آفتاب یزد- نجمه حمزه نیا : آناتومی مچ دست مطالعه استخوانها، رباطها و سایر ساختارهای مچ دست است. مفصل مچ دست مفصل پیچیدهای است که ساعد را به دست متصل و امکان حرکت گسترده را فراهم میکند. با این حال، به ویژه در اثر فشارهای مکرر، مستعد آسیب است. عصب رادیال سطحی حسی در ناحیه مچ دست است که ممکن است به دلایل مختلف دچار آسیب شود که به آن سندرم تونل رادیال گفته می شود . این بیماری می تواند کیفیت زندگی افراد را کاهش دهد لذا با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد در اینباره با دکتر سیامک مرادی ، فوق تخصص درد و دکترسیروس مومن زاده ، فوق تخصص درد شناسی و طب درد گفت وگو کرده است.
دکتر مرادی در این باره می گوید : سندرم تونل کوبیتال و سندرم تونل رادیال به اندازه نوع معروفتر خود یعنی سندرم تونل کارپال شناخته شده نیستند، اما سبب درد شدید، کرختی، گزگز شدن و ضعف عضله در دستها و بازوها میشوند.
وی افزود : علت شایع تمام سندرمهای فشار عصبی، افزایش فشار است که معمولا از فشار استخوان یا بافت همبند بر یک عصب در مچ دست، بازوها یا آرنج ناشی میشود.
این فوق تخصص درد اظهار کرد : در بیشتر موارد، سندرم تونل کوبیتال و سندرم تونل رادیال با درمانهای معمول قابل کنترلاند، اما در موارد شدیدتر ممکن است نیاز به جراحی برای کاهش فشار بر عصب مورد نظر باشد.وی بیان کرد : عصب رادیال در ناحیه بازو از پشت استخوان بازو عبور کرده و سپس در پایین تر چرخیده و خود را به سطح خارجی آرنج می رساند. در آنجا عصب از داخل تونلی بافتی که به وسیله عضلات ساعد تشکیل شده عبور می کند و مهمترین آنها عضله ای به نام سوپیناتور است. عصب رادیال از زیر عصب سوپیناتور عبور کرده و سپس به پشت ساعد رفته و رشته های متعدد آن به عضلات آن ناحیه عصب دهی میکنند.دکتر مرادی ادامه داد : عصب رادیال در ناحیه زیر بغل ممکن است در اثر فشار خارجی دچار آسیب و نوروپاتی شود که معمولا این فشار به علت استفاده نادرست از عصای زیر بغل ، به عصب وارد می شود و آسیب می بیند .
این فوق تخصص درد افزود : نوروپاتی عصب رادیال در ناحیه زیر بغل خود را به صورت ضعف یا افتادگی مچ دست وانگشتان، ضعف عضله سه سر پشت بازو و گزگز یا بی حسی پشت بازو، ساعد و دست نشان می دهد.وی می گوید : شایع ترین محلی که عصب رادیال دچار آسیب می شود ناحیه بازو است و همانگونه که گفته شد در نواحی میانی بازو عصب رادیال در مجاورت استخوان بازو قرار می گیرد و به همین دلیل مستعد آسیب می باشد .دکتر مرادی مطرح کرد : عصب رادیال ممکن است براثر فشار طولانی مدت خارجی دچار آسیب شود که دراین حالت معمولا بازو بین بدن شخص و لبه صندلی یا سطح محکم زمین یا سر شخصی دیگر به مدت طولانی قرار می گیرد و منجر به آسیب عصب رادیال می شود و نیزعصب رادیال در ناحیه بازو ممکن است به دنبال شکستگی استخوان بازو یا جراحی نیز دچار آسیب شود .این فوق تخصص درد اضافه کرد : آسیب عصب رادیال در بازو خود را به صورت افتادگی مچ دست و ضعف در باز کردن انگشتان وبی حسی یا گزگز و مور مور شدن پشت دست نشان می دهد. وی اشاره کرد : عصب رادیال در ساعد هنگام عبور از عضله سوپیناتور و لبه فیبروتیک آن ممکن است تحت فشار قرار گیرد ویا در اثر شکستگی استخوان ساعد دچار آسیب شود که به صورت افتادگی مچ دست و انگشتان بدون علائم حسی خود رانشان می دهد. دکترمرادی افزود : به این قسمت ازعصب رادیال، عصب بین استخوانی خلفی وبه آسیب آن نوروپاتی عصب بین استخوانی خلفی گفته می شود وازآنجا که یک عصب حرکتی است ، آسیب آن علائم حسی مانند خواب رفتگی ، گزگز و مورمور شدن ایجاد نمی کند.
