ناوگان حمل و نقل عمومی؛ خون جاری در شریان جاده ای
- شناسه: 8206
- شنبه 27 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۷ | سیاسی
آفتاب یزد: به موازات افزایش جمعیت در کشور، روز به روز برتعداد وسائل حمل و نقل عمومی و شبکههای مواصلاتی، افزوده میشود و پدیده هایی همانند مراکز خدماتی، اتومبیل و سفر و جادههای بین شهری، بخش جدایی ناپذیری از هویت جوامع جدید را تشکیل میدهند. امروز صنعت حمل و نقل، یکی از مهمترین زیر ساختهای ارتباط بشری در حوزههای خدماتی، اجتماعی و اقتصادی شده است که با افزایش جمعیت و گسترش شهرهای ایران، اهمیت دوچندانی پیدا کرده است.
در واقع شبکه جاده ای در ایران و ناوگان حمل ونقل عمومی از آن جهت که بیشترین نقش در جابجایی مسافران را دارد، به منزله خون جاری در شریان جادههای کشور عمل میکند، به طوری که اگر بخشی از سامانه حمل و نقل با مشکل مواجه شود، دیگر حوزههای شهری و انسانی، دستخوش آسیب جدی میشوند.
در پایان هرسال خورشیدی و در آستانه سال نو، به جهت سفرهای نوروزی ایرانیان، موضوع سفر سال نو اهمیت مضاعفی پیدا میکند، تا آنجا که برخی از مراکز دولتی و نهادهای وابسته، موظف میشوند، خدمات ویژه ای را به مسافران بدهند.
یکی از نهادهای دولتی که نقش بسزایی در خصوص حفظ و نگاهداری و ایمنی جادهها و امنیت مسافران را دارد، اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای است. در همین چارچوب برای اطلاع بیشتر مسافران از چگونگی خدمات ویژه نوروزی وزارت راه، با مهندس مهدی قلی زاد، از مدیران اداره راهداری استان تهران، گفتگو میکنیم.
جناب مهندس قلی زاد، اداره راهداری استان تهران، امسال چه برنامههای ویژه ای برای عید و خدمات به مسافران را تدارک دیده است؟ و آیا این تدارکات پاسخگوی نیاز مسافران خواهد بود؟
با توجه به آنکه امسال میزان مسافرت در نوروز به جهت پایان کرونا افزایش خواهد یافت، ما کوشش کردهایم تمام امکانات را برای افزایش ایمنی و رفاه مسافران در طول مسیر جاده ها، داشتهباشیم. به همین جهت تمام ناوگان عمومی را برای این نیاز به کار گرفتهایم تا مسافران عزیز به سلامت و آسایش به مقصدهای خود برسند.
البته با توجه به تقاضای بیش از حدی که در این روزها داریم، تدابیری اندیشیده شده تا بخشی از نیازهای مسافرتهای نوروزی و کسری وسایل نقلیه، توسط اتوبوسهای مناسب و استاندارد شرکت ها، کارخانهها و سازمانهای اداری، جبران شود. ما امیدواریم امسال بتوانیم بین حجم انبوه مسافران نوروزی با ناوگان حمل و نقل تعادلی برقرار شود و رضایت خاطر مردم تامین شود.
آیا وزارت راه و اداره راهداری، در مسیر جاده ای، برنامههای مناسب فضای نوروز و عیدانه هم تدارک دیده است؟
با توجه به آنکه امسال از سوی وزیر راه طرح نو ۱۴۰۲، سفری شاد و ایران آباد، نامیده شده است، ایستگاههای ویژه ای بنام پویش همراهان سفر ایمن، در چندین نقطه بر پا شده است که برنامههای خاص فرهنگی وهنری در آن اجرا میشود.
مهندس لطفا در مورد کارکرد و محتوای این ایستگاههای هنری و فرهنگی توضیح دهید.
ایجاد ایستگاههای پویش همراهان سفر ایمن، کارکردهای متفاوتی دارد. این ایستگاهها به مدت ۲۰ روز فعال هستند و در طول روز برنامههای هنری شامل موسیقی و نمایشهای ویژه کودکان و جوانان اجرا میشود. طبعا این جنگهای هنری و فرهنگی برای مسافران جاده ای نشاط آفرین و از جهاتی کاهش فشار خستگی رانندگان را فراهم میسازد.
همچنین در این ایستگاه ها، غیر از جنگهای هنری، پذیرایی مختصری از مسافران خواهد شد و قطعا این برنامهها به تقویت نشاط عمومی و فرهنگسازی در سفر کمک میکند.
همانطور که میدانید، نوروز و بهار امسال با ماه مبارک رمضان تقارن یافته است. آیا برای این تقارن هم برنامهای دارید؟
وزارت راه و شهرسازی برای آنکه مسافران در ماه رمضان از خدمات مناسبتری برخوردار شوند، چادر و موکبهای ویژه ای را در مجتمع خدمات و رفاهی برپا کرده است تا در افطار به مسافران خدمت کنند. لذا ما امیدواریم مسافران عزیز از این موکبها هم استقبال کنند.
آقای مهندس قلی زاد، همانطور که میدانید، امسال نرخ کرایهها افزایش نیافته است. به نظر شما نرخ کنونی کرایهها میتواند چالشهای رانندگان را در خصوص رشد قیمتهای وسایل یدکی جبران کند؟
واقعیت آنست که بین افزایش قیمت کرایه اتوبوسهای برونشهری با تورم کنونی فاصله زیادی هست. وقتی لوازم یدکی و لاستیک اتوبوس، رشد قیمت داشته و سازوکاری هم برای جبران آن تعریف نشده، این رانندگان هستند که فشار را تحمل میکنند و ما امیدواریم برای این چالش، راهکاری مناسب داده شود.
به نظر شما برای فرهنگسازی در سفر و افزایش آموزش و توصیه به مسافران چه کاری مهمتر و موثر است؟
به نظر میرسد برای ارتقای فرهنگسازی در سفر، استفاده تجربه از کشورهای موفق از اهمیت زیادی برخوردار است و اگر این الگوهای موفق، بین شهروندان و مسافران با شیوههای موثر توزیع شود، فرهنگ سفر به تدریج بهتر خواهد شد.
اگر ما بتوانیم از منابع فرهنگی و ادبی خودمان آداب سفر و مسافرت را در سطح گسترده پوشش دهیم و بین الگوهای بد و خوب مسافرت، تفاوت قائل شویم و حتی ارزشگذاری کنیم، حتما نتیجه مطلوبی خواهیم گرفت و در آینده نزدیک الگوهای سفر استاندارد، عمومی خواهد شد.
انتهای پیام