زایمان زودرس و همه چیز درباره آن
- شناسه: 11541
- شنبه 6 خرداد 1402
- انتشار در صفحه ۶ | زندگی
آفتاب یزد – نجمه حمزه نیا: تقریبا از میان هر ۱۰ نوزاد، یکی زودتر از موعد به دنیا میآید. این آمار موجب شده است که تمام زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند، نگران این مسئله باشند. زایمان زودرس اثرات بلندمدت یا کوتاه مدتی را برای سلامت نوزاد به دنبال خواهد داشت و حتی ممکن است منجر به مرگ نوزاد گردد. در کل، در نوزادانی که پيش از هفته 32 بارداری متولد شده اند، آمار مرگ و میر به طورقابلتوجهی بالا میباشد لذا با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد در اینباره با دکترمنیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان و زایمان و دکتر فاطمه نعمت اللهی، جراح و متخصص زنان و زایمان و دکترمتین ذاکرین، جراح و متخصص زنان و زایمان گفتگو کرده است.
دکترجوانمرد خوشدل در این باره میگوید: زایمان زودرس به زایمانی گفته میشود که قبل از هفته سی و هفتم بارداری رخ دهد. اگر تولد نوزاد قبل از هفته 24 بارداری باشد، نوزاد زنده نمیماند اما شانس زنده ماندن نوزادانی که بین هفتههای بیست و چهارم تا سی و هفتم بارداری متولد میشوند، بالا است.
وی بیان کرد: علائم زایمان زودرس مشابه علائم زایمان است با این تفاوت که زودتر از موعد رخ میدهد بنابراین اگر دچار انقباضات رحمی شده اید، زمان انقباضات را یادداشت کنید. اگر درد و انقباضات شدیدتر از دفعات قبل بودند، احتمالا انقباضات زایمانی هستند و باید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید..
این جراح و متخصص زنان و زایمان ادامه داد: دیگر علائم تولد زودرس نوزادان عبارتند از اسپاسم زیر شکم، کمر دردهای ادامه دار یا دورهای که با هیچ روشی تسکین نمییابند، ترشحات خون آلود یا خونریزی، احساس فشار در لگن، نشت مایع آمنیوتیک (به صورت قطرهای یا به صورت جریان پیوسته و زیاد مثل ادرار)، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال است که این علائم حتی اگر خفیف باشند، اگر بیش از چند ساعت ادامه پیدا کردند، باید به متخصص زنان مراجعه کنید.
وی ابراز داشت: انقباضات رحمی در زایمان زودرس منظم هستند و با خوابیدن به پهلو کمتر نمیشوند اما انقباضات کاذب یا براکستون هیکس نامنظماند و اگر به پهلو بخوابید بهتر میشوند.
دکترجوانمرد خوشدل مطرح کرد: برخی موارد ریسک زایمان زودرس را در زنان بیشتر میکنند که شامل مصرف دخانیات، مشروبات الکلی یا مصرف مواد مخدر در بارداری، اضافه وزن زیاد یا خیلی کم مادر، بارداری در سنین نوجوانی یا بالاتر از 40 سال، بارداریهای پشت سر هم با فاصله کوتاه (کمتر از یکسال) است.
این جراح و متخصص زنان و زایمان در پاسخ به این پرسش که " آیا بیماریهای دوران بارداری تاثیری بر تولد زودرس نوزادان دارد "، گفت: مشکلاتی مثل فشارخون بالا، پره اکلامپسی (مسمومیت در بارداری)، دیابت، اختلالات رحمی، بیماریهای خودایمنی و مشکلات جفت در دوران بارداری اگر کنترل یا درمان نشوند، منجر به تولد نوزاد نارس میشوند.
وی ادامه داد: عدم درمان عفونتهای دوران بارداری و انتقال عوامل بیماری زای آنها به مایع آمنیوتیک جنین یکی از علل زایمان زودرس در مادران است.
دکترجوانمرد خوشدل اشاره کرد: رایجترین علل زایمان زودرس در زنان باردار عبارتند از بروز برخی نقصهای مادرزادی جنین، سابقه سقط جنین در سه ماهه اول و دوم بارداری، بیماریهای زمینهای مادر مثل کلسترول بالا، دیابت، مشکلات کلیوی، …، باروری با روشهای IVF و آزمایشگاهی، استرس و افسردگی شدید مادر طی بارداری، تجربه زایمان زودرس در بارداریهای قبلی، افزایش حجم مایع آمنیوتیک در کیسه جنینی، نقصهای رحمی مثل کوتاهی سرویکس، رحم دو شاخ و اختلالات جفت مثل کنده شدن جفت جنین (دکولمان جفت) و چسبندگی جفت.
