استقرار گشتهای ویژه در اطراف مدارس
- شناسه: 7602
- سه شنبه 16 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد - گروه شبکه: ۱۳۸ نفر در کهگیلویه و بویراحمد، ۱۳ نفر در گلستان، ۱۳ نفر در سنندج، ۴۹ نفر در همدان، ۱۷ نفر در نیشابور، ۳۰ نفر در قوچان، ۱۱۰۰نفر در خوزستان و تعدادی هم در سمنان، ساری، بابل و آمل، آماری است از دانشآموزانی که روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه دچار مسمومیت شده اند. کماکان هنوز دلیل مشخصی برای این مسمومیتها وجود ندارد اما تازهترین اقدامی که مسئولان در این راستا انجام داده اند؛ استقرار گشتهای ویژه در اطراف مدارس است. در این راستا سخنگوی پلیس گفت: پلیس برای حفاظت و حراست از دانشآموزان و فرزندان عزیزمان در برابر اقدامات اخلالگران امنیت عموم، تعداد گشتهای ویژه و تخصصی ثابت و سیار را در اطراف مدارس و خوابگاههای دانشجویی افزایش داده است. سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی فراجا اظهار کرد: فرماندهی کل انتظامی کشور ضمن ابراز تاسف از اعلام مسموم شدن تعدادی از دانشآموزان
دختر، به اطلاع میرساند بلافاصله پس از دریافت گزارشهای مربوط به این موضوع، بررسی تخصصی برای شناسایی و دستگیری عوامل آن در دستورکار فوری پلیس قرار گرفته که به محض دستیابی به شواهد و مدارک متقن به اطلاع شهروندان عزیز خواهد رسید. منتظرالمهدی گفت: لذا به همه هممیهنان بهویژه دختران عزیزمان، اطمینان داده که با همکاری دیگر دستگاههای کشور و به فضل و کرم الهی با عوامل این اقدامات مجرمانه برخورد قاطع و به این عمل مذبوحانه خاتمه بخشیده و امنیت و آرامش روانی را به جامعه باز میگردانیم. وی خاطرنشان کرد: دانشآموزان عزیز در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، مراتب را از طریق سامانه پلیس ۱۱۰ اعلام کنند.
> عاملان مسمومیتها به اشد مجازات محکوم میشوند
از سوی دیگر رئیس دستگاه قضا گفت: مسمومیتهای دانشآموزان یکی از موارد افساد فی الارض است و عاملان آن به اشد مجازات محکوم خواهند شد. به گزارش مهر، غلامحسین محسنی اژهای اظهار داشت: اولین مسئلهای که این روزها همه با آن درگیر هستیم مسئله مسمومیت دانشآموزان در مدارس است که از شهر قم در آذر ماه شروع شد و متأسفانه تا امروز ادامه پیدا کرد. وی ادامه داد: این مسئله با توجه به اینکه با جان انسانها و ثانیاً با روان همه افراد ارتباط دارد فوق العاده حائزاهمیت است و همه دستگاهها برای حل این مشکل نهایت تلاش خود را به کار گرفتهاند. رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: موضوع مسمومیتها به نظر
میرسد سازمان یافته است و کاری است که دشمن نهایت بهرهبرداری را از این مسئله میکند. حجتالاسلام و المسلمین اژهای ادامه داد: در این ماجرا ملاحظه میکنید سرویسهای مختلف و دشمنان جمهوری اسلامی در ماه اخیر چه حرفهایی زدند و چه موضع گیریهایی کردند و متاسفانه برخی افراد غافل و وابسته هم در داخل همان خط التهاب و ایجاد ترس و دلهره را دنبال کردند. وی افزود: نهایت تلاش انجام میشود تا عوامل و علت اصلی مسئله شناسایی شود و امید است به زودی به جمعبندی برسد؛ هفتهای نیست که در وزارت کشور گزارشات جمعبندی نشود و با برخی عوامل برخورد شده و در مجموع اقدام همه جانبه صورت میگیرد. رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که این اقدام یکیاز مصداقهای روشن افساد فی الارض در قانون است و عواملی که دستگیر شوند جزو کسانی هستند که بیتردید مفسد فیالارضاند و یقیناً قوهقضائیه به صورت کاملاً ویژه و خارج از وقت به این مسئله رسیدگی میکند و عناصری که به هر نحوی در این کار به دخیل هستند به اشد مجازات که قانون پیشبینی کرده محکوم و با آنان برخورد قاطع خواهد شد و هیچگونه اغماض نخواهد شد. حجتالاسلام و المسلمین اژهای افزود: همچنین کسانی که همراه با دشمن التهاب آفرینی میکنند مورد برخورد قرار میگیرند در هر استانی یک شعبه در مرکز اختصاص یابد تا این افراد شایعه پراکن احضار شوند اگر مطلبی بدون استناد بیان شده که بر دلهره جامعه بیفزاید نباید از آنان گذشت حتماً در اصفهان همشعبه خاص تشکیل دهند و حرفشان شنیده شود.
