مشتریان در علم وسیع بازاریابی
- شناسه: 8180
- شنبه 27 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۱
امروزه چگونگی ارتباط با مخاطبین بازار هدف و حفظ و ایجاد وفاداری آنها آرزویی دیرینه و مشکل است که همواره ذهن تمامی مدیران بازاریابی در هر سازمانی را بخود مشغول نموده است. در واقع وفاداری مشتری به عنوان دستورالعملی برای افزایش درآمد مطرح است. اما این شاید قدم اول در تکامل مشتری مداری محسوب میشود. ایجاد وفاداری ماندگار را قطعا میتوان به عنوان دست آوردی بسیار مهم برای هر سازمانی به حساب آورد.
اما سازمان باید روی این مسئله پیوسته و مستمر فعالیت کند، اما ایجاد وفاداری برای همه مشتریان با راهی ثابت و یکسان قابل حصول نیست. نتیجه اینکه باید ابتدا در مورد مشتریان اطلاعات داشت تا بتوان بر اساس نیازهای آنها وفاداریشان برنامهای مدون را تهیه و
اجرا نمود.
مسلما سازمانها با ارائه برنامههای وفادارسازی ویژه خواهند توانست روابط خود را با مشتری حفظ و گسترش دهند. در این برنامهها، موسسات سعی میکنند تا با در نظر داشتن استراتژی ویژه وفاداری مشتریان خود را افزایش دهند و منافع بلندمدتی برای بنگاههای اقتصادی به ارمغان آورند.
فرایندهای ویژه در ایجاد وفادارسازی مشتریان عبارتند از:
۱- اهمیت استراتژی ویژه جهت ایجاد برنامههای بنیادین برای وفادارسازی مشتریان.۲-مدیریت ارتباط با مشتری (تقویت و ارتقاء بخش روابط عمومی).
۳- اهمیت به مدیریت محتوا در تبلیغات برجسته سازمانی.
۴- ایجاد ارزش برای مخاطبین بازار هدف.
۵- اهمیت به مزیت رقابتی.
۶- خدمات ویژه پس از فروش.
۷- ایجاد باشگاه مشتریان.
۸- ایجاد پروموشنهای مقطعی و ویژه جهت تشویق و ترغیب مشتریان از قبیل فرشهای ویژه در جشنها و اعیاد ملی و...
۹- ایجاد تعهدی ماندگار و عمیق به طور مستمر در آینده، به رغم اینکه تاثیرات موقعیتی و تلاشهای بازاریابی رقبا، به صورت بالقوه نتواند باعث تغییر در رفتار مشتری شود.
۱۰- مشارکت مشتریان ویژه در برنامههای آینده سازمان و استفاده از نظرات مفید و سازنده آنها.
نهایتا در این مطلب سعی شد بصورت خلاصه به فرآیندهای اصلی استراتژی وفادارسازی مشتریان اشاره شود. حتما در آینده مقاله کامل خویش را در رابطه با این مقوله مهم به اشتراک خواهم گذاشت.
انتهای پیام