شنبه مسموم!
- شناسه: 7400
- یکشنبه 14 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد- گروه شبکه: دانش آموزان در شهرهای مختلف کشور، شنبه مسمومی را آغاز کردند. شنبهای که در آن شاهد حملات سمی علیه دانش آموزان دختر بوده ایم. مطابق آخرین خبرها روز شنبه در استانهای زیادی از کشور، دانش آموزان دچار مسمومیت شده اند.
> ارومیه: انتقال ۳۰ دانش آموز به بیمارستان
تعدادی از دانش آموزان مدرسه شاهد نورالزهرا (س) ارومیه مسموم شدند. به گزارش تسنیم، این دانشآموزان توسط اتوبوس آمبولانس به مراکز درمانی سطح شهر انتقال داده شدند. تاکنون ۳۰ دانشآموز دچار علائم مسمومیت بوده که به بیمارستان منتقل شدهاند.
> همدان و کبودرآهنگ
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان از بروز مسمومیت در دو مدرسه دخترانه در همدان و کبودرآهنگ خبر داد. به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، علیرضا توقیری در توضیح خبر گفت: همه ظرفیتهای درمانی و فوریتهای پزشکی و بیمارستانهای استان در حال آماده باش هستند. حال عمومی دانش آموزان مطلوب و جزئیات این موضوع در حال بررسی است و اطلاعات تکمیلی متعاقباً اعلام میشود.
> فارس: انتقال ۲۷ نفر به بیمارستان
سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس گفت: جمعی از دانشآموزان یکی از مدارس شهرستان کوار دچار ضعف و سرگیجه شدند. به گزارش تسنیم، حمیدرضا شعبانی مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس ضمن تائید این خبر اظهار داشت: صبح روز شنبه ۲۷ نفر از دانشآموزان یکی از مدارس در شهرستان کوار با علائم حالت تهوع، ضعف و سرگیجه مواجه شدند که سریعا توسط آمبولانسهای اورژانس به بیمارستان اعزام شدند. وی اضافه کرد: حال عمومی این دانشآموزان خوشبختانه خوب گزارش شده است.
> زنجان: بستری ۲۹ دانشآموز دختر
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: ۲۹ دانشآموز مدرسه دخترانه ولیعصر (عج) زنجان به دلیل مسمومیت به بیمارستان آیتالله موسوی منتقل شدند. حسن بختیاری در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با مسمومیت دانشآموزان زنجانی، اظهار کرد: در پی گزارشی مبنی بر مسمومیت تعدادی از دانشآموزان مدرسه دخترانه حضرت ولیعصر(عج) زنجان، آمبولانس و اتوبوس آمبولانس فورا به محل اعزام و اقدامات اولیه انجام شد. اکنون حدود ۲۹ نفر از دانشآموز به بیمارستان انتقال پیدا کردند و با توجه به علائم، درمانهای لازم انجام شده است. این مقام مسئول افزود: خوشبختانه مورد حادی در بین دانشآموزان مسموم شده در زنجان وجود ندارد.
> محلات اراک
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات اراک گفت: تعدادی از دانشآموزان مدرسهای در این شهرستان با علائم تهوع، سردرد و سرگیجه به بیمارستان مراجعه کردند که پس از انجام اقدامات درمانی ترخیص شدند. به گزارش فارس؛ مرضیه ولی اظهار کرد: خوشبختانه پس از انجام اقدامات درمانی و آزمایشات لازم، ۶ نفر ترخیص و ۲ نفر تحت نظر در اورژانس بستری شدند و در حال حاضر حال عمومی همه دانش آموزان مطلوب است.
> تبریز: ۴۹ دانشآموز به بیمارستان منتقل شدند
۴۹نفر از دانش آموزان یک مدرسه در تبریز و یک مدرسه در باسمنج با علائم مسمومیت مواجه و به بیمارستان منتقل شدند. به گزارش مهر، امیر عزیزی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این خصوص گفت: در پی این گزارش و با مراجعه نیروهای اورژانس در مجموع ۴۹ نفر از دانش آموزان دختر به مراکز درمانی منتقل شده اند. وی ادامه داد: البته تعداد افرادی که ادعای مسمومیت داشتند بسیار بیشتر بود که با رسیدگی و بررسی نیروهای اورژانس بسیاری از آنها به صورت سرپایی مرخص شده و مشکل خاصی نداشته اند. وی افزود: وضعیت هیچیک از ۴۹ دانش آموزی نیز که در این حادثه دچار مسمومیت شده بودند، حاد نیست و برای انجام بررسیهای بیشتر و اطمینان از سلامتی به بیمارستان سینای تبریز منتقل شده و تحت مراقبتهای کنترلی هستند.
