خطاب به دادستانهای سراسر کشور پیرامون مسائل «اقتصادی»، «امنیتی» و «اجتماعی»
- شناسه: 11170
- شنبه 30 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۱۰ | اجتماعی
دستورات و توصیههای رئیس قوه قضائیه خطاب به دادستانهای سراسر کشور پیرامون مسائل «اقتصادی»، «امنیتی» و «اجتماعی»
تاکید رئیس قوه قضائیه بر چگونگی استفاده از تاسیسات ارفاقی و بازدارنده بودن احکام
رئیس قوه قضائیه گفت: دشمنان برای پیشبرد توطئهها و نقشههای خود روشهای مختلفی را به کار میبندند؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مردم و دوقطبیسازی و چندقطبیسازی در جامعه پیرامون یک سوژه است؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مسئولان است در مواردی نیز راهبرد دشمن متمرکز بر ایجاد اختلاف میان مسئولان و مردم است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در بیستوسومین همایش دادستانهای عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه دادستانها در صف مقدم رسیدگی به مسائل کیفری هستند، اظهار کرد: ما در جایگاهی حقوقی قرار داریم که میتوانیم از طریق این جایگاه به نحو احسن به مردم، نظام و کشور خدمت کنیم و در مسیر آرمانهای والای انقلاب اسلامی و ستاندن حق مظلوم از ظالم، گام برداریم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با تبیین و تشریح مسئولیتهای ذاتی و قانونی قوه قضائیه و دادستانها، تصریح کرد: ما باید بررسی کنیم که آیا در اموری نظیر ایجاد امنیت اعم از روانی و فیزیکی، دفع شر و اشرار، استیفای حق، راست کردن کجیها، جلوگیری از ایجاد کجیها و... نقشآفرینی اثرگذار داشتهایم یا خیر؟ اگر پاسخ منفی است باید ببینیم ضعفها و نواقص کجاست و مجدانه در جهت رفع آنها اقدام کنیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به جنگ ترکیبی و همهجانبه تحمیل شده از ناحیه دشمنان، بیان داشت: هدف اصلی دشمنان مقابله با نظام اسلامی و ولایی ما است.
رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به ضرورت مراقبت کامل از نفوذ شیطان و شیطانصفتان گفت: گاهی یک فرد گمراه و اهل ضلالت، خود را در صف افراد مؤمن قرار میدهد؛ در این قبیل موارد باید نهایت هوشیاری و تدبیر را به خرج دهیم.
> روایت رئیس قوه قضائیه از تلاش دشمن
برای دوقطبیسازی در بین مردم و همچنین مسئولین
رئیس قوه قضائیه با اشاره به هدف دشمن برای تحت فشار قرار دادن و ضربه زدن به اقتصاد کشور و معیشت مردم گفت: دشمنان برای پیشبرد توطئهها و نقشههای خود روشهای مختلفی را به کار میبندند؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مردم و دوقطبیسازی و چندقطبیسازی در جامعه پیرامون یک سوژه است؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مسئولان است؛ در مواردی نیز راهبرد دشمن متمرکز بر ایجاد اختلاف میان مسئولان و مردم است؛ حال سوال اساسی آن است که باید در مقابله با این راهبردهای دشمن، چه تمهیدات و تدابیری را اتخاذ کرد؟
رئیس عدلیه ادامه داد: ما باید در وهله اول، به بیانات امام و مقتدای خود توجه کرده و شرایط کشور را درک کنیم و بدانیم که مسئله اصلی و اولویتدار کشور، مسئله اقتصادی است؛ چنانچه مشکلات اقتصادی مرتفع نشود به تبع آن، مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی و امنیتی ایجاد میگردد و به دنبال این امر، بر حجم پروندههای قضائی نیز افزوده میشود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به سازوکارهایی که برای غلبه بر مسائل و مشکلات اقتصادی ایجاد شده، مشخصاً به تشکیل شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اشاره کرد و گفت: متأسفانه شورای مزبور با توجه به اختیارات و