متهم شدن رئیس جمهور سابق اکوادور به ارتشاء
- شناسه: 7641
- سه شنبه 16 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۱۲ | سیاسی
رئیس جمهور سابق اکوادور از سوی یک قاضی این کشور به ارتشاء در رابطه با پروژه احداث یک سد و نیروگاه برقآبی از سوی چین متهم شد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، یک قاضی اکوادوری درخواست دادستانهای این کشور برای متهم کردن لنین مورنو، رئیس جمهور سابق اکوادور به ارتشاء در قرارداد مربوط به یک نیروگاه برقابی ساخت چین را تایید کرد.
این کیفرخواست که مجموعا در آن نام ۳۷ تن مطرح شده، لنین مورنو را به پروژه نیروگاه برقابی «کوکا کودو سینکلر» مرتبط و تصریح کرده متهمان این کیفرخواست در چارچوب یک دسیسه فساد به اجرا در آمده در بازه ۲۰۰۹ و ۲۰۱۸، تا میزان ۷۶ میلیون دلار رشوه دریافت کردهاند.
مورنو در مقطعی از این بازه زمانی در دولت رافائل کورهآ به عنوان معاون رئیس جمهور کار کرده است. او ماه گذشته میلادی ارتکاب هر گونه تخلف از جانب خودش را رد و بیان کرد مسئولیتی در قراردادهای مربوط به امور این مجتمع نداشته است. مورنو بعد از جلسه دادرسی در توئیتی نوشت، بخشی از استدلالهای مطرح شده از سوی دفتر دادستان کل اکوادور در این پرونده «بی پایه و اساس و غیرانسانی» هستند.
آدرین روخاس، قاضی اکوادوری به عنوان یک اقدام احتیاطی تصمیم گرفت مورنو ملزم به حاضر شدن در هر ۱۵ روز یک بار در محل دیوان ملی دادگستری اکوادور شود. دفتر دادستان کل اکوادور بعد از برگزاری جلسه دادرسی، در توئیتر نوشت، مورنو و دیگر متهمان «از بابت مشارکت ادعایی خود در جرم ارتشا» با عدالت روبرو خواهند شد.
دفتر دادستان کل اکوادور خاطرنشان کرد، این رشوههای ادعایی «بیشترین حجم رشوهای هستند که در اکوادور تحت تعقیب قرار گرفتهاند.» مورنو در بازه زمانی ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، رئیس جمهور اکوادور بود و هم اکنون در پاراگوئه اقامت داشته و به عنوان کمیسیونر امور معلولیت سازمان کشورهای قاره آمریکا مشغول به کار است.
انتهای پیام