آفتاب یزد- گروه شبکه: صنعت سیمان یکی از صنایعی محسوب میشود که همواره از آن به عنوان آلاینده محیط زیست یاد میشود. به طوری که یکی از متهمان ردیف اول آلودگی هوا محسوب میشود. به ویژه در روزهایی که آلودگی هوای پایتخت نیز در وضعیت هشدار قرار گرفته است از همین رو یکی از درخواستهایی که به هنگام روزهای آلوده از صنعت سیمان میشود، تعطیلی کارخانههایش است که نه تنها این اتفاق رخ نمیدهد بلکه مدیرعامل کارخانه سیمان با صراحت یا بهتر است بگوییم با وقاحت تمام میگوید که نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد. این یعنی آنکه قبول دارند مقصر آلودگی هوا و مخرب محیط زیست هستند اما نمیخواهند فعالیتشان را حداقل در روزهایی که وضعیت هوا ناجور است تعطیل کنند. بدتر آنکه یکی از مهمترین دلایل افزایش بیماریهای تنفسی و انواع سرطان آلودگی هواست که باعث و بانی اصلی آن همین کارخانه سیمان است اما مدیر عامل کارخانه سیمان میگوید سرطان مردم ربطی به ما ندارد. سوالی که از آقای مدیرعامل میشود این است که پس به چه کسی ربط دارد؟ انتشار شبانه غبار سیمان، لرزههای ناشی از انفجارهای متعدد، تردد خودروهای حامل سیمان و سنگ از گذرگاهها، انتشار غبار ناشی از برداشت کوه، ازدیاد بیماریهای پوستی و تنفسی و آلودگی شدید هوا. کاش سلامتی مردم که در این هوای خفهکننده به خطر افتاده است بر مباحث مالی که شما را این چنین بیتفاوت کرده، ذرهای اهمیت داشت.
با این حال علیاصغر گرشاسبی، مدیرعامل کارخانه سیمان تهران به تسنیم گفته است: هر فعالیتی، تأثیری مخرب بر محیط زیست دارد و نمیتوان به خاطر این مضرات، فعالیت کارخانهای مثل سیمان تهران را تعطیل کرد. طبق گزارشهای محیط زیست بیشترین عامل آلایندگی در شهر تهران ناشی از حملونقل است و حالا اگر به اصرار شما این کارخانه تعطیل شود، سیمان مصرفی باید از نزدیکترین کارخانه که در ۴۰ کیلومتری تهران قرار دارد تأمین شود که در نهایت موجب تردد بیشتر و آلودگی بیشتر خواهد شد. همه فعالیتها در بروز بیماری مؤثر است اما این ادعا که صنعت سیمان در افزایش بیماری تنفسی و سرطان ریه میشود را تکذیب میکنم زیرا مستنداتی در این زمینه وجود ندارد. اگر اصراری بر این موضوع وجود دارد، شما بروید و کار تحقیقاتی انجام دهید. براساس گزارش وزارت بهداشت، آلودگی هوا
تنفس تمام انسانها را تحت تاثیر قرار داده اما بهاندازه کافی به آن توجه نشده است و همچنین حملونقل عمومی نیز در سالهای اخیر توسعه و پیشرفتی نداشته و البته این موضوع اصل قضیه آلایندگی است.
> واکنش کاربران
حالا این اظهارات با واکنشهایی از سوی کاربران شبکههای اجتماعی روبه رو شده است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «همینه دیگه. به کسی چه ما داریم چکار میکنیم».
کاربر دیگری گفته است: «چقدر قانعکننده و منطقی بود مرسی از این همه روشنفکری».
یکی دیگر از کاربران اینطور مینویسد: «این کارخانه بیشتر شبها مشغول تولید دود است تا از دید مردم به دور باشد اما با روشن شدن هوا تا چندین کیلومتر هوا را تحت تاثیر خود قرار میدهد بعد میگه به من ربطی نداره».
کاربران دیگر نوشته اند: «کارخانه سیمان تهران یکی از مصرف کنندههای جدی مازوت در تهران است چجوری میگه آلودگی کارخانه سیمان کمتره»، «۸۰ درصد کارخانههای سیمان کشور مازوت میسوزانند. به طور کلی از بین ۷۶ کارخانه فعال سیمانسازی کشور ۱۵ کارخانه با گاز کار میکنند و مابقی مازوت میسوزانند»، «آلودگی کارخانههای سیمان دولتی که کسی هم کاری بهشون نداره... مشکل آلودگی هوا فقط مربوط به کارخانهها و شرکتهای خصوصیه»، «واقعا خدا رو خوش نمییاد که اینجوری سلامت مردم و به بازی میگیرید بعد میگید به ما ربطی نداره».
انتهای پیام