مسمومیت دانشآموزان استمرار دارد اما در کنار تلخی این موضوع برخی گفتههای کارشناسان و مسئولان نمک بر زخم مردم میپاشد
آفتاب یزد- گروه شبکه: روز یکشنبه هم حملات مسمومیت علیه مدارس دخترانه در شهرهای مختلف ایران ادامه یافت. هنور عامل یا عاملان این حملات مشخص نیست و کسی هم به عنوان متهم این مسمومیتها دستگیر نشده است. از ماهیت مسمومیتها یا انگیزه و دلیل آن هم خبری منتشر نشده است.
مشهد
اما والدین دانشآموزان مدرسه دخترانه صداقت مشهد از مسمومیت دانشآموزان این مدرسه خبر دادند. به گزارش شهرآرانیوز، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این باره گفت: خبری مبنی بر مسمومیت دانشآموزان در دبیرستان دخترانه صداقت مشهد به دست ما رسید و در حال پیگیری موضوع هستیم.
ارومیه
برخی دانشجویان دختر ساکن در یک خوابگاه شهر ارومیه ساعت ۰۰:۳۰ بامداد یکشنبه بر اثر مواردی نامعلوم در خوابگاه مسموم شدهاند. به گزارش ایرنا، برخی دانشجویان دختر خوابگاه دختران یاس دانشگاه فنی و حرفهای که در خیابان البرز ارومیه قرار دارد گفتهاند ساعت ۰۰:۳۰ و ۱:۰۰ بامداد روز یکشنبه به صورت متوالی در ۲ بار متفاوت بوی گاز نامعلوم استنشاق کردهاند. به گفته آنها، در این خوابگاه دخترانه ۴۵۰ دانشجو اسکان دارند که تعداد زیادی از آنان مسموم شده ولی تنها ۲۹ نفر از آنان در بیمارستان بستری شدند. به گفته رئیس دانشگاه فنی و حرفهای، قاضی طباطبایی که در سری دوم مسمومیت خود را به خوابگاه رسانده بود، به زعم خود بوی گاز تلخ استشمام کرده و خود نیز حالت تهوع و سرگیجه داشته است.
اهواز
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز از مسمومیت دانشآموزان دختر یک مدرسه در اهواز خبر داد. دکتر حبیب حیبر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر مسمومیت دانشآموزان دختر دبیرستانی در یک مدرسه در شهرک دانشگاه اهواز گزارش داده شده است. وی افزود: تاکنون ۹ دانشآموز به بیمارستانها منتقل شدهاند که از این تعداد چهار بیمار به بیمارستان گلستان و پنج نفر به بیمارستان امام (ره) اهواز انتقال یافتهاند که حال عمومیشان خوب است.
زنجان و ابهر
مدیر روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان از وقوع مسمومیت دیگر در دو مدرسه ابتدایی و دبیرستان در شهرهای زنجان و ابهر خبر داد. حسن اسمخانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه یک مورد مسمومیت تعدادی از دانشآموزان در دبیرستان دخترانه ولیعصر (عج) ابهر گزارش شد که بلافاصله نیروهای امدادی وارد عمل شده و مصدومان به بیمارستان منتقل شدند. وی تصریح کرد: در مورد دیگر، مدیران مدرسه ابتدایی غنچه واقع در کوی فرهنگ زنجان گزارش مسمومیت اعلام کردند.
نیشابور
۵۰دانشآموز در نیشابور مسموم شدند. فرماندار نیشابور گفت: ۵۰ دانشآموز در دبیرستان دخترانه بقراط دچار علائم مسمومیت شدند که از این تعداد ۱۰ نفر با اورژانس به بیمارستان منتقل شدند و کار درمانشان در حال انجام است. بیشتر این جریان حالت روانی دارد و دانشآموزان بدحال نیستند.
بندرعباس
۱۱ دانشآموز مدرسه دخترانه کوثر در بندرعباس بدلیل آنچه سختی در تنفس عنوان شده به بیمارستان منتقل شده اند. به گزارش فارس، از مدرسه کوثر محله ۶۰۰ دستگاه در بندرعباس گزارشی از بروز نفس تنگی شماری از دانشآموزان به مرکز فوریتهای پزشکی و اورژانس اعلام شده است. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: عوامل اورژانس بلافاصله با مراجعه به مدرسه کوثر در محله ۶۰۰ دستگاه در بندرعباس، اقدام به بررسی و امدادرسانی به دانشآموزانی کردند که عمدتا دچار ترس شده بودند ولی با این حال ۱۱ نفر از آنان با گلایه از تنگی تنفسی به بیمارستانهای شهید محمدی و خلیج فارس منتقل شده اند. دکتر فاطمه نوروزیان عنوان کرد: ۹ نفر از دانشآموزان نیز در محل با ارائه خدمات بصورت سرپایی به حالت عادی بازگشته اند. برخی منابع محلی میگویند یک فرد معتاد در پیرامون مدرسه آتشی روشن کرده بوده که دود ناشی از آن وارد محیط مدرسه میشود و دانشآموزان از این مسئله دچار ترس شده اند.
