شیر بییال و دم
- شناسه: 9417
- پنج شنبه 31 فروردین 1402
- انتشار در صفحه ۵ | فرهنگی
آفتاب یزد – گروه فرهنگی: روز گذشته خبر رسید که چهل و دومین جشنواره فیلم استانبول در کشور ترکیه به کار خود پایان داده و فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی موفق به کسب جایزه لاله طلایی بهترین فیلم بخش مسابقه بینالمللی این رویداد سینمایی شده است. امسال فیلم سینمایی «تفریق» از مانی حقیقی هم در بخش «بهترینهای جشنوارهها»، «عروسک» به کارگردانی اصغر یوسفینژاد، «عصبکشی» به کارگردانی امیر توده روستا و شش فیلم کوتاه از ساختههای مریم تفکری شامل «زخم غایب»، «کیف ایرانی»، «نظربازی»، «بخشهایی از یک نامه به کودکی که متولد نشده»، «من یک گناه پرشور مرتکب شدم» و «شعر و سنگ» نیز در جشنواره استانبول به نمایش گذاشته شدند. چهل و دومین جشنواره فیلم استانبول از ۷ تا ۱۸ آوریل (۱۹ تا ۳۰ فروردین) برگزار شد. در همین راستا و در حالیکه «جنگ جهانی سوم» چندمین جایزه بینالمللی خود را میگیرد چند روز پیش خبر رسید که ششمین ساخته هومن سیدی در حالی که قرار بود در اکران عید فطر روی پرده برود به صورت قاچاق در فضای مجازی منتشر شده و عوامل این اثر سینمایی را با مشکل مواجه کرد. پس از آن بود که عوامل تصمیم گرفتند فیلم را زودتر از موعد مقرر اکران کنند و کارگردان فیلم هم با انتشار پستی کوتاه در صفحه شخصیاش از مردم خواست که «جنگ جهانی سوم را در سینما تماشا کنند.» البته زمان که گذشت مشخص شد که حاشیههای فیلم سیدی به همین موارد ختم نشده و همچنان
ادامه دار است، مثلا یکی از جدیدترین حواشی این فیلم را محسن تنابنده در صفحه شخصیاش رونمایی کرد. بازیگر نقش اول فیلم «جنگ جهانی سوم» روز گذشته خبر از سانسور گسترده جدیدترین ساخته هومن سیدی برای بیلبوردهای تبلیغاتی داد. این بازیگر با انتقاد از حذف نام هومن سیدی، کارگردان فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» برای گرفتن مجوز بیلبوردهای تبلیغاتی این اثر، به مواجه شدن با درخواست برای حذف عکس خودش گفت و از این روند انتقاد کرد و در صفحه اینستاگرامش نوشت: «جنگ جهانی سوم، تا دیشب میگفتن اسم هومن سیدی رو بردارین مجوز بیلبورد میدیم. اسم کارگردان رو حذف کردیم. امروز به شرکت تبلیغاتمون گفتن عکس تنابنده رو هم حذف کنین اینجوری فقط عکس این خونه میمونه. مگه تبلیغ مشاور املاک میخوایم بکنیم.»
گفتنی است «جنگ جهانی سوم» برای نخستین بار در ۷ سپتامبر ۲۰۲۲ در هفتاد و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز نمایش داده شد و دو جایزه در بخش افقها (بهترین فیلم برای هومن سیدی و بهترین بازیگر مرد برای محسن تنابنده) را به ارمغان آورد. این فیلم در ۱۹ سپتامبر به عنوان نماینده رسمی سینمای ایران برای حضور در نود و پنجمین دوره جوایز اسکار از سوی کمیته انتخاب معرفی شد. در خلاصه این فیلم آمده است: شکیب یک کارگر روزمزد میانسالِ بیخانمان است که همسر و فرزندش را سالهای پیش در یک زلزله از دست داده و تاکنون با این امر کنار نیامده است. او در طی چند سال گذشته، با یک زن ناشنوای جوان به نام لادن رابطه برقرار کرده است. محل ساختوسازی که او امروز در آن کار میکند، معلوم میشود که صحنه فیلمی درباره جنایات آدولف هیتلر در طول جنگ جهانی دوم است و شکیب به دلیل شباهت عجیبش به هیتلر به عنوان جایگزین بازیگر قبلی انتخاب میشود. خانه بزرگی به او داده میشود و لادن با متوجه شدن این موضوع از او برای حل مشکلی کمک میخواهد…
انتهای پیام