> هفتکل خوزستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از مسمومیت تعدادی دانشآموز دختر دبیرستانی در هفتکل در استان خوزستان خبر داد. حبیب حیبر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مسمومیتهای سریالی دانشآموزان در نقاط مختلف کشور اظهار کرد: هماکنون مسمومیت ۱۰ دانشآموز دختر دبیرستانی در هفتکل گزارش شده است. وی با بیان اینکه جزئیات بیشتر متعاقبا اطلاعرسانی میشود، افزود: یک تیم ویژه برای بررسی موضوع از اهواز به هفتکل اعزام شده است.
> عامل مسمومیت دانشآموزان، ترکیبی از چند گاز است
با همه این اوصاف هنوز هم نمیدانند که علت این مسمومیتها چیست. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد که مسئولان فکری به حال این اتفاق کنند. چند دانش آموز دیگر باید مسموم شوند که مسئولان آن را جدی بگیرند. اصلا سوال اینجاست که نتیجه این همه کارگروه تشکیل شده چیست؟ تا چه زمانی باید شاهد اظهارنظرهای متناقض در رابطه با دلیل این مسمومیتها باشیم؟ با این وجود نائبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طبق بررسی کمیته علمی بررسی کننده موضوع، عامل مسمومیت دانشآموزان، یک یا ترکیبی از چند گاز بوده و گاز N۲ هم جدا شده است، ولی علائم مسمومیت را توجیه نمیکند و دیگر مواد جدا شده، این علائم را توجیه میکند. به گزارش ایسنا، سیدمرتضی خاتمی که هفته گذشته به نمایندگی از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جهت بررسی علل مسمومیت دانشآموزان به قم سفر کرده بود، در رابطه با ماجرای مسمومیت دانشآموزان در برخی نقاط کشور، اظهار کرد: بررسیهای انجام شده توسط متخصصان، نمونهبرداریها و آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که عامل مسمومیت، استنشاقی است. وی با بیان اینکه عامل مسمومیت دانشآموزان ممکن است یک یا ترکیبی از چند نوع گاز باشد، افزود: گاز N۲ موجود در این گروه، علائم و تظاهرات بالینی را توجیه نمیکند، ولی گازهای دیگری که در این محیطها جداسازی شدهاند علائمی منجمله بیحسی اندام را توجیه میکند. این مسئول در رابطه با علائم مسمومیت دانشآموزان، تصریح کرد: طبق شواهد بالینی افرادی که مسموم شدند، مسمومیت ناپایدار و زودگذر داشته و آزمایشات آنان طبیعی است، ولی در عین حال سبب بروز حالت تهوع، استفراغ،
تنگی نفس، سرفه و... میشود. نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در خصوص
مسمومیت دانشآموزان، گفت: طبق بررسیها و پیگیریها، تاکید شد عامل یا عاملان احتمالی مسمومیت دانشآموزان، در کمترین زمان ممکن مشخص و به اطلاع عموم برسد. خاتمی با اشاره به نگرانی جامعه به خصوص اولیاء دانشآموزان، خواستار شناسایی فوری عامل یا عوامل احتمالی حوادث اخیر در مدارس کشور شد و خاطرنشان کرد: سستی و مسامحه در این زمینه به هیچ عنوان قابل قبول نبوده و سلامت و آرامش روحی، روانی جامعه و حریم بانوان و علمآموزی باید با قوت و قدرت مورد حمایت جدی قرار گیرد.
