رقابت برای گرانی شدیدتر شد!
- شناسه: 10940
- دوشنبه 25 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد - گروه شبکه: جدا از گرانیها که همچنان ادامه دارد و هر روز با افزایش قیمت اقلام مختلف روبه رو هستیم، رفتار مسئولان است که ماجرا را عجیبتر میکند. آنها به جای آنکه کنترل بازار و قیمتها را در دست بگیرند و نگذارند بیشتر از این گرانیها به مردم فشار بیاورد گوشهای نشسته و دست روی دست گذاشتهاند و بدبخت شدن هرچه
بیشتر مردم را نگاه میکنند. البته دستور میدهند که نباید فلان حوزه با افزایش قیمت روبه رو شود اما آنچنان بیتاثیر است که بازار هم به این دستورات توجهی ندارد و هرکس دلش میخواهد قیمتی را برای کالایش در نظر میگیرد. انگار رقابتی بین تولیدکنندگان در نحوه قیمتگذاری اقلامشان شکل گرفته به طوری که هرچه قیمت بیشتری را برای محصولاتشان اعلام کنند و دولت هم مهر تایید بر آن بزند، برنده مسابقه خواهند شد. اما این وسط مردم چه گناهی کردند که باید تاوان این بیمسئولیتیها را بدهند. به هر حال یکی از اقلامی که به تازگی با افزایش قیمت روبرو شده و علی رغم شیرین بودنشان کام مردم را تلخ کرده است؛ شکر و شیر است که به ترتیب ۴۰ و ۲۵درصد گران شده است. این یعنی آنکه که طیفِ گستردهای از محصولاتِ تولیدیِ خوراکی گران خواهند شد و شاهدِ گرانیِ وسیع در خوراکیهایِ مشتق از این دو خواهیم بود.
گفتنی است در بخش نامهای که هنوز به طور رسمی از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعلام نشده است هر کیلو قیمت شکر دولتی از ۱۸ هزار تومان به ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده (۴۱.۶۷ درصد افزایش) مبلغی که دولت این محصول را به شکل فلهای خریداری کرده و پس از بستهبندی به ۳۳ و ۳۸ هزار تومان برای مصرف کننده نهایی میرسد. از سوی دیگر شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، قیمت جدید هر کیلو شیرخام درب دامداری را ۱۵ هزار تومان تعیین و ابلاغ کرد. شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در ابلاغی به وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور، به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ به شماره ۱۸۰.۶۷۸۲۶ مورخ ۱۳۹۹.۰۹.۱۲ مجلس شورای اسلامی، در جلسه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ قیمت تضمینی شیر خام را تصویب کرد. بر این اساس، قیمت تضمینی شیر خام به ازای هر کیلوگرم درب دامداری با مشخصات ۳.۲ درصد چربی، ۳ درصد پروتئین و بار میکروبی زیر ۱۰۰ هزار، ۱۵۰ هزار ریال تعیین شد. گفتنی است؛ به ازای هر ۰.۱ درصد افزایش یا کاهش درصد چربی شیر خام از ۳.۲ درصد، مبلغ ۲ هزار ریال متناسب با افزایش و یا کاهش درصد چربی به قیمت مصوب شیر خام اضافه یا کسر
خواهد شد.
> چرا افزایش قیمت شکر اعلام رسمی نمیشود؟
اما علیرضا عباسی، نماینده خانه ملت درباره برنامه مجلس برای توزیع شکر به نرخ دولتی، گفت: بر اساس آمار نیازمندی سالانه کشور به شکر بخشی در داخل تولید و تأمین میشود و بخشی وارداتی است. به عنوان مثال اگر سالانه حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن شکر نیاز باشد به طور متوسط ۱.۵ میلیون تن در کشور به وسیله چغندر قند و نیشکر تولید میشود. در این راستا پیمان حصادی، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی هم گفته، از ۶ میلیون هکتار اراضی آبی کشور، سالانه حدود ۱۲۰ هزار هکتار از مزارع، زیر کشت چغندر قند قرار میگیرد. حال پرسش این است که چرا با وجود اینکه از ابتدای سال جاری شاهد افزایش قیمت قند و شکر در بازار هستیم، دولت نرخ آن را به طور رسمی اعلام نمیکند؟ بر اساس رصد هفتگی بازار هفته دوم فروردین افزایش قیمت قند و شکر در خرده فروشیها را شاهد بودیم و قند به هر کیلو ۳۵ هزار تومان و شکر ۲۵ هزار تومان رسید. بر اساس آخرین رصد بازار که هفته گذشته انجام شد هر کیلو قند ۳۸ و هر کیلو شکر ۳۳ هزار تومان قیمتگذاری شده که نسبت به قیمت هفته نخست فروردین افزایش ۴۳.۴۷ درصدی را شاهد هستیم.
گفتنی است گرانی این دو محصول با واکنشهای انتقادی کاربران شبکههای اجتماعی روبرو شده است. آنها گفتهاند که از گرانیها خسته شده اند.
انتهای پیام