هرآنچه درباره بیماری پیلونفریت باید بدانیم
- شناسه: 8288
- یکشنبه 28 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۶ | زندگی
آفتاب یزد – نجمه حمزه نیا: کلیه از اندامهای حائز اهمیت در بدن است که عملکرد صحیح آن برای حفظ سلامت ضروری است. حفظ سلامت کلیهها برای برخورداری از وضعیت جسمی مطلوب ضرورت دارد. درصورتی که کلیهها از سلامت برخوردار نباشند، زندگی فرد تحت تاثیر قرار میگیرد بنابراین لازم است افراد به سلامت کلیههای خود دقت داشته باشند تا کلیهها نیز بتوانند از سلامت بدن مراقبت کنند. یکی از بیماریهای جدی که میتواند سلامت کلیه را به صورت جدی به مخاطره بیندازد، عفونت کلیه یا پیلونفریت است. این بیماری میتواند کیفیت زندگی افراد را به صورت جدی کاهش دهد لذا با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد دراینباره با دکترمهری مهراد، متخصص اورولوژی، دکتر شهریارناطق، متخصص اورولوژی و دکترحسین کرمی، متخصص اورولوژی گفتگو کرده است.
دکترمهراد در این باره میگوید:عفونت کلیه یا پیلونفریت، نوعی عفونت مجاری ادراری است که به طور کلی از مجرای ادرار یا مثانه شما شروع میشود و به یک یا هر دو کلیه تان میرسد.
وی بیان کرد: عفونت کلیه نیاز به رسیدگی فوری پزشکی دارد چون اگر به درستی درمان نشود، میتواند به طور دائم به کلیههای شما آسیب برساند. حتی باکتری مسبب این بیماری میتواند به جریان خون شما سرایت کند و باعث عفونت تهدید کنندهای برای زندگیتان شود.
این متخصص اورولوژی عنوان کرد: درمان عفونت کلیه معمولاً شامل آنتیبیوتیک است و ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. وی مطرح کرد: علائم و نشانههای عفونت کلیه ممکن است شامل تب، لرز، درد پشت، پهلو، درد شکم، تکرر ادرار، میل شدید و مداوم برای ادرار کردن،احساس سوزش یا درد، موقع ادرار کردن،تهوع و استفراغ، مشاهده چرک یا خون در ادرار،ادرار بد بو یا کدر باشد.
دکترمهراد ابراز کرد: اگرعلائم یا نشانههای نگران کنندهای دارید با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید و اگر برای عفونت ادراری تحت درمان هستید اما علائم و نشانههای شما خوب نمیشود، یک وقت ملاقات بگیرید زیرا عفونت شدید کلیه میتواند منجر به عوارض تهدید کنندهای برای زندگی شود.
این متخصص اورولوژی توضیح داد: باکتریهایی که از طریق لوله حملکننده ادرار (مجرای ادرار) وارد دستگاه ادراری میشوند، میتوانند تکثیر شوند و به کلیههای شما برسند و این شایعترین علت عفونت کلیه است.
وی ادامه داد: باکتریهای ناشی از عفونت در سایر نقاط بدن هم میتوانند از طریق جریان خون به کلیهها منتقل شوند. اگرچه ایجاد عفونت کلیه از این راه غیرمعمول است، اما ممکن است اتفاق بیفتد مثلا، اگر یک مفصل یا دریچه قلب مصنوعی دارید که احتمال دارد عفونی شود و به ندرت نیز بعد از جراحی کلیه عفونت کلیه ایجاد میشود.
دکترمهراد مطرح کرد: برخی عوامل خطر عفونت کلیه را افزایش میدهند که یکی از آنها زن بودن است چون مجرای ادرار در زنان کوتاهتر از مردان است، باعث میشود باکتریها از خارج از بدن به سمت مثانه حرکت کنند. زنان باردار نیز بیشتر از دیگران در معرض خطر عفونت کلیه هستند.
