انتقاد از وضعیت صندوق پسانداز کارکنان راه آهن
- شناسه: 11532
- شنبه 6 خرداد 1402
- انتشار در صفحه ۴ | اجتماعی
آفتاب یزد: صندوق پسانداز در ارگانهای مختلف باید کمکی به کارکنان آن ارگان باشد تا بتوانند گاهی با کمک از پسانداز خود نیازها و مشکلات اقتصادی خود را پاسخ دهند. اما در سالهای اخیر صندوقهای پسانداز در کشور ما وضعیت مناسبی ندارند و این موضوع باعث شکایت اعضای آنها شده است. صندوق پسانداز کارکنان راه آهن نیز وضعیت مشابهی دارد و تغییراتی که در اساسنامه آن به وجود آمده موجب نارضایتی اعضای این صندوق شده است. قطعا باید مسئولین ذی ربط به این مسائل توجه ویژهای داشته باشند و در وضعیت اقتصادی کنونی امنیت و آرامش روانی افراد را تحت تاثیر قرار ندهند.
یکی از اعضای این صندوق در خصوص مشکلات به آفتاب یزد گفت: «در شرکت راه آهن صندوقی وجود دارد به اسم صندوق پسانداز کارکنان راه آهن؛ وضعیت این صندوق شبیه به صندوق ذخیره فرهنگیان شده است. پول و واریزی این صندوق از جیب و فیش حقوقی کارکنان است، هر ماه از فیش حقوقی ما مبلغی کسر میشود و سرمایههای این صندوق متعلق به کارکنان است اما مدیران راه آهن تمام اختیارات آن را با سوء استفاده از مقام و موقعیت اداری در دست گرفتهاند و کارکنان را به صورت کامل کنار گذاشته اند. دراین شرایط با پولها پرسنل ساختمان، واگن و لوکوموتیو خریداری میشود و ما حق دخالت در این حوزه را نداریم. آنها آمدهاند مجمع عمومی را تغییر داده اند؛ در همه جای دنیا مجمع عمومی از صاحبان سرمایه تشکیل شده است. اما در اینجا اساس نامه را تغییر دادهاند و مجمع عمومی را هیئت مدیره راه آهن در نظر گرفته اند. یعنی چندین نفر به جای ۷ هزار نفر تصمیم میگیرند و هرکاری که تمایل دارند انجام میدهند. تاکید میکنم طبق قانون باید صاحبان سرمایه (اعضاء صندوق پسانداز کارکنان) در مجمع حضور پیدا کنند و با رای خود تمام تصمیمات مهم صندوق خود را اتخاذ نموده و تعیین و تصویب نمایند مثل: انتخاب بازرس، انتخاب هیئت مدیره صندوق، تعیین سود، میزان حق الزحمه هیئت مدیره و بازرس، تغییر در اساسنامه، بررسی صورتهای مالی سال قبل و غیره.... اما در حال حاضر طبق اساسنامه بیاساس که در سال ۱۳۸۴ تغییر کرده، مجمع عمومی خود خوانده (هیئت مدیره راه آهن) بدون داشتن وکالت و نمایندگی این امور مهم را انجام میدهند که مورد اعتراض و موجب نارضایتی شدید اعضاء میباشد. بهانه آنها برای این اقدام غیر قانونی هم پراکندگی و گستردگی جغرافیایی اعضای صندوق در سرتاسر کشور ذکر شده است و جالبتر این است که اعلام میکنند این کار به نمایندگی از سایر اعضاء صندوق میباشد در حالی که نمایندگی یا وکالت از اعضا ندارند. با این اقدام غیرقانونی، تمام اختیارات را از دست اعضا گرفته و در اختیار هیئت مدیره راه آهن گذاشتهاند. اصولا اگر قرار باشد مجمع عمومی بصورت قانونی برگزار شود فقط اعضاء یا وکیل آنها میتوانند در مجمع شرکت کنند. هیئت مدیره راه آهن برای این موضوع سِمت و اهلیت ندارند مگر در شرایط مساوی و برابر با کارکنان؛ یعنی چنانچه عضو صندوق باشند مثل سایر اعضاء میتواند در دادن رای شرکت کنند.»
یکی از دیگر اعضای این صندوق به آفتاب یزد گفت: «راه آهن در سال ۱۳۷۳ ماهانه از حقوق کارکنان مبلغی را کم میکند و یک مبلغی را خود در قالب صندوق سرمایهگذاری کرده است. در طول این سالها با این مبالغ راه آهن کارهای مختلفی انجام داده است. اما الان به ما اعلام شده است که ما هیچ سهمی از داراییها نداریم و صرفا مالک داراییهایی هستیم که خودمان در طول این سالها در صندوق قرار داده ایم. اما طبیعتا ما باید سهامدار صندوق و داراییهای صندوق سهیم باشیم. در طول این مدت ما بارها نامه نگاری کردهایم اما به نتیجهای نرسیده ایم. اما آیا ما حق نداریم دارای سهم و سهام در این صندوق باشیم؟ در طول این سالها با استفاده از سرمایههای ما این صندوق تشکیل و اموالی خریداری شده است.»
انتهای پیام