وزیر ارتباطات دولت از یکسو اعلام کرد موافق تداوم فیلتر واتس اپ و تلگرام است
- شناسه: 9522
- دوشنبه 4 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
و از سوی دیگر تاکید نمود رفع برخی اختلالات آنتندهی از اراده این وزارتخانه خارج است!آفتاب یزد - گروه شبکه: عیسی زارعپور وزیر ارتباطات بعد از نمازعید فطر تهران در جمع شماری از مردم و گفتگو با آنها درباره رفع فیلتر گفت که تصمیم گیری در این باره در حوزه او نیست؛ این موضوع به شرایط مختلف بستگی دارد... ما به دنبال توانمندسازی شرکتهای داخلی حوزه فضای مجازی هستیم. وی در پاسخ به این سوال که اگر تصمیم گیری درباره رفع فیلتر تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام به او سپرده شود آیا امروز موافق رفع فیلتر است گفت: در شرایط فعلی، نه موافق نیستم. در این گفتگو، تعدادی از جوانان انتقاد کردند با فیلتر اینستاگرام دسترسی آنها به این شبکه اجتماعی قطع شده و نمیتوانند «جهاد تبیین» را دنبال کنند. به همین دلیل فضا در اینستاگرام به سود طرف مقابل شده و به قول آنها «در اینستاگرام تحول شده». فرد دیگری هم انتقاد کرد چرا وزارت ارتباطات همه فیلترشکنها را نمیبندد او جواب داد اگر این کار شود در اینترنت کشور اختلال ایجاد میشود.
از سوی دیگر عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت کیفیت نامطلوب آنتن دهی شبکه تلفن همراه در برخی از شهرها و روستاها، اظهار داشت: اگر اختلال، مشکل آنتن دهی یا هر مشکل دیگری در شبکه ارتباطی وجود داشت، هموطنان میتوانند با شماره کشوری ۱۹۵ تماس بگیرند و گزارش دهند تا همکاران من رسیدگی و نتیجه را منعکس کنند. وی ادامه داد: تلاش این است که مشکلات در زمینه آنتن دهی برطرف شود. ما در وزارت ارتباطات به دنبال فراهم کردن زیرساختهای پرسرعت و با کیفیت برای مردم هستیم؛ فرقی هم نمیکند که در شهر یا روستا باشد، همان فناوری نسل چهارم که در شهر در حال راه اندازی است، در روستا هم راه اندازی میکنیم. وی آماری درباره دسترسی روستاها به اینترنت ارائه داد و گفت: در سال گذشته قریب به ۲ هزار روستا و از ابتدای دولت تاکنون بیش از ۳۴۰۰ روستا با فناوری نسل چهارم به اینترنت دسترسی پیدا کردند که هر روز این آمار افزایش مییابد. تمام روستاهای باقی مانده که بالای ۲۰ خانوار هستند نیز امسال به شبکه دسترسی پیدا میکنند. زارعپور در پاسخ به این پرسش که چرا در برخی از موارد طرح مشکلات مردمی از طریق سامانه ۱۹۵ نیز راهگشا نبوده است؟ گفت: گاهی مشکلات نیاز به پیگیری خودِ اشخاص دارد. به عنوان مثال فردی به من پیام داده بود که «در سال گذشته دکل مخابراتی یا BTS در محل ما جمع شده و پس از تماس با سامانه ۱۹۵، ما را به چند ماه بعد حواله دادند و گفتند مشکل را برطرف میکنند، اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است.» بنده شخصاً این مورد را بررسی کردم و متوجه شدم که اهالی محل به اپراتورها اجازه نصب BTS و تجهیزات را نمیدهند لذا اینگونه از موارد نیازمند پیگیری از سوی خودِ افراد است به گونهای که یکی از مالکین را راضی کنند تا اجازه نصب تجهیزات داده شود. وی گفت: برخی موارد که ایجاد اختلال در آنتن دهی کرده، از اراده وزارت ارتباطات خارج است و نیازمند فرهنگسازی و اطلاعرسانی است، چون برخی از مردم تصورشان این است که آنتنهای BTS مضر هستند، در حالی که همکاران من در سازمان تنظیم مقررات، سازمان حفاظت از محیط زیست و انرژی اتمی، بارها اندازه گیری کردند و اعلام شد که میزان تشعشعات BTSها در کشور ما به مراتب از میزان استانداردی که در دنیاست، پایینتر است؛ لذا باید از این طریق خیال مردم را راحت کنیم که هیچ ضرری برای سلامتی ندارد. وی بیان کرد: چندی پیش به یک استانی سفر کرده بودم، یک گروه میگفتند که محل ما آنتن نمیدهد و گروهی میگفتند تجهیزات را جمع کنید، ما نگران سلامتی خودمان هستیم. زارعپور در پایان تأکید کرد که رسانهها درباره اینکه آنتنهای BTS مضر نیستند، به مردم اطلاعرسانی کنند که در این صورت بسیاری از مشکلات آنتن دهی
برطرف خواهد شد.
> واکنش کاربران
تلخ است اینکه وزیر ارتباطات باشی اما مخالف ابتداییترین ابزار ارتباطات باشی. یا بدتر از آن، آنچه را که در حیطه کاریاش است را با بیان جملاتی مانند به حوزه ما ارتباطی ندارد یا از اراده وزارت ارتباطات خارج است از سر خود باز کند. اگر این گونه است پس به قول جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس؛ عیسی زارعپور دقیقا وزیر چیست؟ اینکه دقیقا چرا ایشان موافق رفع فیلتر شبکههای اجتماعی نیستند، جای سوال دارد اما این اظهاراتش با واکنشهایی از سوی کاربران شبکههای اجتماعی روبرو شده است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «مگه میرسلیم موافق واردات خودرو هست که این موافق رقابتی بودن نرم افزارها باشه».
دیگری نوشت: «درد اینجاست که همه مسئولین و نمایندگانی که مخالف شبکههای اجتماعی هستند و موافق صیانت، اینجا تو توئیتر توییت میزنند! با فیلترشکن».
یکی دیگر از کاربران اینطور مینویسد: «چند روزه اینترنت بین الملل بالا نمیاد چه برسه به رفع فیلتر تلگرام و واتساپ».
کاربران دیگر نوشته اند: «نگران کننده است وزیر ارتباطی که با وسایل ارتباطی موافق نیست»، «اگه اختیار رفع فیلتر پیام رسانها بر عهدهی شما بود آیا موافقش بودید؟ عیسی زارعپور: نه موافق نیستم! به همین راحتی»، «کسی نمیخواد عیسی زارعپور رو متوقف کنه ایشون وزیر ارتباطات هستند از وقتی اومدن همراه اول دچار اختلال شدید شده خطها دیر جواب میدن یا اصلا گرفته نمیشن آنتن دهی افتضاح و البته پهنای باند ضعیف و فیلترینگ شدید»، «فقط واسه من سواله چرا اینو به جای وزیر «فیلترینگ» وزیر «ارتباطات» صدا میکنن!؟ کسی که از ابتداییترین ابزار ارتباطات دنیای مدرن «عمدا» استفاده نمیکنه».
انتهای پیام