شهردار تهران دومین نشست خبری خود را برگزار و به تشریح عملکرد ۲۰ ماهه شهرداری تهران پرداخت. به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی شهردار تهران نشست خود را در مجموعه باغ هنر واقع در اراضی عباسآباد پیرامون اعلام آخرین برنامهها و تشریح عملکرد شهرداری در ماههای گذشته برگزار کرد. وی با بیان اینکه دقیقا امروز ۲۰ ماه از حضورم در مجموعه شهرداری تهران میگذرد، گفت: باید در جلسه امروز پیرامون عملکردمان صحبت کنیم و هم افقهای فراروی مدیریت شهری را بیان کنیم. شهردار تهران با بیان اینکه اگر ما یک سهگانه را مد نظر قرار دهیم باید بگویم که این سه گانه، شهر، شهروند و مدیریت شهری مد نظر ما است، گفت: خدمتگزاری مدیریت شهری به مردم سبب افزایش رضایت آنها و توسعه شهر میشود و ما این مسئله را قبول داریم.
> ساخت دو بزرگراه و یک آزادراه در تهران
علیرضا زاکانی پس از بیان عملکرد شهرداری تهران طی این ۲۰ ماه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به اولین سوال خبرنگاری در خصوص سرانجام بزرگراهسازی در تهران، گفت: ما تهران را به سمت شهری انسان محور از طریق مناسبسازی مسیرها که تردد کمتر باشد، پیش میبریم و در نظر داریم با توسعه هوشمندسازی سفرها را کاهش دهیم. وی با بیان اینکه امروز در تهران دو بزرگراه و یک آزادراه در حال ساخت است، گفت: بزرگراه شهید شوشتری از بزرگراه رستگار تا یاسینی تکمیلکننده رینگ شرقی تهران است و بال غربی بزرگراه یادگار امام نیز در تفاهمی که با وزارت دفاع و ارتش صورت گرفت عملیات اجرایی آن آغاز شده و در یک مدت زمان مشخص به بهرهبرداری میرسد و همچنین پروژه شهید بروجردی در منطقه ۱۸ نیز فاز اول آن در سال جاری افتتاح میشود. شهردار تهران افزود: بر اساس مبالغ سال گذشته تکمیل بزرگراه شوشتری به ۶۰۰۰ میلیارد تومان، یادگار امام به ۲۵۰۰ میلیارد تومان و تکمیل بزرگراه شهید بروجردی به ۱۰۰۰ میلیارد تومان احتیاج دارد که احتمالا این اعداد افزایش مییابد. وی افزود: ساخت تونل شهید متوسلیان نیز در حال برگزاری مناقصات است اما دقت داشته باشید که تکمیل تونل شهید متوسلیان به ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار احتیاج دارد و همچنین آغاز مطالعات رینگ شمالی تهران شروع شده است.
> نیاز سالانه تهران به بیش از ۱۱ میلیون متر مربع آسفالت
وی با بیان اینکه سالانه تهران به بیش از ۱۱ میلیون متر مربع آسفالت احتیاج دارد که حداقل بتوانیم ۱۰ درصد آسفالت معابر را بازسازی کنیم، گفت: چنین ظرفیتی در تهران وجود نداشت، اما سعی کردیم برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم به گونهای که دو کارخانه جدید آسفالت در تهران راهاندازی شد و در نظر داریم امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن به صورت حداقلی در نیمه اول سال آسفالت ریزی در معابر داشته باشیم.
> نوسازی آسفالت ۱۲ بزرگراه در تهران
وی افزود: در شش ماه اول امسال آسفالت ۱۲ بزرگراه انجام میشود، اما در نظر داریم دو سوم آسفالتهای تولیدی را در سطح معابر درجه ۲ و ۳ و کوچهها استفاده کنیم و دقت داشته باشید که هم کیفیت و هم شرایط آسفالت تغییر کرده است.
> استفاده از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت برقی
به جای موتورسیکلتهای کار در دستور کار شهرداری
زاکانی در مورد وضعیت موتورسیکلتهای آلاینده در تهران گفت: ما موضوع آلایندههای تهران را در راستای عبور از سوختهای فسیلی و استفاده از برق در حمل و نقل پیگیری میکنیم تا شهر از آلودگی کمتری رنج ببرد. بر همین اساس استفاده از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت برقی به جای موتورسیکلتهای کار را در دستور کار قرار دادیم و تفاهم کردیم که در فاز اول ۵۰ هزار موتورسیکلت کار، برقی شوند و از آنجایی که این موتورسیکلتها برای کار و فعالیت استفاده میشوند میتوان به اجرایی شدن این برنامه مهم تاکید کرد و در کنار آن در نظر داریم برای موتورسیکلتهای غیرکار تسهیلاتی فراهم کنیم تا مالکان راغب شوند که از موتورسیکلت برقی استفاده کنند.