> پای سَم در میان است
اما همچنان اظهارنظرهای جالب توجهی را از سوی مسئولان در رابطه با مسمومیتها شاهد هستیم. در همین راستا مینو محرز با بیان اینکه سم میتواند این علائمی را که در دانشآموزان میبینیم، ایجاد کند، ادامه میدهد: البته متخصصان سمشناسی و مسمومیت میتوانند توضیحات بیشتری بدهند. به گزارش خبرآنلاین، مینو محرز، متخصص عفونی با تاکید بر اینکه درباره مسئله مسمومیت دانشآموزان دختر در کشور باید متخصصان حوزه سمشناسی و مسمومیت نظر بدهند، میگوید: در حوزه مسمومیت نمیتوانم نظر بدهم اما در هرحال شواهد و قرائن نشان میدهد آنچه که بر سر دانشآموزان میآید نمیتواند عامل ویروسی داشته باشد، هرچه هست باید یک نوع سم باشد.
> امنیت روانی جامعه بهم ریخته است
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس نیز با اشاره به مسمومیت دانشآموزان گفت: عدهای میگویند این استرس روحی و روانی است که به دانشآموزان وارد میشود نگاهم این است که باید قبل از اینکه این اتفاقات توسط خارج از کشور جریانسازی میشد خود حاکمیت تدبیر میکرد و در این موضوعات ورود میکرد. به گزارش عصر ایران، جلال رشیدی کوچی با بیان این مطلب افزود: شاهد این بودیم که این اتفاقات در قم از اواسط آذرماه شروع شد و بهتر این بود موضوع را مدیریت میکردند که فرصت را در اختیار دشمنان قرار ندهیم که انگشت اتهام را به ناحق به سمت نظام بگیرند. وی گفت: همه میدانیم که حاکمیت و نظام هیچوقت این کار را انجام نمیدهد البته احتمالاتی هم مطرح است عدهای میگویند کار تندروهای مذهبی است که هیچ سند و مدرکی برای این ادعا نیز وجود ندارد فقط با اتکا به اینکه در گذشته اینگونه رفتارها را البته نه در این سطح از این گروهها شاهد بودیم. این احتمالات هم جای ابهام دارد و نباید به راحتی آن را مطرح کرد. وی ادامه داد: من احتمال اینکه از خارج کشور این موضوع هدایت شده باشد را قویتر میدانم، چون مستنداتی که وجود دارد اظهارنظرهایی که لیدرهای جریان برانداز داشتند و اشارات مستقیمی که برای تعطیلی مدارس با مواد شیمیایی و سمی مطرح کردند این احتمال را قوی میکند. وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه چرا عدهای از اینکه نسبت به مسمومیت دانشآموزان سخنی گفته شود واکنش بد نشان میدهند، گفت: شاید نگاه آنها این است که به این مسئله ضریب ندهیم که امنیت روانی جامعه بهم بخورد. وی افزود: البته من موافق نیستم چرا که الان امنیت روانی جامعه بهم خورده است ما نمیتوانیم با مبهم نگه داشتن یک مسئله و نپرداختن به آن باعث از بین رفتن یا کم اهمیت شدن آن شویم. این نماینده مجلس تاکید کرد: الان میبینیم این مسئله در جامعه باعث نگرانی خانوادهها شده است حتی اگر این احتمال وجود داشته باشد که این فقط یک بازی روانی است برای مقابله با این عملیات روانی باید تدبیری اندیشیده شود. نماینده مرودشت در مجلس خاطرنشان کرد: اینکه چرا فقط دانشآموزان مسموم شدهاند و معلمان و کادر اداری مسموم نشدهاند جای سوال است. وی خاطرنشان کرد: از وقتی که عزیزان به این نتیجه رسیدهاند که موضوع ابعاد امنیتی دارد به سرنخهایی دست پیدا کردهاند و خیلی زود نتایجشان اعلام میشود.