ظرفیتهایی که داشت، نتوانست به نحو مطلوبی عمل کند؛ لذا باید نواقص و کاستیهای موجود در امر تجمیع قوا و هماهنگیها، برای غلبه بر مسائل و مشکلات اقتصادی مرتفع گردد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان داشت: همه مسئولان و دستگاههای ذیربط کشور، در امر غلبه بر مسائل و مشکلات اقتصادی باید با تمام قوا ورود داشته باشند؛ ما نیز در قوه قضائیه ضروری است که بدانیم چه کارهایی را در رابطه با موضوع فوقالذکر باید انجام دهیم و از چه کارهایی باید اجتناب کنیم؛ باید همواره این سوال را از خود مطرح کنیم آیا امکان آن وجود ندارد که دشمن در بین خود ما اختلاف بیفکند؟
رئیس عدلیه گفت: دشمن با تمام توان مشغول دروغپراکنی و سیاهنمایی و تحریف است؛ حال در این وضعیت وظیفه و مسئولیت ما چیست؟
رئیس قوه قضائیه اظهار داشت؛ در مورد قوه قضائیه نقد، اعتراض یا هجمه میشود، اعتراض و انتقاد گاهی در قالب نقد بر ضعفی است؛ ما بارها اعلام کردهایم که از نقد سازنده و خیرخواهانه استقبال کرده و درصدد رفع ضعفها و کاستیهای خود برمیآییم؛ اما گاهی هم هجمههایی که در قالب نقد علیه قوه قضائیه مطرح میشود با واقعیت همخوانی ندارند و تحریف و تخریب محسوب میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: در مواردی، ضعفها و مشکلات در دستگاه قضائی ناشی از اشکالات موجود در یک ساختار یا تشکیلات است؛ تجربه نشان داده است که برای رفع این قبیل مشکلات باید به جای ایجاد ساختارها و تشکیلات موازی، به تقویت آن ساختار و تشکیلات دارای اشکال و ضعف بپردازیم و با همافزایی و کمک یکدیگر در دستگاه قضائی، بدون آنکه ذرهای در فکر تضعیف یکدیگر باشیم به برطرف کردن نقاط ضعف مبادرت ورزیم.
> انتقاد رئیس قوه قضائیه از بازدارنده نبودن برخی احکام
تبیین چگونگی استفاده از تاسیسات ارفاقی
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه سخنان خود در همایش دادستانهای سراسر کشور با تبیین و تشریح دایره اعمال تاسیسات ارفاقی در قبال محکومان و زندانیان، بیان داشت: بسیاری از مجازاتهای مقرر شده در قوانین، تعزیری هستند و برای آنها «اقل» و «اکثر» لحاظ شده است؛ در این قبیل موارد، دست قاضی باز است و میتواند چنانچه مجازات «اقل» کارساز و بازدارنده نیست، مجازات «اکثر» را اعمال کند؛ در مواردی نیز به اقتضای شرایط و یا شایستهی ارفاق بودن محکوم، باید مجازات «اقل» را تجویز کرد.
رئیس قوه قضائیه افزود: اکنون که در سال ۱۴۰۲ قرار داریم، مسئول قضائی ذیربط ما باید جمیع شرایط و اقتضائات را لحاظ کند و ضمن اهتمام کامل به موازین و اصول قانونی، بداند که کجا و در قبال چه محکوم و جرمی باید از تاسیسات ارفاقی بهره بگیرد؟ در چه مواردی حکم به جزای نقدی دهد؟ این حکم به جزای نقدی دادن، به چه صورت و کیفیت باشد که بازدارندگی ایجاد کند؟ کدام دسته از محکومان میتوانند مشمول عفو قرار گیرند و کدام دسته نمیتوانند؟
رئیس دستگاه قضا در ادامه ضمن تبیین و تشریح اقداماتی که دادستانها در سراسر کشور در راستای تحقق شعار سال و کمک به رشد تولید و مهار تورم میتوانند انجام دهند، گفت: دادستانهای سراسر کشور مقوله «تأمین امنیت سرمایهگذاری» و «حمایت از چرخه تولید و اشتغال» را مجدانه پیگیری کنند و با فعالان اقتصادی و تولیدی جلساتی را برگزار کرده و در صدد رفع مشکلات آنها برآیند؛ همچنین در قبال آن دسته از فعالان اقتصادی و تولیدی که اتهامی متوجه آنها میشود، نهایت تدبیر را به خرج دهند که در اثر این انتساب اتهام، فعالیت تولیدی و اشتغالزایی آنها مخدوش نشود؛ شاید در همه موارد نیازی به ممنوعالخروج و ممنوعالمعامله کردن یک فرد متهم نباشد؛ در همه موارد نیاز به صدور قرار بازداشت متهم نیست.
