نداشت و ۳۱ فروردین که جنین ۷ماهه بود به بیمارستان کمالی کرج مراجعه کرد و پس از انجام سونوگرافی و آزمایش سلامت مادر و نوزاد تأیید میشود. وی افزود: ساعت ۴ صبح روز بعد از معاینات ۷ماهگی، درد زایمان مادر نوزاد شروع میشود و به بیمارستان امام سجاد(ع) مراجعه میکند و نوزاد با زایمان طبیعی به دنیا آمد که همان لحظه نوزاد را به مادرش نشان دادند و گفتند که «بچه سه روز است در شکم مادر فوت کرده است». پدر نوزاد در ادامه گفت که هنگام تولد فرزند در خرمآباد بوده و سریعاً خود را به بیمارستان رسانده است اما عوامل بیمارستان اجازه نمیدهند که با همسرش ملاقات کند لذا مجدداً ساعت ملاقات به بیمارستان مراجعه میکند که باز هم نمیتواند همسرش را ببیند. خدایاری اظهار داشت: حسی به من میگفت که بروم و پسرم را ببینم و بر اساس رسمی که داریم اسم بچه را در گوشش صدا کنم؛ به همین خاطر بهسمت سردخانه رفتم و از مسئول سردخانه خواستم که پسرم را ببینم که با حراست هماهنگ کرد و به داخل رفتیم و وقتی در یخچال را باز کرد، نوزاد را در کارتن قرار داده بودند و خواستم درش را باز کنم، اول اجازه ندادند و وقتی باز کردم بچه نفس میکشید و نگهبان فکر کرد توهم زدهام و وقتی بچه تکان خورد قبول کرد که زنده است. وی تاکید کرد: نگهبان موضوع را به سوپروایزر اطلاع داد اما گفتند «امکان ندارد و بچه سه روز است مرده است»، تا اینکه با یکی از مامورین نیروی انتظامی وارد سردخانه شدیم و دید بچه زنده است و یکی از پرستاران را برای کمک آورد و بچه را لای پارچه پیچیدند و بالا بردند و در دستگاه گذاشتند. پدر نوزاد با گلایه از برخورد نامناسب کادر درمان و مشکلاتی که در این بیمارستان وجود داشته است گفت: پسرم ساعتها در سردخانه نفس میکشید و قلبش میتپید؛ با چشم خودم دیدم که پسرم زنده بود، دستوپا میزد، گریه میکرد و در دستگاه شیر میخورد و حتی تا آخر شب به مادرش خبر ندادیم چون نگران بودیم فوت کند تا اینکه پزشک گفت «حال نوزاد خوب و طبیعی است و به مادرش اطلاع دهید». خدایاری پدر این نوزاد تازهفوتشده در پایان ابراز داشت: صبح روز ۲ اردیبهشت به ما اطلاع دادند که نوزاد فوت کرده است و با ناراحتی به بیمارستان رفتم و مادرش را ترخیص کردم که به همسرم آسیب نرسد اما از مسئولان تقاضا داریم به این کمکاری کادر درمان رسیدگی کنند.
> روایت مسئولان از ماجرا
اما محمدهادی ناصح، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار ماجرا را این گونه شرح میدهد: «ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه روز پنجشنبه ۳۱ فروردین یک مادر ۲۵ساله با بارداری حدود ۲۶ هفته و در اولین نوبت بارداریاش با درد زیر شکم به بیمارستان امام سجاد (ع) مراجعه میکند. پس از انجام معاینات لازم و سونوگرافی، توصیه میشود که این مادر به بیمارستانی مجهزتر برای ادامه درمان مراجعه کند.» به گفته ناصح، بیمار با رضایت شخصی، مرخص میشود و یک ساعت بعد به بیمارستانی در کرج میرود؛ این بار هم معاینات لازم و سونوگرافی انجام شده و عفونت ادراری تشخیص و مداوا صورت میگیرد. وی افزود: پس از ترخیص بیمار به دلیل درد زیر شکم باز به درمانگاهی در ملارد مراجعه کرده و سرم تراپی انجام میشود. ناصح ادامه داد: مادر جوان ساعت ۴:۳۰ صبح به دلیل پارگی کیسه آب به بیمارستان امام سجاد (ع) مراجعه میکند و در ساعت ۵ صبح اول اردیبهشت به اتاق عمل میرود؛ نوزاد متولد شده اما ضربان و صدای قلب نداشت. به گفته این مسئول، حدود یک ساعت نوزاد نارس که در واقع ۶ ماهه به دنیا آمده در کنار مادرش بود اما چون علائم حیاتی نداشت به سردخانه منتقل میشود. مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار گفت: در ساعت ۱۶ همان روز پدر نوزاد به همراه مامور بیمارستان به سردخانه مراجعه و احساس میکنند که پای کودک حرکت میکند و به سرعت نوزاد به بخش ویژه (NICU) منتقل میشود؛ درمانهای لازم توسط متخصص اطفال و کادر درمان انجام میشود اما ضربان قلب ضعیف است و با درمان دارویی ضربان نوزاد به ۸۰ میرسد. وی خاطرنشان کرد: چهار بار احیای قلبی از ۱۶ تا ۳ صبح انجام میشود اما متاسفانه نوزاد ایست قلبی میکند و فوت نوزاد اعلام میشود. ناصح در مورد احتمال قصور پزشکی در این پرونده، یادآور شد: در این خصوص بررسی کارشناسی توسط مسئولان وزارت بهداشت در حال انجام است.
> رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار برکنار شد
اتفاق رخ داده برای این نوزاد باعث میشود که علیرضا مرعشی رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار، صبح شنبه با دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران برکنار شود. گزارش واصله پیرامون سوءعملکرد در این بیمارستان موجب این تصمیم بوده است. دکتر مرعشی رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار بهدلیل بیتوجهی در احیای نوزاد از مسئولیتش برکنار شد.