> یک حرکت سازمانیافته است
همچنین یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: مسمومیت دانشآموزان کاملاً یک حرکت سازمانیافته است و باید وزارتخانههای مختلف با توجه به شرح وظایفشان در شورای امنیت کشور که قابل تفکیک است، سریعا موضوع را بررسی کنند. به گزارش ایلنا؛ شهریار حیدری درباره مسمومیت سریالی دانشآموزان در مدارس و این پرسش افکار عمومی که چرا با گذشت این مدت طولانی عوامل این ماجرا شناسایی نشدند، اما در موارد دیگر ظرف چند روز عوامل وقایع پیش آمده شناسایی میشوند، گفت: واقعیت این است که نوع و شکل اینکار؛ کاملا یک کار سازمان یافته است. سالها در حوزه وزارت کشور و امنیت کار کردهام نوع رفتارها حکایت از یک کار سازمان یافته دارد که قاعدتاً از پیچیدگی خاص خودش برخوردار است. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این رفتار، رفتاری پیچیده است؛ اما عوامل و عناصرش داخلی است. اگر منشاء آن بیرون از مرز باشد که هنوز اثبات نشده است، اما ظرفیت اجرایی آن داخلی است. در استانها و شهرستانهای مختلف این کار را انجام دادند و متاسفانه ادامه دارد. وی تاکید کرد: برای پیگیری موضوع نیازمند جلسات مکرر و مستمر شورای امنیت کشور هستیم، شرح وظایف دستگاهها باید در این شوراها مشخص شود. همه عوامل، عناصر و ظرفیتهای فنی و ابزار و امکاناتی که نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه دارند باید با همکاری وزارت آموزش و پرورش سریعاً موضع را رصد کنند که قابل شناسایی هم هستند. نماینده سرپل ذهاب و قصرشیرین بیان کرد: طبیعتا روزهای اول تصور شد این گاز ناشی از آب و فاضلاب یا فاضلاب قم باشد، بعد بررسی کردند و متوجه شدند منشاء چیز دیگری است و مسائل دیگری دارد که بعد از آن به تهران، اردبیل و کرمانشاه و چند استان دیگر رسید و چون استمرار داشت، مشخص شد کاملاً یک حرکت سازمانیافته است و باید وزارتخانههای مختلف با توجه به شرح وظایفشان در شورای امنیت کشور که قابل تفکیک است، سریعا موضوع را بررسی کنند. وی خاطرنشان کرد: این موضوع بار روانی بر جامعه و مدارس دارد. بسیاری از دانشآموزان گرفتار مسمومیت شدند و بسیاری از ترس، نگران هستند که اگر به مدرسه بروند، مشکلی پیدا کنند. این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رسانههای فارسی زبان بیگانه هم مرتب به ابعاد این مسائل دامن میزنند، عنوان کرد: هنگامی که این اتفاق رخ میدهد مشخص است که شکل کار سازمانیافته است و استفاده از ظرفیت رسانههای فارسی زبان خودش حکایت از پیچیده بودن این کار دارد. حیدری گفت: آنچه در ظرفیت ما و شورای امنیت کشور است، باید انجام شود. اعضای کمیسیون امنیت ملی موضوع را مرتب رصد میکنند و تاکید بر کشف فوری ماجرا و برخورد با عوامل این ماجرا دارند. وی اظهار داشت: وزارت اطلاعات موضوع را پیگیری کرده است، کارهای خوبی هم انجام داده و امیدواریم با همکاری دستگاهها ابزار و امکانات فنی که در اختیار دارند بتوانند با این پدیده زشت و غیرانسانی برخورد هرچه زودتر کنند.
