نمایش مشترک دولت و مجلس
- شناسه: 6659
- پنج شنبه 4 اسفند 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد- گروه شبکه: یکی از خواستههای به حق مردم به خصوص آنها که دارای کسب و کار اینترنتی هستند، داشتن اینترنت آزاد است. اما در این مدتی که مسئولان به بهانههای مختلف محدودیتهایی را برای اینترنت ایجاد کردند و با این کارشان گره بزرگی به این کسب و کارها انداختند، هربار وعده دادند که درست میشود یا اساسا محدودیت در اینترنت را انکار کردند. در این میان بارها زارعپور وزیر ارتباطات هم به شکلهای مختلف با اظهار بیاطلاعی، مسئولیت را بر گردن نهاد دیگری انداخته است. حالا در پی نارضایتیهای گسترده در خصوص کندی بیش از حد اینترنت گویی قرار است که گشایشهایی در خصوص دسترسی به اینترنت آزاد صورت بگیرد. به این دلیل که رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با اشاره به نامه رئیس دفتر رئیس جمهور به وزیر ارتباطات گفته که موضوع بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی در دستور کار «کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت» قرار گرفت. مجتبی توانگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «پیرو نامهام، با تشکر از حسن نظر آقای رئیسجمهور که موضوع بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی به دستورکار «کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت» تبدیل شد. مردم و کسب و کارها منتظر تصمیمات عاجل این کارگروه برای رفع
مشکل اختلالات اینترنتی و فراهم کردن دسترسی عمومی به اینترنت آزاد هستند. » در این توییت توانگر متن نامه اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور به زارعپور وزیر ارتباطات را منتشر کرده که متن نامه به شرح زیر است: «احتراما نامه ۱۲۵۴۸۹۰ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۹ نماینده محترم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و گزارش این دفتر در خصوص «لزوم بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی و فراهم کردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد»، به استحضار رسید؛ حسب نظر رئیس جمهور محترم، مقتضی است موضوع توسط کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت بررسی، پیگیری و اعلام نتیجه شود. »
> اطلاعی ندارم
این در حالی است که عیسی زارعپور وزیر ارتباطات درباره نامه منتشر شده از سوی دفتر رئیسجمهور به وزارت ارتباطات مبنی بر لغو محدودیتهای اینترنتی گفت: نامهای از طرف آقای توانگر نماینده مجلس داده شده بود و اخلاق ایشان است که نامهها را منتشر میکنند، ما جواب نامه ایشان را میدهیم. اطلاعی از نامه دفتر رئیسجمهور ندارم.
اما این اظهار بیاطلاعی آقای وزیر یعنی آنکه قرار نیست اتفاقی در خصوص اینترنت رخ دهد و کماکان در بر همان پاشنه سابق خود که همان محدودیتهای اینترنتی است، میچرخد. به نظر میرسد این دست خبرها فقط برای دادن دلخوشیهای لحظهای به مردم است.
گفتنی است محدودیتهای اینترنتی و کاهش سرعت اینترنت که صرف نظر از تجربه زیسته کاربران، حتی در آمار هم قابل مشاهده است، انتقاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را هم به دنبال داشته و حتی بحث کارت زرد و استیضاح وزیر را هم مطرح کرده بود. مجتبی توانگر - رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس - ۱۹ دی ماه با تاکید بر لزوم بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی و فراهم کردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد خواستار رفع فیلتر شبکههای اجتماعی و همچنین راهاندازی صندوق جبران خسارت فیلترینگ در کشور شد. توانگر همچنین هفته گذشته در نامهای به عیسی زارعپور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی درآمد اپراتورهای اینترنتی بهویژه اپراتورهای همراه کشور بعداز فیلترینگ، خواستار ارائه گزارشی درباره اثرات فیلترینگ
و سیاستهای حمایتی وزارت ارتباطات درباره وضعیت پلتفرمهای داخلی شده بود. هرچند پس از آن وزیر ارتباطات اعلام کرد: «اطلاعات جزئی پیامرسانها جزو اسرار تجاری آنهاست و ما نمیتوانیم آن را منتشر کنیم. از سوی دیگر کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دی ماه سال گذشته از سوی هیئت دولت و با هدف راهبری و هماهنگی توسعه اقتصاد دیجیتال و دستیابی به کسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور، تشکیل شد که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم مانند کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، تنها عضوی از آن است. به گزارش ایسنا، در شرایطی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به علت فیلترینگ و محدودیتهای اعمالشده اینطور عنوان میکند که محدودیتها بهدلیل مسائل امنیتی رخ داده و از حوزه اختیارات او خارج است؛ حال باید دید اکنون که بررسی وضعیت اینترنت به کارگروه اقتصاد دیجیتال سپرده شده، این کارگروه چه تصمیمی میگیرد و وضعیت اینترنت که با نامههایی که از سوی نمایندگان مجلس پیگیری شده، به کجا میرسد.
در این میان بزرگترین مشکلی که وجود دارد این است که عیسی زارعپور وزیر ارتباطات است اما نسبت به مسائل حوزه کاریاش معمولا خود را کنارکشیده است مثلا در مورد رفع فیلتر اینستاگرام یا واتس اپ بارها گفته است: «دخل و تصرفی درباره بازگشت پلتفرم اینستاگرام ندارم. تصمیم با شورای امنیت کشور است؛ من حتی عضو این شورا هم نیستم». در واقع مردم را با این رفتارش در بلاتکلیفی میگذارد وهمانطور که یک رسانه (عصرایران) نوشته است «نه تصمیم میگیرد، نه تصمیمساز و نه حتی طرف مشورت است».
اما کاربران شبکههای اجتماعی نیز در رابطه با نامه رئیس دفتر رئیس جمهور نوشته اند: «فارغ از این نمایش و مسخره بازی ها... سرعت افتضاح هست. نصف سایتهایی که قبلا
باز میشدن، هنگ میکنن... و قطعی هم به صورت دایمی حال آدم رو به هم میزنه و گوگل پلی هم فیلتر هست نمیشه موبایل رو بروزرسانی کرد و ۱۰ها مشکل دیگه... حال آدم بههم میخوره واقعا از این زندگی»، «در سالهای اخیر، وزارت ارتباطات چه کاری بجز فیلترینگ داشته است؟»، «واژه وزارت قطع ارتباطات بسیار برازنده این وزارتخانه است».
انتهای پیام