ضرورت اجماع و پیوند نسلها در تحولات اجتماعی
- شناسه: 255
- شنبه 3 دی 1402
- انتشار در صفحه ۱
سطح رشد فکری و علم و آگاهی و دانش آحاد یک جامعه به میزان سطح توسعه و پیشرفت همه جانبه، تاریخ، غنای فرهنگی و ادبیات آن و میزان مشارکت مردم آن جامعه در سرنوشت خویش بستگی دارد. نمیتوان منکر این واقعیت شد که بر اثر زمینه و شرایط مناسب بسیاری از فیلسوفان و نظریه پردازان و اندیشمندان برجسته و شناخته شده علوم مختلف از جمله علوم اجتماعی از ممالک غربیاند. در آموختن علم ودانش قومیت و مرزها و تعصب جایگاهی ندارد و ما نمیتوانیم در آموختن علم ودانش از هر منبعی و هر سرزمینی اجتناب ورزیم. اما باید در نظر داشت که شرایط اجتماعی و باورهای ما با جوامع غرب همگون نیست. بنابراین برای بکارگیری و پیشبرد اهداف اجتماعی و تحولات جامعه خود ناگزیریم که در کاربرد نظرها و تئوریهای اجتماعی اندیشمندان جهان ویژگیهای فرهنگی و آداب و رسوم و باورهای جامعه خود را هم لحاظ کنیم.
گرچه نسیم عصر فرامدرن فناوری اطلاعات و دیجیتالی و فضای مجازی مدتی است جوامع را نیز فرا گرفته است، اما به علل مختلف ازجملهعدم توسعه و پیشرفت مطلوب و ترویج آموزههای غیرعلمی هنوز بین سطح فکر و دانش و بینش برخی جوامع با جوامع پیشرفته تفاوتهای زیادی از جمله در میزان تفاوت و فاصله بین نسل جوان جامعه ما با نسل یا نسلهای گذشته وجود دارد.
واقعیتی است که بار و سکان اصلی تحولات اجتماعی را نسل جوان بهعهده دارد. نسلی که میخواهد همچنان در فضایی دموکراتیک، آینده و سرنوشت خود را معین کند. من نوعی گرچه با این نسل فاصله سنی زیادی دارم اما به شخصه به طرز تفکر این نسل جدید احترام میگذارم و آن را منطقی میدانم و از پیدایش چنین نسلی که بشارتدهنده چنین افکاری است استقبال میکنم.
> تفاوت ایده آلها با ضرورتها
حرکتهای اجتماعی برای رسیدن به ایدهآلها و اهداف استراتژیک خود نیاز به بکارگیری تاکتیکها و رعایت ضرورتها دارد. هر آنکه بر چم و خم و علایق و سلایق و روحیات و آداب و رسوم و فرهنگ جامعه آگاهی بیشتری داشته باشد و تاکتیکهای صحیح به کار برد نیروی بیشتری را از بین اقشار مختلف جامعه جذب خواهد کرد و زودتر به اهداف خود دست خواهد یافت. براین اساس نسل جوان و پیشرو برای رسیدن به اهداف خود به پشتیبانی و حمایت و پیوند با نسلهای پیشین از همه اقشار احتیاج دارد. این از ضروریات
تحولات است.
انتهای پیام