قاضیالقضات در ادامه گفت: دادستانها و مسئولان ذیربط قضائی در رسیدگی و تکمیل پروندههای ناظر بر موضوعات اقتصادی و تولیدی از نقطهنظرات و مساعدتهای متخصصین مربوطه بهره بگیرند تا رسیدگی به این قبیل پروندهها توأم با سرعت و دقت و جامعنگری باشد.
رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به مقوله احیای حقوق عامه و وظایف و مسئولیتهای قوه قضائیه در تحقق این مهم گفت: مسئولان قضائی مربوطه به ویژه دادستانها به این مهم توجه داشته باشند که در قضیه احیای حقوق عامه، ما نمیتوانیم جایگزین دستگاه اجرایی شویم؛ در مبحث حقوق عامه هرجا که برای آن متولی تعیین شده، باید متولی را وادار به انجام وظیفه کنیم. برای مثال اگر در حوزهای، متولی مربوطه محیط زیست است و وظایف آن حوزه معطل مانده است، ما باید به سراغ مسئول مربوطه برویم؛ ما در دستگاه قضائی نباید همه جا متولی امر شویم بلکه باید متولیان امر را از مجرای قانونی وادار به انجام وظایف و مسئولیتهای خود کنیم.
> ماموریت به معاونت حقوقی قوه قضائیه در مورد تدوین قانون
در حوزه ترک فعل
به گزارش میزان؛ رئیس قوه قضائیه در پایان با تبیین و تشریح مقوله ترک فعل مسئولان گفت: باید توجه داشت که همه ترکفعلها، جرم تلقی نمیشود؛ البته ترکفعلهایی که ناشی از کوتاهی است در دایره «جرم» یا «ضمان» میگنجند، اما در مواردی نیز یک ترکفعل نه ناشی از «نخواستن» بلکه ناشی از «نتوانستن» و امکان نداشتن محقق شدن ان تکلیف دستگاه مربوطه است؛ به طور کلی ما در این قضیه نیاز به اصلاح قانون داریم که این ماموریت به معاونت حقوقی داده شده است دادستانی کل کشور نیز در این خصوص کمک کند، اما تا قبل از اصلاح قانون باید خودمان توجه کنیم که برخی عبارات و واژگان مبهم و دارای چندین مصداق را گسترش ندهیم.
اصلاح قانون کار برای دائمیشدن قرارداد کارگران عطف به ماسبق میشود؟
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اینکه «اصلاحیه قانون کار ازجمله دائمیشدن قرارداد پس از ۴ سال عطف به ماسبق هم میشود؟» گفت: باید دید از کمیسیون و صحن مجلس چهچیزی خارج میشود.
سیدصولت مرتضوی درپاسخ به سوالی درباره موضوع تبدیل قراردادهای موقت پس از ۴ سال به دائمی اظهار داشت: امیدواریم دغدغهها در زمینه قراردادهای موقت مرتفع شود، در این راستا لایحههایی در دست کمیسیونهای هیئت دولت در دست بررسی است که پس از انجام مراحل انجام کار تقدیم مجلس خواهد شد.
وی افزود: البته مستحضر هستید که قانون کار فعلی هم بهاحسنالوجه از حقوق کارگران حمایت میکند، اما معتقدیم این قراردادهای موقت باید جمع شوند، در طرح حداقل سقف مجاز برای قراردادهای موقت ۴ سال تعیین شده است و بعد از آن باید تبدیل به قرارداد دائم شوند.