این متخصص اورولوژی ادامه داد: داشتن انسداد مجرای ادرار یکی دیگر از عوامل خطر عفونت کلیه است و شامل هر چیزی است که جریان ادرار را کند میکند یا توانایی شما را برای تخلیه مثانه در هنگام ادرار کاهش میدهد، از جمله سنگ کلیه؛ وجود چیزی غیر طبیعی در ساختار دستگاه ادراری؛ یا بزرگ شدن غده پروستات در مردان.
وی افزود: داشتن سیستم ایمنی ضعیف شامل شرایط پزشکی است که سیستم ایمنی شما را مختل میکند، مثل ابتلا به دیابت و ایدز. بعضی از داروها، مثل داروهایی که برای جلوگیری از رد ِاعضای پیوندی مصرف میشوند، هم تأثیرات مشابهی دارند و جزو عوامل خطر عفونت کلیه میباشند. دکترمهراد متذکر شد: آسیب عصب یا طناب نخاعی میتواند مانع از حس کردن عفونت مثانه شود به طوری که شما از پیشرفت آن به سمت عفونت کلیه غافل میشوید. این متخصص اورولوژی تصریح کرد: کاتتر یا سوندهای ادراری لولههایی هستند که برای تخلیه ادرار از مثانه استفاده میشوند. ممکن است یک کاتتر در حین و بعد از بعضی روشهای جراحی و آزمایشهای تشخیصی، به بدن بیمار متصل شود. یا افرادی که مجبور به استراحت مطلق هستند، ممکن است به طور مداوم از یکی از آنها استفاده کنند احتمال ابتلا به عفونت ادراری در آنها بسیار رایج است.
وی هشدار داد: در ریفلاکس ِوزیکویورترال یا بازگشت ادرار، مقدار کمی ادرار از مثانه به حالبها و کلیهها برمیگردد. افراد مبتلا به این بیماری در دوران کودکی و بزرگسالی بیشتر در معرض خطر عفونت کلیه قرار دارند.
دکترمهراد میگوید: اگر عفونت کلیه درمان نشود، میتواند منجر به عوارض بالقوه خیلی جدی شود که مهمترین آن عبارتند از اسکار کلیه یا فیبروز، مسمومیت خون یا سپتیسِمی و زنانی که در دوران بارداری دچار عفونت کلیه میشوند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای زایمان نوزادان کم وزن باشند.
این متخصص اورولوژی ابراز داشت: انجام برخی اقدامات به ویژه در زنان برای پیشگیری از عفونت مجاری ادرار، خطر ابتلا به عفونت کلیه را کاهش میدهد به طور مثال مایعات و بخصوص آب فراوان بنوشند زیرا مایعات میتوانند به حذف باکتریها از بدن در هنگام ادرار کردن کمک کنند،به محض نیاز ادرار کنند و بعد از تخلیه ادرار با دقت خود را پاک کنند زیرا پاک کردن از جلو به عقب بعد از ادرار و بعد از اجابت مزاج به جلوگیری از گسترش باکتری به مجرای ادرار کمک میکند.
وی اذعان داشت: برای تأیید اینکه عفونت کلیه دارید، احتمالاً از شما خواسته میشود که برای آزمایش باکتری، خون یا چرک در ادرارتان، یک نمونه ادرار ارائه بدهید. پزشک شما همچنین ممکن است یک نمونه خون برای کشت بگیرد که یک تست آزمایشگاهی است که باکتریها یا سایر ارگانیسمها را در خون شما بررسی میکند.دکترمهراد ادامه داد: سایر آزمایشات ممکن است شامل سونوگرافی کلیه، سیستوسکوپی،
سی تی اسکن یا نوعی اشعه ایکس به نام سیستورتروگرام (مشاهده و بررسی مجاری ادرار و کلیه) باشد. سیستورتروگرام شامل تزریق رنگ کنتراست برای گرفتن عکس اشعه ایکس از مثانه هنگام پر بودن و هنگام ادرار
کردن است.