این فوق تخصص درد اظهار کرد : عصب رادیال سطحی حسی در ناحیه مچ دست است که ممکن است دچار آسیب شود که می تواند ناشی از ضربه و پارگی آن ناحیه یا ناشی از فشار خارجی مانند دستبند تنگ یا ساعت مچی تنگ باشد.
وی گفت : به نوروپاتی عصب رادیال حسی سطحی ، سندرم وارتنبرگ می گویند که از علل ناشایع درد ، خواب رفتگی و گزگز مچ و پشت دست می باشد و از آنجا که این عصب ، یک عصب حسی است ، آسیب آن هیچگونه ضعف عضلانی ایجاد نمی کند.
دکترمرادی توضیح داد : سندرم تونل رادیال زمانی ایجاد می شود که عصب رادیال در حین عبور از کانال بخش بالایی ساعد فشرده شده یا دچار ساییدگی شود. این فشرده شدن می تواند موقتی باشد مانند بلند کردن یک کیسه در حالت صاف بودن دست، یا به صورت دائمی باشد مانند انجام فعالیتهایی نظیر کارهای کامپیوتری و استفاده از ماوس کامپیوتر.این فوق تخصص درد افزود :همچنین فعالیتهای دیگری نظیر گردگیری کردن، جاروبرقی کشیدن و یا رانندگی باعث ایجاد درد میشود و نیزعلت فشرده شدن عصب رادیال به ندرت میتواند ساختاری باشد که در این حالت این عصب توسط بافتهای اطراف آن تحت فشار قرار میگیرد.وی متذکر شد :هرچه عصب بیشتر تحت فشار باشد، حساستر شده و این وضعیت به آسانی توسط یک فعالیت مشابه بدتر میشود و اغلب به همین دلیل است که فرد احساس میکند که شرایطش به مرور زمان بدتر می شود.دکترمرادی تصریح کرد : وضعیت گردن و پشت ممکن است با محدود کردن توانایی عصب برای حرکت آزادانه در کانال خود بر سندرم تونل رادیال تاثیر بگذارد و شرایط فشرده شدن عصب را آسانتر کند.
این فوق تخصص درد توضیح داد : علائم سندرم تونل رادیال به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب رادیال در ناحیه آرنج و در حین عبور از تونل رادیال ایجاد می شود. علل این فشار ممکن است مواردی نظیر کوچک و تنگ بودن تونل ، ورزش هایی که در آن به طور مکرر حرکات چرخشی ساعد و خم کردن مچ دست انجام می شوند و ضربه مستقیم به سطح خارجی آرنج و ساعد باشد. وی گفت : مهمترین علامت بیماری سندرم تونل رادیال احساس درد در سطح خارجی آرنج است. علائم سندرم تونل رادیال بسیار شبیه به علائم تنیس البو یا آرنج تنیس بازان است. دکترمرادی ادامه داد : با این حال تفاوت هایی هم بین این دو بیماری است. در تنیس البو درد درست در محلی که عضلات اکستانسور یا باز کننده ساعد به اپی کندیل خارجی می چسبند شروع می شود ولی در سندرم تونل رادیال محل درد بیشتر در پنج سانتیمتر پایین تر از اپی کندیل خارجی است یعنی جایی که عصب از داخل تونل رادیال و به عبارت دیگر از زیر عضله سوپیناتور عبور می کند.این فوق تخصص درد اظهار کرد : درد در مبتلایان به سندرم تونل رادیال بیشتر به صورت یک احساس خستگی شدید در محل است. در این افراد به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب رادیال عضلات پشت ساعد ضعیف شده و بیمار در گرفتن و بلند کردن اشیاء دچار مشکل و ضعف می شود.
وی بیان کرد : جهت تشخیص سندرم تونل رادیال پزشک در طول معاینه، سوالاتی در مورد درد خواهد پرسید. از آنجایی که سندرم تونل رادیال ناشی از حرکات تکراری است، ممکن است در مورد کار و سرگرمیهای فرد نیز بپرسد.