> وقتی تولید رونق داشته باشد
آنوقت کارگر است که انتخاب میکند کجا کار کند
مرتضوی عنوان کرد: اصل این است که ما رونق تولید داشته باشیم و اشتغال ایجاد کنیم. اگر اشتغال ایجاد کنیم آن وقت این کارگران عزیزان هستند که بگویند «ما انتخاب میکنیم کجا کار بکنیم».
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤال دیگر درباره اینکه «آیا دائمیشدن قرارداد کارگران پس از ۴ سال، عطف به ماسبق میشود؟» گفت: وقتی کسی ۴ سال قرارداد موقت داشته باشد، حتماً پیشنهاد ما این است که قراردادش باید دائمی بشود حالا باید دید آنچه از کمیسیون و صحن مجلس خارج میشود، چه خواهد بود؛ این موضوع هنوز در دستور کار کمیسیونهای دولت است.
وی اضافه کرد: ما بعد از بررسیهای لازم در دولت لایحه را تقدیم مجلس میکنیم و تلاش این است با توکل بر خدا قرارداد موقت بیشتر از ۴ سال نباشد.
> درصورت تجدیدنظر در حقوق کارمندان حقوق کارگران هم باید تغییر کند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره اینکه با توجه به افزایش تورم آیا احتمال افزایش حقوق کارگران وجود دارد ابراز کرد: ما وقتی در شورایعالی کار با نمایندگان مختلف کارگری، کارفرمایان و دستگاههای اجرایی صحبت کردیم، بحث این بود که امکان دارد دولت در حقوق کارگران و کارمندانی که از دولت حقوق میگیرند تجدیدنظر کند.
وی ادامه داد: در آنجا ما عرض کردیم چنانچه تجدیدنظری صورت بگیرد حتماً در حقوق کارگران هم تجدیدنظر خواهیم کرد.
مرتضوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مسئله قراردادهای سفیدامضا موضوعی است که رئیس جمهور در خوزستان هم درباره این نوع قراردادها تذکر داد تا بساط قرارداد سفیدامضا جمع شود، وزارت تعاون چه راهبردی برای حل این مسئله و جمع شدن بساط قراردادهای سفیدامضا در نظر دارد، گفت: اساساً قرارداد سفیدامضا غیرقانونی و خلاف مقررات است و ظلم در حق کارگر محسوب میشود.
وی تاکید کرد: گرچه تصور ما این است که جامعه کارفرمایان ما زیر بار قرارداد سفید امضا که اجحاف در حق کارگران است نمیروند، اما اگر عده معدودی پیدا بشوند و اگر اساساً اثبات شود که از این ظرفیت استفاده میکنند، حتماً باید کارگران عزیز به اداراتکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند و قطعاً برخورد قانونی درچارچوب قانون کار انجام میشود.
> ۲۰۰هزار میلیارد تومان از مطالبات صندوقها پرداخت شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت صندوقهای ذخیره و مخصوصاً تأمین اجتماعی اظهار داشت: نگرانیهایی که وجود داشته بهجهت وضعیت انباشته صندوقهای بازنشستگی است متاسفانه در سنوات گذشته تکالیف بدون پشتوانه و بدون تأمین منابع ایجاد کرده بودند که دولت آیتالله رئیسی آمد در گام اول بخش قابلتوجهی از مطالبات صندوقها مخصوصاً ۲ صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشوری را پرداخت کرد.
وی ادامه داد: این درحالی است که براساس آمار، بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و در سال ۱۴۰۱ از مطالبات صندوقها پرداخت شده است، اما یکی دیگر از مشکلات صندوقها این بود که متاسفانه بهجهت ضعف مدیریتی که وجود داشت منابع خود صندوقها از جمله شرکتهای وابسته به صندوقها بهاحسنالوجه مدیریت نمیشدند که خوشبختانه در حال مدیریت و ساماندهی این شرکتها هستیم و مدیران لایق و شایسته برای آنها انتخاب میکنیم.
