آفتاب یزد در گفت و گو با رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی بررسی کرد
بیماری کولیت؛ علایم و راههای درمان
زندگی - تاریخ: ۳-۰۶-۱۳۹۷, ۱۵:۰۱
آفتاب یزد – گروه زندگی: نام بیماری "کولیت روده" را احتمالا با نامهای دیگری همچون بیماری
التهاب عصبی روده یا ورم روده شنیده باشید. کولیت در لغت یعنی التهاب کولون که اصطلاحی از طب غربی است و به معنای ملتهب شدن سلولهای روده بزرگ است. این بیماری التهابی میتواند فرد را بسیار ناتوان و رنجور کند و گاهی اوقات حتی میتواند منجر به بروز عوارضی شود که زندگی فرد را تهدید میکنند.با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد با دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی گفت وگو
کرده است.
وی در این باره میگوید : یکی از بیماریهایی که در صورت ابتلا، فرد رنج زیادی میبرد، بیماری کولیت میباشد. فرد در صورت ابتلا به این بیماری از اسهال و یبوست متناوب و دردهای شکمی شکایت دارد و در برخی افراد همراه با اجابت مزاج، خون نیز مشاهده میشود.
دکتر خسرونیا ادامه داد : افراد مبتلا به کولیت ممکن است سالها گرفتار این بیماری باشند و از درد شکم و اسهال و... شکایت کنند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی با بیان این نکته که " کولیت روده انواع مختلفی دارد "، خاطرنشان کرد : یکی از انواع کولیت، کولیت روده تحریک پذیر میباشد که افراد به دلیل داشتن اضطراب و استرس فراوان ممکن است به این بیماری مبتلا شوند که از نشانههای آن میتوان به داشتن دلپیچه،روزی چندین بار جهت اجابت مزاج باید به توالت بروند و از لاغری و ضعف عمومی بدن شکایت دارند.
وی اضافه کرد : در صورت انجام آزمایشهای دورهای کولونوسکوپی،رادیو گرافی و آزمایش خون مشکل بیماری کولیت روده تحریک پذیر مشاهده نمیشود و پزشک با انجام معاینات بالینی،شرح حال بیمار، پی به آن میبرد و جهت درمان،اقدامات لازم را توصیه خواهد کرد.
دکتر خسرونیا عنوان کرد : کولیت روده زخمی از انواع دیگر کولیت است که به دلیل زخمهای متعدد که در روده بزرگ وجود دارد شخص دچار اسهال،یبوست متناوب، دفع بلغم، دردهای استخوانی میشود.
این متخصص بیان کرد : به دلیل مصرف برخی از داروها در برخی افراد، اثر سمی داروها باعث ایجاد بیماری کولیت دارویی میشود.
وی اظهار کرد : از آنجایی که خطر ابتلاء به این بیماری اگر در خانوادهای سابقه داشته باشد، بیشتر است، محققان معتقدند عوامل ژنتیکی میتواند در این زمینه موثر باشند. با این حال خیلی از افراد مبتلا به این بیماری سابقه ابتلای خانوادگی به این بیماری را ندارند.
دکتر خسرونیا خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بیماریهای روده، کرون روده است که این بیماری علاوه بر روده بزرگ ممکن است سایر قسمتهای دستگاه گوارش را نیز درگیر کند و آسیب برساند و علایم آن در فرد مانند بیماری کولیت روده زخمی میباشد.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی اظهار
کرد : در صورت بروز علایم اگر بیمار به موقع به پزشک مراجعه نماید از عوارض آن کاسته میشود و اقدامات درمانی جهت بهبود بیماری در فرد، سریع جواب خواهد داد.
وی در پاسخ به این پرسش که " اگر فرد مبتلا به کولیت دیر به پزشک مراجعه کند، چه خطراتی سلامتی فرد را تهدید میکند "، توضیح داد : اگر فرد مبتلا به کولیت دیر به پزشک مراجعه کند احتمال اینکه دچار سوراخ شدن روده، انسداد روده،عفونت و... گردد، وجود دارد که هم مراحل درمان را سخت تر کرده و هم سلامت فرد را نیز به خطر میاندازد.
دکتر خسرونیا اظهار کرد: بیماری کولیت روده تحریک پذیر به دلیل داشتن استرس و اضطراب در خانمها و دختران جوان بیشتر از افراد دیگر مشاهده میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که چگونه بیماری کولیت را میتوان درمان کرد "، خاطر نشان کرد : بیماری کولیت،بیماری مزمن بوده و علاج قطعی ندارد. بنابراین آموزش نحوه زندگی با آن مهم است. بیماران باید تحت نظارت مداوم برای بیماری قرار گیرند تا به بیمار جهت جلوگیری از بدتر شدن شرایط وی کمک شود. داروهایی برای به کنترل علایم و بهبود کیفیت زندگی بیمار تجویز میشوند. داروها منجر به علاج بیماری نمیشوند اما کمک میکنند که بیمار بتواند مانند افراد سالم زندگی کند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی در پایان توصیه کرد: افراد در صورت بروز مواردی از قبیل اسهال، یبوست متناوب و دردهای شکمی از
خود درمانی پرهیز کرده و حتما به پزشک متخصص جهت انجام اقدامات درمانی مراجعه نمایند.