> زایمان زودرس در دوقلوها یا چندقلوها نیز معمولا رایج است
این جراح و متخصص زنان و زایمان افزود: زایمان زودرس در دوقلوها یا
چند قلوها نیز معمولا رایج است. همچنین عدم درمان عفونتهایی مثل سوزاک و کلامیدیا؛ عفونتهای داخل رحمی و نیز عفونت ادراری در بارداری از دلایل زایمان زودرس در زنان هستند.
وی متذکر شد: گاهی سابقه خانوادگی در زایمان زودرس یا اینکه خودتان نارس متولد شده باشید، میتواند باعث تولد نوزاد نارس و زایمان
زودرس تان شود.
دکترجوانمرد خوشدل عنوان کرد: زایمان زودرس به دلیل عدم رشد کافی جنین میتواند مشکلاتی برای نوزاد و همچنین مادر ایجاد کند. رایجترین این موارد عبارتند ازاینکه نوزادان نارس به علت تاخیر در رشد حسی و حرکتی مثل غلتیدن، حرف زدن، … دیرتر از نوزادان دیگر که بعد از هفته 37 بارداری متولد شده اند، این مراحل را طی میکنند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: از دیگر عوارض زایمان زودرس برای نوزادان عبارتند از بیش فعالی، مشکلات رفتاری و یادگیری، زردی یا یرقان نوزادی به دلیل عدم تکامل طحال، تضعیف سیستم ایمنی و افزایش ریسک عفونت، تولد نوزادان کوچک با وزن پایین (کمتر از
۲ کیلوگرم)، مشکلات تنفسی و افزایش ریسک ابتلا به آسم در سنین بالاتر، مشکل در مکیدن پستان مادر یا بلعیدن شیر و ناتوانی در حفظ ثبات دمای بدن به دلیل فقدان چربیهایی که باید در هفتههای آخر جنینی ساخته میشدند.
وی افزود: همچنین عدم تکامل ساختارهای بدنی نوزادان نارس باعث میشود به بیماریهایی مثل صدمات مغزی در اثر عدم درمان زردی، کم خونی و … دچار شوند.
دکترجوانمرد خوشدل هشدار داد: اگر زایمان زودرس بالای 24 هفتگی جنین باشد خطر مرگ نوزاد پایین است اما این نوزادان به اندازه نوزادانی طبیعی سلامت نیستند و با تاخیرات رشدی و برخی بیماریها که در بالا گفته شد، مواجه میشوند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: زایمان زودرس احتمال ابتلای مادر به دیابت بارداری و بعدها دیابت نوع 2 را بیشتر میکند. دیگر عوارض زایمان زودرس برای مادران عبارتند از فشار خون بالا، آسیب دیدگی کبد یا کلیهها و مسمومیت بارداری یا پرهاکلامپسی.
وی بیان کرد: معمولا چون زایمان زودرس باعث جفت سرراهی میشود، عمل سزارین انجام میشود.دکترجوانمرد خوشدل عنوان کرد: نوزادان نارس (بالای هفت ماه) بعد از تولد باید مدتی در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نگهداری شوند. چون هنوز سیستمهای حیاتی مثل چشم، شش ها، قلب، کلیهها و سیستم ایمنی نوزاد ناقص است و با مشکل مواجه میشوند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان گفت: پزشک متخصص زنان و زایمان به روشهای مختلفی میتواند مشخص کند که آیا باید زایمان زودرس انجام شود یا میتوان آن را در صورت امکان به تاخیر انداخت که عبارتند از معاینه لگن و دهانه رحم، گرفتن نوار حرکت جنین برای تعیین تعداد و شدت انقباضات رحمی، تست غربالگری فیبرونکتین (بالا بودن این ماده نشانه زایمان زودرس است)، بررسی کیسه جنینی برای پی بردن به نشت مایع امنیوتیک.
وی افزود: پزشکان به کمک تصاویر سونوگرافی در بارداری میتوانند وضعیت دهانه رحم، حجم مایع آمنیوتیک، چسبندگی جفت و رحم و مشکلاتی از این دست را بررسی کنند.