دکترمرادی افزود : چند آزمایش وجود دارد که متخصص انجام می دهد تا ببیند چه عواملی باعث درد می شود.ممکن است از فرد خواسته شود که از بازو و دست خود برای فشار دادن در برابر مقاومت بدون خم کردن آرنج خود استفاده کند یا از انگشت میانی خود برای فشار دادن به مقاومت استفاده کند. درد هنگام انجام هر یک از این حرکات از علائم سندرم تونل رادیال است.این فوق تخصص درد مطرح کرد : در برخی موارد، ممکن است جهت تشخیص این بیماری، نوار عصب و عضله انجام دهید. الکترومیوگرافی به پزشکان اجازه می دهد تا میزان عملکرد عضلات و اعصاب از جمله عصب رادیال را مشاهده کنند.وی خاطرنشان کرد : برخی عوامل بالقوه خطر سندرم تونل رادیال را افزایش می دهند که از آن جمله می توان به انجام کار یا ورزش هایی که بر بازو و آرنج فشار وارد می کنند، مانند استفاده مکرر از کامپیوتر،کیست ها یا تومورهایی که نزدیک به عصب رادیال رشد می کنند ، تورم در دست ،آسیب دیدگی دست ،عوامل ژنتیکی که فضای باریکی بین عضلات، تاندون ها و استخوان برای عبور عصب ایجاد می کنند و ضعف در مچ و ساعد اشاره کرد .
>درمان بیماری سندرم تونل رادیال مشکل است
دکترمرادی اشاره کرد : درمان بیماری سندرم تونل رادیال مشکل است. مهمترین اقدام اولیه در درمان این بیماری اجتناب از انجام حرکاتی است که شدت درد را افزایش میدهند.این فوق تخصص درد افزود : حرکت مکرر مچ دست به پشت موجب تشدید این بیماری می شود. چرخش مکرر مچ دست مانند پیچاندن مکرر
پیچ گوشتی شدت درد را بیشتر می کند لذا باید از هل دادن، کشیدن و گرفتن اشیاء با قدرت زیاد اجتناب کرد.وی گفت : اگر درد در مبتلایان به سندرم تونل رادیال شبها بیشتر می شود ممکن است یک آرنج بند سبک بتواند به شما کمک کند. استفاده از سرمای موضعی، استفاده از تحریک الکتریکی محل و انجام حرکات کششی عضلات ساعد اقداماتی هستند که یک فیزیوتراپ خوب می تواند در جهت کمک به بیمار از آنها بهره ببرد.دکترمرادی متذکر شد : اگر بعد از چند ماه با انجام اقدامات گفته شده درد بیمار کاهش نیافت ممکن است پزشک معالج تصمیم به استفاده از عمل جراحی سندرم تونل رادیال (درد آرنج) بگیرد.این فوق تخصص درد ادامه داد : در حین جراحی تمام مسیری که عصب رادیال از زیر عصب سوپیناتور و از داخل تونل رادیال عبور می کند در دید جراح قرار گرفته و نقاطی که در آنها به عصب فشار وارد می شود آزاد می شوند تا فشار از روی عصب رادیال برداشته شود.
وی عنوان کرد : تشخیص دقیق علت بیماری در انتخاب بهترین درمان برای سندرم تونل رادیال بسیار مهم است. فیزیوتراپیست قادر خواهد بود با دقت آرنج فرد را بررسی کرده و عامل ایجاد درد را شناسایی کند.با بررسی سوابق بیمار و انجام تستهای مختلف منبع درد و سهم عوامل مختلف مانند موقعیت و بار ایجاد شده در ایجاد درد تعیین میشود. دکترمرادی اظهار کرد : در سندرم تونل رادیال، مدیریت زودهنگام بیماری برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب به عصب از طریق هرگونه آسیب جسمی یا التهاب و تورم ثانویه ضروری است و اگر مشکل کاهش حس لامسه وجود داشته باشد، نتیجه به طور کلی خیلی خوب نخواهد بود. بنابراین تشخیص زودهنگام و دقیق نوع مشکل ضروری است.
این فوق تخصص درد می گوید : برخی از اقدامات مربوط به فیزیوتراپی ممکن است شامل کشش عضلات قفسه سینه، گردن و بخش بالایی پشت بدن برای کاهش نقش این عضلات در فشار بر بافت عصبی باشد وهمچنین ممکن است از سونوگرافی، طب سوزنی یا یخ برای این کار استفاده شود.