اصفهان
بر اساس مشاهدات عینی، حادثه مسمومیت دانشآموزان در مدرسه دخترانه شاهد خیابان مطهری اصفهان تکرار شد. به گزارش مهر، جلال سلمانی، سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان ضمن تأیید این خبر گفت: به زودی جزئیات این اتفاق اعلام میشود.
شیراز
سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس از مسمومیت تعدادی دانشآموز دختر یکی از مدارس دخترانه در شهرستان شیراز خبر داد. به گزارش ایلنا، حمیدرضا شعبانی اظهار داشت: ساعت ۹ صبح تعدادی از دانشآموزان دختر دبیرستان ایرج کمالی در شهرستان شیراز بوی نامطبوعی را استنشاق میکنند که بلافاصله مدیر مدرسه با سامانه ۱۱۵ اورژانس فارس ارتباط برقرار میکند. مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس ادامه داد: با حضور تکنسینهای اورژانس در مدرسه تعدادی دانشآموز که عمدتا دچار اضطراب و استرس و تعدادی نیز دچار تنگی نفس شده بودند با آمبولانسهای اورژانس به مراکز درمانی انتقال داده شدند. شعبانی تاکید کرد که هیچ موردی از تهوع و سرگیجه در این دانشآموزان مشاهده نشده است و خوشبختانه وضعیت حال آنها خوب است.
گنبد
براساس اعلام روابط عمومی آموزش و پرورش گلستان ۱۵ دانشآموز اهل گنبدکاووس به دلیل مسمومیت راهی بیمارستان شدند. عباس توسن با اشاره به علل اعزام تعدادی از دانشآموزان گنبدی به بیمارستان در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: آمار و ارقام مربوط به بستریها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی گلستان است اما براساس اطلاعات ما، ۱۵ نفر به بیمارستان اعزام شدند که از این تعداد ۱۲ نفر مرخص شده و سه نفر برای چکاب و بررسی بیشتر هنوز در بیمارستان بستری هستند. رئیس اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی ادارهکل آموزش و پرورش گلستان با اشاره به اینکه این اتفاقات برای ایجاد ترس و وحشت در بین مردم به ویژه دانشآموزان است، تصریح کرد: مسمومیت دانشآموزان گنبدکاووس را رد نمیکنیم اما اینکه ریشه این مسمومیت چه بوده و یا ارتباط آن با مسمومیتهای سریالی بر عهده ما نیست.
تبریز
رئیس اورژانس آذربایجان شرقی، از بروز علائم مسمومیت در ۳۷ دانشآموز تبریزی خبر داد. دکتر جعفری روحی، اظهار کرد: روز یکشنبه چهاردهم اسفندماه تعداد ۳۷ نفر از دانشآموزان تبریزی تا ساعت ده و نیم صبح، با علایم مسمومیت تحت نظر پزشکی قرار گرفتند. وی ادامه داد: طی تماس صورت گرفته از سوی مدارس با اورژانس ۱۱۵ تبریز بلافاصله همکاران ما سریعاً در محل حاضر شدند که از ۳۷ نفر دانشآموز با علائم مسمومیت تعداد ۲۷ نفر به مراکز درمانی انتقال داده شدند که این عزیزان در حال درمان هستند. جعفری گفت: خوشبختانه بیمار بدحال نداشتیم و تاکنون بیمار بدحال به اورژانس گزارش نشده است و همه دانشآموزان تحت درمان قرار گرفته اند. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، رئیس اورژانس آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: روز شنبه ۱۳ اسفندماه نیز علائم مسمومیت در ۹۲ دانشآموز مشاهده شد که خوشبختانه اکثراً مرخص شدهاند و در حال حاضر هشت نفر از دانشآموز بستری بوده و حال عمومی آنان نیز رضایت بخش است.
بندر امام خمینی (ره)
دانشآموزان مدارس دخترانه شاهد بنت الهدی و هیئت امنای کوثر به علت مسمومیت راهی بیمارستان شده اند. به گزارش خبرآنلاین، در ادامه سریال مسمومیت دانشآموزان تعدادی از دانشآموزان دبیرستان شاهد بنت الهدی و هیئت امنای کوثر بندر امام خمینی (ره) هم با علائم مشابه مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.