> آنتی بیوتیکها اولین خط درمان عفونت کلیه هستند
این متخصص اورولوژی اظهار کرد: آنتی بیوتیکها اولین خط درمان عفونت کلیه هستند. اینکه چه داروهایی استفاده میکنید و برای چه مدت، به میزان سلامت شما و باکتریهای موجود در آزمایش ادرارتان بستگی دارد.
وی اشاره کرد: معمولاً علائم و نشانههای عفونت کلیه در عرض چند روز بعد از درمان از بین میرود اما ممکن است لازم باشد مصرف آنتی بیوتیک را برای یک هفته یا بیشتر ادامه بدهید. کل دوره آنتی بیوتیکهای تجویزشده توسط پزشک را حتی بعد از اینکه احساس بهبودی کردید مصرف کنید.
دکترمهراد یادآور شد:پزشک ممکن است برای اطمینان از رفع عفونت، کشت ادرار را تکرار کند. اگر عفونت همچنان وجود داشته باشد، باید دوره دیگری از آنتی بیوتیک مصرف کنید.
این متخصص اورولوژی متذکر شد: اگر عفونت کلیه شما شدید باشد، ممکن است پزشک شما را در بیمارستان بستری کند. درمان ممکن است شامل مصرف آنتیبیوتیکها و مایعاتی باشد که از طریق ورید بازویی (به صورت داخل وریدی) دریافت میکنید. مدت زمانی که در بیمارستان میمانید به شدت بیماری شما بستگی دارد.
وی ابراز کرد: یک مشکل پزشکی زمینهای مثل ناهنجاری دستگاه ادراری میتواند باعث شود که شما به عفونتهای مکرر کلیه مبتلا شوید. در این صورت ممکن است برای ارزیابی به متخصص ارجاع داده شوید و برای ترمیم یک ناهنجاری ساختاری به جراحی نیاز داشته باشید.
دکترمهراد گفت: برای کاهش ناراحتیتان درهنگام درمان عفونت کلیه، میتوانید برای تسکین درد، یک پد حرارتی روی شکم، پشت یا پهلوی خودتان قرار بدهید و برای تب یا ناراحتی، یک مسکن غیر آسپرین مثل استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف کنید و مایعات زیاد مصرف کنید.
>علائم عفونت کلیه معمولا به سرعت ایجاد مى شوند
در ادامه نیز دکتر ناطق در اینباره خاطرنشان کرد: عفونت کلیه یا پیلونفریت یک بیماری ناخوشایند است که گاها شرایط سختی را برای فرد رقم میزند.
وی مطرح کرد: به طور کلی در بدن هر فرد دو کلیه وجود دارد که هر کدام از آنها در یک طرف شکم، به پشت قرار گرفته اند. کلیهها ادرار را تولید میکنند، لولههای بین مثانه و کلیه ادرار را به مثانه تخلیه میبرند. ادرار در مثانه ذخیره میشود و وقتی مثانه پر شد، از طریق لوله اى از مثانه از بدن خارج مى شود.
این متخصص اورولوژی بیان کرد: علائم عفونت کلیه معمولا به سرعت و در عرض چند ساعت ایجاد مى شوند و ممکن است شامل درد در پهلو،
تب ولرز،احساس تهوع و یا استفراغ، اسهال،خون در ادرار و درد در هنگام ادرار کردن باشد.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات عفونت حاد کلیه فقط میتواند نشانههای مبهمى ایجاد کند. به عنوان مثال، فقط به طور کلی احساس ناخوشایندی ایجاد میکند. در افراد مسن عفونت حاد کلیه ممکن است باعث سردرگمی شود. به همین دلیل است که اغلب زمانى که یک فرد مسن با سردرگمى مراجعه مى کند، پزشک از او درخواست میکند تا آزمایش ادرار دهد.
