رقص دلارهای نفت در زمین کرملین در سال جنگ
- شناسه: 7650
- شنبه 20 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۱
روسیه پیش از جنگ و بویژه در اوج خود در ۲۴ مارس ۲۰۲۲ روزانه ۱.۱۷ میلیارد دلار درآمد از سوختهای فسیلی داشت. اما پس از جنگ و در اثر تحریمها و تعیین سقف قیمت که اکنون در حول و حوش ۵۰ دلار به فروش میرسد، با کاهش ۵۰ درصدی درآمد رو به رو شد.
اما نگاهی به سال جنگ از عینک سازمان مستقل و بینالمللی مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک CREA نشان میدهد که روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ به بعد ۳۱۵ میلیارد دلار درآمد از سوختهای فسیلی داشت که جالب است ۱۴۹ میلیارد دلار آن از سوی کشورهای اتحادیه اروپا پرداخت شد. دستکم ۲۴ کشور خریدار نفت، گاز، فرآورده و حتی زغال سنگ روسیه بودند.
این گزارش نشان میدهد که دنیا با اشتهایی سیریناپذیر به دنبال بلعیدن از گوشههای کیک سیاه نفت است. در این سال چین در صدر گرسنگان نفت قرار داشت. نگاهی به این فهرست خالی از لطف نیست.
۱. چین با واردات ۶۷ میلیارد دلاری در صدر واردکنندگان نفت و گاز روسیه در سال جنگ بود که ۵۵ میلیارد دلار آن به نفت اختصاص داشت.۲. آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا، در سال جنگ با واردات ۲۶ میلیارد دلاری دومین واردکننده سوخت فسیلی روسیه در سال جنگ بود که بیش از ۱۲ میلیارد دلار آن به گاز تعلق داشت.۳. ترکیه ۲۶ میلیارد دلار
۴. هند ۲۴ میلیارد دلار که ۲۱ میلیارد دلار آن به نفت اختصاص داشت.
۵. هلند ۱۸ میلیارد دلار که ۱۶ میلیارد آن مربوط به نفت بود.
۶. ایتالیا ۱۵ میلیارد دلار که ۹ میلیارد آن به نفت مربوط میشد.
۷. لهستان در رتبه هفتم ۱۲ میلیارد دلار به خزانه روسیه واریز کرد که ۹ میلیارد آن برای نفت بود.
۸. فرانسه در رقص دلارهای صادراتی کاخ کرملین با ۹ میلیارد دلار که ۵ میلیارد آن به نفت اختصاص داشت، جایگاه هشتم را بدست آورد
۹. بلژیک در سال جنگ ۹ میلیارد دلار تقدیم روسیه کرد که ۵ میلیارد آن برای نفت بود.
۱۰. مجارستان این کشور کوچک پرسرگذشت اروپای شرقی و سابقا اقماری شوروی، با ۹میلیارد دلار واردات سوختهای فسیلی روسیه مقام دهم اعطای دلار به کرملین را به خود اختصاص داد که ۶ میلیارد آن مربوط به گاز بود.
۱۱. صورتحساب بلغارستان در سال جنگ در سفره فسیلی روسیه ۶ میلیارد دلار شد که ۴ تای آن از سینی نفت بود.
۱۲. اسلواکی، این کوچک دلپذیر خرج ۶ میلیارد دلار روی دست خودش گذاشت.
۳ برای نفت. ۳ برای گاز.
۱۳. ژاپنیهای اخمو و همیشه ناراحت از روسیه خیلی تلاش داشتند که هیچ رقص دلاری در زمین کرملین نکنند اما نشد. در سال جنگ ۶ میلیارد دلار صورتحساب میزشان شد که ۴ تایش در کپسول گاز بود.
۱۴. کره جنوبی، سر به زیر، راحت، نه دوست است و نه دشمن. همین قدر که مواظب همسایه ناجور شمالی باشد که سرش خراب نشود کافی است. صورتحساب سال جنگش از میز فسیلی روسیه ۶ میلیارد دلار شد. ۳ تایش برای زغال سنگ بود. بله.
۱۵. اسپانیا که خنیاگر غرناطه را در خود آفرید و با رئال و بارسلونایش در قلب جهان میتپد و مادریدش آرزوی چشمها و نگاههاست، در رقص واریز دلارها به خزانه کرملین در جایگاه خوشخرام پانزدهم ایستاد. نزدیک به ۶ میلیارد دلار که ۳ تایش برای نفت بود و ۳ تا برای گاز.
۱۶. فهرست بلندبالایی شد. راستش را بخواهید خودم هم خسته شدم. این همه دلار در سال سخت و تحریم جنگ از چشمه نفت و گاز در خانه روسیه ریخته شد. ما چرا بینصیب ماندیم؟!
بگذریم و حوصله کنیم و دلارهای دیگر را بشماریم.
جایگاه شانزدهم رقص دلار در میدان سرخ به کشور کوچک اتریش اختصاص یافت با مجموع واردات نزدیک به ۶ میلیارد دلار.
۱۷. مصر هم در خرج دلار بینصیب نماند. ۵ میلیارد دلار در سال جنگ از گنجینه فراعنه به حساب کرملین ریخته شد که تقریبا تمامش برای نفت بود.
۱۸. اصلا نگو، یونان. هیچ به حساب هم نمیآید اما صورتحسابش بالغ بر ۴ میلیارد دلار شد آنهم برای نفت.
۱۹. جمهوری چک. چک ۴ میلیارد دلاری برای روسیه صادر کرد ۳ تایش برای نفت بود.
۲۰ و در نهایت امارات. بله امارات. کشوری که خود را از اقطاب نفت میداند و موربانش همپای برنت! و بازی درآوردنهای گاه و بیگاهش در استقلال از اوپک، در سال جنگ ۴میلیارد دلار نفت خام از روسیه وارد کرد.
چهار کشور دیگر عربی نیز در سال جنگ از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ به بعد از روسیه گازوییل وارد کردند. کشورهای مراکش، الجزایر، عربستان سعودی و تونس در فهرست کشورهای واردکننده فرآورده از روسیه جای داشتند.
انتهای پیام