رونق سرمایهگذاری ایرانیان در کشورهای حاشیه خلیج فارس و یک مطالبه
- شناسه: 10935
- دوشنبه 25 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۷ | اقتصادی
در چندین سال گذشته به دلیل ایجاد موانعی بر سر سرمایهگذاری در کشور اعتماد سرمایه گذاران به تدریج کاهش یافته است و طی این سالها شاهد رونق سرمایهگذاری ایرانیان سرمایهگذار در کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده ایم. درپی پیش آمدن ابهاماتی درخصوص روند واگذاری زمین پروژه کیش مال و همچنین موانع بوجود آمده بر سر جذب سرمایهگذار در جزیره زیبای کیش توضیحاتی از سوی آقای نوروزی، مدیرعامل شرکت انبوهسازان همای تهران در گفتگو با خبرنگار ما ارائه شده است که در ادامه به آن میپردازیم.
به گزارش ایسنا، حیدر نوروزی، مدیرعامل شرکت انبوهسازان همای تهران در آغاز گفت: پروژه کیش مال، بیش از آنکه یک پروژه تجاری باشد زمینی بود به متراژ ۲۲ هزار و ۲۰۰ متر مربع که در قالب زمینی مسکونی در سال ۸۳ (طی قرارداد شماره ۱۶/۲۶۰۶۶۰۰) به شرکت انبوهسازان همای تهران واگذار شد اما به دلیل اینکه طی زمان تعیین شده در قرارداد، عملیات اجرایی از سوی شرکت خریدار صورت نپذیرفت این قرارداد پس از کسر ۵ درصد از مبلغی که برای سازمان واریز شده بود (به عنوان خسارت) به حساب شرکت واریز و قرارداد یک طرفه فسخ شد. وی افزود: تلاشهای شرکت انبوهسازان همای تهران منجر به اخذ حکم اعلامی در تاریخ ۴/۶/۸۵ شد اما سازمان زیر بار این حکم نرفت و قرارداد به شماره ۱۶/۲۶۰۶۶۰۰ فسخ شد. به گفته مدیرعامل شرکت انبوهسازان همای تهران در آن تاریخ یکی از دوستان فردی را به شرکت معرفی کرد که ایشان با توجه به روابط نزدیکی که با هیئت مدیره کیش داشتند ادعا کرده بودند توانایی احیای قرارداد فسخ شده را دارند و در مقابل این ادعا، خواست شخص مذکور ۵۰ درصد قرارداد پس از احیا قرارداد مذکور به نفع خودش بود. نوروزی افزود: با کمی تامل این پیشنهاد از سوی مدیرعامل وقت شرکت انبوهسازان همای تهران پذیرفته شد ولی متاسفانه ادعای شخص مدعی (مشتاق مشتاقی) هم به نتیجهای نرسید و چون شرکت مشغول احداث پروژه برجهای دوقلو بود این پرونده رها شد و دیگر از سوی این شرکت پیگیری نشد و در همان حالت فسخ به پایان رسید.
نوروزی مدیرعامل شرکت انبوهسازان همای تهران در خصوص واگذاری مجدد زمین پروژه کیش مال با شرایط جدید در سال ۱۳۹۰ توسط سازمان منطقه آزاد کیش توضیح داد: سازمان منطقه آزاد کیش پس از فسخ قرارداد اولیه واگذاری زمین کیش مال در سال ۸۳، در سال ۹۰ با دو شرط جدید شامل افزایش متراژ زمین از ۲۲ هزار و ۲۰۰ متر به ۲۵ هزارو ۷۰۰متر با موقعیت تجاری و تغییر کاربری از مسکونی به موقعیت تجاری اقدام به انتشار فراخوان برای واگذاری مجدد زمین پروژه کیش مال کرد. وی افزود: بنابراین با اعلام واگذاری این زمین که ممکن بود هر شخص حقیقی یا حقوقی دیگر مالک و خریدار این زمین باشد، شرکت انبوهسازان همای تهران دوباره جهت خرید این ملک اعلام آمادگی کرد و با این تفاسیر قرارداد جدیدی فی مابین سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت انبوهسازان همای تهران جهت مالکیت زمین کیش مال به امضاء رسید. به اذعان نوروزی قرارداد جدیدی با شرایط جدید که هیچ ارتباطی به قرارداد فسخ شده سال ۸۴ نداشت.
او ادامه داد: پس از واگذاری زمین، شرکت عملیات اجرایی را آغاز و پس از ساخت ۲ طبقه پارکینگ با هدف مشارکت سود پروژه در سفرههای مردم، ۷۶ درصد آن را پیشفروش کرد و در این مرحله و پس از اینکه عملیات احداث به درستی و موفقیت پیش میرفت آقای مشتاقی با اهداف غیر منطقی و ادعای مالکیت ۳ دانگ پروژه ظاهر شد و متاسفانه هر چه با ایشان صحبت شد که قبول کند این قرارداد، قراردادی جدید است و هیچ ارتباطی به قرارداد فسخ شده سال ۸۴ ندارد ایشان متقاعد نشد و مصر بود که ایشان هم در این پروژه شریک محسوب میشود. نوروزی در تشریح دستهای پشت پرده کیش مال توضیح داد: با حمایت و همکاری دستان پشتپرده، قرارداد جدید مجددا در سال ۹۲ فسخ گردید و مشتاق مشتاقی اقدام به شکایت کرد و دادگاه بدوی تشکیل شد و شروع به استعلام از سازمان منطقه آزاد کیش کرد و بررسیهای لازم در خصوص وضعیت قرارداد ۸۳ را آغاز کرد که سازمان در پاسخ به این بررسیها اعلام کرد در سال ۸۳ زمین واگذار و به دلایل مطرح شده پس از کسر ۵ درصد از مبلغ کل در سال ۸۴ بصورت یکطرفه از سوی سازمان قرارداد فسخ شده. دادگاه براساس استعلامی که از سازمان انجام داده بود، حکم برائت صادر کرد. نوروزی ادامه داد: پس از اعلام حکم برائت مجددا مشتاقی متقاعد نشد و اعتراض کرد و در این مرحله اعتراض وی منجر به تشکیل دادگاه تجدید نظر شد و دوباره رئیس دادگاه تجدید نظر رای بر مالکیت ۳ دانگ سند پروژه کیش مال به نام آقای مشتاقی داد. وی افزود: در آذر ماه سال ۹۴ مشتاقی تقاضا میکند چون سه دانگ به نامش شده، سهدانگ دیگر هم به نامش بخورد! که با مخالفت سازمان کیش روبه رو میشود ...اما داستان در این جا تمام نمیشود دادگاه حکمی صادر میکند که براساس آن مدیرعامل وقت شرکت انبوهسازان همای تهران به ۲۴ ماه بازداشت محکوم میشود. به گفته نوروزی پس از گذشت مدت ۱۸ ماه بازداشت صلح نامهای در مقابل آزادی مدیرعامل تنظیم میشود به شرح ذیل؛ واگذاری ۲۰ هزار مترمربع در قالب ۱۷۹ واحد آپارتمان در برجهای دوقلوی کیش، ۱۲۰۰ متر در سه واحد خدماتی در همان برج، ۱۱۰۰ متر معادل ۴ واحد آپارتمان در تهران۸۸۰ متر آپارتمان معادل ۲ واحد
پنت هاوس در برجهای دوقلو. که جمع کل برابر است با ۸ هزار میلیارد تومان.
انتهای پیام