به گزارش تسنیم؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: امیدواریم با توجه به اینکه رونق در اشتغال در حال ایجاد شدن است، هم ضریب پشتیبانی افزایش پیدا کند هم از محل درآمدها هم اینکه دولت عزم خود را جزم کرده است که مطالبات معوق و انباشته صندوقها را پرداخت کند، این درحالی است که عرض کردم در کمتر از ۱۸ماهه دولت ۲۰۰همت از مطالبات صندوقها را که در تاریخ بیسابقه بوده است توانست پرداخت کند.
وزیر راه و شهرسازی:
زنجیره کریدور شمال-جنوب در دولت سیزدهم تکمیل میشود
وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه زنجیره کریدور شمال-جنوب در دولت سیزدهم تکمیل میشود، گفت: در اوایل راهاندازی خطآهن رشت-آستارا ۱۰ میلیون تن بار جابجا خواهد شد.
مهرداد بذرپاش با تاکید بر اینکه زنجیره کریدوری شمال-جنوب در دولت سیزدهم تکمیل میشود، اظهار کرد: در کنار تکمیل راهآهن رشت- آستارا تکمیل ظرفیتهای بندری نیز در برنامه بوده و مقرر است از مسیر دریا به دریا اتصال با زنجیره کریدوری کامل شود.
وی با اشاره به اینکه توافقنامه ایران و روسیه برای تکمیل راه آهن رشت- آستارا اتفاق مهمی در تکمیل زنجیره کریدوری کشور به شمار میرود، اظهار کرد: کریدور شمال- جنوب کبهعنوان راه گذر راهبردی و مهمی برای کشورهای در مسیر این کریدور یعنی کشورهای روسیه، ایران، آذربایجان و هند، میتواند در بهره مندی کشورها از اثرات مثبت این کریدور نقش ایفا کند.
وی با تاکید بر اینکه تکمیل این کریدور میتواند درآمد خوبی را از محل ترانزیت نصیب ایران کند بنابراین به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیای کشور این فرصتها نباید از دست رود، افزود: سالهاست درباره به تکمیل کریدورها صحبت میشود و در مقطعی نیز کارهایی انجام شد. اما در این دولت، تکمیل زنجیره کریدوری یکی از اولویتهای اصلی ریاستجمهور بود و از زمانی که بنده مسئولیت وزارت راه و شهرسازی را برعهده گرفتم، سرعت بیشتری گرفت.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در اوایل راهاندازی خطآهن رشت-آستارا ۱۰ میلیون تن بار جابجا خواهد شد و با فاصله زمانی اندکی با تجهیزاتی که داریم جابه جایی کالا ۱۵ میلیون تن افزایش خواهد یافت، اضافه کرد: با تکمیل این کریدور، خلیجفارس و دریای عمان که به آبهای آزاد راه دارند با ریل و جاده به دریای شمال و دریای خزر و کشورهای حاشیه خزر متصل میشوند.
مدیرکل ساخت و توسعه راه آهن منطقه ۲ شرکت ساخت و توسعه درباره مشخصات فنی خطآهن رشت-آستارا گفته است: برای ساخت این پروژه ریلی، احداث ۶۳ دستگاه پل به طول حداکثر ۴۰ کیلومتر و یک دستگاه تونل در نظر گرفته شده است. عملیات زیرسازی ۱۰ کیلومتر ابتدایی مسیر به صورت ۲ خطه در قالب راهآهن قزوین-رشت- بندر کاسپین در مرحله پایانی و آماده ریلگذاری است.
