دخالت بیدلیل کیهان برای هزارمین بار!
- شناسه: 11523
- شنبه 6 خرداد 1402
- انتشار در صفحه ۲ | خبر
کدام روزنامه به دلیل تیتری عجیب و وحشتناک تذکر نسبتاً شدید شورای عالی امنیت ملی را دریافت کرد و موقتاً توقیف شد؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
آفتاب یزد ـ رضا بردستانی: روزنامه ی «کیهانِ شریعتمداری»، در بخش «اخبار ویژه» تحت عنوان:«سفر ضد تحریمی رئیسی؛ عصبانیت آمریکا و سانسور زنجیرهایها» مدعی شد:
« نشریات زنجیرهای، سفر مهم رئیسجمهور به کشور اندونزی و نتایج مهم آن را سانسور کردند.»
این روزنامه با نوع خاصی از ادبیات که در هیچ رسانه و روزنامه ی دیگری نمیتوان یافت(!) مینویسد:« روزنامههایی مانند هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد، حتی یک تیتر کوچک هم به این سفر مهم اختصاص ندادند و این در حالی است که آخرین سفر ئیس جمهور کشورمان به اندونزی در زمینه مناسبات دو جانبه، به 17 سال قبل بر میگشت و در واقع، سفر آقای رئیسی، آغاز فصلی جدید و مهم در روابط دو کشور بود.» این روزنامه در این مطلب با ذکر برخی تیترهای روزنامههای مورد نظر، ادامه میدهد:« نکته جالب تیترهای جایگزین نشریات زنجیرهای در صفحات اول است:
- آفتاب یزد: اردوغان مجبور است با غرب کنار بیاید/ آفرود سوارها محروم میشوند/
- هم میهن: نامت بماند تا ابد (نکوداشت 100 سالگی محمد علی موحد/ پنج درس اصلی دیپلماتها، نوشتهای از استفان والت/
- سازندگی: قلک خالی صندوق توسعه
- اعتماد: عبور سالم قالیباف از گردنه پایداری/ چرا جنگ بعد از آزادسازی خرمشهر ادامه یافت؟/ افول ستاره بخت مخالفان اردوغان.»
کیهانِ حسین شریعتمداری با تأکید بر کلمه «سانسور» مینویسد:« سانسور سفر رئیسجمهور کشورمان به اندونزی در حالی است که در جریان این سفر، در کنار امضای 11 سند مهم همکاری، برای افزایش مبادلات تجاری معادل 20 میلیارد دلار و ضمنا دلارزدایی از مبادلات توافق شد. تجارت ترجیحی، لغو روادید، مبادلات فرهنگی، همکاری نظارتی بر تولید فرآوردهای دارویی، همکاری در زمینههای علمی، فناوری، تجهیزات پزگش، و همکاری در زمینه نفت و گاز، از جمله توافقات و اسناد همکاری امضا شده میان دو کشور است.» در بخش پایانی این مطلب نیز میخوانیم: «در حالی که نشریات زنجیرهای غربگرا بر کتمان اهمیت سفر آقای رئیس به جاکارتا و توافقات ضد تحریمی انجام شده تاکید داشتند، دولت آمریکا نتوانست با سکوت و بیاعتنایی از کنار این سفر بگذرد. «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنشی به توافقات میان ایران و اندونزی که اهمیت ضد تحریمی آن را میرساند، گفت: «ما اجرای موشکافانه تحریمها علیه ایران را ادامه میدهیم و برای اقدام علیه ناقضان تحریمها تردید نخواهیم کرد. پیش از این بارها چنین اقداماتی در دنیا انجام دادهایم و کشورها را از برداشتن گامهایی در قبال ایران که ناقض تحریمها باشند، برحذر میداریم.» »
>صفحه ی اول و دوم کیهان و تمام صفحات دیگر روزنامه ها
شاید حسین شریعتمداری نیز با ما هم عقیده باشد که اگر نیم صفحه ی نخست و صفحه ی دوم روزنامه ی کیهان را حذف کنیم، باقی ده و نیم صفحه ی کیهان، خواننده کمتری دارد و به همین دلیل برای شریعتمداری و کیهان عادت شده که فقط روی جلد روزنامهها را بررسی کند. نکته ی دیگری که باید بدان اشاره کرد و به کیهان و شریعتمداری گوشزد؛ آن که؛ همه ی اعتبار کیهان در نیم تای اصلی و صفحه ی دوم این روزنامه خلاصه میشود در حالی که دیگر روزنامه ها، برای تمامی صفحات خود، تعریفی خاص داشته و همه ی اعتبار روزنامه را در همان نیم صفحه ی نخست خرج نمیکنند پس بد نیست اگر کیهان و شریعتمداری این بار خواستند به روزنامههای مورد نظر خود حمله کنند تمامی صفحات روزنامههای مورد اشاره را ورق بزند ضمن آن که به عنوان خبرنگار سیاسی روزنامه آفتاب یزد میپذیرم در مورد سفر آقای رئیسی به اندونزی کوتاهی کردیم که صد البته برای این کوتاهی کردن، دلیل داریم!