وی ادامه داد : ممکن است به فرد انجام تمرینات کششی توصیه شود و یا اینکه پشت خود را برای کمک به بهبود وضعیت قرارگیری بدن با نوارچسبهای طبی ببندد. این برنامهها ممکن است شامل یک برنامه ورزشی جهت انجام دادن در باشگاه باشد و یا تمریناتی باشد که بتوان آنها را در خانه انجام داد.
دکترمرادی افزود : درمان دیگری که فیزیوتراپیست ممکن است برای مبتلایان به سندرم تونل رادیال استفاده کند حرکت دادن گردن است که می تواند به جابجایی وضعیت عصب کمک کند. این کار ممکن است شامل حرکات کششی خاص و یا حرکات چرخشی باشد که به جابجا شدن عصب رادیال عبوری از اطراف آرنج کمک کند. این فوق تخصص درد اذعان داشت : لیزر درمانی نیز یک درمان غیر تهاجمی است که در آن از نور و یا نورهایی با انرژی نزدیک به انرژی نور مادون قرمز استفاده میشود که سبب میشود یک بافت در بدن پاسخ های بیوشیمیایی خاصی مانند ترمیم بافت آسیب دیده را از خود نشان می دهد. وی مطرح کرد : گاهی اوقات علائم سندرم تونل رادیال حتی پس از ماه ها درمان کاهش نمی یابند. در این موارد ممکن است عمل جراحی به عنوان آخرین راه حل باشد.هدف از جراحی سندرم تونل رادیال کاهش فشار غیر طبیعی روی عصبی است که از داخل تونل رادیال می گذرد. جراح شکافی در خارج آرنج تا پائین ساعد، جایی که عصب رادیال زیر عضله اسپسناتور می رود، ایجاد می کند.دکترمرادی ادامه داد : با کنار زدن بافت های نرم جراح محلی که عصب رادیال ممکن است در داخل تونل رادیال تحت فشار است را تشخیص می دهد. ممکن است عصب در نقاط مختلفی درگیر باشد و ضروری است تمامی نواحی مشکل ساز احتمالی بررسی شوند.این فوق تخصص درد گفت : در جراحی هر قسمتی ازعصب تونل رادیال که سبب درگیر شدن عصب شده است جدا می گردد. این امر باعث فراخ شدن تونل و آزاد شدن عصب می شود. در پایان پوست بخیه می شود.این عمل جراحی نیاز به بستری شدن ندارد. جراحی ممکن است با بیهوشی عمومی یا بیهوشی موضعی انجام شود.
>علائم بیماری سندرم تونل رادیال بسیار شبیه به تنیس البواست
در ادامه نیز دکتر مومن زاده در اینباره خاطرنشان کرد : سندرم تونل رادیال ، نوعی بیماری دردناک است که به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب رادیال در حین عبور از یک تونل بافتی در ناحیه آرنج که درست در زیر بخش خارجی آرنج است ایجاد میشود. وی ابراز داشت : علائم بیماری سندرم تونل رادیال بسیار شبیه به تنیس البو بوده و تشخیص آن مشکل است. مشخصه این بیماری درد در خارج از بازو است که به سمت داخل ساعد گسترش مییابد. در برخی موارد ممکن است گزگز یا بی حسی در فضای بافت بین انگشت شست و انگشت اشاره در پشت دست وجود داشته باشد. معمولا این بیماری باعث کاهش توان و قدرت عضله نمیشود.
این فوق تخصص درد شناسی و طب درد عنوان کرد : عصب رادیال در ناحیه بازو از پشت استخوان بازو عبور کرده و سپس در پایین تر چرخیده و خود را به سطح خارجی آرنج میرساند. در آنجا عصب از داخل تونلی بافتی که بوسیله عضلات ساعد تشکیل شده عبور می کند.مهمترین آنها عضله ای به نام سوپیناتور است. عصب رادیال از زیر عصب سوپیناتور عبور کرده و سپس به پشت ساعد رفته و رشته های متعدد آن به عضلات آن ناحیه عصب دهی می کنند.
وی اظهار کرد : سندرم تونل رادیال زمانی ایجاد می شود که عصب رادیال در حین عبور از کانال بخش بالایی ساعد فشرده شده یا دچار ساییدگی شود. این فشرده شدن می تواند موقتی باشد مانند بلند کردن یک کیسه در حالت صاف بودن دست، یا به صورت دائمی باشد.
