جایزه برای «پناهگاه زمان»
- شناسه: 11502
- پنج شنبه 4 خرداد 1402
- انتشار در صفحه ۱۱ | فرهنگی
کتاب «پناهگاه زمان» نوشته «جیورجیو گوسپودینوو» و با ترجمه «آنجلا رادل» به نخستین کتاب نوشتهشده به زبان بلغاری تبدیل شد که برگزیده جایزه ادبی بوکر بینالمللی شده است. «لیلا سلیمانی»، رئیس هیئت داوران جایزه بوکر این کتاب را رمانی فوقالعاده درباره اروپا توصیف کرد. «پناهگاه زمان» چهارمین کتاب «گوسپودینوو» به شمار میرود که به زبان انگلیسی ترجمه شده است. «پناهگاه زمان» یک رمان پیچیده است که حول محور داستان روانپزشکی نوشته شده که یک کلینیک در سوئیس ایجاد میکند تا به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر کمک کند. این کلینیک شامل فضاهایی است که دورههای گذشته را با جزئیات پیچیده بازآفرینی میکند تا به بیماران کمک کند خاطرات خود را حفظ کنند و آزمایش آنقدر موفقیتآمیز است که این ایده برای اجرا در خارج از دیوارهای بیمارستان مطرح میشود. به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، «گوسپودینوو» شاعر، نویسنده و نمایشنامهنویس بلغاری است. زمانی که «پناهگاه زمان» در بلغارستان منتشر شد به صدر فهرست کتابهای پرفروش راهیافت و برنده جایزه «استگرا» شد. «رادل»، مترجم این کتاب نیز یک موسیقیدان و مترجم ادبی است که در بلغارستان زندگی و فعالیت میکند.
«دریاقلی سورانی» در موزه سینما
همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر تندیس شهید «دریاقلی سورانی» توسط حبیب احمدزاده نویسنده و کارگردان به نمایندگی از رزمندگان و مردم آبادان و محمدرضا تقی پور مدیر موزه صلح تهران به موزه سینمای ایران اهداء شد. احمدزاده گفت: برای اهداء این تندیس دلایل زیادی وجود داشت ابتدا آنکه از سینمای ایران برای شناساندن حماسه و رشادتهای یکی از هموطنان آبادانی ما به دیگر مردم کشور تشکر شود. وی ادامه داد: دریاقلی کسی بود که دقیقا در لحظه انتخاب بین مردی و نامردی، اولی را انتخاب کرد و نه تنها مردمان شهرش را نجات داد بلکه شاید تاریخ آینده کشورش را نیز رقم زد و سینما دین خود را با ساخت دو اثر از شهید دریاقلی، یکی مستند «بهترین مجسمه دنیا» و دیگری فیلم سینمایی «شب واقعه» ادا کرد و پس از آن بود که حماسه فراموش نشدنی این مرد در کتاب درسی ششم دبستان نیز قرار داده شد. به گزارش هنرآنلاین، احمدزاده ادامه داد: به همین دلیل تصمیم گرفته شد که تندیس این مرد آبادانی در موزه سینمای کشور قرار داده شود و در محلی مناسب برای عموم مردم به نمایش درآید تا برای بازدیدکنندگان موزه قصه او دوباره بازگو شود.
ریزش مخاطبان دیزنی پلاس
سرویس دیزنی پلاس برای اولین بار شاهد افت چهار میلیونی مخاطبان بود و دست کم سیصد هزار عدم تمدید در آمریکای شمالی اتفاق افتاد. این مسائل بیربط به حمایت همه جانبه بزرگترین سازنده محتوای کودک از گوناگونی نژادی نیست. وال استریت پیشبینی میکرد دیزنی در پایان چهار ماه اول سال، به ۲۶۱ میلیون کاربر برسد، اما این عدد در پایان به ۲۵۱ میلیون کاربر رسید. میزان ضرر مالی دیزنی در این بازه چهار ماهه، به ۶۶۶ میلیون دلار میرسد. ناگفته نماند که دیزنی پلاس، ضرر یک میلیارد دلاری در چهار ماه آخر ۱۶۱۱ روی دست سهامداران گذاشته بود. مدیران کمپانی دیزنی وعدۀ سود دهی سهام این مجموعه را داده بودند که با توجه به ریزش مخاطب و جنگ آنها با سیاستمداران فلوریدایی، امری سخت به نظر میرسد. دیزنی به مانند دیگر کمپانیهای بزرگ هالیوودی، تمام هم و غم خود را روی پلتفرم دیزنی پلاس گذاشته و سرمایهگذاری سنگینی برای این بخش کرده است. تمام این کمپانیها در تلاشند تا جای نتفلیکس را در صدر بگیرند. به گزارش سوره سینما، البته تلاش دیزنی برای ادغام کردن برنامههای محبوب ESPN با دیزنی پلاس
ناکام ماند.
انتهای پیام