منجمی با اعلام اینکه خطآهن رشت-آستارا به بیش از ۲۱ هزار تن ریل نیاز دارد گفت: این پروژه ریلی دارای یک دستگاه درجه ۱ (آستارا)، سه ایستگاه درجه ۲ (صومعه سرا، اسالم - تالش و لوندویل) و پنج ایستگاه درجه ۳ (رضوانشهر- پونل، ماسال، پره سر، حویق و لیسار) است. بنابر توافق صورت گرفته با سازمان محیط زیست و طبق برنامه ریزی صورت گرفته در اجرای این پروژه کمترین میزان خسارت به جنگلها از جمله جنگل گیسوم وارد میشود. وی تاکید کرد: این محور ۱۰ ایستگاه دارد که ایستگاه رشت آن ساخته شده و حدود ۵ ایستگاه تشکیلاتی و باری و ۳ ایستگاه مسافری دارد که ظرفیت جابه جایی این مسیر ریلی یک میلیون نفر است.
به گزارش تسنیم؛ وی بیان کرد: خطآهن رشت- آستارا در سال اول ساخت با توجه به تملک اراضی باید پیشرفت ۲۵ درصدی داشته باشد، در سال دوم ۵۰ درصد و در سال سوم (سال۱۴۰۵) و پایانی باید ۲۵ درصد باقی مانده به اتمام برسد.
اعلام آمادگی پاکستان برای دریافت گاز از ایران
آغاز هوشمندسازی ۲۷ میلیون کنتور
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز را هم در دستور کار قرار دادیم، اظهار داشت: هوشمندسازی کنتور ۲۷ میلیون مشترک در دستور کار است با این حال باید با تنظیمگری همراه شود در غیر اینصورت تنها به مدیریت اطلاعات و پایش منتهی میشود. سه تا چهار میلیارد دلار اعتبار برای ابرپروژه هوشمندسازی در نظر گرفته شده است.
رضا نوشادی در نشست حاشیهای بیست و هفتمین نمایشگاه نفت با بیان اینکه بزرگترین قطر و طولانیترین حفاری افقی جهان در پروژه انتقال گاز به نیروگاه و صنایع قشم ثبت شد، اظهار داشت: در طرح خط لوله انتقال گاز ششم سراسری شاهد ثبت رکوردی تازه بودیم و پروژه انتقال گاز به نیروگاه و صنایع قشم تا سه ماه آینده تکمیل میشود و حفاری افقی از دو سمت جزیره در سرزمین اصلی آغاز شده است.
وی با اشاره به بخشی از اقدامات در حوزه تاسیسات تقویت فشار گاز گفت: ۱۱ ایستگاه تقویت فشار گاز در حال طراحی، خرید و اجرا است، همچنین اجرا و بهرهبرداری همزمان از این ایستگاه در طول ۶۰ سال قدمت شرکت ملی گاز ایران و ۱۵ سال قدمت شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران یک رکورد است که از این تعداد ۶ ایستگاه امسال به بهرهبرداری میرسد که این موضوع نیز رکوردی تازه است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اجرای طرحهای ذخیرهسازی گاز گفت: سال ۱۴۰۱ هفت طرح ذخیرهسازی گاز طبیعی را فعال کردیم که اکنون پنج طرح در حال اجراست.
وی با بیان اینکه طرح ذخیرهسازی شوریجه D در قالب BOT در حال اجراست، تصریح کرد: تا پایان امسال شاهد کلید خوردن طرحهای ذخیرهسازی در میدانهای مختار، بانکول، قزلتپه و سراجه خواهیم بود. براساس برنامههای تعریفشده، تا ۶ ماه آینده نیز دو طرح دیگر نیز کلید میخورد.
نوشادی با بیان اینکه طرح ذخیرهسازی گاز در میدان نصرآباد کاشان نیز برای نخستین بار در گنبدهای نمکی اجرایی میشود، افزود: انجام مطالعات میدان یورتشای نیز با مشاور خارجی در جریان است.
وی بیان داشت: میدان قزل تپه، یکی از خاصترین میدانها و فشار این میدان ۱۶ هزار PSI و درجه حرارت آن نیز ۳۶۰ فارنهایت بوده که از جمله بیشترین دماهای میدان در کشور است که با بهرهبرداری از این پروژهها میتوانیم در اوج مصرف از ظرفیت مخازن ذخیرهسازی بهره بگیریم.