> پرونده نوزاد در اختیار پزشکی قانونی
اما پدرام پاک آیین، سخنگوی وزارت بهداشت درباره اخبار نوزاد فوت شده بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار گفت: پرونده نوزاد نارسی که بنا به اعلام کادر درمان بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار فوت شده به دنیا آمده و پدر وی مدعی زنده بودن او بعد از تولد شده است، در اختیار پزشکی قانونی قرار گرفته تا وضعیت و علت دقیق مرگ نوزاد در بررسیهای علمی روشن شود. وی گفت: در این زمینه گزارش و شرح حال جامعی با جزئیات تهیه و به پزشکی قانونی ارسال شده است. پاک آیین افزود: تا اعلام پاسخ پزشکی قانونی، اظهارات گوناگون درباره وضعیت و علت فوت نوزاد، قطعیت و ارزش اثباتی ندارد. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین برکناری رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) را از اختیارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران خواند و گفت: این برکناری با حادثه بیمارستان امام سجاد (ع) مرتبط بوده، اما جنبه جزایی ندارد و از اختیارات رئیس دانشگاه است. پاک آیین افزود: چنانچه نظریه پزشکی قانونی ناظر به وقوع تخلف یا جرم از سوی هریک از عوامل بیمارستان امام سجاد(ع) باشد، رسیدگی قانونی لازم توسط مرجع ذیصلاح صورت خواهد گرفت.
علی مشکی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران هم در رابطه با ماجرای زنده شدن نوزاد در بیمارستان امام سجاد (ع) شهرستان شهریار اظهار کرد: زمانی که مادر به بیمارستان جهت زایمان مراجعه میکند، بچه ضربان قلب نداشته و وقتی بچه به دنیا آمده علائم حیاتی نداشته و عملیات احیاء انجام شده اما نوزاد به زندگی برنگشته و لذا به سردخانه منتقل شده است. وی با اشاره به اینکه در بدو ورود مادر به بیمارستان، پدر نوزاد حضور نداشته است، گفت: پس از مراجعه پدر به سردخانه، متوجه میشود که به خواست الهی کودک زنده است و به بخش NICU منتقل میشود اما علیرغم تلاشهای انجام شده باز هم کودک علائم حیاتی را از دست داد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: مسئولیت این بیمارستان برعهده رئیس آن است و مدیران بهداشت و درمان کشور خواستند که مدیر بیمارستان پاسخگوی مسائل باشد و با توجه به اتفاق افتاده و به دلیل سوء عملکرد خواستند که این مدیر کنار گذاشته شود.
علت مرگ نوزاد مشخص نیست
مشکی در خصوص قصور پزشکی افزود: این موضوع هنوز اثبات نشده و باید از طریق مراجع قضائی پزشکی بررسی شود و پرونده هم اکنون در حال بررسی است. وی ادامه داد: زمان مراجعه مادر به بیمارستان، بچه ضربان قلب نداشته و اینکه چه اتفاقی افتاده و شرایط نگهداری بچه کنار مادر درست بوده یا خیر، لازم به رسیدگی پرونده پزشکی دارد و زمان رشد و تکامل نوزاد که نارس هم بوده، در دست بررسی است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: بخش کیفی پرونده را دانشگاه علوم پزشکی و امور نظارت بر درمان پیگیری کرده و بخش علمی آن توسط قضات پزشکی قانونی بررسی خواهد شد. مشکی در خصوص برکناری رئیس بیمارستان تصریح کرد: درحال حاضر رئیس بیمارستان به عنوان رهبر اصلی بیمارستان با توجه به شرایطی که اتفاق افتاده که خودش هم استعفا کرده است، برکنار شده و اگر قصوری از پزشک و پرستار نیز باشد برخورد قانونی انجام خواهد شد.
> آخرین وضعیت پرونده
در این میان مدیرکل مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، آخرین گزارش مربوط به بررسی پرونده نوزاد فوت شده در بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، دکتر سلمان حیدری درباره اخبار مربوط به نوزاد فوت شده در بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار، گفت: درباره این موضوع وزیر بهداشت شخصا ورود و رئیس بیمارستان را عزل کردند. این برخورد انجام شد، اما یکسری اقدامات اصلاحی هم باید انجام شود که باید در کمیتهای که مربوط به بحث مرگ و میر مادر و نوزاد در وزارت بهداشت وجود دارد، مطرح شود. البته این کمیته با حضور معاون درمان وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل جلسه داد و مسائل مورد بررسی قرار گرفت. وی افزود: بنابراین موضوع حتما بررسی میشود و در مواردی که نواقصی در فرآیندها وجود دارد، مجددا دستورالعملها تدوین میشوند تا اگر احیانا فرآیندی ایراد دارد، اصلاح شود. در عین حال با هر یک از افراد نیز به نسبت قصوری که در این پرونده داشتند، برخورد لازم انجام خواهد شد. حیدری درباره لزوم بررسی دستورالعمل مربوط به بحث تایید فوت، گفت: این اقدام باید انجام شود و صبح دیروز نیز این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. در این زمینه پیگیر هستیم که اگر دستورالعمل قبلی در این حوزه نواقصی دارد یا مواردی داشته که رعایت نشده، بررسی و اصلاح شوند. وی گفت: به طور کلی بحث مرگ و میر نوزادان و مادران در کمیته مرگ و میر مربوط به این حیطه هم در مرکزی که چنین اتفاقی رخ میدهد، هم در سطح دانشگاه علوم پزشکی و هم در سطح وزارت بهداشت بررسی میشود.
انتهای پیام