دکترجوانمرد خوشدل گفت: به دلیل عوارض زایمان زودرس برای جنین و مادر سعی میکنیم به کمک راههای پیشگیری از زایمان زودرس به جنین فرصت رشد بدهیم لذا توصیه میشود فاصله بین اقدام به بارداری تا بارداری قبلی نباید کمتر از 18 ماه باشد. در غیر این صورت، خطر زایمان زودرس بیشتر میشود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان در پاسخ به این پرسش که" استراحت مطلق برای جلوگیری از زایمان زودرس چقدر موثر است "، مطرح کرد: با توجه به وضعیت شما پزشک تصمیم میگیرد که به استراحت مطلق در رختخواب نیاز دارید یا نه. اما معمولا به مادران توصیه میکنیم به اندازه کافی بخوابند، استراحت کنند، ساعات طولانی کار نکنند و کارهای سنگین انجام ندهند تا زایمان آنها تا حد ممکن به تاخیر بیفتد.
وی توصیه کرد: برای اینکه وزن شما در بارداری به اندازه کافی باشد باید برخی نکات را در تغذیه خود رعایت کنید که عبارتند از تغذیه سالم و مقوی در 5 وعده غذایی کم حجم، مصرف انواع پروتئین ها، میوه ها، سبزیجات، حبوبات و مغزها، مصرف امگا 3، ویتامین C مرکبات و کلسیم لبنیات، نوشیدن آب و مایعات دیگر به اندازه کافی.
دکترجوانمرد خوشدل اذعان داشت: رعایت برخی نکات به پیشگیری از زایمان زودرس کمک میکنند که عبارتند از تخلیه کامل و به موقع مثانه برای جلوگیری از عفونت ادراری، رعایت بهداشت دهان و دندان، درمان بیماریهای زمینهای مثل مشکلات قلبی، تیروئید، … قبل از اقدام به بارداری، پیشگیری و درمان عفونتهای اندام تحتانی قبل از بارداری، استراحت در رختخواب (در صورت تجویز پزشک)، پرهیز از مصرف الکل و دخانیات در بارداری، ورزش و پیاده روی در طول بارداری در صورت اجازه پزشکتان، متناسب نگه داشتن وزن در طول بارداری، اجتناب از استرسهای روحی و جسمی.
این جراح و متخصص زنان و زایمان میگوید: برخی موارد متخصص زنان داروهای پیشگیری از زایمان زودرس را با توجه به علت زایمان زودرس و وضعیت بارداری تجویز میکنند. برخی از این داروها عبارتند ازبرخی ویتامین ها، مواد معدنی و مکمل ها، اسید فولیک، داروهایی برای تکامل سریعترریه تولید سورفاکتانت مثل گلوکوکورتیکوئیدها، کورتیکواستروئیدها،
آنتی بیوتیک.وی ادامه داد: برای زایمانهای زودرس در 28 تا 30 هفتگی، تزریق سولفات منیزیم به صورت وریدی 24 ساعت قبل از زایمان انجام میشود تا از بروز فلج مغزی نوزاد نارس جلوگیری کند.
دکترجوانمرد خوشدل عنوان کرد: باتوجه به وضعیت بارداری به طور کلی به کمک روشهای مختلفی معمولا میتوان اززایمان زودرس جلوگیری کرد که عبارتند از مصرف تجویز داروهای خوراکی یا وریدی برای توقف انقباضات زایمان زودرس مثل ایندومتاسین، تربوتالین، نیفدیپین و …، شیاف پروژسترون برای زنانی که سرویکس کوتاه دارند، زدن واکسن پروژسترون در طول بارداری به مادرانی که سابقه زایمان زودرس داشتهاند و در مواردی نیز لازم است مادر بستری شده و داروهای وریدی را به صورت سرم دریافت کند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان گفت: پزشکان تا حد ممکن زایمان زودرس را به تعویق میاندازند اما در برخی موارد چارهای جز زایمان نیست که عبارتند از مسمومیت بارداری شدید (پره اکلامپسی شدید)،عفونت مایع آمنیوتیک، فشار خون بالا،عفونتهای رحمی وکنده شدن جفت.
>در اوایل بارداری خود به دنبال مراقبتهای دوران بارداری باشید
درادامه نیز دکتر نعمت اللهی در این باره خاطرنشان کرد: زایمان زودرس (زایمان قبل از 37 هفته کامل بارداری) شایع است و میزان آن در حال افزایش است.
