ضرورت مدیریت آموزشی
- شناسه: 1997
- چهارشنبه 14 دی 1402
- انتشار در صفحه ۱
امروز عصر مدیریت و رهبری است؛ موفقیت نهادها و سازمانها تا حد زیادی به کارایی و اثربخشی مدیریت بستگی دارد. ساخت نظام آموزشی هر کشوری در برگیرنده مجموعهای از نیازهای سازمانهای رسمی آن کشور بوده و عملکرد نظام آموزش و پرورش که مدیران آموزشی اداره آن را برعهده دارند نه تنها از نظر پیشرفت اقتصادی - اجتماعی مهم است بلکه از نظر تاثیری که بر تحرک شغلی از اهمیت تعیینکنندهای برخوردار است.
همچنین آموزش و پرورش بهترین وسیله برای ایجاد تغییر ارزشها و رفتارها به شمار رفته و باعث میشود که افراد به تناسب استعداد و رغبتی که دارند برای انجام خدمتهای اجتماعی و اقتصادی و کسب مشاغل اقدام کنند؛ در نتیجه آسایش فردی مهیا شوند. از این رو از آغاز قرن اخیر هیچ کشوری بدون توسعه در موسسات آموزشی و مدیران آموزشی تحصیلکرده و مجرب مراحل توسعه و پیشرفت را طی نکرده است. در هر جامعهای پرورش نیروهای فرهیخته منطبق با ارزشهای اجتماعی، فرهنگی، دینی و سیاسی جزو اهداف کلی آموزش و پرورش میباشد. کشورها به منظور دستیابی به اهداف و تواناییهای مدیریت آموزشی از روشهای متنوعی یاری میگیرند.
مدیریت آموزش یعنی شناخت آموزش واقعی جامعه جهت رسیدن به اهداف آموزشی کشور در جهت تامین نیازهای پرورش استعدادهای علمی و درخشان جامعه که در ادامه به مواردی از آن اشاره میشود:
- اصلاح و بهبود فرآیند آموزشی
- رسیدن به اهداف کلیه تعلیم و تربیت با استفاده از سیستم مدیریت آموزش
- تشخیص نیازها و حل مشکلات دانشپذیران
- ایجاد زمینههای مدیریت مشارکتی در هر سازمان آموزشی
- استفاده بهینه از سامانه مدیریت آموزش الکتریکی
- ایجاد زمینه کشف و بروز استعدادهای فراگیران به مدد سیستم مدیریت یادگیری
- شناساندن و تفهیم هدفهای تعلیم و تربیت به مدرسان و کارکنان مراکز و موسسات آموزشی با آموزش اینترنتی -اصلاح و بهبود آموزش و پرورش از طریق آموزش آنلاین رایگان
مهارتهای سهگانه مستقیم مدیریت آموزش به صورت فنی، انسانی، ادراکی طبقهبندی شده است.مهارت فنی: یعنی دانایی و توانایی در انجام وظایف خاص در رفتار و فعالیتها.
مهارت انسانی: یعنی قدرت کار کردن با مردم در انجام کارها به وسیله آنان به کمک روانشناسی و مردمشناسی
مهارت ادراک: توانایی درک پیچیدگیهای کل سازمان و تصور اینکه همه سازمانها یک سیستم هستند.
مدیریت آموزشی: یعنی مدیریت و رهبری در سیستمهای آموزشی و هر دو هم مهم هستند.
یک مدیر آموزشی موفق با آگاهی و اعتماد به نفس، افراد و سازمانها را به سمت اهداف مورد نظر هدایت میکند.
انتهای پیام