نوشادی با بیان اینکه شبکه گاز ایران بزرگترین شبکه گاز جهان است، گفت: ایران با ۴۴۰ هزار کیلومتر، آمریکا با ۳۳۰ هزار کیلومتر و کشورهای چین، روسیه و کانادا در فهرست کشورهای دارای ۹۰ تا ۱۳۰ هزار کیلومتر شبکه گاز هستند. حتی کشورهای تولیدکننده درصد زیادی از مصرف خود را از محل ذخیرهسازی تأمین میکنند.
وی افزود: ما عزم خود را جزم کردیم که در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با موافقتنامههای بالادستی و بودجهای بتوانیم مشکل ناترازی شبکه گاز در اوج مصرف زمستان در پاییندست را حل کنیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران یادآور شد: پارسال قول دادیم که در سال ۱۴۰۲ همه ایستگاههای تقویت فشار گاز با سیستم کنترل ایرانی احداث شوند؛ این فرآیند ابتدا با یک شرکت ایرانی کلید خورد و اکنون به سه شرکت افزایش یافته که شاهد انحصار نباشیم.
وی با بیان اینکه ایستگاه تقویت فشار گاز در پل کله با این سیستم کنترل ایرانی راهاندازی شده و بدون محدودیت در حال فعالیت است، گفت: در ایستگاه تقویت فشار گاز آرادان به رکورد استفاده ۹۰ درصدی از تجهیزات داخلی دست یافتهایم.
وی تاکید کرد: افزون بر اقدامهایی که در حوزه ایرانیسازی انجام شده، حرکت مدیریت دیگری نیز اجرایی و کمتر یک ماه اقدام به برگزاری مناقصه برای تکمیل رینگ شرقی کشور کردیم، برنده مناقصه نیز انتخاب و عملیات اجرایی آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز را هم در دستور کار قرار دادیم، اظهار داشت: هوشمندسازی کنتور ۲۷ میلیون مشترک در دستور کار است با این حال باید با تنظیمگری همراه شود در غیر اینصورت تنها به مدیریت اطلاعات و پایش منتهی میشود. سه تا چهار میلیارد دلار اعتبار برای ابرپروژه هوشمندسازی در نظر گرفته شده است و طرحهای هوشمندسازی برنامهریزی و اولویتبندیشده و امسال هوشمندسازی سه میلیون مشترک انجام خواهد شد
وی افزود: انگلیس از یک دهه پیش هوشمندسازی کنتورهای گاز را کلید زد و اکنون در مجموع چهار میلیون کنتور هوشمند شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره ارائه و صادرات خدمات فنی و مهندسی از سوی این شرکت یادآور شد: ۷ پالایشگاه، ۸۰ ایستگاه تقویت فشار و دهها هزار کیلومتر شبکه انتقال گاز فشار قوی را احداث و اجرا کرده و ظرفیت بالایی در این حوزهها دارد همچنین ظرفیت ارائه خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه از سوی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
به گزارش ایلنا؛ مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز همچنین خاطرنشان کرد: برای صادرات گاز به پاکستان خط احداث شده و هر زمان پاکستان اعلام آمادگی کند، آماده صادرات هستیم. پاکستان نقطه جدید صادراتی را اعلام کرده تا گاز دریافت کند.
برنامههای عملیاتی بیمه دی در سال ۱۴۰۲ تبیین شدند
همایش سراسری مدیران بیمه دی با محوریت تبیین برنامههای عملیاتی سال جدید در مشهد مقدس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بیمه دی؛ همایش سراسری مدیران بیمه دی در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ با حضور مدیرعامل، معاونین و مدیران ستاد و شعب بیمه دی در شهر مشهد برگزار شد. در این همایش که میهمانان ارجمندی چون دکتر قاضیزاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و دکتر پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی حضور داشتند، مهندس موهبتی مدیرعامل بیمه دی با اشاره به نقش سرمایهی انسانی در تولید ثروت و همچنین سهم بیمه دی از بازار صنعت بیمه بیان داشت؛ با وجود سرمایهی انسانی ماهر، متعهد و متخصصی که در شرکت بیمه دی گرد هم آمدهاند، میبایست این سهم بهبود و افزایش یابد. مدیرعامل بیمه دی، انگیزه و داشتن برنامه را از جمله اهم اقدامات برای رسیدن به اهداف و تحقق آنها برشمرده و برگزاری چنین همایشهایی را در راستای تبیین برنامهها ضروری و مؤثر قلمداد نمود.