> مسمومیتها، «انتقام گرفتن» از
نوجوانان حاضر در «راهپیمایی ۲۲ بهمن» است
از سوی دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: این مسمومیتها بیشتر در ادامه همان اغتشاشات است و نوعی انتقام گرفتن از جوانان و بخصوص نوجوان است که در راهپیمایی با شکوه ۲۲ بهمن حضور گسترده داشتند. به گزارش مهر، مهرداد ویس کرمی، بیان کرد: کمیسیون آموزش با کمیسیون بهداشت مجلس و وزرای آموزش و پرورش و بهداشت و نماینده وزارت اطلاعات جلسهای داشتیم که جلسه خوبی هم بود و نمایندگان دغدغههای خود را بیان کردند و بزرگواران در وزارت اطلاعات نیز گزارشی در حیطه کار خود را ارائه کردند. رئیس کمیته آموزش و پژوهش پزشکی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه مسلم به نظر میرسد این کار شیطنت است و بیشتر آرامش روانی جامعه را هدف گرفته است و قصد دارند با اقداماتی ایذایی، وضعیت روانی خانوادهها و جامعه را به هم بریزند و مدارس و دانشگاهها را که نتوانستند در اغتشاشات تعطیل کنند، این بار به نوع دیگری و با دخالت خانوادهها به تعطیلی بکشانند. ویس کرمی درخصوص آزمایشات انجام شده برای تشخیص عامل مسمومیتها افزود: آزمایشاتی روی ترکیباتی که در محیط پیدا کردهاند، انجام شده که هنوز نتایجش نهایی نشده است، اما مسلم است که مسمومیتهای ایجاد شده خفیف است و خداراشکر به مرگ منجر نشده و بیشتر از نوع استنشاقی است. این نماینده مجلس یادآور شد: آموزش و پرورش نیز قرار شد در برخورد کارکنان مدارس و مدیران دستورالعملی را به تمامی آنها بدهد تا در مواجهه با موارد مشابه هم آرامششان را حفظ کنند و هم منطقی با آن برخورد کنند. خیلی از دانش آموزان وقتی هوای آزاد به آنها میخورد حالشان خوب میشود و عوارض جسمی مسمومیتها ماندگار و تاثیرگذار نیست و بیشتر حالت سرگیجه و ضعف است. اضطراب نیز به طور طبیعی موجب تشدید چنین علائمی میشود چراکه این موارد از علائم استرس هم هست و وقتی ترس وجود دارد تشدید میشود. با آرامش روانی و کمک مشاورهای این حالات برطرف میشود. عضو کمیسیون آموزش مجلس تاکید کرد: نیروهای امنیتی نیز کار خود را پیگیری میکنند و به محض اینکه به نتیجه برسند به مردم میگویند. ما به عنوان مردم و کسانی که این کشور متعلق به آنهاست، باید حواسمان باشد در این جنگ روانی در زمین دشمن بازی نکنیم. ویس کرمی در ادامه عنوان کرد: باید به خانوادهها آرامش داد و به عنوان پزشک عرض میکنم که جای نگرانی نیست و عوارضی هم که ممکن است برخی شایعه میکنند که گازها شاید در آینده اثراتی داشته باشد و... اصلا اینطور نیست. این گازهای استنشاقی که
بعضا گازهای ضعیفی هستند و علائم آن نیز همان موقع برطرف
میشود، شاهدی بر این نکته است که علائم درازمدتی نخواهند داشت و در پزشکی هم چنین چیزی نداریم که به سرعت سرگیجهای ایجاد شود و بعد اثرات مخربی در آینده داشته باشد. پس از جهت این موضوع نیز خانوادهها نگران نباشند. او گفت: به صورت طبیعی نیروهای امنیتی روی موضوع مسمومیتها حساس شدهاند و حتی مدیریت کنترل و مراقبت در کشور مشخص شده که چه نهادی مسئول باشد و با همکاری وزارت بهداشت، آموزشوپرورش و وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه کار در دست بررسی و اقدام است و رئیس جمهور نیز دستور ویژهای به وزارت کشور دادند تا پیگیر باشند. تشکیلاتی که برای مقابله با این کار لازم است شکل گرفته و انشاءالله به زودی جمع میشود. نماینده مردم خرمآباد اضافه کرد: این مسمومیتها بیشتر در ادامه همان اغتشاشات است و نوعی انتقام گرفتن از جوانان و بخصوص نوجوانان است که در راهپیمایی با شکوه ۲۲ بهمن حضور گسترده داشتند. ضمن اینکه تعطیلات عید نوروز در پیش است و عید برای مردم موضوعیت دارد و بیشتر دنبال بهم ریختن اعصاب و روان مردم هستند و انشاءالله مثل همیشه ناکام میمانند. او در مورد احتمال غیرحضوری شدن مدارس در پی ادامه مسمومیتها بیان کرد: در کل نظرات در جلسه بر تعطیلی نبود. آلودگی این گازها محدود و گذرا است و افراد اگر در فضای آزاد قرار بگیرند و مانند دوران کرونا ماسک داشته باشند، اثر مسمومیتها زیاد نیست. بنابراین صحبت از تعطیلی مدارس نیست و خطر هم جدی نیست؛ مردم نگران نباشند.
انتهای پیام