> راهاندازی سامانه دستفروشها در تهران
شهردار تهران در ادامه در خصوص راهاندازی سامانه دستفروشان گفت: در وهله اول ما نمیخواهیم برای دستفروشان منعی ایجاد کنیم اما این افراد نباید فعالیتشان به گونهای باشد که معابر را ببندند. وی با بیان اینکه دستفروشان نباید مزاحمتی برای مردم ایجاد کنند، گفت: سعی کردیم مواجهه منطقی با دستفروشان را در دستور کار قرار دهیم و در قدم اول ساماندهی و خدماترسانی به آنها را در پارکها، میادین و بازارچهها در دستور کار قرار دادیم، اما نهایتا به این نتیجه رسیدیم که نرم افزاری تهیه شود تا کلیه دستفروشان در آن ثبت نام کرده و آنها را شناسنامهدار کنیم تا مشخص شود چه کسی چه چیزی میفروشد تا پاسخگوی اجناس فروخته شده خود باشد و طبیعتا میتوانیم آنها را بهتر ساماندهی کنیم.
> برای پرداخت بدهیها از انضباط مالی استفاده کردیم
شهردار تهران در تشریح شیوه پرداخت بدهیهای شهرداری تهران گفت: ما برای پرداخت بدهیها از انضباط مالی استفاده کردیم و از همین طریق از تنش مالی خارج شدیم. خزانه واحد را تشکیل دادیم اما این موضوع به تنهایی کفاف نمیداد، لذا در بخش دیگری برخورد فعال با موضوعات را در دستور کار قرار دادیم که مثال آن فیش عوارض پسماند بود که ما به سراغ مردم رفتیم و از ۷۰۰ میلیارد تومان سالهای قبل به ۲۶۰۰ میلیارد تومان رسیدیم. با همین برخورد فعال موضوع محله نفرآباد که چند سال مورد آسیب و غفلت قرار گرفته بود با یک بازنگری حل شد و به عنوان یک شهرک الگو مورد توجه قرار گرفت. زاکانی افزود: در خصوص مولدسازی تلاش کردیم امکانات را خام نفروشیم و مولدسازی را برای پروژهها مورد استفاده قرار دهیم و از طریق مشارکت امکان و سرمایه را برای شهر ایجاد کنیم. شهردار تهران با تاکید بر اینکه شهر گران است اما تلاش میکنیم که آن را ارزان کنیم، افزود: ۳۰۰ میدان و بازارچه تره بار در شهر تهران به گونهای عمل کرد که اگر نبودند برای میوه شب عید اتفاقات غیر قابل تصوری رخ میداد. بیتردید به سمت کنترل و کاهش حرکت میکنیم و در این راستا از ابزارهایی همچون میادین میوه و تره بار و فروش متری زمین بهره میگیریم تا شهر به سمت ارزان اداره شدن حرکت کند. به گفته وی، بیتردید اگر در مجموعه شهرداری تبعیضی وجود داشته باشد حتما آن را دنبال خواهیم کرد. شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص انتشار نتایج پژوهشی در خصوص فشار زیست محیطی به مناطق ۲۲گانه شهر تهران که بجز مناطق غربی سایر مناطق از وضعیت خوبی در این حوزه برخوردار نیستند و اینکه فقط بارگذاری جمعیتی در مناطق غربی امکانپذیر است، گفت: طبق طرح تفصیلی حدود ۱۴ منطقه ما از قدرالسهم تعیین شده در حوزه بارگذاری به ظرفیت نهایی نرسیدند و برخی از مناطق غربی که در این پژوهش یاد شده در آسیبهای زیست محیطی قرار دارند و از این موضوع رنج میبرند. در حقیقت چطور میتوان برای منطقه ۲۲ بارگذاری انجام داد در حالیکه از سرانههای هفتگانه در شش مورد با کمبود مواجه است و لنگ میزند. لذا باید این پژوهشها و دوستانی که این پژوهشها را انجام میدهند توجه بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام