کار سخت قلعه نویی
- شناسه: 7865
- دوشنبه 22 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد- گروه شبکه: تیم ملی فوتبال ایران بالاخره دارای سرمربی شد؛ آنهم ایرانی. تیم ملی ایران
بعد از شکست و عملکرد ضعیفی که در جام جهانی داشت با کارلوس کیروش قطع همکاری کرد تا این تیم بدون سرمربی بماند. دراین چندماه اخیر از اینکه قرار است چه کسی جانشین کارلوس کی روش شود خبری نبود و فقط شنیدهها حاکی از این بود که بهترین گزینه برای هدایت تیم ملی از نظر فدراسیون فوتبال یک مربی ایرانی است. این بیخبری ادامه داشت تا اینکه روز شنبه ۲۰ اسفندماه اعلام شد سانچز اسپانیایی اولین گزینه ایران برای هدایت تیم ملی است که این اتفاق به دلیل مسائل مربوط به مدت زمان قرارداد و همچنین اختلاف دیدگاه در رقم قرارداد به سرانجام نرسید و سانچز سرمربی تیم اکوادور شد. اما حالا نتیجه این همه بیسروسامانی در انتخاب سرمربی تیم ملی ایران شد امیر قلعه نویی. براساس توافق انجام شده، قرارداد اولیه قلعهنویی و فدراسیون فوتبال تا جام ملتهای آسیا خواهد بود و در صورت رضایت دو طرف، تا جام جهانی تمدید میشود. این در حالی است که مسئولان هنوز انتخاب سرمربی تیم ملی را به باشگاه گل گهر اعلام نکرده اند. حیدر افسری سرپرست تیم فوتبال گلگهر سیرجان گفت: این باشگاه در این زمینه هنوز مکاتبهای از سوی فدراسیون فوتبال دریافت نکرده و موضوع به ما اعلام نشده است.
گفتنی است امیر قلعهنویی برای دومین بار به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد. پیشتر امیر قلعهنویی، حسین فرکی، مهدی تارتار، فرهاد مجیدی و جواد نکونام به عنوان پنج گزینه داخلی نهایی فدراسیون فوتبال برای هدایت تیمملی معرفی شده بودند که از این بین، قلعهنویی به عنوان یکی از اصلیترین گزینههای قبول این سمت، پیش از سایرین از این رقابت انصراف داد. او در استوری اینستاگرام این موضوع را اعلام کرده بود.
> به قلعهنویی مثل یک خارجی نگاه کنید
اما انتخاب قلعه نویی با واکنشهایی همراه شده است. در همین راستا پیشکسوت فوتبال ایران میگوید از سرمربی ایرانی تیم ملی باید حمایت شود. حمید درخشان در گفتوگو با ایسنا، درباره انتخاب امیر قلعهنویی به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران اظهار کرد: همانطور که میدانید برای دومین بار است که آقای قلعهنویی به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شدند. تفاوت این بار با قبل این است که آقای قلعهنویی الان تجربه زیادی به دست آورده و پختهتر شده است. در این میان نکته مهم این است که ما هم به او کمک کنیم و جامعه فوتبال حامی سرمربی تیم ملی باشد. وی در ادامه افزود: فدراسیون فوتبال باید امکاناتی را که برای مربیان خارجی فراهم میکرد برای قلعهنویی هم فراهم کند تا او بتواند برنامههای فنی خود را اجرایی کند. به نظر من اگر فدراسیون بتواند امکانات مورد درخواست سرمربی تیم ملی را فراهم کند، تیمملی با آمادگی خوبی میتواند به جام ملتهای آسیا برود. تیم باید با آرامش و تمرکز کار کند تا بتواند برنامههای سرمربی را پیاده کند. او در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره انتظارات برای قهرمانی