>چه کسی به حسین شریعتمداری حکم ایلخانی داده است؟!
این نکته ی مهم که؛ سیاستگذاری هر روزنامه، به خط مشی و تفکرات گردانندگان آن روزنامه مربوط است ولاغیر؛ آن قدر بدیهی است که حتی نیاز به یادآوری آن نیز احساس نمیشود اما سؤال این جا است:« چه کسی به حسین شریعتمداری حکم ایلخانی داده است؟! » و نیز این پرسش مهم که:«پرداختن یا نپرداختن به برخی موضوعات در برخی روزنامه ها، اساساً چه ارتباطی به عصبانیت و خوشحالی این یا آن کشور دارد؟!» این برای نخستین بار نیست که «کیهانِ شریعتمداری» با پناه گرفتن پشتِ این «ایرادِ بنی اسرائیلی»، از هیچ انگ و اتهامی دریغ نداشته و شاید خالی از لطف نباشد که بگوییم:« دخالت بیدلیل کیهان برای هزارمین بار!» روزنامه ی کیهان و حسین شریعتمداری که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، قدم در مسیر حمایت برداشت و هیچ انتقادی به دولت را تاب نیاورد و بیپاسخ باقی نگذاشت خود، یکی از علل ناکامی دولت در بهبود مسیری است که گاه به اشتباه پیموده است چرا؟ به این دلیل که؛ با حمایتهای بیدلیل و بدون پشتوانه از ضعیفترین وزرای کابینه، یا فرصت جبران اشتباه به دولت نداد یا اجازه ی انتقاد به دیگر روزنامه ها؛ موضوعی که بارها بدان پرداختهایم و تکرار آن را ملالآور میدانیم. نکته ی دردناکتر اما؛ سطح بالایی از تناقض است که با مقایسهای اندک بدان میرسیم، به تعبیری دیگر؛ دو برخورد با یک پدیده، با فاصلهای کهکشانی در دو دولت روحانی و رئیسی! این که کیهان به بهانه ی نپرداختن روزنامههای مورد اشاره(هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد)، ـ لابد روی جلد و با تیتر درشت ـ به سفر آقای رئیسی به اندونزی که ـ قطعاً ادعای گزافی است ـ اگر دقیقتر بنگریم این گونه نبوده است؛ منهای آن که، شاید از نظر همین روزنامه ها، نوع و شیوه ی دیگری برای پرداختن تشخیص داده شده اما سؤالات بیشماری در ذهن به وجود میآورد که میتوان از حسین شریعتمداری و کیهان پرسید و البته منظر پاسخ نیز نماند!
>یک نمونه ی نزدیک به ذهن
آقای کیهان؛ آیا میدانید، ایران همچنان عضو ناظر پیمان شانگهای است نه عضو اصلی؟!
