چرا عبرت نمیگیریم؟
- شناسه: 6937
- دوشنبه 8 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
مسئولان کماکان حاضر نیستند لیست ساختمانهای نا ایمن را منتشر کنند
آفتاب یزد-گروه شبکه: ساعت ۱۰:۲۰ دقیقه روز شنبه یک ساختمان تجاری و اداری هفت طبقه در خیابان بهار تهران طعمه آتش شد که در این حادثه چندین نفر به سلامت توسط آتش نشانان خارج شدند. اما متاسفانه یک آتش نشان به نام رضا دارابی به شهادت رسید. در این راستا مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: قاضی برای مالک ساختمان ۱۵۳ خیابان بهار حکم جلب صادر کرده است. قدرت اله محمدی با بیان اینکه عملیات اطفاء حریق ساختمان ۱۵۳ نزدیک به ۱۲ ساعت طول کشید، اظهار کرد: به دلیل حجم بالای کالاهای دپو شده که اشتعال بالایی داشتند و درجه حرارت بالای۴۰۰ درجه، اطفاء حریق در ساعات طولانی انجام شد. وی افزود: این اقدام با احتیاط کامل انجام شد و ساختمان تخلیه و نفرات نجات داده شدند؛ مرحله به مرحله پیش رفتیم اما متاسفانه یکی از آتشنشانان به چاهک آسانسور سقوط کرد و به شهادت رسید. مدیرعامل سازمان آتش نشانی با اعلام اینکه ما ۳۳هزار ساختمان را در سه سال اخیر پایش کردیم که در چهاردسته ناایمن، پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیمبندی
میشود، خاطرنشان کرد: ۱۱ هزار ساختمان در جدول ساختمانهای پر خطر هستند که ساختمان ۱۵۳ نیز جزو پرخطرهاست و رأی قضائی و حکم پلمب دارد که مالک فک پلمب کرده و قاضی حکم جلب برای او صادر کرده است. وی افزود: ساختمان از مرحله ریزش عبور کرده و کارشناسان باید بررسی کنند و احتمالاً قابل سکونت نخواهد بود. وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه در شهر تهران در برخی زونهای مناطق ۱۱، ۱۲ و ۱۵ حدود یکسوم خانهها به انبار تبدیل شده است، بدون هیچ تمهیدات ایمنی این تغییر کاربریها انجام میشود و این ساختمانها متاسفانه بیمه هم میشوند. اما اگر دستگاه قضا محکم برخورد کند، قطعا شاهد حوادث کمتری از این دست خواهیم بود.
اما این حادثه بار دیگر پای ساختمانهای ناایمن کشور را که در چندین مورد جانهای بسیاری را گرفته است (پلاسکو، متروپل) به میان کشاند به طوری که روز یکشنبه یکی از مهمترین مباحثی که از سوی اعضای شورای شهر مطرح شد همین ساختمانهای ناایمن بود که مدت هاست بر سر اعلام اسامی آنها میان اعضای شورا و شهرداری اختلاف نظر وجود دارد. شوراییها معتقدند که باید نام این ساختمانهای ناایمن منتشر شود تا مردم از خطرات این ساختمانها آگاه شوند اما شهرداری بر این باور است که نباید با اعلام اسامی ساختمانهای ناایمن ترس و وحشت را در دل مردم ایجاد کرد.