در جام ملتهای آسیا هم گفت: نباید روی تیم ملی فشار ایجاد کنیم که تیم ملی حتما باید قهرمان شود. باید اجازه بدهیم سرمربی تیم ملی در آرامش کارش را انجام دهد تا در آینده تیم بسیار خوبی را آماده کند و اگر در جام ملتهای آسیا هم موفق شود بسیار عالی خواهد بود. به هر حال از الان فشار را روی سرمربی تیم ملی زیاد نکنید که این فشارها چیزی جز به هم خوردن آرامش به همراه ندارد. نباید اینگونه باشد که بگوییم حتما باید در جامملتهای آسیا قهرمان شویم، بلکه باید ببینیم چه امکاناتی در اختیار تیم ملی قرار داده میشود تا بر اساس آن امکانات، انتظار داشته باشیم. درخشان با بیان اینکه باید تغییراتی در نسل بازیکنان تیم ملی ایجاد شود هم گفت: حتما شاهد تغییراتی خواهیمبود چون همه بازیکنانی که در جامجهانی قطر حاضر بودند حتما نمیتوانند در آینده کمک کنند. باید شاهد نگاه جدیدی در تیم ملی باشیم تا تیم خوبی برای جام ملتهای آسیا و جامجهانی آماده کنیم. او همچنین گفت: از سرمربی تیم ملی باید حمایت تمامقد شود. وقتی فشار میآورید و حمایت هم نمیکنید، کار سخت میشود. فدراسیون حتما باید امکانات لازم را فراهم و از سرمربی تیم ملی حمایت کند.
> واکنش گزینه نیمکت تیم ملی به انتخاب امیر قلعهنویی
از طرفی حسین فرکی که یکی از گزینههای فدراسیون فوتبال برای هدایت تیم ملی ایران بود، گفت: من بنا ندارم درباره تیم ملی صحبت کنم، اما من در بیانیهای که آن را رسانهای کردم، همه چیزهایی را که لازم بود، به صورت گزیده بیان کردم. من به هیچ عنوان برنامهای به فدراسیون فوتبال ندادم ولی دعوت شده بودم. این یک موضوع محرمانه بود که متاسفانه از طرف خود فدراسیون غیرمحرمانه شد. او در پاسخ به اینکه آیا از گزینههای دیگر فدراسیون اطلاع داشت، گفت: روزی که برای من دعوتنامه ارسال کردند، بحث شخص دیگری نبود و نمیدانستم چه اتفاقی خواهد افتاد. روز بعد مسئلهای که قرار بود محرمانه باشد، علنی شد و من دیدم که پنج گزینه دیگر هم هستند و بعدا دو گزینه دیگر هم کنار پنج نفر قرار گرفتند که نمیدانم با دعوت بود یا بیدعوت؛ اما من شخصا دعوتنامه را دریافت و بررسی کردم و قصد برنامه دادن هم نداشتم و این کار را هم نکردم و هر چیزی هم که عنوان شده فقط شایعه بوده است. اگر سندی وجود دارد که نشان میدهد من برنامه دادهام، میتوانند اعلام کنند. من فقط در حال تصمیمگیری بودم و شاید باید مثل آقای قلعهنویی و آقای تارتار که انصراف دادند، من هم زودتر اعلام میکردم، اما خواستم با تفکر بیشتر بیانیه صادر کنم. فرکی سپس توضیح داد: البته من دو بیانیه صادر کرده بودم که بیانیه اولم مقداری تندتر و طعنهآمیزتر بود و بیانیه دوم محترمانهتر؛ چون اعتقادم بر این است که باید حرمت دوستان و مسئولانی را که جایگاهشان برای ما ارزشمند است، حفظ کنیم. الان هم کنار کشیدهام و هیچ ناراحتی و مشکلی هم ندارم و اگر هم صحبتی باشد، بعد از اینکه سرمربی تیم ملی انتخاب شود، انجام میدهم. امیدوارم سرمربی آینده تیم ملی هر کسی که هست، چه ایرانی و چه خارجی، مبارکش باشد و زمان را از دست ندهد و مقدماتی را نه فقط برای جام ملتها، بلکه برای آینده فوتبال بچیند. جام ملتها فرصتی برای ادامه کار تیم ملی