آفتاب یزد : منصور زندی نهاد، کارشناس و مدرس قهوه، رکورد چشایی قهوه جهان را شکست. نام این نابغه چشایی جهان در حالی در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد که آخرین بار این رکورد توسط یک آلمانی ثبت شده بود و برای چندین سال فردی در جهان نتوانسته بود این رکورد را بشکند. روز چهارشنبه، همزمان با عید نیمه شعبان، مراسم اجرای رکورد گینس قویترین حس چشایی قهوه در جهان در موزه قصر تهران برگزار شد. در این مراسم علی رفیعی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، حضور داشت. دکتر رفیعی با اشاره به پیوند قهوه با فرهنگ کافه نشینی و گردشگری گفت:« خوشحال هستم که امروز جوانان برومند کشورمان با تلاش و استقامت توانستند رکوردهای بیشماری را در گینس به ثبت برسانند و در این روز به خصوص خوشحالتر هم هستم که آقای زندی نهاد رکوردی را ثبت میکنند که مرتبط به حوزه گردشگری و در جهت توسعه پایدار کشورمان است. روزی که گفتیم کافه یک مقصد گردشگری است پا در راه سختی گذاشتیم اما امروز شاهد هستیم علاوه بر کافههای بسیار، برخی از خانههای قدیمی و ساختمانهای تاریخی شهر هم به کافه تبدیل شدند. مردم امروز به خوبی میدانند باریستا چه شخصی است و در کافه چه نقشی دارد. توسعه بخش کافه نشینی صنعت گردشگری پیوند جدا نشدنی با توسعه صنعت قهوه دارد». معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران همچنین درباره قدمت قهوه در فرهنگ ایرانی گفت:
« شاید وقتی از قهوه صحبت میکنیم بیشتر آفریقا جنوبی یا آسیای جنوب شرقی در ذهنها میآید اما خوب است بدانید ما ثبت اثر ناملموس قهوه ملی یزد را هم در کشورمان انجام دادهایم. یعنی ما طرز تهیه، دم آوری و نوشیدن قهوه در شهر تاریخی یزد را در سابقه تاریخیمان داریم. امروز هم از وجود افرادی مثل جناب زندی نهاد و دیگر جوانان نخبه در این حوزه خوشحالیم و به خودمان می بالیم که باعث توسعه این صنعت هستند». در بخش دیگری از این مراسم دکتر اشکان دشمن زیاری، مشاور گینس، با توجه به اینکه این نهاد به علت تحریمهای جهانی کشورمان در ایران نمایندهای ندارد نحوه دریافت این عنوان را برای یک ایرانی توضیح دادند:« به دلیل تحریمها امکان ارسال حکم به ایران نیست و ما از طریق ارتباط با دفتر دبی گینس به عنوان معتمد و مشاور این نهاد، شرایط دریافت حکم و ارسال آن به ایران را فراهم می کنیم. همه مراحل مو به مو طبق قوانین گینس انجام می شود و از تمام مراحل و جزئیات فیلمبرداری میکنیم و این فیلمها بدون کات و دخل و تصرف برای گینس نمایش داده میشود. طی این مسیر سخت است و حوصله زیادی میطلبد چون بعضا خیلی از عوامل در خارج از کشور اتفاق میافتد و باید قدم به قدم برای ثبت و سپس دریافت احکام ایرانیان اقدام کرد».منصور زندی نهاد با چشمان بسته و در حضور مشاور گینس و متخصصین و احضار و دوربینهای حاضر در سالن توانست در زیر یک دقیقه ۱۰ طعم قهوه را با چشایی خود درست تشخیص دهد. این نابغه چشایی جهان که پیش از این نیز افتخار آفرینیهایی برای کشورمان در عرصه رقابتهای جهانی قهوه داشته است پس از کسب این افتخار جدید ضمن تشکر از خانواده و اساتید و همکاران خود گفت:«بیشتر از ۱۵ سال در حوزه قهوه فعالیت کردهام و کارم را به عنوان باریستا در بار یکی از هتلهای تهران شروع کردم. خیلی زود اینقدر به قهوه علاقهمند شدم که دورههای مختلف دیدم و امروز مدرس و کارشناس قهوه هستم. بنده قصد دارم به زودی رکورد دیگری را هم در حوزه قهوه در گینس ثبت کنم که تولید بزرگترین آیس کافی جهان در لیوان ۱۶ هزار لیتری خواهد بود. البته چون طبق قوانین گینس هیچ ماده غذایی که برای ثبت رکورد درست می شود نباید دور ریخته یا به طبیعت آسیب برساند این مراسم باید در فضایی بزرگ و با حضور مردم عزیزمان و پذیرایی از آنها اتفاق بیفتد و از آنجا که این روزها را برای این مراسم مناسب ندیدیم تصمیم گرفتیم با تاخیر در آینده نزدیک این کار را انجام بدهیم.
انتهای پیام