وی بیان کرد: در گذشته، تلاشهای پزشکی به جای جلوگیری از وقوع زایمان زودرس، بر بهبود عواقب نارس بودن متمرکز بود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: درک بیشتر از پاتوفیزیولوژی زایمان زودرس، با افزایش تمرکز بر استراتژیهای پیشگیرانه، رویکرد این مشکل را تغییر داده است. پیشگیری اولیه یک استراتژی محدود است که شامل آموزش عمومی، ترک سیگار، بهبود وضعیت تغذیه و اجتناب از زایمان زودرس دیررس میشود.
وی ادامه داد: پیشگیری ثانویه بر زایمان زودرس مکرر تمرکز دارد که قابل تشخیصترین عامل خطر است. استراتژیهای پذیرفته شده به طور گسترده شامل سرکلاژ دهانه رحم، پروژسترون درمانی است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای کشف نقش آنتی بیوتیکها و درمانهای ضد التهابی در پیشگیری از این مشکل پیچیده مورد نیاز است.
دکتر نعمت اللهی متذکر شد: مادر و نوزاد بهتر است حداقل تا هفته 39 صبر کنید و اجازه دهید زایمان خود به خود شروع شود.بخش بهداشت به کمپین مارس دایمز و نوزادان سالم ارزش انتظار دارند پیوسته است تا به مادران و مادران آینده آموزش دهد که اگر بارداری شما سالم است، بهتر است حداقل تا هفته 39 صبر کنید و اجازه دهید زایمان خودش شروع شود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: چند دلیل وجود دارد که گذراندن دوران بارداری، ارزش صبر کردن را دارند که عبارتند از اینکه اندامهای مهمی مانند مغز، ریهها و کبد هنوز تا پایان بارداری در حال رشد هستند، نوزادی که فقط چند هفته زودتر به دنیا میآید ممکن است مشکلات بینایی و شنوایی داشته باشد، در گرم ماندن و تغذیه مشکل داشته باشد.
وی عنوان کرد: راههای پیشگیری یا کاهش خطر زایمان زودرس عبارتند از اینکه سبک زندگی سالمی داشته باشید، از مصرف دخانیات، سیگار، سیگارهای الکترونیکی و دود دست دوم خودداری کنید، هنگام تلاش برای باردار شدن و در دوران بارداری الکل ننوشید، از داروهای غیر تجویزی استفاده نکنید و از سوء استفاده از داروهای تجویزی خودداری کنید، رژیم غذایی متعادل همراه با غذاهای حاوی آهن و اسید فولیک داشته باشید.دکتر نعمت اللهی ادامه داد: راههای دیگر کاهش خطر زایمان زودرس این است که هر روز فعال باشید و سعی کنید هر روز 30 دقیقه ورزش کنید، شرایط پزشکی مانند دیابت و فشار خون بالا را تحت کنترل داشته باشید، کاهش وزن برای جلوگیری از چاقی؛ اگر کم وزن هستید، وزن خود را افزایش دهید و سطح استرس خود را کاهش دهید وروی داشتن یک رابطه سالم بدون خشونت با شریک زندگی خود کار کنید.
این جراح و متخصص زنان و زایمان توصیه کرد: در اوایل بارداری خود به دنبال مراقبتهای دوران بارداری باشید، به ویژه اگر عوامل خطرزای زایمان زودرس را دارید، مانند داشتن نوزاد نارس در گذشته، یا داشتن مشکل در رحم یا دهانه رحم و اگر فکر میکنید علائم زایمان زودرس دارید به پزشک بگویید وسبک زندگی سالمی داشته باشید و اگر شما و نوزادتان سالم هستید، بهتر است حداقل تا هفته 39 صبر کنید و بگذارید زایمان خود به خود شروع شود.
وی تشریح کرد: علائم زایمان زودرس عبارتند از اینکه انقباض، گرفتگی یا سفت شدن رحم بیش از 4 تا 5 بار در یک ساعت رخ میدهد، گرفتگی شکم با یا بدون اسهال، کمردرد که ممکن است دائمی باشد یا ممکن است بیاید و برود، فشار به ناحیه لگن، درد در قسمت داخلی ران، افزایش ترشحات و خونریزی.