> اسامی ساختمانهای ناایمن بهزودی تقدیم ریاست شورا میشود
در همین راستا شهردار تهران و رئیس شورای شهر در حاشیه جلسه پارلمان شهری پایتخت به موضوع انتشار فهرست ساختمانهای ناایمن تهران پرداختند، به نحوی که زاکانی تاکید کرد این لیست بهزودی تقدیم رئیس شورا خواهد شد و چمران نیز گفت که امکان انتشار عمومی فهرست مذکور فقط با موافقت دادستانی و وزارت کشور وجود دارد. علیرضا زاکانی در این باره گفت: لیست ساختمانهای ناایمن را به زودی تقدیم ریاست محترم شورا خواهیم کرد، البته وزیر محترم کشور رسما اعلام کرده است که اعلام عمومی این لیستها التهابی را به التهابات فراوان کشور اضافه خواهدکرد. وی افزود: لیست ساختمانهای ناایمن را در اختیار مرجع قضائی قرار دادیم. مسیری که از طریق دادگاه طی میکنیم، حتما منجر به صدور احکام و رسیدن به نتیجه خواهد شد. صرف نظر از مسئله مربوط به این لیست، پایش۱۶هزار ساختمان را با مؤلفههای گوناگون در دستورکار قرار دادهایم و بیش از ۱۰۰۰ ساختمان پرخطر نیز تا این لحظه بازرسی شدهاند. مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی
شهر تهران نیز درباره موضوع فهرست ساختمانهای ناایمن تهران گفت: لیست ساختمانهای ناایمن پس از تحویل
شهرداری به شورا، تنها در صورت موافقت دادستانی و وزارت کشور اعلام خواهد شد، به نحوی که اگر دادستانی و وزارت کشور موافق باشند، لیست را اعلام عمومی خواهیمکرد. این نهادها معتقدند بررسی وضعیت ساختمانهای ناایمن روال مشخصی دارد که طی میشود و نباید مردم را ترساند. چمران به موضوع آتشسوزی در ساختمان ۱۵۳
خیابان بهار نیز اشاره کرد و گفت: همواره تاکید کردهایم که باید به موضوع ایمنی ساختمانها توجه ویژه داشته باشیم، ساختمانی هم که دچار حادثه شد، در لیست ساختمانهای متخلف تهران بوده که فاکتورهای اولیه ایمنی را رعایت نکرده و اقدام به تغییر کاربری پارکینگ به مکانی برای دپوی اجناس آتشزا مانند باتریهای لیتیومی و... کرده بود
و این تخلف موجب شده بود که با دستور قضائی پلمب شود، اما متخلفان اقدام به فک پلمب کرده بودند که همین مسئله در نهایت منجر به حادثه شد. چمران با اعلام هشدار درباره وضعیت کنونی ساختمان ۱۵۳ خیابان بهار گفت: با وجود این که این ساختمان هنوز ریزش نکرده است، اما مطمئن نیستیم که این ساختمان بر اثر حرارت بالای آتش ریزش نکند و باید تخریب شود. وی در پایان تصریح کرد: اتفاقاتی مانند حادثه ساختمان ۱۵۳ برای ما یک هشدار است و باید با تمام کسانی که به خاطر چند میلیون تومان، ایمنی ساختمانها را نادیده میگیرند و تخلف میکنند و چنین حوادثی را که موجب خسارت جانی و مالی برای شهروندان میشود رقم میزنند، برخورد کنند.
> آقای زاکانی دست از لجاجت بردار
این در حالی است که ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در واکنش بهعدم انتشار اسامی ساختمانهای ناایمن خطاب به زاکانی در توئیتر نوشته است: «شهرداری تهران دست از لجاجت بردارد.» این عضو شورای شهر تهران همچنین در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه یکی از آتشنشانان جان خود را فدای مردم کرد اما این سریال کی تمام میشود؟ گفت: تا به کی نتیجه ترک فعلها باید به سمت شهرداری و آتشنشانان بیاید و این خون به ناحق ریخته را چه کسی پاسخ میدهد و ما چه زمانی میخواهیم از این اتفاقات درس بگیریم؟ به گزارش ایسنا، ناصر امانی با بیان اینکه جای سوال است تا به کی سریال حریق ساختمانهای ناایمن باید اتفاق بیفتد؟ گفت: دو اتفاق خلاف قانون در حریق ساختمان ۱۵۳ رخ داده است که یکی از آنها تغییر کاربری تجاری به انباری بوده است و شما در حادثه پلاسکو دیدید که بررسیها نشان داده است که مسئولیت این مهم برعهده بازرسان وزارت کار است که باید با این مسئله برخورد کرده و واحد صنفی را پلمب کنند و اتفاق بدتر این است که این ساختمان پلمب شده بود اما بعد از مدتی پلمب را شکسته و وارد ساختمان شده بودند. عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه همه ما در مقابل اینگونه حوادث مسئول هستیم، تصریح کرد: بارها از شهرداری خواستیم که لیست ساختمانهای پرخطر را منتشر کنند و حتی گفتیم که لیست را در اختیار اعضاء بگذارید تا ما آن را منتشر کنیم و مسئولیتشان با ما باشد و فکر کنید اگر یک لحظه در یکی از این ساختمانهای پرخطر که در اسفندماه مملو از جمعیت هستند اتفاقی رخ دهد چه تبعاتی دارد. امانی با بیان اینکه من مطمئن هستم این حادثه تمام میشود و هیچ اتفاقی هم نمیافتد، اظهار کرد: نکته جالب این است که این ماه عیدی همه پرسنل با حقوق بهمنماه پرداخت شده است اما هنوز عیدی آتشنشانان پرداخت نشده و وقتی از معاون شهردار میپرسم میگوید که مشکل اداری بوده است و این چه مشکلی است که آتشنشانان باید برای عیدی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی مدام تماس بگیرند و در گروههایشان پیام بگذارند. از شهردار میخواهم هرچه سریعتر عیدی این افراد را پرداخت کنند.
> از آتش نشانان حمایت شود
از سوی دیگر شهادت یک آتش نشان در حادثه ساختمان ۱۵۳ موجب شد تا آتش نشانها و مشکلاتی که بر سر راهشان وجود دارد بر سرزبان بیفتد. در همین رابطه سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران افزود: با توجه به این که قشر آتشنشان همیشه با از خودگذشتگی در دل حوادث حاضر میشود و ایفای مسئولیت میکند، همه مسئولان مربوطه باید به صورت تام از این قشر زحمتکش حمایت کنند تا به حقوق قانونی خود دست پیدا کنند، لذا از شهردار تهران میخواهم نسبت به این قشر از خانواده بزرگ شهرداری که انتقادات متعددی به نادیده گرفتن قانون مشاغل سخت و زیانآور و برخی مسائل صنفی و رفاهی دارند، توجه کرده و برای حل این مشکلات اقدامات لازم را انجام دهد. نجفی همچنین با تاکید بر لزوم تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز سازمان آتشنشانی تهران مطابق با استانداردهای روز دنیا اظهار داشت: در بازدیدی که ۶ ماه گذشته از سازمان آتشنشانی داشتم، مشکلات و خواستههای این قشر را در صحن شورای شهر مطرح کردم. امیدوارم این بار شهردار تهران بیشتر از گذشته نسبت رفع مشکلات آتشنشانان دقت نظر داشته باشند تا بتوانیم اقدامی موثر در جهت رفع مشکلات این قشر زحمتکش انجام دهیم.
> سیاوشهای سپیدجامه آتشنشانی
نباید بر اثر فقدان ایمنی بهراحتی از دست بروند
نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز گفت: آتشنشان فداکار رضا دارابی نرسیده به بهار، در بهار شهید شد، فقدان توجه به مسائل ایمنی از دو جهت مکررا ما را به سوگ سرمایههای ارزشمند شهرمان مینشاند، این سیاوشهای سپیدجامه ما که از آتش به سلامت میگذرند، نباید بر اثر فقدان ایمنی و شرایط نامناسب از هر حیث به این سهولت از دست بروند. وی با اشاره به حذف برخی از ردیفهای بودجه مربوط به آتشنشانان به عنوان خرید کالای لوکس از سوی دولت، بیان کرد: از دولت و مجلس درخواست میشود به این مسئله دقت ویژهای داشته باشند، زیرا اگر فرماندهای که به میدان میرود از ادواتی که در اختیار دارد، اطمینان خاطر نداشته باشد، نمیتواند به وظیفه خود به طور کامل عمل کند.
انتهای پیام