سخنی با آقای شریعتمداری پاسخی ندارید تهمت نزنید!
- شناسه: 4015
- یکشنبه 2 بهمن 1402
- انتشار در صفحه ۱
روزنامهی کیهان در شماره پنجشنبه ۲۹ دی ماه در واکنش به سرمقالهی آفتاب یزد - «ما و اروپا» - که سه شنبه ۲۷ دی ماه منتشر شده بود، در ستون «اخبار ویژه» که عموماً در صفحه دوم این روزنامه منتشر میشود، با این عنوان: «فیل آفتاب یزد دوباره یاد اروپا کرد!» واکنش نشان داده، ضمن برخی تهمت ها، مواردی را یادآور میشود.
در سرمقالهی مورد اشاره، خلاصهی آن چه نوشته بودیم این بود که: اگرچه به دودوزه بازی اروپایی ها، همرایی اروپاییها با سیاستهای ایالات متحدهی آمریکا و بعضاً شیطنتهایی از سوی آنها واقف هستیم اما صلاح در این نیست حال که قرار نیست با آمریکا به توافق قابل ذکری برسیم با اروپا نیز سرشاخ شویم، مثلا این که میتوانستیم با تعریف منافعی دندان گیر، اروپاییها را در کنار خود قرار دهیم ضمن آن که این حرف ما نیست حرف بسیاری از تحلیلگرانی است که معتقدند در هر شرایطی رابطه با اروپا مفیدتر از جدال و کشمکش است و اما کیهان مینویسد: «فیل روزنامه غربگرای آفتاب یزد، دوباره یاد اروپا کرد!» و بعد بازنشر قسمتهایی از آن سرمقاله یادآور میشود:
«خوشرقصی روزنامه زنجیرهای برای اروپاییها در حالی است که اروپا در موضوع زیر پا گذاشتن برجام نقض توافقات اقتصادی، شیطنت علیه کشورمان، حمایت از اغتشاشافکنی در ایران و اقدامات تروریستی و خرابکارانه مشابه، دوشادوش آمریکا عمل کرده، اما روزنامه آفتاب یزد بهجای اعتراض به حتی یکی از این خباثتها، از طرف ایران میخواهد که در سیاست خود تجدیدنظر کند(!) شاید خیلیها به یاد نیاورند اما آفتاب یزد جزو بزککنندگان برجام و غرب در کشور بود که با تیترهای خلافواقعی مانند «تحریم رفت» و «موگرینی: هرچه تهران بگوید»، سعی در فریب افکار عمومی داشت و در حالی که اروپا به تصریح آقای ظریف، 11 تعهد برجامی خود را نقض کرده بود، برای خانم موگرینی تیتر زده «خداحافظ فدریکا!»
آفتاب یزد توضیح نداده که ایران در کنار اجرای پیشاپیش همه تعهدات برجامی، واگذاری چند قرارداد نفتی و تجاری به شرکتهایی مثل توتال و پژو- رنو و بوئینگ، و تحمیل چندسال عهدشکنی اروپاییها، دیگر چگونه باید اروپاییها را بیشتر تحویل میگرفت تا خباثتشان دوباره عود نکند و با عهدشکنی آمریکا همراه نشوند؟!»