دکتر نعمت اللهی توصیه کرد: اگردرگذشته نوزاد نارس داشتهاید حتما از ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی خود در مورد پروژسترون درمانی بپرسید. یک نوع پروژسترون وجود دارد که میتواند به شما کمک کند بارداری خود را طولانیتر از بارداری قبلی داشته باشید. این جراح و متخصص زنان و زایمان ادامه داد: اگر دهانه رحم شما کوتاهتر از حد انتظار است، ممکن است پزشک شما نوع دیگری از پروژسترون را پیشنهاد دهد، یا اینکه میتوانید از سرکلاژ استفاده کنید، که بخیهای است که در دهانه رحم قرار داده میشود تا به بسته نگه داشتن آن تا زمانی که جنین شما کامل شود کمک میکند.
>هر چه هفته بارداری کمتر باشد، زایمان زودرس مشکل سازتر خواهد بود
در ادامه نیز دکتر ذاکرین ابراز داشت: زایمان زودرس هنگامی رخ میدهند که انقباضات مکرر و پشت سر هم پیش از هفته ۳۷ بارداری رخ دهند و به دنبال آنها دهانه رحم باز شود که به صورت زایمان زودرس در هفتههای قبل از هفته ۲۸ بارداری، زایمان زودرس در هفتههای ۲۸ تا ۳۲ بارداری و زایمان زودرس در هفته ۳۲ تا ۳۷ بارداری قابل دستهبندی هستند.
وی مطرح کرد: اگر زایمان در بین هفته ۲۰ تا هفته ۳۷ بارداری رخ دهد، به آن زایمان زودرس گفته میشود. ناگفته نماند که هر چه هفته بارداری کمتر باشد، زایمان زودرس مشکل سازتر خواهد بود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان گفت: زایمان زودرس ممکن است در هر بارداری رخ دهد. علل و دلایل زیادی برای زایمان زودرس وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از اینکه زایمان زودرس در بارداریهای قبلی، بارداری دو قلویی یا چندقلویی، مشکلات مرتبط با رحم، دهانه رحم یا جفت، عفونت به خصوص وجود عفونت در مایع آمنیوتیک یا در دهانه رحم و ابتلا به برخی بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا یا دیابت یا تیروئید و بروز رخدادهای پر استرس زندگی مانند مرگ یکی از عزیزان، افزایش مایع دور جنین که به آن پلی هیدروآمنیوس نیز گفته میشود و مصرف دخانیات.
وی ادامه داد: خونریزی و لکه بینی در طی بارداری، وجود نقص جنینی، فاصله کمتر از شش ماه بین دو بارداری، عفونت بافتهای اطراف
دندان ها، مشکلات لخته شدن خون، عدم رعایت مراقبتهای لازم در طی بارداری، اضافه وزن یا کمبود وزن در طی بارداری، بارداری به واسطه IVF، مسمومیت بارداری، کوتاهی دهانه رحم، جفت سر راهی، بارداری در زنان کمتر از ۱۸ سال یا بالای ۳۵ سال نیز از دیگر علل بروز زایمان زودرس
میتواند باشد.
دکتر ذاکرین عنوان کرد: علائم هشدار دهندهای که میتوانند نشاندهنده وقوع زایمان زودرس باشند شامل افزایش ترشحات، تغییر نوع ترشحات، خون ریزی، درد در ناحیه زیر شکم، دل درد با یا بدون اسهال، احساس فشار در ناحیه لگن، کمر درد، انقباضات مکرر کمتر از ۱۰ دقیقه و پاره شدن کیسه آب است.
این جراح و متخصص زنان وزایمان میگوید: انجام برخی آزمایشات و معاینات میتوانند تعیین کنند که آیا شما در حال دچار شدن به زایمان زودرس هستید یا خیر. به طور مثال روش معاینه لگنی به پزشک کمک میکند تا ضخامت رحم و اندازه و موقعیت جنین را تشخیص دهد و همچنین به ارزیابی این مورد کمک میکند که آیا دهانه رحم در صورت
پاره شدن کیسه آب باز شده است یا خیر.
وی افزود: انجام سونوگرافی، معاینه رحم با دستگاه توکومتر برای سنجش انقباضات رحمی و انجام تست آزمایشگاهی برای بررسی عفونت و فیرونکتین جنینی میتواند جهت تشخیص زایمان زودرس لازم باشد.
دکتر ذاکرین متذکر شد: اگر تشخیص تاییدکننده زایمان زودرس باشد، پزشک سعی در طولانیتر کردن بارداری با روشهای متفاوتی خواهد کرد.
این جراح و متخصص زنان و زایمان بیان کرد: درمان زایمان زودرس بستگی به علت آن و همچنین سنجش مزایا و معایب به تاخیر انداختن زایمان دارد که عبارتند از تجویز آنتی بیوتیک، تجویز کورتیکواستروئید برای رشد ریههای جنین،تجویز توکولیتیک برای کنترل انقباضات رحمی و سرکلاژ دهانه رحم است.