مدیرعامل بیمه دی با بیان اینکه ذائقهی مشتریان صنعت بیمه در حال تغییر است، بر تنوع و تقویت کیفیت محصولات بیمه دی تاکید نموده و گفت: در راستای مشتریمداری میبایست در پی ارتقاء خدمات خود باشیم. مهندس طاهر موهبتی با اشاره به ویژگیهای روانی خرید بیمهنامه توسط جامعه اظهار داشت، محصولات ارائه شده از سوی شرکتهای بیمهای، خدماتی نامحسوس و غیرفیزیکی هستند و از این رو مجاب نمودن دیگران برای بهرهمندی از این خدمات بیمهای، نیازمند تخصص و تبحر است که خوشبختانه در بیمه دی شاهد تلاش و فعالیت سرمایهی انسانی جوان و با انگیزهای برای از پیش رو برداشتن موانع هستیم.
مدیرعامل بیمه دی با اشاره به تجربهی خوشایند مشتری، بر لزوم تغییر نگاه در مشتریمداری تصریح داشته و افزود؛ در استراتژیهای نوین، میبایست با مشتری فکر کرد و نَه برای مشتری. مهندس موهبتی، پرتفوی باکیفیت را اولویت سال جاری بیمه دی عنوان کرد و افزود: باید خود را در معرض پایش و ارزیابی مستمر قرار دهیم تا ضمن رفع اشکالات و بهبود فرآیندها، ریسک را کاهش و خدمترسانی به مشتریان را ارتقاء دهیم.
مهندس موهبتی با تاکید بر اهمیت تحول دیجیتال به عنوان یک مزیت رقابتی در صنعت بیمه خاطرنشان کرد؛ اگر خدمات خوبی ارائه ندهیم، رقبای جدی وارد میدان میشوند. وی همچنین بیان داشت؛ با توجه به حرکت جهانی به سوی دیجیتالی شدن پدیدهها، میبایست به سوی فنآوریهای نوین در ارائهی خدمات حرکت نماییم. مدیرعامل بیمه دی تصریح کرد؛ میبایست در سال جدید، صدور بیمه نامه آنلاین در همه رشتهها از طریق اپلیکیشن محقق شود و در بخش رسیدگی، ارزیابی آفلاین در دسترس باشد. ما هیچ راهی برای ورود بازیگرهای جدید به پرتفوی بیمه دی نداریم جز با افزایش خرده فروشی، بنابراین ارتقای جایگاه شعب و افزایش اختیارات شعب از ابلاغهای جدید خواهد بود تا پاسخگویی شعب بیشتر شود.
مدیرعامل بیمه دی همچنین بیان کرد؛ ضمن داشتن برنامه و نقشهی راه، برای تحقق برنامهها میبایست به اندازهی کافی جدیت داشت. وی در پایان اظهار امیدواری کرد؛ با وجود سرمایهی انسانی کارآمد و با انگیزه، شاهد روزی باشیم که بیمه دی مترادف با مشتری مداری، خدمات با کیفیت و دیجیتال محور و سرمایه انسانی مجرب و پیشرو باشد.
شایان ذکر است در این همایش، معاونین و مدیران ستادی نیز، طی پَنِلهای تخصصی، نسبت به ارائه و تبیین برنامههای عملیاتی سال ۱۴۰۲ و تبادل نظر با مدیران شعب اقدام نمودند. همچنین در حاشیهی این همایش، موسسین و مدیران عامل سابق بیمه دی، طی میز گردی به بیان تجارب و ارائهی رهنمودها و راهکارهایی برای پیشرفتهای آتی پرداختند.
انتهای پیام