دکتر مومن زاده داد : فعالیتهای دیگری نظیر جاروبرقی کشیدن یا رانندگی باعث ایجاد درد در مبتلایان به بیماری سندرم تونل رادیال میشود وهمچنین علت فشرده شدن عصب رادیال به ندرت ساختاری میتواند باشد که در این حالت این عصب توسط بافتهای اطراف آن تحت فشار قرار میگیرد.
این فوق تخصص درد شناسی و طب درد افزود : هرچه عصب بیشتر تحت فشار باشد، حساستر شده و این وضعیت به آسانی توسط یک فعالیت مشابه بدتر میشود، که اغلب به همین دلیل است که فرد احساس میکند که شرایطش به مرور زمان بدتر
می شود. وضعیت گردن و پشت ممکن است با محدود کردن توانایی عصب برای حرکت آزادانه در کانال خود بر سندرم تونل رادیال تاثیر بگذارد و شرایط فشرده شدن عصب را آسانتر کند. وی گفت : علائم سندرم تونل رادیال به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب رادیال در ناحیه آرنج و در حین عبور از تونل رادیال ایجاد می شود. علل این فشار ممکن است مواردی نظیر کوچک و تنگ بودن تونل ، انجام ورزش هایی که
در آن بطور مکرر حرکات چرخشی ساعد و خم کردن مچ دست انجام می شوند ، وارد شدن ضربه مستقیم به سطح خارجی آرنج و ساعد باشد .دکتر مومن زاده تشریح کرد : مهمترین علامت بیماری سندرم تونل رادیال ، احساس درد در سطح خارجی آرنج است. علائم سندرم تونل رادیال بسیار شبیه به علائم تنیس البو یا آرنج تنیس بازان است. این فوق تخصص درد شناسی و طب درد ادامه داد : خصوصیات درد در سندرم تونل رادیال از برخی لحاظ مانند درد تنیس البو است که شامل درد روی
اپی کندیل خارجی آرنج (برجستگی استخوانی که در سطح خارجی آرنج و درست زیر پوست لمس میشود) است و شدت درد با خم کردن مچ دست به پشت شدیدتر می شود ، است . وی افزود : در تنیس البو درد درست در محلی که عضلات اکستانسور یا باز کننده ساعد به اپی کندیل خارجی می چسبند شروع می شود ولی در سندرم تونل رادیال محل درد بیشتر در پنج سانتیمتر پایین تر از اپی کندیل خارجی است یعنی جایی که عصب از داخل تونل رادیال و به عبارت دیگر از زیر عضله سوپیناتور عبور می کند.
دکتر مومن زاده مطرح کرد : درد در مبتلایان به بیماری سندرم تونل رادیال بیشتر به صورت یک احساس خستگی شدید در محل است.این فوق تخصص درد شناسی و طب درد تصریح کرد : در سندرم تونل رادیال به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب رادیال عضلات پشت ساعد ضعیف شده و بیمار در گرفتن و بلند کردن اشیاء دچار مشکل و ضعف می شود.وی متذکر شد که تشخیص این بیماری مشکل است. برای بسیاری از بیماران در ابتدا تشخیص تنیس البو داده می شود. مهمترین راه تشخیص بیماری سندرم تونل رادیال معاینه دقیق پزشک و دقت به محل درد است. ممکن است انجام تست الکترومیوگرافی یا نوار عصبی بتواند به تشخیص بیماری کمک کند.دکتر مومن زاده عنوان کرد : دلایل مشخصی برای مبتلا بودن به سندرم تونل رادیال وجود دارد که عبارت از این است که شما یک درد عمقی و ممتد درست زیر آرنج در قسمت ماهیچههای ساعد دارید ، در ناحیه استخوانی خارج از آرنج خود درد کمی دارید ،
درد با تکان دادن (چرخاندن) دست، فشار دادن یا انجام کارهای کامپیوتری بدتر میشود و حس لامسه بین انگشت شست و انگشت اشاره خود را از دست داده اید و یا این حس ضعیف شده است.این فوق تخصص درد شناسی و طب درد ابراز کرد : هنگامی که شما سندرم تونل رادیال دارید، به طور معمول در حین انجام فعالیتهایی که نیاز به چرخش دست دارد مانند استفاده از موس و یا فعالیتهایی که نیاز به چرخش و فشار دست دارد مانند خرد کردن سبزی، دچار درد خواهید شد. این درد اغلب با عقب کشیدن شانهها میتواند کاهش یابد چرا که این کار باعث تغییر رفتار عصب
میشود.
