شکافتن هسته اتم در زیر زمین خانه!
- شناسه: 10236
- پنج شنبه 14 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد- گروه شبکه: چندی پیش عیسی زارعپور وزیر ارتباطات آب پاکی را روی دست مردم ایران ریخت و گفته بود که اگر تصمیم گیری درباره رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ دست من بود باز هم رفع فیلتر نمیکردم. اما حالا میخواهد کاربران خارجی را در پیام رسانهای داخلی جذب کند! اینکه چطور میخواهد کاربران خارجی را به پیام رسانهای داخلی ببرد جای سوال دارد. به این خاطر که اولا مردم ایران هنوز نتوانستهاند با این پیامرسانها کنار بیایند و آنهایی هم که در این پیام رسانهای داخلی هستند از روی
ناچاری است در واقع هنوز پیام رسانهای بومی نتوانستهاند کاربران ایرانی را به خود جذب کنند چه برسد به کاربر خارجی. از طرف دیگر این پیام رسانها هنوز دارای مشکلات فراوان هستند مثلا همین چند روز پیش به خاطر یک قطعی برق ساده، تمام پیام رسانها دچار اختلال شده بودند. مشکلات فنی اپلیکیشنهای داخلی که دیگر جای خود دارد. آقای زارعپور بهتر نیست به جای این ایدههای نشدنی فکری به حال سرعت اینترنت کنید یا حداقل تمام تلاشتان را به کار ببرید که کاربران ایرانی جذب پیام رسانهای داخلی شوند.
به هر حال وزیر ارتباطات در دیدار با نمایندگان مجلس اعلام کرد در تلاش هستند تا با حمایت از پیامرسانهای بومی، این پلتفرمها بتوانند مورد اقبال کاربران خارجی قرار بگیرند. عیسی زارعپور در دیدار با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه و دغدغههای نمایندگان را بررسی کرد. او با اشاره به فعالیت پیامرسانهای بومی و توسعه آنان گفت: «در برنامه داریم که با حمایت از پیامرسانهای داخلی، بتوانند بهترین خدمات را به مردم عزیز ارائه دهند و بتوانند مورد اقبال کاربران خارجی هم قرار گیرند.» هنوز آماری از کاربران خارجی حاضر در پیامرسانهای بومی اعلام نشده اما زارعپور در آخرین حضور خود در بین اصحاب رسانه حوزه فناوری اعلام کرده بود تعدادی کاربر خارجی نیز در این پلتفرمها حضور دارند.
> نظر کارشناس
اما در این رابطه آفتاب یزد نظر یک کارشناس حوزه آی تی را جویا شده که چگونه وزارت ارتباطات میخواهد کاربران خارجی را جذب پیام رسانهای داخلی کند. در همین راستا امیر حسین زرین به آفتاب یزد گفت: «این ادعایی که از سمت وزارت ارتباطات شده شبیه به ادعای شکافتن هسته اتم در زیرزمین خانه است. آیا ما تا حالا توانستهایم اپلیکیشنی (در هر زمینه) را در دنیا، آسیا یا حتی در کشور همسایه پیاده کنیم و آنها از آن استفاده کنند که حالا پا را جلوتر گذاشتهایم و ادعا میکنیم که دنبال جذب کاربر خارجی برای پیام رسانهای بومی هستیم؟». وی اظهار کرد: هنوز به پیام رسانهای داخلی اعتمادی نیست و نه تنها هیچ ارزش افزودهای نسبت به پیام رسانهای خارجی ندارد بلکه از آنها پایینتر هم هست. شما فکر میکنید که یک فرد خارجی اینستاگرام یا تلگرام را میگذارد کنار و از پیام رسانهای داخلی استفاده میکند؟ اصلا در یک فضای انتخابی عادلانه آیا کسی به سمت اپلیکیشنهای ایرانی در کشور خودمان میرود؟ ما برای پیامرسانهای خارجی محدودیت گذاشتیم اما با همه این محدودیت ها از تعداد کاربران آن کم نشده است آنهایی هم که از پیامرسانهای داخلی استفاده میکنند از روی ناچاری است ». این کارشناس حوزه آیتی ادامه داد: «مورد دیگهای که وجود
دارد این است که چند روزی است که به خاطر مشکلات زیرساختی، پیام رسانهای داخلی دچار اختلال شدهاند اما هیچکس صداش در نیامد که چرا این اتفاق افتاده در صورتی که کافی است اینستاگرام یا تلگرام با کوچکترین اختلالی روبه رو شود، مردم سردرگم میشوند. از طرف دیگر نمیتوانند پاسخگوی همین تعداد کاربر پیام رسانهای داخلی باشند پس چطور میخواهند که کاربران خارجی هم به این شبکهها دعوت کنند. بنابراین اینها حرفهایی است که زده میشود و احتمالا در آیندهای نه چندان دور هم میگویند که فلان تعداد کاربر خارجی را جذب پیام رسانهای داخلی کرده ایم. ولی اینها ادعایی بیش نیست».
انتهای پیام