وی توضیح داد:اگرچه زایمان زودرس همواره غیر قابل اجتناب نیست ولی در برخی موارد میتوان از آن جلوگیری کرد. دانستن این که چگونه میتوان از زایمان زودرس جلوگیری کرد میتواند به کاهش ریسک مواجهه با این موقعیت ترسناک کمک کند.دکتر ذاکرین ادامه داد: یوگای بارداری یکی از ورزشهای پر طرفدار در میان مادران باردار است. نه تنها این ورزش تناسب اندام شما را حفظ میکند و مانع مشکلات زیادی از جمله درد مفاصل و سر درد میشود، همچنین گردش خون را بهبود میبخشد و تامین اکسیژن برای بدن را تنظیم میکند. این عوامل میتوانند موجب کامل شدن دوره بارداری شوند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان بیان کرد: نوعی تمرین ورزشی مفرح و سرگرمکننده دیگر که به کامل شدن دوره بارداری کمک میکند و مانع زایمان زودرس میشود، "پیلاتس بارداری" است. این تمرین ورزشی به تقویت عضلاتی کمک میکند که به طور مستقیم در زایمان دخیل هستند. پیلاتس میتواند گردش خون را تنظیم کند و مفاصل ناحیه لگن را ریلکس کند که منجر به این میشود که جنین در محیط امنتری رشد کند.
وی توصیه کرد: مواظب خودتان باشید تا سرما نخورید زیرا زنانی که سرما میخورند بیشتر در خطر زایمان زودرس هستند. اگر هم سرما خوردید سعی کنید که استراحت بیشتری بکنید تا مانع زایمان زودرس شوید.
دکتر ذاکرین متذکر شد: یکی از دلایل اصلی که میتواند منجر به زایمان زودرس شود، کمبود ویتامین هاست. پزشک ویتامینهایی را برای شما تجویز میکنند که باید حتما آنها را مصرف کنید تا دچار مشکلات بارداری و همچنین زایمان زودرس نشوید و توصیه میشود مصرف دخانیات موجب زایمان زود رس میشود. پس مصرف آن را کنار بگذارید.
این جراح و متخصص زنان و زایمان ابراز داشت: تقریبا تمام پزشکان به شما توصیه میکنند که در طی بارداری ورزش کنید که دلیل آن بهبود گردش خون و سالم ماندن جنین است که مانع زایمان پیش از موعد میشود.
وی اشاره کرد: پزشک رژیم غذایی را در دوران بارداری برای شما تجویز میکند تا سلامت شما در حالت بهینه باقی بماند. افزایش زیاد وزن میتواند موجب دیابت بارداری و مسمومیت بارداری شود که میتوانند منجر به زایمان زودرس شوند.
دکتر ذاکرین عنوان کرد: اکثر ما اهمیت هیدراته بودن در طی روز را نمیدانیم. اهمیت این فاکتور در زمان بارداری چند برابر میشود. بهتر است از پزشکتان درباره میزان آبی که باید در طی روز بنوشید سوال کنید.
این جراح و متخصص زنان و زایمان هشدار داد دهانتان را به طور مرتب تمیز کنید زیرا سالم ماندن دندانها و لثهها در پیشگیری از زایمان زودرس موثر هستند. و استراحت کافی نیز برای شما و جنین تان بسیار حیاتی است و مانع ابتلا به زایمان زودرس میشود.وی بیان کرد: در دوران بارداری هر زمان که احساس نیاز به دفع ادرار داشتید حتما به دستشویی بروید و ادرار خود را نگه ندارید زیرا این کار موجب التهاب رحم و مثانه میشود و میتواند منجر به عفونت شود که در نهایت به زایمان زودرس ختم میشود.دکتر ذاکرین مطرح کرد: فاصله کمتر از شش ماه بین دو بارداری میتواند منجر به زایمان زودرس شود. اکثر پزشکان فاصله حداقل ۱۸ ماهه را پیش از بارداری بعدی توصیه میکنند.این جراح و متخصص زنان و زایمان در پایان گفت: حفظ رژیم غذایی سالم و دوری از غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و فست فود برای بارداری الزامی است و مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا- 3،
ویتامین سی و کلسیم میتوانند مانع زایمان زودرس شوند.
انتهای پیام