اولین گزارش وزارت بهداشت از نتایج بررسی مسمومیت دانشآموزان
معاون درمان وزارت بهداشت نتایج بررسیها و جمعبندی کمیته علمی وزارت بهداشت در زمینه بروز مسمومیتها در دانشآموزان را اعلام کرد. به گزارش ایسنا، دکتر سعید کریمی با بیان اینکه نتایجی که اعلام میکنم، نتایج بررسیها و جمعبندی کمیته علمی است، گفت: این قضیه دارای چند بخش است؛ بخشی از دانشآموزان با یک ماده محرک تحریککننده که عمدتا استنشاقی است، مواجهه پیدا کردند. این بخش قسمتی از مجموعه بچههایی که به اورژانس فرستاده شدهاند، است. وی ادامه داد: یک بخش دیگر مربوط به دانشآموزانی است که در کنار دانشآموزانی بودند که با ماده محرک مواجهه داشتند و اضطراب و نگرانی به آنها منتقل شده است. بخش سوم هم مربوط به کسانی است که اصلا در آن مدرسهای که ماده محرک با تعدادی از دانشآموزان تماس پیدا کرده، نبودند، اما در اخبار این موضوع را خواندند و عوارضشان ناشی از آثار روحی روانی بوده که بر آنها گذاشته شده است. کریمی ادامه داد: دانشآموزانی که در معرض این ماده محرک قرار گرفتند، عمدتا ابراز میکنند که ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد از استشمام یک «بو» که این بو متفاوت است و بوهای مختلفی مطرح شده است، دچار علائم تحریکی تنفسی مانند سوزش گلو، سرفه، تنگی نفس و علائم اشکریزش شدند و به دنبال این علائم تحریکی دیگر مانند دلدرد، ضعف و بیحالی و در برخی از این بچهها و افرادی که در معرض این ماده محرک بودهاند، بیحسی اندامها بوده است که اینها علایم مواد محرک است. وی با بیان اینکه موادی که میتوانند برای انسان آسیبزا باشند، در چند دسته تقسیم میشوند، افزود: برخی از آنها گازهای خطرناک، جنگی و کشنده هستند، اما موادی که بچههای ما با آن تماس پیدا کردند، اصلا از این نوع گازها نبوده است و تا به امروز خدا را شکر موردی از فوت نداشتهایم. همچنین علائم جسمی جدی و پایدار که نیاز به بستری طولانی در بیمارستان داشته باشد، نداشتیم. عمده این بچهها، بعد از مراجعه به مراکز درمانی، زیر شش ساعت درمان و مرخص شدند. البته تعدادی از بچهها که به بیماریهای زمینهای مانند آسم مبتلا بودند یا سابقه تشنج داشتند، به بستری بیشتری نیاز داشتند، اما هیچ موردی از فوت نداشتیم و بیماران هم وقتی مراجعه کردهاند، بعد از طی دوره درمانی و اطمینان از اینکه مشکل جدی ندارند، مرخص میشوند. کریمی گفت: ماده محرک که استنشاقی است، خودش حالت گازی دارد، اما لزوما آن ماده اصلی ممکن است گاز نباشد، بلکه میتواند یک ماده جامد باشد؛ به صورت پودر یا خمیر یا حتی مایع باشد که وقتی روی شوفاژ یا بخاری ریخته میشود یا در اثر حرارت محیط میتواند تبخیر شود و بعد علائم تحریکی را ایجاد کند. وی تاکید کرد: بر این اساس در مدرسه نیاز به یکسری آموزشها وجود دارد. مدیران مدرسه قبل از اینکه بچهها وارد حیاط یا کلاس شوند، چک کنند و اگر در داخل کلاس بو یا علائم تحریکی است و مشکوک شدند، اطمینان حاصل کنند که مشکلی در کلاس نباشد. این آموزشها بسیار اهمیت دارد و مدیران مدرسه از این مسیر میتوانند آرامش ایجاد کرده و در عین حال مسئولان مدرسه از آن محیط حفاظت کنند. معاون درمان وزارت بهداشت گفت: این مواد محرک، لزوما یک ماده هم نیست که اسمش را بگوییم و انواع مختلف دارند. عمدتا هم مواد دم دستی هستند و برخلاف آنچه که برخی اظهار کردند، مواد دمدستی هستند که میتوانند تحریک ایجاد کنند. در عین حال به تیمهای اورژانس اعلام کردیم که تریاژ را از همان محیط آغاز کنند و نیاز نیست همه این بچهها که برخی مضطربند و... به بیمارستان منتقل کنند. زیرا عوامل اضطرابی را تشدید میکند. همانجا تریاژ انجام شود و کسانی که علائم واقعی دارند، منتقل میشوند و کسانی که علائم اضطرابی است، با اطمینان بخشی در محل، مشکلشان رفع میشود. کریمی در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مبنی بر عوارض بلند مدت احتمالی ناشی از این مواد، گفت: معمولا مواد محرک عوارض طولانی مدت ندارند و زودگذر بوده و به قصد ایجاد آسیبهای پایدار استفاده نمیشوند. تا امروز هم عارضهای به این صورت نداشتیم. در آینده هم باید بررسیهای بیشتر شود. اما به نظر نمیرسد عارضه طولانی مدت داشته باشد. حداقل بررسیهای ما تاکنون عمدتا عوامل محرک زودگذر را نشان داده است.
انتهای پیام