> وزیر آموزش و پرورش عذرخواهی کرد
نکتهای که در این میان قابل تامل است عملکرد وزارت آموزش و پرورش در این خصوص است. این وزارتخانه برای کوچکترین آلودگی هوا مدارس را تعطیل یا غیر حضوری میکرد اما حالا که این ماجرا پیش آمده و روز به روز بر آمار مسمومیتها هم افزوده میشود و از همه مهمتر ترس عجیبی بر جان دانشآموزان رخنه کرده، هنوز تصمیمی بر غیرحضوری شدن مدارس نگرفته است و فقط وزیر آموزش و پرورش به یک عذرخواهی ساده بسنده کرده است. وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا اکنون بحث تداوم آموزشها به صورت مجازی (غیرحضوری) به دلیل اتفاقات اخیر مطرح نیست؟ می گوید: هنوز خیر، در جلسه روز گذشته با سران به این تصمیم نرسیدیم. به گزارش ایسنا یوسف نوری افزود: اکنون میبینید که رسانههای بیگانه هم از روزهای گذشته روی این موضوع از جنبههای روانی اجتماعی متمرکز شدهاند و جوی ایجاد شده است. وی گفت: برای قطعیت موضوع، دوستان ما با جدیت کامل دارند کار میکنند که نتیجه را به ما اعلام کنند و ما هم درخواست کردیم که زودتر به ما اعلام کنند که ما تداوم فعالیت را داشته باشیم. وی ادامه داد: از ابتدا هم از رسانهها درخواست داشتم با توجه به اینکه اولیاء نگران هستند و حاصل عمرشان و ثمره زندگیشان بچهها هستند این جو غیرعادی که
ایجاد شده را باید آرام کنیم. همکارانم اطلاعات لازم را برابر دستورالعمل صادر شده به اولیاء بدهند. وی همچنین درباره غیبتهای دانشآموزان از مدارس در روزهای اخیر گفت: همکارانم دانشآموزان را مراعات میکنند به جهت اینکه اولیاء خیلی نگران بودند. البته نمونه تدریسها را داریم و همکارانم معلمان را راهنمایی میکنند و انشاءالله این دانشآموزان هم به آموزش حضوری برگردند. وزیر آموزش و پرورش گفت: بهدلیل نگرانی والدین در مسئله مسمومیت دانشآموزان عذرخواهی میکنم.
> دخترها بو را بهتر حس میکنند!
نکته دیگری که به آن انتقاد وارد است اینکه هر مسئولی برای آنکه بگوید پیگیر ماجرای مسمومیت هاست، اظهار نظر بیمورد یا عجیب میکند. اظهاراتی که پایه کارشناسی ندارد و فقط هراس بیشتری را برای خانوادهها ایجاد میکند. آنهم در شرایطی که برخیها مدعی هستند که بیشتر مسمومیتها ناشی از استرس و ترسی است که به جان دانشآموزان افتاده است. با این حال همچنان برخیها از تکاپو نیفتاده و به اظهارات بیاساس خود اصرار دارند. جدیدترین آن بیژن پیروز کارشناس برنامه افق است که در خصوص اینکه چرا این مسمومیتها بیشتر در مورد دانشآموزان دختر اتفاق میافتد، میگوید: «زنها و دخترها بو را بهتر احساس میکنند و بیشتر تحت تاثیر عوامل و محرکهای محیطی قرار میگیرند بنابراین در اینگونه حملات، بیشتر قربانیان هم زنان و دختران هستند. رسانههای داخلی و خارجی به گسترش شایعات پیرامون ماجرای مسمومیت دانشآموزان مدارس کمک کردند در حالی که رسانههای مسئول باید از شایعات دوری کنند. می توان کسی که محرک را منتشر کرده دستگیر کرد ولی محرکی که در افغانستان استفاده شده بود مشخص نبود اما اظهارات دانشآموزان افغانستانی شبیه اظهارات دانشآموزان ایرانی است.