دکتر ناطق یادآور شد: ازآنجایی که قرص مترونیدازول بر روی عفونتهای بیهوازی موثر است، معمولا کاربردی در درمان عفونتهای کلیه ندارد مگر اینکه این عفونت پیشرفته باشد و باعث ایجاد آبسه شکمی شده باشد.
این متخصص اورولوژی اشاره کرد: به طور کلی هر نوع مایعاتی مانند عرق خارشتر،آب میوه و آب و... که بتواند حجم ادرار شما را افزایش دهد برای درمان عفونت کلیه مناسب است.
وی بیان کرد: آنتی بیوتیکها معمولا عفونت را پاک میکنند. اگر پزشکان به یک عفونت مشکوک باشند، حتی قبل از آنکه جواب آزمایش ادرار داده شود، یک آنتی بیوتیک تجویز میکنند. برخی از میکروبها (باکتری ها) به برخی از آنتی بیوتیکها مقاوم هستند بنابراین، گاهی اوقات تغییر
آنتی بیوتیک ممکن است لازم باشد. دوره آنتی بیوتیکها به مدت ۷ تا ۱۴ روز، بسته به نوع آن است.
دکتر ناطق اظهار کرد: داروهای ضد التهابى غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن معمولا برای یک فرد مبتلا به عفونت کلیوی توصیه نمیشود. این امر به این دلیل است که ممکن است در کار کلیه تداخل ایجاد کنند. برای جلوگیری از کمبود مایع در بدن باید مقدار زیادی مایع مصرف کنید.
این متخصص اورولوژی مطرح کرد: در بسیاری از موارد که عفونت کلیه بیش از حد شدید نیست، درمان میتواند در خانه انجام شود و عفونت با یک دوره از قرصهای آنتی بیوتیکی از بین رود. اگر درمان درخانه باشد و بعد از ۲۴ ساعت علائم بهبود نیافته یا فرد احساس بدی داشته باشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند.
وی متذکر شد: برخی افراد مبتلا به عفونت کلیه باید به بیمارستان منتقل شوند که عبارتند از فردی که عفونت شدید دارد، فردی که قادر به مصرف هر گونه مایعات و یا دارو نباشد، علائم بیماری با آنتی بیوتیک حل نشده باشد، فرد یک زن باردار باشد و بسیار ضعیف شده باشد،فرد مبتلا به مشکلات کلیوی و دیابت باشد لذا در بیمارستان، آنتی بیوتیکها را میتوان به طور مستقیم به صورت داخل وریدی داد تا اثر فوری و بیشتری داشته باشند.دکتر ناطق عنوان کرد: در حالیکه مصرف مقدار مناسب آب یکی از مهمترین کارهایی است که برای اطمینان از دفع مکرر باکتریها از مجاری ادرار باید انجام دهید، اما برای تسکین بیشتر و خاصیت پیشگیری، میتوانید درمانهای خانگی عفونت کلیه را امتحان کنید تا مطمئن شوید که عفونت از شما دور میگردد.
این متخصص اورولوژی بیان کرد: اسید مالیک موجود در سرکه سیب، دارای خواص ضد باکتریایی است که میتواند از گسترش عفونت جلوگیری کند. یک مطالعه همچنین فواید سرکه سیب در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلیه را نشان میدهد. برای بهره مندی از خاصیت درمان عفونت کلیه، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و دو قاشق چای خوری عسل را در آب گرم بریزید و این مخلوط را دو بار در روز و به مدت چند هفته مصرف کنید. عسل اضافه شده دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتری است.
وی اظهار کرد: یک نوشیدنی متفاوت که میتواند به عنوان بخشی از داروهای خانگی شما برای عفونت کلیه مصرف شود، آب جعفری است. این ماده میتواند سموم و میکروارگانیسمهای موجود در کلیهها را دفع کند. یک مطالعه نشان داده که آب جعفری منجر به افزایش دفع ادرار در مقایسه با آب میگردد زیرا باعث میشود باکتریهای بیشتری از بدن دفع شوند.
