جهان درگیر تورم انرژی و جنگ
- شناسه: 6806
- یکشنبه 7 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۱
بحران مستمر یا دورهای متمادی از ناپایداری و عدم امنیت شاخصهی اصلی این سه شوک بزرگ جهان کنونی است. افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی باعث شده است عمده کشورهای جهان به بالاترین سطح تورم خود از دهه هشتاد برسند و این مسئله به چالشی بزرگ برای دولتها تبدیل
شده است.
جنگ اوکراین، تداوم تنش بین آمریکا و چین، شکافهای بین اتحادیه اروپا و بازسازی نظام انرژی جهانی و جنگهای دیگر از مهمترین رخدادهای مهم جهان کنونی ما است.
با فروکش کردن اپیدمی کرونا در جهان هم اکنون باید نگران بالا رفتن نمودارهای قیمت انرژی در همه کشورها باشیم. تورم جهانی در حدود اعداد دو رقمی است که باعث افزایش نرخ بیسابقه بهره بانکی نیز گردیده است. البته هرچه نرخ بهره برای مبارزه با تورم بالاتر برود توانایی خرج کردن مصرف کنندهها هم پایینتر میآید و نرخ بیکاری بالا میرود؛ از طرف دیگر بحران پناهندگان را باید به دشواریهای کشورهای پذیرنده اضافه کرد. البته تحریم نیز به یکی از ابزارهای بازدارنده تبدیل شده است که نقش بزرگی در اقتصاد کشورها را بازی میکند. در این شرایط صنایع ریز نیز دستخوش تغییرات عمده خواهند شد.صنعت خودرو، دفاع، هوافضا، صنعت انرژی، سرگرمی، خدمات مالی، مواد غذایی و کشاورزی، بهداشت و درمان، زیرساخت، فناوری اطلاعات، رسانه، فلزات معادن، مسکن، خردهفروشی، مخابرات سفر و گردشگری.البته در سال جدید۲۰۲۳ در جهان باید شاهد رخدادهای زیر نیز بود.جنگهای جدید، تغییرات اقلیمی، سایه رکورد، ادامه درگیریهای اوکراین و روسیه، کشمکشهای داخلی آمریکا، تغییر اتحادها، توریست جبرانی (افزایش سفرهای توریستی) افزایش فقر و ناامنی غذایی از جمله قحطی، گرسنگی قریب به ۵۰ میلیون نفر در جهان را تمدید میکند. جهان از آن کسانی است که چشمانداز مالی و اقتصادی خوبی را پیشبینی میکنند و رهبران توانمند دارند که بتواند از منابع موجود خود بهترین بهرهبرداری را کنند.
انتهای پیام