> مدارس کشور درگیر پدیدهای به نام هراس اجتماعی شدهاند
از سوی دیگر مسئولان کشور، همچنان اظهار نظرهای متفاوتی را در خصوص این مسمومیتها دارند. در همین راستا رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در کنار تلاش دشمن برای بر هم زدن امنیت مدارس باید بدانیم که امروز فضای عمومی و به ویژه مدارس کشور درگیر پدیدهای به نام هراس اجتماعی نیز شدهاند. سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور میگوید: «از روز نخستی که خبر مسمومیت برخی از دانشآموزان عزیزمان در قم اعلام شد علی رغم اینکه اساساً این رخداد در لایه ایمنی و امنیت زیستی روی داده بود تیمهای ویژه سازمان پدافند غیرعامل کشور بر سر صحنه حاضر شدند و در همکاری با دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی نسبت به نمونهبرداری از محیط و انجام تستهای مختلف از دانشآموزان و... مبادرت کردند. دانشآموزان علائم بالینی مثل سرگیجه و سردرد داشتند اما هیچیک از تیمها نتوانستند در آن مقطع سرنخ قابل تأییدی از عامل مسمومیت پیدا کنند و چند نمونههایی هم که به دست آمد قطعیت لازم را نداشت. اما جریان معاند به تدریج سوار بر این غائله شد و تلاش کرد تا با دامن زدن به هراس اجتماعی از طریق فضای رسانهای و همچنین مشابهسازی مسمومیتها در سایر شهرها از آب گلآلود ماهی بگیرد. آنچه که امروز در برخی مدارس رخ میدهد ناشی از مداخله مستقیم جریان نفاق و معاندین کشور است که تلاش دارند با گشودن جبهه جدیدی از جنگ ترکیبی فشارها را علیه دولت و ملت با برچسب نقض حقوق بشر تشدید کنند. سناریو خبیثانهای است. مسموم کردن دختران دانشآموز فقط از دست همان گروهکی بر میآید که پیشتر دستش به خون هفده هزار نفر از مردم ایران آغشته است. البته که این گروهک بدون اجازه از اربابان آمریکایی خود قدم از قدم بر نمیدارند. اما اکنون چه میشود و چه باید بکنیم؟ این اطمینان خاطر را به همه مردم عزیز ایران میدهیم که دستگیری و مقابله با عاملین حوادث اخیر در دستور کار نخست همه دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور است و قطعاً شبکه نفاق به زودی رسوا میشود و به سزای عمل ننگین خود میرسد.
> مسمومیت دانشآموزان نوعی ترور بیولوژیک است
اما عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس گفت: جمهوری اسلامی مطمئناً عناصر این موضع را شناسایی و مشخص خواهد کرد
و به مردم معرفی میکند، توان این کار در دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی ما وجود دارد، همانطور که سایر گروهکهای تروریستی و خرابکار را توانستند شناسایی و دستگیر کنند این مسئله هم موضوعی نیست که قابل شناسایی و دستگیری نباشد. محمدحسن آصفری عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتگو با ایلنا در پاسخ به این سوال که «با توجه به مسئولیت بررسی مسئله مسمومیتهای اخیر دانشآموزان در وزارت کشور از سوی رئیسجمهور آیا کمیسیون جلسهای با وزیر داشته یا خواهد داشت؟»، گفت: قرار است که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کار رسیدگی به مسئله مسمومیتها را دنبال کند، جلسهای هم پیش از این با حضور وزرای بهداشت و آموزش و پرورش و همچنین با حضور دستگاههای امنیتی و انتظامی از فراجا، وزارت اطلاعات و دستگاههای دیگر برگزار شده است. وی تصریح کرد: مسئله مسمومیت دانشآموزان امری نیست که مجلس، دولت و قوه قضائیه بخواهند از آن کوتاه بیایند یا نسبت به آن کمتوجهی کنند. این مسئله باید به طور جد دنبال شود، به نظر من این موضوع یک ترور بیولوژیک است که باید پیگیریها با جدیت انجام شود. آصفری همچنین عنوان کرد: سازمان پدافند غیرعامل هم حتی در این مسئله باید پاسخگو باشد، با این اعتبارات و بودجهای که در اختیار سازمان پدافند غیرعامل است باید این مسئله را رسیدگی و دنبال کنند که ما از این مسیرها آسیبپذیر نباشیم. وی افزود: اما هیچ نظامی چنین کاری با مردم خود انجام نمیدهد؛ اینهایا نظام را نمیشناسندیا اینکه آنقدر کینه و مشکل با نظام دارند که سعی میکنند این چیزها راحتی با دروغی آشکار گردن نظام بیندازند.
