مرور مهمترین عناوین
در نشست چهارجانبه مسکو مطرح شد

امیدواری لاوروف به ایجاد نقشه راهی برای ازسرگیری روابط ترکیه و سوریه

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که آمریکا تشکیل «ارتش آزاد سوریه» با مشارکت داعش را برای برهم زدن ثبات سوریه آغاز کرده است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در نشست با وزرای خارجه ایران، سوریه و ترکیه در مسکو گفت: براساس اطلاعات ما آمریکایی‌ها تشکیل «ارتش آزاد سوریه» در اطراف استان رقه را با مشارکت نمایندگان عشایر محلی عربی و تروریست‌های داعش و سازمان‌های تروریستی دیگر آغاز کرده‌اند.
وی گفت: هدف واضح است. هدف استفاده از این افراد مسلح علیه مقامات نظامی قانونی در سوریه برای برهم زدن ثبات این کشور است.
لاوروف گفت: ما براساس تلاش‌های مشترک و دیدارها در سطح وزرای دفاع و معاونان وزرای خارجه توانستیم نشست در این سطح برگزار کنیم و امیدواریم مذاکراتمان در ایجاد نقشه راهی برای ازسرگیری روابط ترکیه و سوریه نقش داشته باشد.
وی گفت: ما بر لزوم حفظ حاکمیت، تمامیت ارضی سوریه و مخالفت با مداخله خارجی در امور سوریه تأکید می‌کنیم. عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه اثر مثبتی بر اوضاع منطقه و تمام خاورمیانه می‌گذارد.
لاوروف گفت: آمریکا به غارت منابع سوریه و حمایت از شبه نظامیانی که به دنبال جدایی هستند، ادامه می‌دهد. باید دولت سوریه کنترل تمام اراضی خود را در دست گرفته و امنیت مرزها را تضمین کند. تسهیل بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان به سوریه اصل اساسی برای روسیه، سوریه، ترکیه و ایران است.
لاوروف در این نشست گفت: بررسی موضوع ازسرگیری خدمات لجستیکی و حمل و نقل میان ترکیه و سوریه و همکاری تجاری و اقتصادی مهم است. وی گفت: روند عادی‌سازی روابط میان ترکیه و سوریه امکانات جدیدی را برای ساختار آستانه درباره حل و فصل بحران سوریه
فراهم می‌کند.
اف‌بی‌آی برای حذف «بدافزار روس» به رایانه‌های آمریکایی‌ها نفوذ کرد
اف‌بی‌آی با مجوز دادگاه وارد شبکه‌هایی از کامپیوترها که به ادعای این سازمان با «بدافزارهای روسیه» آلوده شده بودند، شده و یک عملیات «جاسوسی» برخط روسیه را مسدود کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، وزارت دادگستری آمریکا جزئیات «عملیات مدوسا» را منتشر کرد، عملیاتی که با همکاری مقامات اجرای قانون و آژانس‌های اطلاعاتی چندین کشور از جمله آمریکا انجام شده و یک گروه هکری ملقب به «تورلا» را هدف گرفت.
مقامات آمریکایی مدعی شدند که این گروه هکری با سرویس امنیتی فدرال روسیه در ارتباط بوده و یک بدافزار پیچیده موسوم به «اسنیک» را به کار گرفته است. به ادعای مقامات آمریکایی، این گروه هکری از بدافزار اسنیک استفاده می‌کردند تا اسناد مسروقه را کپی کرده و دیگر جنگ‌افزارهای سایبری را به کار گیرند.
مریک گارلند، دادستان کل آمریکا گفت: وزارت دادگستری همراه با شرکای بین‌المللی ایالات متحده یک شبکه جهانی از کامپیوترهای آلوده‌شده به بدافزار را از بین برد، شبکه‌ای که دولت روسیه از آن در دو دهه گذشته استفاده کرده تا جاسوسی سایبری کند، از جمله علیه متحدان ناتو.