دکتر ناطق ادامه داد: جعفری همچنین حاوی مواد مغذی متعددی از جمله ویتامینهای A، B و C است، جعفری خشک یا تازه بریده شده را برای مدت زمان تقریبی پنج دقیقه، در آب بجوشانید، صاف کرده و قبل از نوشیدن خنک کنید. این نوشیدنی را میتوان با آب لیمو و عسل مخلوط کرد تا طعم بهتر و مزایای بیشتری داشته باشد. از آنجا که جعفری ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد، قبل از امتحان این روش با پزشک خود مشورت کنید.
این متخصص اورولوژی ابراز کرد: در یک مطالعه بر روی ۵۷ زن مبتلا به عفونت ادراری، نشان داده شد که زرشک به طور موثر عفونت را سرکوب میکند. زرشک به عنوان ضد باکتری، ضد عفونیکننده ادرار، قابض و بهبوددهنده غشاهای مخاطی دستگاه ادراری عمل میکند. این ماده همچنین ادرارآور است.
وی بیان کرد: کلاله (مو) ذرت دارای خواص تسکیندهنده از طریق ساخت موسیلاژ یا آرامبخش است. این ماده باعث تسکین غشای مخاط تحریک شده میگردد. همچنین دارای اثر ادرارآور است. همچنین سرشار از سیلیس و سایر مواد معدنی است، که به تقویت بافتها کمک میکند.گیاه دم اسب نیز مانند کلاله ذرت برای درمان عفونت کلیه مفید عمل میکند.
دکتر ناطق مطرح کرد: بیشترعفونتهای کلیوی از یک عفونت مثانه ایجاد میشوند. باکتریها از حالبها عبور مى کنند و باعث عفونت در کلیه میشوند. این باکتریها معمولا باکترىهایی هستند که به طور معمول در روده زندگی میکنند به عنوان مثال اشریشیا کلاى. اکثر افراد مبتلا به سیستیت دچار عفونت کلیه نمى شوند.
این متخصص اورولوژی اضافه کرد: برخی از عفونتهای کلیوی بدون عفونت مثانه توسعه پیدا میکنند که گاهی اوقات به علت مشکلى در کلیه است. به عنوان مثال، اگر فردى سنگ کلیه یا نارسایی کلیه داشته باشد، بیشتر در خطر ابتلا به عفونتهای کلیوی قرار دارد. معمولا تنها در یک کلیه عفونت ایجاد میشود.
وی متذکر شد: عفونت کلیه حاد در هر سنی ممکن است رخ دهد و در بین زنان بسیار رایج است. این امر به این دلیل است که زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به عفونت مثانه هستند چون مجرای ادرارى در زنان کوتاهتر از مردان است، بنابراین باکتریها راحتتر مى توانند به مثانه برسند.
دکتر ناطق اظهار کرد: جهت تشخیص پیلونفریت حاد، آزمایش سادهای که پزشک میتواند انجام دهد، یک آزمایش آنالیز ادرار است. این آزمایش شامل آزمودن نمونهای از ادرار با یک نوار تست ویژه است که به دنبال علائم عفونت مى گردد. این آزمایش معمولا عفونت کلیه را نشان مى دهد.
این متخصص اورولوژی افزود: مهم است که آزمایش تشخیص عفونت کلیه را تایید کرده و همچنین مشخص کنید که کدام باکتری باعث عفونت شده است. این امر پزشک را مجاز به تجویز آنتی بیوتیک صحیح میکند. برای این کار، پزشک باید نمونه ادرار را به آزمایشگاه ارسال کند تا باکتری موجود شناسایی شود. این روند ممکن است چندین روز به طول بینجامد، لذا درمان زودتر شروع مى شود.