وی متذکر شد : بر خلاف آرنج تنیس باز که نشانه های مشابه سندرم تونل رادیال دارد و فعالیتهای مشابه باعث بدتر شدن آن میشود، در سندرم تونل رادیال در ناحیه بیرونی آرنج نواحی حساس به لمس وجود نخواهد داشت. در عوض معمولا یک نقطه دارای حساسیت در ساعد وجود دارد که حدود سه تا چهار انگشت با مچ دست فاصله دارد.دکتر مومن زاده گفت : اقدامات زیادی وجود دارد که شما میتوانید برای کاهش درد ناشی از سندرم تونل رادیال در منزل انجام دهید لذا باید ابتدا برای شروع با دقت بررسی کنید که انجام کدام فعالیت درد را بدتر میکند و جهت جلوگیری از بدتر شدن بیماری نحوه انجام این فعالیتها را اصلاح و یا آنها را از زندگیتان حذف کنید. این کار ممکن است همیشه عملی نباشد اما اقدامات هرچند کوچک هم بی تأثیر نیست.این فوق تخصص درد شناسی و طب درد ابراز داشت : کشش عضلات در سینه و گردن می تواند به کاهش عواملی که روی عملکرد عصب تونل رادیال تأثیر میگذارند کمک کند. این امر می تواند در صورتی که رابطهای بین این عضلات و عصب مورد نظر وجود داشته باشد بسیار موثر باشد. اطمینان حاصل کنید که بعد از انجام این اقدامات، کشش عضلات سینه باعث بدتر شدن درد شما نشوند.وی توضیح داد : اگر علائم بیماری سندرم تونل رادیال در شب بدتر میشوند ممکن است لازم باشد در هنگام خواب از یک آتل پلاستیکی سبک برای دست استفاده کنید. محدود کردن حرکات آرنج در شب کار فشردن عصب را ساده میکند. استراحت دادن به آرنج میتواند برای عصب فرصتی جهت رهایی از فشار باشد.دکتر مومن زاده اظهار کرد : بحثهای زیادی در مورد اینکه آیا یخ یا گرما برای آسیب عصب رادیال مناسب است یا خیر وجود دارد. یخ تورم را کاهش می دهد و گرما بافت ماهیچه ای را آزاد میکند. بلافاصله پس از شروع علائم، استفاده از یخ مناسبتر است. عصب شعاعی به علت گیر کردن در تونل رادیال ایجاد درد میکند.این فوق تخصص درد شناسی و طب درد می گوید : تشخیص اینکه چه عاملی باعث فشار بر عصب رادیال شده است بدون انجام عکسبرداری امکان پذیر نیست، اما دلیل آن به احتمال قوی وجود یک تاندون کوچک پاره و یا فیبر عضلانی است که متورم شده است. هنگامی که فیبرهای عضلانی پاره میشوند،
مویرگ هایی که به عضله خون رسانی میکنند نیز دچار پارگی شده، محل پارگی را با خون و سایر مایعات پر کرده و به سهم خود موجب تورم در آن ناحیه می شود. وی ادامه داد : پرولوزون یک تکنیک تزریق داروی جایگزین است که در رفع محدوده وسیعی از عوامل ایجاد درد مفید است. پرولوزون از فرم فعال اکسیژن برای کمک به بافتهای آسیب دیده، مفاصل، رباطها و بازسازی تاندونها استفاده میکند. این روش پتانسیل این را دارد که باعث بهبودی کامل شود و درد را برای همیشه درمان
کند. دکتر مومن زاده ادامه داد : دلیل اینکه بسیاری از آسیبها درمان نمیشوند و یا درمان آنها طول میکشد، فقدان گردش خون مناسب است. بدن برای بهبود یک جراحت یا ناحیه آسیب دیده باید عناصر ضروری بافت را که فقط توسط خون میتوانند فراهم شوند به آن ناحیه برساندو اکسیژن مهمترین عامل است. به علت گردش خون ضعیف، مناطق آسیب دیده تولید یک محصول ثانویه میکند که اسید لاکتیک نامیده میشود و تولید این ماده باعث ایجاد درد میشود.
این فوق تخصص درد شناسی و طب درد گفت : پروتوزون منجر به افزایش گردش خون در نواحی دارای جراحت شده و ناحیه اطراف بافت را با اکسیژن پر میکند. روش پرولوزون درمانی همچنین میتواند با دستور پزشک با داروهای تزریقی احیا کننده دیگری مانند پی آر پی همراه باشد.
انتهای پیام