> کار انگلیسیهاست
رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به حوادث رخ داده و مسمومیت دانشآموزان در مدارس کشور گفت: امیدواریم نتیجه بررسی دستگاههای امنیتی، وزارت آموزش و پرورش و... اعلام شود تا نگرانیها پایان پذیرد. به گزارش ایسنا، مهدی چمران گفت: حواشی در مدارس رخ داده و عدهای از دانشآموزان مسموم شدند و متاسفانه هنوز ریشه آنها اعلام نشده که امیدواریم دستگاههای امنیتی و آموزش و پرورش نتیجه بررسیهای خود را اعلام کنند تا نگرانی به وجود آمده که متاسفانه عدهای در خارج کشور آن را تشدید میکنند پایان پذیرد و باعث نگرانی بیشتر خانوادهها و دانشآموزان نشود. وی افزود: متاسفانه در این میان برخیها دلسوزیهای تعجب برانگیزی میکنند. دولتهایی همچون انگلستان که در جنگ جهانی ۱۰ میلیون نفر از جمعیت ما را به دلیل قحطی مصنوعی که به وجود آورده بودند، به کام مرگ کشاندند. همچنین در جنگ تحمیلی نیز با دادن سلاح شیمیایی به صدام فجایع بزرگی را رقم زدند به شکلی که هنوز در همین شورا افرادی هستند که آثار سلاحهای شیمیایی را با خود حمل میکنند. در چنین شرایطی این افراد برای دانشآموزان ما در مدارس دلسوزی میکنند. چمران تاکید کرد: اتفاقا تجربه نشان داده است هر گاه چنین دلسوزیهایی میکنند ریشه این کارها خودشان هستند.
> جنجال در مجلس
اما روز گذشته پای مسمومیتها به مجلس هم کشیده شد که آن هم با جنجال همراه شد. سید غنی نظری نماینده خلخال در تذکری گفت: مسمومیت سریالی دانشآموزان به خلخال رسید و مردم ناراحت و عصبانی هستند. در این هنگام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی خواست که در مورد بودجه تذکر خود را بیان کند. در واکنش به این صحبت، نظری گفت: آقای قالیباف در شهرستان خلخال دانشآموزان به دلیل مسمومیت به بیمارستان رفتهاند و بعد شما توقع دارید من درباره چه چیزی صحبت کنم؟ وظیفه من این است که بگویم که دستگاهها موضوع را پیگیری کنند و از دستگاههای مسئول این را مطالبه کنم. از صبح مردم به من زنگ میزنند و میخواهند که موضوع را پیگیری کنم. نظری دوباره گفت: دانشآموزان در خلخال مسموم شدهاند و من باید اعلام کنم؛ گویا آقای کریمی قدوسی ناراحت میشوند پس من دیگر حرفی نمیزنم. اشاره نظری به این موضوع بود که در زمان بیان تذکرش کریمی قدوسی بالای صندلی او ایستاده بود و در حال بیان صحبتها و توضیحاتی به نظری بود. بعد از صحبتهای نظری، محمودوند نماینده خرمآباد با فریاد گفت که کریمی قدوسی چه کاره است؟ سپس محمودوند در کنار صندلی نظری حاضر شد و همین باعث شد که تعداد دیگری از نمایندگان هم در کنار صندلی نظری حاضر شوند و مشغول گفتوگو شوند. محمودوند از نمایندگان میخواست که نسبت به موضوع مسمومیت اعتراض کرده و حرف بزنند؛ در همین حین موسی غضنفرآبادی نماینده بم از مکالمه نمایندگان با تلفن همراهش فیلم میگرفت. دقایقی بعد جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در تذکری در واکنش به صحبتهای نظری نماینده خلخال گفت: آقای نظری بیان داشت که من نمیگذارم او صحبت کند؛ بنده هم مثل نمایندگان در اینجا نشسته و در جمع خودمان صحبت میکنم تریبون مجلس دست من نیست که بخواهم حرف کسی را قطع کنم، این اختیار رئیس مجلس شورای اسلامی است. وی اضافه کرد: من این نکته را با دلسوزی به برخی از همکاران گفتهام که در موضوع مسمومیت دانشآموزان عزیز توجهات لازم را داشته باشند. آقای قالیباف هم به چهار کمیسیون ماموریت داده که این کمیسیونها جلسات خود را تشکیل داده و همچنان پیگیریها ادامه دارد. علاوه بر این رئیس جمهور هم به وزرای کشور و اطلاعات دستور پیگیری داده است. کریمی قدوسی در پایان گفت: از همکاران تقاضا دارم که با فضایی که دشمن در پی ایجاد التهاب است آشنا باشند و بنزین در التهاب دشمن نریزند، کمیسیون امنیت ملی هم دغدغه دارد. اجازه ندهیم این موضوعات باعث ایجاد التهاب در جامعه شود.
انتهای پیام