این ظلم به مردم است
- شناسه: 10861
- یکشنبه 24 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد - گروه شبکه: لوازم خانگی خارجی همیشه به سبب کیفیت خوبی که دارند از قیمت بالایی برخوردارند که این روزها تحت تاثیر گرانی بیش از حد شدهاند از همین رو خانوادهها به گمان اینکه قیمت لوازم خانگی ساخت داخل ارزانتر است ترجیح دادهاند که لوازم خانگی ساخت ایران را خریداری کنند اما در این چند روز اخیر قیمت لوازم خانگی ساخت داخل، به طرز عجیبی بالا رفته است به طوری که قیمت برخی از لوازم چند برابر مشابه خارجی آن است. پیشتر عنوان میشد که گرانی نرخ دلار و نبود نقدینگی کافی در اختیار تولیدکنندگان و همچنین کاهش قدرت خرید مردم، سبب شده است تا قیمت انواع لوازم خانگی از جیب مردم بیشتر شود. اما این دلیلی نمیشود که قیمتها آنقدر افزایش یابد که مردم توان خرید آن را نداشته باشند آنهم در حالی که در پارهای از موارد از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. قسمت تلخ ماجرا اینجاست که تولیدکنندگان لوازم خانگی درخواست افزایش قیمت محصولاتشان را داشتهاند اما سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت میگوید که ستاد تنظیم بازار تاکنون مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نکرده است. امید قالیباف اظهار کرده که هرگونه افزایش قیمت تا پیش از اعلام نظر ستاد تنظیم بازار غیرقانونی است. با این وجود شاهد افزایش قیمت لوازم خانگی هستیم که با انتقادهایی روبرو شده است.
> چرا قیمت یک ماشین لباسشویی داخلی
سه برابر نرخ جهانی است
در همین راستا نماینده مردم مرودشت در مجلس با بیان اینکه چرا قیمت یک ماشین لباسشویی داخلی سه برابر بهای این کالا در بازار جهانی است، گفت: آمارسازی غلط توسط دستهای پشت پردهای که نفع آنها در ایجاد انحصار و گرانی است موجب ظلم به مردم میشود. جلال رشیدی کوچی درباره گرانی لوازم خانگی، گفت: ایجاد انحصار در هر صنعت موجب از بین رفتن نظم بازار به نفع تولیدکنندگان میشود که اکنون نیز این اتفاق برای بازار لوازم خانگی رخ داده است. نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر از تولید داخل حمایت میشود، برخی تولیدکنندگان به جای اینکه این موضوع را به فال نیک بگیرند و از آن برای رضایتمندی مردم استفاده کنند، قیمتها را سرسامآور افزایش میدهند. وی اضافه کرد: تولیدکنندگان لوازم خانگی و خودرو، باید انصاف، مرام و تعلق خاطر به کشور، مردم، انقلاب و نظام داشته باشند و صرفا به سود حداکثری خودشان فکر نکنند، به نظر من در برخورد با این افراد نباید به صورت حمایتی محض رفتار کنیم. این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: در حال حاضر عموم لوازم خانگی تولیدی در داخل مانند خودرو مونتاژی هستند به این معنا که موتور و بدنه موردنیاز آنها از چین وارد و در داخل مونتاژ میشود، البته برخی از قطعات آن نیز در داخل قالبگیری میشود. رشیدی کوچی با بیان اینکه قیمت مواد اولیه موردنیاز تولید لوازم خانگی کاملا مشخص است اما تعجب میکنم بطور مثال چرا قیمت یک ماشین لباسشویی داخلی سه برابر بهای این کالا در بازار جهانی است، تصریح کرد: هر جا به منظور حمایت از تولید داخل انحصار ایجاد شد، متاسفانه برخی تولیدکنندهها گستاخ شدند، به نظر من این حمایت از تولید نیست اگر قرار است از تولید حمایت شود باید مردم از آن منتفع شوند نه صرفا سهامداران که وضعیت آن مشخص است. به گزارش خانه ملت، عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس ادامه داد: آمارسازی غلط توسط دستهای پشت پردهای که نفع آنها در ایجاد انحصار و گرانی به اسم حمایت از تولید داخل است موجب ظلم به مردم میشود.
> گرانی مواد اولیه
عامل فشار بر تولیدکنندگان لوازم خانگی
از سوی دیگر رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه فولاد و محصولات پتروشیمی و...به عنوان مواد اولیه لوازم خانگی در داخل تولید میشود اما قیمتها در بازار داخلی گران تمام میشود، گفت: این مسئله باعث شده محصولات داخلی قدرت رقابت با نمونههای خارجی نداشته باشند. به گزارش موج، پازوکی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید کردهاند که خام فروشی نشود، افزود: مواد خام ایرانی به کشور همسایه ترکیه میرود و با قیمت ارزان عرضه میشود تا جایی که محصولات ایرانی توان رقابت با محصولات آنها را ندارند. او با تاکید بر اینکه تولیدکننده ما با قیمت روز جهانی مواد اولیه میخرد، تصریح کرد: معلوم نیست چرا عرضه این محصولات مواد اولیه در بازار آزاد عرصه میشود وقتی بورس کالا وجود دارد و از طرف دیگر چرا میزان سهمیه تولیدکنندگان در بورس کالا حداقل است و آنها مجبور هستند بخشی از مواد اولیه خود را از بازار آزاد تهیه کنند. رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه افزایش تولید لوازم خانگی در سالهای اخیر اتفاق افتاده است و ذائقه مصرفکنندگان عوض شده است، اظهار کرد: قانونهای جدید و ابلاغ سامانههای جدید کار تولیدکنندگان و توزیعکنندگان سختتر میشود اما در صورتی که تولیدکننده و توزیعکنندگان کنار هم باشند قطعا ما میتوانیم به بزرگترین صادرکننده لوازم خانگی در آسیا بدل شویم. در حال حاضر شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی همچون پاکشوما با افزایش تنوع در سبد کالایی خود و ورود به تولید محصولاتی مانند جاروبرقی به دنبال تصاحب سهم بیشتری از بازار داخلی است، از این رو مطالعات خود را روی محصولات محبوب جاروبرقی انجام داده و با تولید محصولات مشابه بوش و... با عرضه ۲۵ درصد ارزانتر در بازار داخلی به دنبال فروش سالانه ۲ میلیون جاروبرقی است که قطعا کیفیت محصولات هم میتواند شرایط برای تصاحب بازار را برای این شرکت فراهم کند.
> واکنش کاربران
به هر حال گرانی لوازم خانگی مورد انتقاد کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته است. کاربرانی در این باره نوشته اند: «نیازی به مجوز ندارند تجربه ثابت کرده است صدور مجوزها همیشه عقبتر از افزایش قیمتها بوده وهست»، «تمامی مسئولین مرتبط و غیرمرتبط با صنعت لوازم خانگی مصاحبه کردن که «مجوزی برای افزایش قیمت صادر نشده» شما مجوز رسمی ندادید، وگرنه که همه تولیدکنندهها بهتون گفتن ما باید گرون کنیم و گرون کردن».
انتهای پیام