با نسلی متحولشده با حضور بازیکنان باتجربه و توانمند داخلی و خارجی است و این هدف است که باید در جام ملتها دنبال شود و البته باید در کنار این موضوع برای کسب عنوان هم تلاش کنند. او در مورد انتخاب امیر قلعهنویی به عنوان سرمربی تیم ملی و اینکه آیا ایران میتواند با حضور این سرمربی، قهرمان جام ملتهای آسیا شود عنوان کرد: در ابتدا باید بگویم من با مربی خارجی مخالف نیستم و هم حضور مربیان داخلی را تجربه کردهام و هم خارجی و هر دو را قبول دارم، چون فوتبال اصلا مرز ندارد و یک روز خارجی است و یک روز ایرانی. ولی در حال حاضر هر مربیای که انتخاب شود، خوشحال میشوم که به او کمک شود و مثل مربیان خارجی به او بها و فرصت بدهند تا او کارش را انجام بدهد. من از انتخاب مربی ایرانی خوشحال میشوم، به این شرط که فردا اگر اتفاقی رخ داد، نگویند شما جزء دستهای بودی که با مربی ایرانی موافقت کرده بودی. فرکی افزود: من اشاره کردم که هر دو قابل احترام هستند، اما الان شرایط طوری است که باید به مربی ایرانی وجهه و شخصیت داده شود تا بتواند کارش را انجام بدهد؛ از نظر من مهم نیست که چه کسی انتخاب شود و البته این موضوع به انتخاب فدراسیون و سابقه و کارنامه مربی برمیگردد، نه اینکه هر کسی که یک فصل مربیگری کرده ادعا کند که میتواند مربی تیم ملی باشد. بله، همه میتوانند این ادعا را بکنند و آزاد هم هستند، ولی فوتبال اینطور نیست؛ پس سابقه و تجربه کجا میرود؟
> فتح این «قلعه» کاری نداشت!
اما خبرگزاری مهر در این باره نوشته است: «امیر قلعه نویی در شرایطی به عنوان گزینه نهایی برای نیمکت تیم ملی انتخاب شد که ۱۰ سال از آخرین قهرمانیاش با یک تیم در لیگ برتر میگذرد و از یک دهه پیش تاکنون نتوانسته حتی در بین تیمهای ایرانی هم جامی را به خود اختصاص دهد. گزینه هدایت تیم ملی فوتبال ایران البته در دهه ۸۰ به موفقیتهای زیادی رسید و جامهای پرتعدادی را هم با استقلال، سپاهان، تراکتور و ذوب آهن به دست آورد اما از اوایل دهه ۹۰ دوران افت فنی او آغاز شد و پس از آخرین قهرمانی با استقلال در سال ۹۲ نتوانست تیمی را به سکوی نخست برساند. بررسی همین آمار نشان میدهد که قلعه نویی از نظر دانش فنی نتوانسته خود را همپای مربیان تیمهای دیگر حفظ کند و با افت فنی مواجه شده است. قلعه نویی در سالهای اخیر مقابل تیمهای بزرگ لیگ برتر هم نتوانسته به نتایج قابل قبولی دست پیدا کند. او سالهاست در حسرت بردن استقلال است و در همین دیدار اخیر با وجود این که از حریف پیش بود اما در نهایت بازنده میدان شد. حالا فدراسیون فوتبال با «تنهاترین قلعه» مواجه شده و گزینه دیگری برای نشاندن روی نیمکت تیم ملی ندارد. حالا این مربی که سالهاست حتی یک دوره مربیگری بینالمللی هم شرکت نکرده چطور میخواهد هدایت تیم ملی را برعهده بگیرد و با رقیبان تا بن دندان مسلح به علم روز فوتبال دنیا رقابت کند، مشخص نیست. از سوی دیگر او قرار است هدایت تیمی را برعهده بگیرد که بخش عمده بازیکنان آن در لیگها و تیمهای مطرح کشورهای مختلف بازی میکنند و زیر نظر مربیان حرفهای فوتبال بازی میکنند. همین امر کار سرمربی جدید تیم ملی را برای هدایت این تیم سختتر خواهد کرد.
انتهای پیام