وی ادامه داد: نمونه ادرار ممکن است تنها آزمایش مورد نیاز براى خانمها باشد. در بعضی موارد ممکن است آزمایشهای بیشتری انجام شود، مثلا اگر سنگ کلیه یا یک اختلال کلیوی داشته باشید.
دکتر ناطق مطرح کرد: معمولا اگر مرد باشید یا عفونت مجدد کلیوی داشته باشید، نیاز به انجام آزمایش هاى بیشتر دارید. اگر تستهای بیشتری لازم باشد، اسکن اولتراسوند اغلب اولین کاری است که انجام میشود.
این متخصص اورولوژی عنوان کرد: در افرادی که عفونت کلیه دارند، اگر درمان به سرعت انجام شود، افراد میتوانند به بهبودی کامل دست پیدا کنند. وی بیان کرد: عوارض احتمالی که در تعداد کمی ازافراد مبتلا به عفونت کلیه رخ میدهد، عبارتند از اینکه گاهی ممکن است میکروبهای (باکتری ها) ناشى از عفونت کلیه، به جریان خون منتقل میشوند، به خصوص اگر درمان با تأخیر انجام شود. این اتفاق ممکن است باعث مسمومیت با خون (سپسیس) شود که میتواند جدی یا حتی تهدیدکننده زندگی باشد.
دکتر ناطق گفت: در زنان باردار مبتلا به پیلونفریت، ممکن است نوزاد زودتر یا با وزن کمترى به دنیا آید.آبسه کلیه (به ندرت) به دلیل عفونت کلیه میتواند توسعه یابد و گاهی اوقات این بیماری باعث آسیب دائمی به بافتهای کلیه میشود البته این عوارض معمولا شایع نیستند.
>عفونت کلیه به دو نوع حاد و ناگهانی و مزمن تقسیم میشود
در ادامه نیز دکتر کرمی در اینباره ابراز داشت: یکی از بیماریهای کلیه که ممکن است باعث تخریب کلیهها و از بین رفتن آنها شود عفونت کلیه یا پیلونفریت میباشد.
وی عنوان کرد: علت عفونت کلیه، تهاجم باکتری وارد شده به بدن چه از طریق خون و چه از طریق ادرار میباشد که باکتری با حمله به سلولهای کلیه باعث التهاب کلیهها و تخریب عملکرد آن میگردد.
این متخصص اورولوژی بیان کرد: راههای حمله باکتری به کلیهها عبارتند از: از راه خون، از راه انتشار به ارگانهای آلوده از قبیل آبسه و عفونتهای دور کلیه و از راه ادراری که باکتری از سوراخ مجرای ادرار وارد مجرا و مثانه و سپس به کلیهها میرسد که این راه شایعترین مسیر درگیری کلیهها و عفونت است.
وی اظهار کرد: برخی افراد بیشتر در خطر عفونت کلیه از طریق سوراخ مجرای ادراری هستند. خانمها به علت کوتاه بودن مجرای ادراری و ساختار بدن بیشتر در منشاء آلودگی هستند.
دکتر کرمی ادامه داد: بچههای دارای برگشت ادراری به علت برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها، ادرار عفونی باکتری را به کلیهها رسانده و باعث عفونت کلیه و آسیب به آن میگردد که امروزه شایعترین علت از کارافتادن کلیه و آسیب کلیههای اطفال، برگشت ادرار از مثانه به کلیه یا ریفلاکس و عفونت کلیه ثانویه به این این برگشت ادراری میباشد.
این متخصص اورولوژی اظهار کرد: افرادی که مبتلا به عفونتهایی قبیل سوزاک، سیفلیس و ایدز و … میباشند، به علت آلوده شدن مجرا باکتری آرام آرام به طرف کلیهها حرکت و با عفونت کلیه آن را درگیر و تخریب میکند.