بر سر موضوع پیوستن ایران به پیمان شانگهای(به عنوان عضو اصلی و نه عضو ناظر) نیز کیهان با مطالبی شبیه به آن چه درباره سفر رئیسی به اندونزی نوشته، روزنامهها را استنطاق کرد که چرا میگویید ایران به پیمان شانگهای نپیوسته؟ و حکم صادر کرد:«چشم دیدن موفقیتهای دولت رئیسی را ندارید»! غافل از آن که ایران از سال 2005 تا به امروز(پنجمین ماه سال 2023 میلادی)، همچنان عضو ناظر است نه عضو اصلی و هنوز هیچ نفع و عایداتی از این همه تبلیغات وسیعی که برای پیوستن دائمی ایران به پیمان شانگهای توسط روزنامههای هم سو و حامی دولت شد، نصیب ایران نشد تا جایی که وقتی اواسط اردیبهشت سال جاری، این سؤال مطرح میشود که:« چرا وزیر خارجه در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای حضور ندارد؟» سید رسول موسوی، مدیر کل غرب آسیا وزارت امور خارجه علت عدم حضور وزیر خارجه کشورمان در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای درهند را این گونه و با همین صراحت توضیح داد:« ازمن میپرسند چرا وزیر خارجه در نشست جاری وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای در هند حضور ندارد؟ پاسخ: درنشست وزرای خارجه فقط اعضاء شرکت میکنند. ایران هنوز عضو ناظراست. طبق روال قراراست در نشست سران سازمان که در تیرماه در دهلی برگزار میشود عضویت کامل ایران در سازمان رسما اعلام شود.» توضیح اضافهتر این که؛ روند عضویت ایران و بلاروس در سازمان همکاری شانگهای از موضوعات مورد بحث در نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای در شهر گوای هند است و تا تابستان باید صبر کرد و دید نتیجه ی کار به چه خواهد انجامید!؟ جالب است که کیهان، نزدیک به دو سال پیش یقه ی روزنامهها را گرفت که چرا میگویید ایران عضو رسمی پیمان شانگهای نیست در حالی که دو سال گذشته و ایران هنوز عضو ناظر است.
>کلام آخر و چند پرسش کوتاه
روی صحبت ما با شخص حسین شریعتمداری است که میخواهد وانمود کند همه چیز دانی با اختیاراتی نامحدود است و حتی میتواند در تیتر و عکس روزنامههای دیگر نیز دخالت کند در صورتی که؛ نه کسی چنین اختیار و مسئولیتی(شبیه حکم ایلخانی برای جامعه ی
روزنامه نگاران) به شریعتمداری و کیهان داده است و نه روزنامهها خود را مقید به پیروی از منویات و اندیشههای حسین شریعتمداری میدانند؛ حال بد نیست حسین شریعتمداری به این چند پرسش ساده و دم دستی پاسخ دهد:
ـ کدام روزنامه به دلیل تیتری عجیب و وحشتناک تذکر نسبتاً شدید شورای عالی امنیت ملی را دریافت کرد و موقتاً توقیف شد؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه طی سالهای اخیر حتی یک بار به بلاتکلیفی بندر چابهار نپرداخته است؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه طی دو سال اخیر نسبت به گرانی، تورم، سوء مدیریت و بلبشوی اقتصادی سکوت اختیار کرده است؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه با اصراری بیاندازه از ضعیفترین وزرای کابینه ی رئیسی حمایت تام و تمام کرده است؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه در برابر شورای تعیین حقوق کارگران با علم به پایمال شدن حقوق حقه ی کارگران، این ضعیفترین قشر جامعه لب فرو بسته است؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه به هر طریق ممکن با برجام مخالفت کرده آن هم مخالفتی که بیشباهت به مخالفت برخی کشورهای معاند با جمهوری اسلامی ایران نیست؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه سقوط بورس در دولت روحانی را به فاجعه تعبیر کرد اما همزمان با ریزش بورس خودش را مشغول جزر و مد در دریای عمان کرد؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه «آناً فاناً» هر گونه اعتراض مردمی را به سرویسهای بیگانه و دشمن و غیر و ذلک نسبت داد و مردم زخم خورده را عصبانی کرد؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه در موضوع دنا پلاس و شاسی بلندها و سیلی خوردن سرباز، بیدلیل یا سکوت کرد یا طرف مجلس را گرفت؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
ـ کدام روزنامه تلاطم در بازار ارز و سکه در دولت روحانی را بیعرضگی نامید اما در دولت رئیسی از آن به عنوان توطئه دشمن یاد کرد؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
>و کدام روزنامه...
ـ و... کدام روزنامه به خاطر یک انتقاد ساده از دولت سیزدهم، با انواع فشارها، قطع آگهیها و بیچارگی کشیدن برای تهیه کاغذ مواجه میشود؛ هممیهن، اعتماد، سازندگی و آفتاب یزد یا کیهان؟!
آقای شریعمتداری به خوبی میدانند این مطلب را تا صبح قیامت میتوان ادامه داد ولی
علی الحساب به همین چند نکته بسنده میکنیم تا مجالی دیگر!
انتهای پیام