ساعت بازی دولت: ادارات ساعت ۶ آغاز به کار میکنند
- شناسه: 11086
- پنج شنبه 28 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد - گروه شبکه: مشکلاتعدم تغییر ساعت همچنان ادامه دارد. تازهترین مشکل آن برای ادارات است، چرا که قرار است ادارات از اواسط خردادماه از ساعت ۶ صبح آغاز به کار کنند. یعنی فرد کارمند برای رفتن به اداره باید ۴ یا ۵ صبح بیدار شود که معلوم نیست در این ساعت وسایل حمل و نقل عمومی برایشان وجود دارد یا خیر و هزاران مشکل دیگرمثل پایین آمدن بهره وری کارمندان، خستگی ناشی از بیخوابی، عصبی شدن و.... از سوی دیگر فقط ادارات نیستند که ساعت ۶ صبح آغاز به کار میکنند باید دیگر حوزهها از جمله حمل و نقل هم برای خدمترسانی به کارمندان حداقل دو ساعت زودتر آغاز به کار کنند. این یعنی هرج و مرج. یعنی ارائه طرحی کاملا بدون فکر. پیشتر هم اینعدم تغییر ساعت به خصوص در گوشیهای موبایل که هنوز هم درست نشده است، مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده بود. اما رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: امسال با توجه به اینکه تغییر ساعت نداریم، آغاز ساعت کاری ادارات از ساعت ۶ صبح و طبق روال گذشته است. میثم لطیفی در رابطه با تغییر ساعت کار کارکنان دولت از خرداد ماه تصریح کرد: در سالهای گذشته هم ساعت کار کارکنان از ۷ صبح آغاز میشد، اما امسال با توجه به اینکه تغییر ساعت نداریم، آغاز ساعت کاری از ۶ و طبق روال گذشته است. به گزارش ایرنا؛ وی افزود: در سال گذشته نیز این تغییر ساعت کارکنان از اول خرداد اعمال شد، ولی امسال از پانزدهم خرداد آغاز میشودیعنی زمانی است که مدارس عملاً تعطیل شدهاند و برای عمده کارکنان دولت که معلمان آموزش و پرورش هستند، این مشکل حل خواهد شد. لطیفی تصریح کرد: هماهنگی لازم در تهران و کلانشهرها برای مسئله مترو و جابجایی انجام شده تا ساعت به گونهای تنظیم شوند که کارکنان دولت با مشکلی برای جابه جایی از اطراف شهر مواجه نشوند. رییس سازمان اداری استخدامی با اشاره به مسئله بهره وری گفت: در دنیا مطالعاتی در مورد تنظیم ساعت کار با نور آفتاب انجام شده است. لطیفی با بیان اینکه این تغییر ساعت از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور اعمال میشود، افزود: از ۱۵ شهریور که آمادهسازی برای آغاز سال تحصیلی کلید میخورد، ساعت کاری به حالت قبل برخواهد گشت که برای دستگاههای متعدد متفاوت است. لطیفی در پایان با تاکید براینکه مسئله انرژی در این بازه زمانی سه ماهه اهمیت دارد، اظهار داشت: کمبود انرژی و لزوم بهره وری از آن اقتضا میکند که تغییر ساعت کاری کارکنان اعمال شود.
گفتنی است چند روز پیش علیاکبر محرابیان وزیر نیرو با بیان اینکه در سال جاری معیار و خطوطی را مشخص کردهایم که براساس آن رتبهبندی و امتیازدهی صورت میگیرد، گفته بود: «ساعت کاری ادارات از نیمه خردادماه، شش صبح تا یک بعد از ظهر خواهد شد و ادارات موظفند یک ساعت قبل از پایان کار کولرهای خود را خاموش کنند و در مناطق گرمسیر همزمان با پایان ساعت اداری میبایست وسایل سرمایشی خاموش شود. ضمن اینکه تمامی دستگاههای اداری موظف هستند مولدهای برق خود را وارد مدار کنند.» وی اضافه کرد: «تلاش ما این است که میزان انرژی که به بخش صنعت دادهایم را افزایش دهیم و محدودیتی که برای صنایع کوچک در نظر گرفته شده است صفر تعریف شده است. در شهرکهای صنعتی نیز فقط به میزان۱۲ ساعت در هفته معادل تعطیلی جمعه محدودیت برای آنها محاسبه میشود.» وزیر نیرو ادامه داد: «در واحدهای بزرگ نیز با توافقی که با وزارت صنایع صورت گرفته متناسب با نیاز آنها توزیع بار در زمان غیراوج صورت میگیرد تا نیاز آنها نیز برطرف شود.»
> واکنش کاربران
حالا این موضوع مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته و واکنشهای آنها را در پی داشته است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «ساعتا رو ثابت نگه داشتن حالا تبصره قانون میذارن برای تغییر ساعات ادارات خب چه کاریه همون ساعت جدید قدیم رو دستکاری نمیکردی دیگه».
کاربر دیگری گفته است: «۶صبح؟ ۶ صبح سر کار باشن مردم یعنی پنج از خونه بزنن بیرون، یعنی۴ بیدار بشن این مسخره بازیها چیه؟ اون ساعت رو میکشیدید جلو که نخواید با آفتاب ساعت کار مردمو تنظیم کنید».
دیگری نوشت: «میدونی دلیل این ساعت بازیا چیه؟ تغییر ندادن ساعت رسمی کشور و ساعت کار ادارات اینجور که مشخصه، برنامه خاموشیها و قطعی برق قبل از شروع تابستون کلید میخوره و مثلا به این روش میخوان مدیریت مصرف برق داشته باشند. تابستون داغی در پیشه».
کاربر دیگری نوشته است: «جذاب ترش اینه که توی ادارات دولتی تا ۹ صبح کسی کار نمیکنه؛ دوستان صبحانه میل میکنن. بعدش حالا شاید یه دستی به یه پرونده میکشن».
یکی دیگر از کاربران اینطور مینویسد: «تازه اینجوری زود میرن احتمالا کلی هم فشار عصبی روشون باشه چون همه چیز میریزه بهم».
کاربران دیگر نوشته اند: «تازه هر ارباب رجوعی هم که ۶ صبح بره تا کارش رو انجام بدن، احتمالش زیاده که پرسنل از سرخواب آلودگی یا حواس پرتی و دقت کم کارش رو انجام بدن و یا از روی غیض؟ یا لج توی کارش کارشکنی بکنن که دیگه ۶صبح پا نشه بیاد»، «یک هفته هم این برنامه دوام نمیآورد وچنان هرج ومرجی میشود که همان اواسط خرداد مجبور به تغییر ساعت میشوند»، «اصلا اولین قطار تو مترو و اولین اتوبوس ساعت ۶ میان خیلیا که ماشین ندارن یا حالا به هردلیلی از وسیله نقلیه عمومی میخوان استفاده کنن دقیقا باید چیکار کنن».
انتهای پیام