مترو: بین واگنها دیوار شیشهای گذاشتیم تا زنان آسوده باشند
- شناسه: 10084
- سه شنبه 12 اردیبهشت 1402
- انتشار در صفحه ۸ | فرهنگی
آفتاب یزد - گروه شبکه: چند روز پیش ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد بین واگن زنان و مردان در مترو تهران، پردهای برای جداسازی این واگنها از هم نصب شده است. این موضوع با واکنشهایی روبرو شده است که مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو و حومه درباره نقد به طرح درهای جداکننده در قطار پاسخ داد و گفت: نصب درهای حائل برای ممانعت از ورود آقایان به واگن بانوان، با طرحهای مناسبتی، فرهنگی و تبلیغاتی پوشیده شده که این طرحها با توجه به شرایط قابل تغییر است. به گزارش ایرنا، مسعود درستی با بیان اینکه نصب درهای حائل از اسفند سال گذشته آغاز شده، اظهار داشت: نصب این درها غیر از خط یک مترو، در سایر خطوط مترو اجرا شده و تا چند هفته آینده در تمامی قطارها نصب خواهد شد.
طرحهایی که روی آنها قرار دارد قابل تغییر است و با توجه به شرایط، طرحهای فرهنگی و تبلیغاتی بر روی آنها نصب خواهد شد. وی تصریح کرد: نصب درهای حائل
شیشهای با توجه به حجم بالای تماسهای مردمی با این شرکت و درخواستها و انتقادات در مورد ممانعت از ورود آقایان به واگن بانوان اجرایی شد. درستی گفت: ۴۰ درصد تماسهای مردمی درباره این موضوع بود و این درخواست در رتبه اول فراوانی اعتراضات مردمی قرار داشت، در همین راستا سال گذشته در شیشهای جدا کننده را در یکی از قطارها نصب کردیم تا کاملا ورود آقایان از داخل قطارها را مسدود کنیم که بانوان در واگنهای مخصوص به خودشان احساس آرامش و آسایش بیشتری داشته باشند. مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه افزود: با توجه به بازخوردهای خوبی که این نمونه آزمایشی داشت به مرور در سایر قطارها نیز این طرح اجرایی شد. درستی با بیان اینکه به نظر میرسد طرح نصب شده روی این موانع شیشهای خیلی مورد توجه مسافران قرار نگرفته و با نقدهایی روبرو شده، گفت: این موانع شیشهای است و همکاران ما برای اینکه تنوع و حال و هوای بهاری به آن بدهند یک طرح و استیکر گلدار روی شیشه نصب کردهاند. مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه تصریح کرد: هدف اصلی از نصب موانع شیشهای جلوگیری از ورود آقایان به واگنهای ویژه بانوان است و طرحی که روی شیشه نصب میشود، متغیر است. وی خاطرنشان کرد: اگر اجرای طرح گل بازخورد خوبی در بین مردم نداشته، اصراری روی آن نداریم و طرح تغییر خواهد کرد زیرا این طرحها موقتی است و طی سال با طرحهای تبلیغاتی و فرهنگی مختلف با توجه به شرایط تغییر میکند. مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه با تاکید بر اینکه واگنهای مخصوص برای تکریم و به خواست بانوان تعیین شده است، گفت: برای محقق شدن این خواسته بانوان ما از نظر فرهنگی و اعتقادی نیاز به همراهی آقایان داریم.
> توضیح شهردار تهران
اما علیرضا زاکانی شهردار تهران در نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره جداسازی واگن زنان و مردان از طریق یک پرده گفت: موضوع حجاب یک موضوع شرعی و قانونی است و سلیقهای نیست. همچنین فردی نیست و اجتماعی است و در خانه هر کس میتواند هر کاری کند ولی پاسداشت این حریم در شهر مهم است. او افزود: موضوع حجاب را از تقریبا ۸ ماه پیش دنبال کردیم و موضوع دوره اخیر نیست و حتی قبل از اتفاقات افتاده در تهران آن را در دستور کار داشتیم. موضوع هم جنبه تبیینی دارد و هم تشویقی و هم اطلاعرسانی و هم جنبه تذکری دارد و هم جنبه موضوعاتی که مبتنی بر چارچوب قانونی که باید به وظایفمان عمل کنیم. ما ۵ یا ۶ ماه است که روی آن کار میکنیم و امر اعمالی است و نه اعلامی. شهردار تهران در ادامه توضیح داد: در ۷۶ ایستگاه فعالیت ایجابی اجرا میکردیم و نوع مواجهه ما فعال بود چرا که معتقدیم خیلی از عزیزانی که رعایت نمیکنند فقدان اطلاعات دارند که اگر ما تبیین کنیم و اطلاعرسانی کنیم و موجودیت اجتماعی خود را تبیین کنیم رعایت میکنند که همین هم شد و درصد فوق العادهای از این عزیزان رعایت میکردند و شرایط ویژهای را استقبال میکردند. زاکانی گفت: سپس موضوع تذکرات شروع شد که کاملا معلوم بود. الان هم خواهشمان این است که در درون فضای اجتماعی و خدمات اجتماعی رعایت حجاب ضروری است و اینکه ناظر به جداسازی گفتید صیانت از حریم زنان است. ما ۱۲۹ قطارای سی داریم که تمام واگنها به هم مرتبط است. ما واگنهایی را برای زنان جدا کردیم و با افتخار میخواهیم برای بانوان اجرا کنیم. در خارج از کشور از ما الگو گرفتند، حالا عدهای میخواهند ما از این روش برگردیم. او در ادامه تصریح کرد: اینها پرده نیست
یک قاب استیل مانندی است که وجود دارد و روی آن
نقشو نگار هست. ۴۲ رام قطار دی سی ما نیاز به این کار نداشت چون ۷ تای آن جداست ولی ۱۲۹ رام قطارای سیمان نیاز به این امکان داشت که آقایان وارد واگن خانمها نشوند و این وظیفه ماست و این خواسته اساسی خانم هاست که مستقیم و پیامی به ما میگویند. خط قرمز ما مواجهه مردم با مردم است و این را درست نمیدانیم چون دشمنان دنبال این هستند.
انتهای پیام