آن بخش از توضیحات کیهان که قابل تأمل است این جا است که نوشته:« نکته مهم در این میان، زمان انتشار تحلیل روزنامه اجارهای است: درست در زمانی که اروپاییها در حمایت از اقدامات تروریستی، تجزیهطلبانه و جنایتکارانه گروهکهای تروریستی در ایران- به بهانه اغتشاشات- سنگتمام گذاشتند و ماهیت ویرانیطلبانه خود را به نمایش گذاشتند!»عارضیم خدمت «حاج حسین شریعتمداری» و «روزنامه کیهان» که؛ غربگرا نامیدن تحلیلگران و روزنامههای غیر همسو که خیلی عجیب نیست و به یک عادت بدل شده است اما شما که غربگرا نیستید و برجام را نیز بزک نکردهاید و دائماً به اروپا و غرب میپرید میشود به این موارد پاسخ دهید:
الف:به ما و بسیاری از روزنامههای مدافع برجام میگویید بزککننده ی برجام که صدالبته برجام را همچنان خوب میدانیم و از آن دفاع میکنیم ولی میشود بگویید نفع مملکت از دشمنی شما و همفکران تان با برجام بیشتر بوده یا دفاع ما از برجام؟ اصلاً برجام بد، جایگزینی دارید برای برجام یا همچنان در کهکشان سیر میکنید و معتقدید بدون توافق هم همچنان میتوانیم ادامه دهیم؟ میتوانیم ادامه دهیم آن هم با دلار بالای 40 هزار تومان و سکه ی 22 میلیونی و تورم و گرانی که صدای نزدیکترین حامیان دولت سیزدهم را نیز به آسمان بلند کرده است؟ ما بزککنندگان برجام همه غربگرا و بد، شمایی که دشمنی دیرینه با برجام دارید و مدافع دوستی با چین و روسیه چه گلی بر سر این مردم و این مملکت زده اید؟!
ب: طی هفتههای اخیر، دو رئیس جمهور چین و کره جنوبی در جنوب خلیج فارس حرفهایی زدند که نه تنها بر خلاف منافع ملی جمهوری اسلامی ایران است که در تضاد کامل با آرمانهای انقلاب اسلامی است اما هرچه صفحات کیهان را ورق زدیم برخوردی که همشأن با این زیاده گوییها باشد حداقل در مورد«شی جینپینگ» ندیدیم، میشود توضیح دهید دلیل این مماشات و مسامحه چه بود؟
ج: سیاست متمایل شدن به شرق که شما یکی از حامیان و منادیان آن هستید در عمل چه نفعی برای جمهوری اسلامی ایران داشته که در سایه دشمنی با اروپا به آن دست پیدا کرده باشیم؟ اصلا از نزدیکی به روسیه و چین به جز ضرر چه به دست آورده ایم؟ چین سالیان طولانی است از ما نفت ارزان قیمت میخرد و کالاهای بیکیفیت خود را به ما نه میفروشد که میاندازد که همین مسئله باعث شده بسیاری از زیر ساختهای تولیدی ما از بین برود به این میگویید حمایت؟ از نزدیکی به روسیه چه به دست آوردیم؟ اصلا بخشی از سختگیریهای اخیر اروپا به سیاستهایی بازمی گردد که روسها در پیش گرفتهاند آن هم در جنگ علیه اوکراین که چون در جهان متحدی نداشتند پای ایران را وسط مهلکه ی بحران اوکراین کشیدند چرا سکوت کردید و چیزی ننوشتید خطاب به کرملین و پوتین؟
د: بارها و بارها از خوبیهای پیمان شانگهای نوشتید، میشود دو سطر از منافعی که در سایه ی این پیوستن که هنوز تا نهایی شدن راه درازی دارد هم بنویسید؟!
ه: چرا از رها شدن منطقه چابهار نمیگویید؟ چرا از این که زیر گوش ما جام جهانی برگزار شد و صدها میلیارد فرصت به آسانی از دست رفت سکوت کرده اید؟ اینها همه در سایه ی عدم توافق در برجام بود بازهم مینویسید برجام بد است متعفن است و جنازه است و باید دفن شود؟
و: در فقرههایی سکوت میکنید که دهان آدم از فرط تعجب باز میماند؛ مثال میخواهید؟ در فقره ی دو برادر رئیس سازمان صدا و سیما و پناهندگی آنها چرا سکوت کردید؟!
در پایان؛ آقای شریعتمداری! نه بلدیم و نه جرأت داریم به آن سان که شما و روزنامه ی کیهان عمل کنیم ولی بلدیم جوری بنویسیم که اوضاع از اینی که هست و میبینیم بدتر نشود!
همچنان میگوییم با چین و روسیه هم باید همکاری در جهت منافع ملی کشورمان داشته باشیم و مخالف رابطه با کشورها نیستیم.
انتهای پیام