در شرایط کنونی اوضاع نابسامان و پرتلاطم اقتصادی بگونهای جریان دارد که از امواج سهمگین آن جسم و جان آحاد مردم، خاصه طبقه فقیر و فرودست کشورمان در امان نمانده و اغراق نیست اگر بگوییم، چه بسیارند پدران و سرپرستان خانوادههایی که در تأمین نیازهای اولیه زندگی خود مستاصل و ناتوان بوده و شرمنده اهل و عیال خویشاند و بعبارت واضحتر با مرگ تدریجی دست و پنجه نرم میکنند.
مع الوصف در راستای ترسیم واقع بینانه عمق فاجعه دهشتناک فقر و چشمانداز وضعیت موجود و ایضاً تلنگری بر حوزه قانونگذاری کشور، ایده حاضر را به منظور شناساندن اهمیت و ضرورت مسئله و در اولویت قرار گرفتن آن در کانون توجه و تصمیمات نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تقدیم میدارم:
در توضیح حروف واژهگان عبارت «پدر دست تنگ» شایان ذکر است که سهمیه و جیره غذایی در نظر گرفته شده از بابت هر حرف، برای هر خانوادهی مشمول طرح شناسایی شده و سپس با مراجعه خانوادههای موصوف به مکانهای معین شده در سطح شهر، هر هفته بطور منظم و رایگان با مقدار مشخصی دریافت خواهند کرد.
= معنی واژه «دست تنگ»: در فرهنگ دهخدا:
کنایه از بیوسعی، نیاز، اعسار و تنگدستی است.
= تطابق کالا (سهمیه تخصیصی) با حروف «پدر دست تنگ»: پ: (پنیر) د: (دارو، درمان... تقبل بخشی از هزینه آن توسط دولت) ر: (روغن) س: (سیب زمینی) ت: (تخم مرغ) ن: (نان بستهبندی شده) گ: (گوجه فرنگی)
= اهمیت تصویب و اجرای طرح:
۱- اگرچه به ظاهر درج و مطالبه اقلام غذایی در مایه طنز پرداخت و توصیف شده، اما با اندکی تأمل پیرامون وقایع زندگی طبقات فرودست جامعه، بیشک خانوادههای بیشماری هستند که از فقدان این آذوقه در سبد غذایی خود دچار سوء تغذیه شده و با مشکلات بسیار گذر عمر میکنند.
۲- با عنایت به نزدیک شدن به مناسبت روز پدر روند صعودی و روز افزون قیمتها و تورم، پیشبینی میشود، حتی با فرضعدم تصویب قانون حمایتی مجلس (پیشنهاد تقدیمی)، صرفا با تبیین طرح به صورت نمادین و با ذکر عنوان در افکار عمومی شهروندان، در این ارتباط مطبوعات و رسانهها به سهولت میتوانند با به تصویر کشیدن زوایای پیدا و پنهان فقر و کم و کیف پریشان احوالی و شرمندگی آن دسته از پدران و سرپرستان خانواده که در این ایام در زیر چرخ گرانی و تورم له شده اند، در جلب مشارکت مردمی و در نتیجه تقویت میزان کمکهای اهدایی بنحو احسن نقش آفرینی کنند.
۳- با برجسته شدن این ایده که یک اقدام اورژانسی در راستای مهار آسیبهای مهلک سوءتغذیه در بین طیف وسیعی از خانوادههای محروم جامعه علیالخصوص کودکان و نوجوانان محسوب میگردد، بیشک با همگرایی و خرد جمعی مسئولان و آحاد مردم به ویژه خیرین و فعالان اجتماعی، نحوه خدمترسانی و توزیع کالاهای ذکر شده که به صورت نمادین برخلاءهای تغذیهای بسیار ساده و اولیه در خانوادههای محروم متمرکز گردیده، میتواند با اجماع کلی به یک راهکار کارآمدتر، به صور مختلف و با سرعت بیشتری انجام گیرد...۴- کاهش نسبی بخش عمده ای از ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی که ریشه در فقر و محرومیت مطلق دارد و همچنین منزلت بخشیدن به جایگاه خانوادهها و در رأس آن حفظ کرامت پدر که ستون خانواده است.
۵- تأکید بر پرهیز از تعارفات کلیشهای و همدردی زبانی مسئولان با فقراء و هشدار جدی به حوزه قانونگذاری و همگرایی عملی در راستای تدوین یک قانون جامع و تحول گرا در زمینه فقرزدایی و... قس علی هذا.
جان کلام اینکه، در این روزهای سخت و طاقتفرسا، نفسهای بسیاری از پدران و سرپرستان خانوادههای فقیر و مستمند به شماره افتاده و کرامت نفسانیشان لگد مال گردیده و پیشانیشان از شدت تب گرانی داغتر شده است...
مع الوصف، پدران شرمنده کشورمان به شرحی که مختصراً اشاره شد بی صبرانه منتظر تصمیمات راهبردی مجلس و مسئولین عالیرتبه کشوری و دستهای گره گشای اصحاب رسانه و قلم میباشند. امید است دولت و مجلس با اتخاذ تدابیر هوشمندانه و تغییر شرایط اقتصادی حاکم در مقابل فریاد تظلم خواهی قشر محروم و تهیدست جامعه که امروز با بیرق «پدر دستتنگ» اعلام موجودیت مینمایند، خود را پاسخگو بدانند و تصمیماتشان عاری از هرگونه ژستهای تبلیغاتی و عوام فریبانه مرسوم بوده و در اسرع وقت به منصه ظهور و فعلیت برسد.
انتهای پیام