«فیلیدا بارلو» درگذشت
- شناسه: 8050
- چهارشنبه 24 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۱۱ | فرهنگی
«فیلیدا بارلو» نویسنده بریتانیایی که برای خلق چیدمانها و مجسمههای بزرگ از جنس پلیاستایرن، کارتن و تخته سهلایی شناخته میشود در سن ۷۸ سالگی درگذشت. این مجسمهساز در سال ۲۰۱۷ نماینده بریتانیا در دوسالانه ونیز بود. «بارلو» زمانی به عنوان مجسمهساز به شهرت جهانی رسید که در سال ۲۰۰۹ بعد از چهار دهه تدریس بازنشسته شد. «بارلو» در سال ۱۹۴۴ در نیوکاسل به دنیا آمد. مادرش نویسنده و پدرش روانپزشک بود. مجسمه «Shedmesh» که در سال ۱۹۷۵ برای یک نمایشگاه گروهی در لندن آماده شد و اثر هنری«مملو» (۱۹۸۳) از کارهای اولیه برجسته او هستند. او در کالج هنر چلسی در لندن (۶۳-۱۹۶۰) و مدرسه هنرهای زیبای اسلید (۱۹۶۳-۱۹۶۶) حضور یافت. «بارلو» در هر دو مدرسه تدریس کرد و تا سال ۲۰۰۹ استاد هنرهای زیبا و مدیر مطالعات کارشناسی در این مدرسه بود. به گزارش ایسنا و به نقل از آرتنیوزپیپر، او در جریان مجموعهای از نمایشگاههای مهم به چهره بینالمللی تبدیل شد و در سال ۲۰۱۱ نیز به عوضیت آکادمی سلطنتی درآمد. از جمله آثار هنری مهم او به اثر هنری چیدمانی با عنوان «بارانداز» میتوان اشاره کرد که در سال ۲۰۱۴ در تیت بریتانیا به نمایش گذاشته شد.
زندگی «آرا گولر» فیلم میشود
زندگی معروفترین عکاس ترکیه «آرا گولر» تبدیل به یک درام سینمایی زندگی نامهای تاریخی پرسروصدا به نام «گولر» میشود. منتقدان هنری از «گولر» به عنوان یکی از چهرههای درخشان هنری جهانی قرن بیستم اسم میبرند. از جمله کارهای پرسروصدای گولر مجموعه پرترههایی است که از چهرههای نامدار بین المللی گرفته است. در بین این افراد نام و چهره کسانی، چون پابلو پیکاسو و وینستون چرچیل هم دیده میشود. تیم دو نفره «آرن پردسی» و «ایلا آلمایاناک» وظیفه کارگردانی این درام پرتنش زندگی نامهای را به عهده دارند. فیلم براساس فیلمنامهای از خود آنها وارد مرحله تولید میشود. به گفته منتقدان هنری، گولر در کنار چهره نگاری شخصیتهای سرشناس و بانفوذ جهانی، به دلیل عکس هایش از شهر استانبول شهرت فراوانی دارد. این عکسها نماهایی تازه و بدیع از این شهر قدیمی را در معرض دید علاقمندان قرار داد و باعث شد تا عکاس لقب «چشم استانبول» را بگیرد. به گزارش صبا، گولر در دوران فعالیت هنری خود همکاری بسیار نزدیکی با «اورهان پاموک» نویسنده مولف ترک و برنده جایزه ادبی نوبل داشت و عکسهایش در چند کتاب این نویسنده مورد استفاده قرار گرفت.
«کنزابورو اوئه» درگذشت
«کنزابورو اوئه» یکی از نویسندگان بزرگ ژاپنی و برنده جایزه نوبل ادبیات، در سن ۸۸سالگی از دنیا رفت. انتشارات «کودانشا» اعلام کرد که این نویسنده در سوم مارس بر اثر کهولت سن درگذشت. «کنزابورو اوئه» که در سال ۱۹۳۵ میلادی در روستای دورافتادهای واقع در «شیکوکو» متولد شد و پنجمین نفر از هفت فرزند خانواده بود، با داستانهای محلی مادربزرگ و مادرش بزرگ شد. زمانی که پدر «اوئه» در سال ۱۹۴۴ در جنگ جهانی دوم کشته شد، مادرش آموزش دادن به او با کتابهایی از جمله «ماجراهای هاکلبری فین» را آغاز کرد. آثار او که شامل داستانها و مقالات میشد، به طیف گستردهای از موضوعات از نظامیگری و خلع سلاح هستهای گرفته تا بیگناهی و آسیب روانی میپردازد. «اوئه» در قبال آنچه بهعنوان شکستهای کشورش میشمرد، به قهرمانی جسور برای افرادی تبدیل شد که شنیده نمیشوند. «اوئه» از سوی برخی از ژاپنیها به عنوان یک نویسنده آشکارا غربی تلقی میشود و اغلب سبک او به «ویلیام فاکنر» تشبیه میشود. به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، «اوئه» در سال ۱۹۹۴ میلادی برنده جایزه نوبل ادبیات شد و تا دهه هفتم زندگیاش همچنان به نویسندگی ادامه داد. او آخرین کتابش را در سال ۲۰۱۳ روانه بازار کرد.
انتهای پیام