وی خاطرنشان کرد: عفونت کلیه به دو نوع حاد و ناگهانی و مزمن تقسیم میشود. علائم و نشانههای عفونت حاد کلیهها عبارتند ازتب بالای ˚۳۹، لرز شدید و درد پهلو سه علامت عفونت کلیه میباشند
دکتر کرمی افزود: علائم دیگر شامل تغییر رنگ ادرار و کدر شدن آن، بدبوشدن ادرار، تکرر ادراری، سوزش ادرار و خون در ادرار میباشد. در بچهها و نوزادان علاوه بر علائم فوق بیحالی و عدم شیرخوردن و عدم مکیدن پستان مادر میتواند علائم عفونت کلیه باشد. در سنین پائین و در بچهها کاهش وزن و عدم رشد بچهها میتواند نشانه عفونت کلیه باشد.
این متخصص اورولوژی ابراز داشت: عوامل زمینهای و مستعدکننده عفونت ادراری عبارتند از کاهش قدرت ایمنی بدن در سرطان ها، ایدز و بیماریهای مزمن، برگشت ادراری از مثانه به کلیهها مخصوصاً در اطفال، وجود انسداد در مسیر خروجی ادرار از کلیهها به عنوان مثانه در بزرگی پروستات، تنگی مجرای ادرار، تنگی لوله حالب در محل اتصال آن به کلیه و مثانه، مثانه عصبی که ادرار فرد کامل خارج نمیشود و به صورت ادرار باقیمانده در مثانه میماند و حاملگی در خانمها نیز از عوامل مستعدکننده عفونت کلیهها میباشد.
وی متذکر شد: در صورت مشاهده تب و لرز، درد پهلو، سوزش و تکرر ادرار، بدبو شدن و تغییر رنگ ادرار بلافاصله به پزشک کلیه و مجاری ادرار مراجعه نمائید تا با درمان به موقع از آسیب به کلیه هایتان جلوگیری نمائید.
دکتر کرمی میگوید: جهت درمان عفونت کلیه، پزشک بلافاصله آزمایش و کشت ادرار و خون را درخواست خواهد کرد. مطمئنترین و بهترین روش درمانی بستری شدن در بیمارستان و تجویز آنتی بیوتیکهای تزریقی تا زمان قطع تب و بهبودی علائم میباشد. مصرف مایعات زیاد و تجویز سرم و مسکن و تب بر و استراحت از اقدامات بعدی درمانی است.
این متخصص اورولوژی مطرح کرد: نوشیدن آب برای پیشگیری از عفونت کلیه و رعایت بهداشت فردی و جنسی از عوامل بسیار مهم در جلوگیری از عفونت کلیهها است.
وی هشدار داد: در صورت وجود برگشت ادراری از مثانه به کلیهها در اطفال حتماً با مراجعه به جراح کلیه و مجاری ادراری و به صورت منظم تحت نظر دکتر باشید تا مشکلات بیشتر رخ ندهد و عوامل زمینهای از قبیل سنگهای انسدادی کلیه و تنگیهای مادرزادی و اکتسابی کلیه را به موقع درمان کنید و چکاپ منظم هر شش ماه کلیهها و مجاری ادراری را فراموش نکنید.دکتر کرمی بیان کرد: در صورت مشاهده برخی علائم عفونت کلیه سریعاً به پزشک مراجعه نمائید و مصرف مایعات و مخصوصاً هر ۲ ساعت یک لیوان آب جهت جلوگیری از عفونت کلیه بسیار کمککننده است، در صورت عدم تخلیه مثانه و ادرار باقیمانده بالا حتماً زیر نظر پزشک متخصص کلیه آن را درمان کنید .
این متخصص اورولوژی در پایان گفت: عفونت کلیه نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد و اگر به درستی درمان نشود، میتواند به طور دائم به کلیههای شما آسیب برساند. ( باکتریها میتوانند به جریان خون سرایت کنند و باعث عفونت تهدیدکننده برای شما شوند).
انتهای پیام