به گفته متیو اولسن، مدیر بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) در عملیات مدوسا به رایانه‌های آلوده دسترسی پیدا کرده و کاری کرد که بدافزار اسنیک خودش را نابود کند. این عملیات هکری با مجوز ایالت نیویورک انجام شده و نمونه‌ای از «استفاده نوآورانه از اختیارات قانونی» بود.
دولت آمریکا مشخص نکرد که چه تعداد از رایانه‌های آمریکایی در این طرح پاکسازی هدف قرار گرفته‌اند، اما اعلام کرد که صاحبان رایانه‌ها را از این عملیات آگاه کرده است.
مقامات آمریکایی مدعی شدند که این گروه هکری تحت خدمت سرویس امنیتی فدرال روسیه، از شهر «ریازان» روسیه فعالیت کرده و شبکه تحت کنترلش در ۵۰ کشور دنیا گسترش یافته بود.
واشنگتن نتیجه این عملیات را یک پیروزی بزرگ برای خود و متحدانش قلمداد کرده و مدعی شد که شبکه مذکور «پیچیده‌ترین نمونه استفاده سرویس امنیتی فدرال روسیه از بدافزار برای جاسوسی» بوده است.
پکن: واشنگتن دست از تلاش برای تقسیم خاورمیانه بردارد
سخنگوی وزارت خارجه چین تأکید کرد که واشنگتن باید به خواسته‌های ملت‌های خاورمیانه احترام بگذارد. به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: آمریکا باید به خواسته‌های ملت‌های خاورمیانه احترام بگذارد و از نابودی مذاکره و آشتی در خاورمیانه و تلاش برای تقسیم خاورمیانه از طریق ایجاد تناقض دست بردارد. ملت‌های خاورمیانه باید خودشان امور این منطقه را به صورت مستقل اداره کنند. وی گفت: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با خواسته‌ها و آرمان‌های ملت‌های عربی همسو است و به کشورهای عربی برای تقویت وحدتشان کمک می‌کند و در تقویت صلح و ثبات در خاورمیانه نقش دارد.
محمد بیشترین تعداد نامگذاری
در میان کودکان در پایتخت آلمان
بر اساس گزارش منابع آلمانی، نام «محمد» بیشترین تعداد نامگذاری را در میان نوزادان آلمانی در شهر برلین طی سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است. به گزارش فارس، نام «محمد» بیشترین تعداد نامگذاری را در میان کودکان مذکر در پایتخت آلمان به خود اختصاص داده است. بر اساس گزارش روزنامه «تاگس اشپیگل»، نام محمد توانسته است که پیشتاز تعداد نامگذاری را به خود اختصاص دهد این در حالی است که پیش از این نام‌هایی نظیر نوحا (نوح) و آدام (آدم) بیشترین تعداد نامگذاری را در میان کودکان مذکر آلمانی در برلین داشته است. پیشتازی نام محمد در میان نوزادان در سال‌های اخیر در شهر برلین، باعث مناقشه‌ها و بحث‌های زیادی در داخل آلمان شده است. افزایش شدید تعداد نامگذاری نوزادان به نام پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله، این نگرانی را درباره اسلامی شدن آلمان در آینده ایجاد کرده است و این هراس پس از موج اخیر مهاجرت‌ها به آلمان که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده، تشدید یافته است. براساس گزارش این نشریه آلمانی، این موضوع تنها به نوزادان پسر مربوط بوده این در حالی است که نام «صوفیا» بیشترین نامگذاری را در میان نوزادان کودک در برلین داشته و پس از آن نام‌هایی نظیر «امیلیا» و «ایما» قرار دارند. قابل ذکر است که بر اساس گزارش سازمان‌های آلمانی، نام «نوحا» همچنان بیشترین تعداد نامگذاری در میان نوزادان در تمام آلمان را به خود اختصاص داده است. در سال ۲۰۲۱، نام محمد در جایگاه سوم در شهر برلین قرار داشته این در حالی است که این نام در سال ۲۰۲۲ به صدر رسیده است.


انتهای پیام

آفتاب یزد