مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه از بررسی همهی اختلافات و راهحلهای پیشرو در گفتگوها خبر داد.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجه اروپا درمورد چشم انداز یک توافق هسته ای پایدار با ایران ابراز خوشبینی کرد.
وی نشست 5 جانبه را کمک به پیشرفت بیشتر فرآیند مذاکرات هسته ای عنوان کرد.
پیشرفتها در اختلافات فنی
ظریف پس از بازگشت به بروکسل، از صبح دیروز در دو نوبت صبح و بعد از ظهر جلسات چند ساعته ای همراه حسین فریدون و علی اکبر صالحی با جان کری و ارنست مونیز آمریکایی برگزار کرد.
در این میان یک منبع آگاه غربی نزدیک به مذاکرات از پیشرفت های قابل ملاحظه در موارد فنی خبر داد که میتواند زمینهساز دستیابی به یک توافق جامع هستهای شود.
اما به فاصله کوتاهی بعد از این خبر رویترز، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران پس از دیدار دوم خود با وزیر انرژی آمریکا گفت : در نود درصد مسائل فنی به توافق رسیدهایم.
علی اکبر صالحی افزود: در عمده مسائل به نقاط تفاهم مشترک رسیدهایم، فقط یک مورد اختلافی که بسیار هم مهم است باقی مانده که در گفتگوهای عصر امروز تلاش میکنیم، آن را حل و فصل کنیم.
وی افزود: در صورتی که این مورد به نتیجه مورد رضایت طرفین برسد، میشود گفت در مجموع مسائل فنی، تکلیف کم و بیش روشن شده است.
صالحی با اشاره به اینکه «حل موضوع هستهای، قاعده تعاملات بینالمللی و سیاسی جهان را تغییر خواهد داد»، تصریح کرد: حل موضوع هستهای ایران به قدری مهم و بزرگ است که خیلیها همچون رژیم صهیونیستی که منافعشان در بحرانسازی است بهدنبال وارد کردن خدشه در روند مذاکرات هستند.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به اصل کلی که تیم مذاکره کننده ایرانی آن را دنبال میکند یعنی «هیچ توافقی نخواهد شد، مگر آنکه درباره همه چیز توافق شود» تصریح کرد: در بعد فنی یکی از مواردی که بسیار هم مهم است، قرار شد در جلسهای با حضور وزیران امور خارجه دو کشور آن را مورد بحث و بررسی قرار بدهیم.
وی گفت: ما قطعا در چارچوب حفظ منافع ملی حرکت میکنیم و تلاش ما حفظ نشاط فعالیتهای هستهای، عبور نکردن از خطوط قرمز ترسیم شده و لحاظ کردن منافع ملی و حاکمیتی نظام است.
مذاکرات کری و ظریف سازنده، مهم و دشوار بود
همچنین جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در نشست روزانه خود با خبرنگاران درباره روند مذاکرات هستهای گفت: جان کری مذاکراتی دشوار، سازنده، مهم و استواری با همتای ایرانی خود داشته است.
وی با اشاره به نامه 47 سناتور آمریکایی که در جلسه دو جانبه ظریف و کری مطرح شد، اظهار داشت: این موضوع بخش کوتاهی از جلسه بود، من فکر میکنم که به نظر بسیاری از مردم نامه 47 سناتور مهم نبوده است. نامهای که اطلاعات غلط داده و به شکل غلط توصیه کرده است. ما پیشبینی میکنیم که تمرکز مذاکرات و مباحث آن بر موضوعات در دست
باقی بماند.
فرصت منحصر بفردی برای توافق با ایران ایجاد شده است
همچنین فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان، بر ایجاد "فرصت منحصر بفرد" برای نیل به یک توافق در مورد برنامه هسته ای تهران تاکید کرد و گفت: "ما نباید با بی دقتی این فرصت را از دست بدهیم."
وی افزود : "ما طی روزها و هفته های آتی از هیچ تلاشی برای رسیدن به یک توافق دائمی فروگذار نخواهیم کرد، مذاکرات وارد "مرحله سرنوشت سازی" شده ، پارامترهای فنی برای حل اختلاف هستهای روی میز قرار دارد."